- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
-
kiskornel
addikt
válasz
Tomate #23338 üzenetére
Nekem először az jutott az eszembe, hogy ez a faszi nem elég korrekten járt el a videóban.
Az egyetlen dolog, amit jól csinált, az stop menu beállítása.
P módba ezt a cuccot ne csináld. Tájfotózáshoz nem kapsz elég mélységélességet. Inkább csak AV módot használj. Ott a gép az időt fogja változtatni.
Na és ha nem 50e Ft-nál kezdődik az állványod, akkor az ujjal való gombnyomás hatással lesz a képekre. Ha az egyes képek nem is mozdulnak be, a képek egymáshoz viszonyítva igen.
Tükörfelcsapást is szoktam használni + távkioldót. Ez esetben viszont van egy nagyon fontos dolog! Ha beállítottad a fókuszt, át kell kapcsolni manualba (mivel infrával nem vagy képes folyamatos gombnyomást végezni, ezért szaggatottan fogja végezni az expokat, ami azt jelenti, hogy többször lesz félig lenyomott gomb, és többször fog fókuszálni, és ha az egyiknél elcseszi mert valami határán áll éppen a fókuszpont...); ISO-t sem szabad autora rakni.
Ennyiből már leírhattam volna, hogy szoktam pontosan csinálni és mikor mire kell figyelni... -
BLiNk3r
senior tag
válasz
Tomate #23338 üzenetére
Ha úgy csinálod mint a videón - plusz ahogy sztyui is mondta, időzítővel - akkor minden további nélkül jó eljárás. Egyesek szerint a valódi HDR jobb eredményt ad (tehát mikor 3 különböző expót lősz úgy, mint a linkelt videón), mint a RAW-ból konvertált HDR (amikor lősz egy RAW-t, és abból mentesz ki expókat különböző beállításokkal). Nyilván utóbbi egyszerűbben kivitelezhető, nincs bemozdulás, és bizonyos esetekben ez az egyedüli lehetőség.
-
törölt tag
válasz
Tomate #23269 üzenetére
A tipp jó, köszönöm! Habár a te megoldásod szerintem túl erőteljes lett, a kontraszt nagyon leválasztja a táskákat a szeme alatt, a kezére verődő napfény jobban kiüt, stb. Viszont az ötletedből kiindulva kicsit visszahúztam, de finomabban, és tényleg jobb lett, megszűnt a "fátyolréteg a kép előtt" hatás.
-
BEE
addikt
válasz
Tomate #23117 üzenetére
Az első jó ötlet, de még valahogy nem az igazi.
A másodikra szerintem nem kell a móló, szűkíteni kéne.
A negyedik sokkal jobb lenne, ha nem égett volna be. Kár érte.
Az ötödiken a felső fényeket eltüntetném, és a fénycsíkot középre vágnám.
A hatodik teljesen jó, tetszik.
Az utolsón sajna nem jön át szerintem eléggé az hogy ez egy dögös gép lehet.BEE
-
biggamer
veterán
-
kiskornel
addikt
válasz
Tomate #22846 üzenetére
Jaja. El kell dönteni, hogy melyik a fő téma. Aztán abból rakni rá többet. Mindenesetre nem szerencsés a horizontot pont középre tenni.
Pl. az említett sorozatból az első képnél a téma az út lesz, ahogy a végtelenbe megy. Viszont zavaró lehet a bazi nagy ég, ami nem az út végtelenjében fut össze. Az ég aljából maradhatott volna egy két felhő, cserébe lent az útból többet kellene láttatni. Ha az nem megoldható (mert zavaró rész kerülne a képbe), akkor az obi gyújtótávot kell megnövelni, vagy már eleve úgy fényképezni, hogy tudod hol fogod megvágni a képet (ez utóbbit csak ritkán használd). -
nesa
veterán
válasz
Tomate #22837 üzenetére
Nalunk eleg sok van, lefekszel valahova ahol sok maszkal es varsz mig arajar
vagy megfogod es berakod 1 uvegbe de az eleg vacakul fest.
Amugy gyikot fotozni nem konnyu mesterseg, szerintem iden tobbet nemis kuzdok vele.
