- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
m3ss
veterán
-
Freddy76
addikt
válasz
forceberg #49698 üzenetére
Olyan magatartást tanúsít, amellyel elfogadja a fotózást, pl. megáll, és belemosolyog a kamerába. A ráutaló magatartás olyan cselekvés, vagy mulasztás, amellyel a magatartást tanúsító fél egyértelmű jelét adja szándékainak. Sarkos példa: ha felszállsz a villamosra, azzal ráutaló magatartással tanúsítod, hogy elfogadod a BKV szerződési feltételeit.
A közterületi fotózásoz nagyjából jó, amit Necro linkelt, de az ifjú padawan, aki a cikket írta, a lényeget felejti ki: az ábrázolás módja és célja a lényeg. Ha a kép az embert ábrázolja, akkor élnek a jogai. Ha az ember mellékszereplő, jelentéktelen elem a képen, akkor nem. Ha koldust fényképezel a parlament előtt, az nem jó. Ha a parlamentet fényképezed, és az előtérben ott maradt egy koldus, az belefér.
Amúgy meg használja mindenki a józan eszét. Akarod publikálni a képet? Nem, akkor nincs probléma. Igen, és kell a balhé? Nem, akkor töröld a hőzöngő alany képét és készíts egy másikat.
Uff, beszéltem, ennél többet csak akkor, ha számlázhatom
.
-
Karima
őstag
válasz
forceberg #49550 üzenetére
Olyan sajnos nincs
Lentebbről már nem nagyon tudtam volna, mert a gép így is egy olyan kövön volt, aminek már a tetejét is nyaldosta a víz, pedig ahogy a képen is látszik nem voltak nagy hullámok. Egyébként a kép úgy készült, hogy letettem a legalsó - szinte már víz alatt lévő - kőre, beállítottam az expot, illetve a sorozatot, hogy 5mp-ként csináljon egy képet. Erre azért volt szükség, mivel a kacsák kicsit féltek tőlem, így hát magára hagytam a gépet a kövön, hátrébb mentem pár métert, és onnan dobáltam a fényképező elé a kenyérdarabokat. Na ekkor már jöttek a kacsákok rendesen
-
m3ss
veterán
válasz
forceberg #49468 üzenetére
12cm? hat akkor olyan sokkal nem is vagyok elorebb vele, mint egy kozgyuru+50mm+raynox komboval. feny mint megtudtam uaz, munkatav lesz kb a fele. fokuszom sokkal gyorsabb. mondjuk raynoxal az a gond, hogy fix nagyitasom van, ha kisebbet vagy nagyobbat akarok akkor kozgyurut/raynoxot kell le/feltenni.
-
m3ss
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz
forceberg #49336 üzenetére
Azért azt nem értem, hogy ha tilos felmenni, és ok, hogy felfeszegették, de miért nem bontják le a létrát? Nyilván fel fog menni, aki szereti az ilyen helyeket (veszélyt) és látja, hogy nincs akadálya.
Ez olyan mint az El Camino del Rey. -
m3ss
veterán
válasz
forceberg #49023 üzenetére
en is kerestem ma gombakat, de nem talaltam csak ilyen kicsiket. valszeg nem voltam elegge "vadonban". keresnem kell uj helyeket...be is talaltam itt