Szerintem is az utolso a legjobb csak elore nem akartam mondani
Ha valakinek vannak gyik fotoi rakja mar fel kivancsi vagyok.
Koszi mindenkinek.
runner 125!
Koszi
-
máyköl
veterán
válasz
Tomate #22611 üzenetére
Nah, ezt majd megpróbálom én is.
Vödör van itthon, valami színezéket majd csak találok (festék, tempera, szörp, ilyesmi jó nem?). Ugyanilyen lámpáink vannak nekünk is.... Szivacs is van...
Egy pár kérdés:
Volt valaki segítőd aki a szivacsból engedte ki a csepekket, vagy leraktad valahova a szivacsot és hagy csöpögjön? Mert a szivacsot tartani fent az egyik kezeddel, a másikkal meg fotózni, nem egyszerű.
Ebben a második próbálkozáson, mivel keverted a vizet? Mert az első próbálkozásodnál volt piros a csepp, gondolom, ott használtad, a művért. Mert itt a másodiknál már barna volt, nem piros...
Állványról fotóztad?
szerk: Most látom, hogy ott van a képen az állvány.
Bár nem értek hozzá, de nem lenne jobb nappali fénynél az udvaron lefotózni?
Xantomas: Felvettelek msn-re.
Máyköl
-
máyköl
veterán
válasz
Tomate #22599 üzenetére
Na, ezek már sokkal jobbak lettek. Szép, Capuccino-s fílenge van...
A 3. baromi jó....
Coca Colának el is adhatnád.
(mennyiből jött ki az egész csepegtetős dolog? festék, csepegtető, stb., mennyibe került így az egész??, már ha nem titok.
) Nagyon tetszenek, gratulálok!
nesa: A második jó lett, grat!
eastsider:
1. Szép tetszik.
2. Ez nekem nem nagyon jön át...
3.
4. Jó lett ez is...
5. Szép, kapásból erre a képedre emlékeztetett.
Máyköl
-
törölt tag
válasz
Tomate #22599 üzenetére
Nem tudom, nekem angol Lightroom van, és magyar CS4 de még nem találtam meg bennük. Pedig sűrűn nyálazom a menüt...
Képekre: Én is azt mondom, hogy ezek már sokkal jobbak, harapósabb, kontrasztosabb mindegyik fotó! Nekem a 3-dik is bejön, mintha valami érdekes állatka formálódna ki a tetején a fröccsenésből
-
törölt tag
válasz
Tomate #22575 üzenetére
Engem nem igazán fogott meg egyik sem, sötétek, és a cseppek formája is túl megszokott, nem is valami éles egyik sem. Ezeket meg kellett volna jobban világítani, vagy valamit csinálni, hogy jobban kifagyjanak a mozdulatok. Talán a 3-dik lenne a legjobb de nagyon elveszik a kis főtéma a felesleges háttérben ami leginkább egy dunsztosüvegre emlékeztet.
-
-
törölt tag
-
sztyui2
őstag
válasz
Tomate #22131 üzenetére
Hát még jó, hogy csak 19 van, és nem 20
Első tanács holnapra. Húzd meg az állványt izombúl, hogy ne rezegjen meg ilyenek, mert látszik a képeken, hogy nem egyenes a tűzijáték, hanem ilyen hullámos. Vagyis mozgott az állvány expó közben.
Egyik fotós mesélte, hogy amikor megvette ezt az állványfejet, akkor érezte meg először, hogy megérte lecserélni a gagyi tizenpárezres fejet, amikor tűzijátékot fotózott. Azt mondta, hogy a régi manfrotto fejeket(amik azért nekünk még így is elég drágák), bárhogy is húzta, valahogy sosem volt olyan, amilyenre akarta. 100%-on mindig látszott egy kis bemozdulás vagy valami a tűzijátékon. Ezzel az 50ezres videófejjel meg olyan szép egyenes lett a tűzijáték, mint állat
Jah, és nem kell megijedni, attól, hogy videófejAkinek van ennyi pénze rá, annak én is nagyon ajánlom. Igaz, én csak néhány percig próbálgattam, mert inkább a rajta lévő 1D-vel voltam elfoglalva
Aktív témák
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 vagy 3800 expoval)
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM A (Nikon F) + dokkoló
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest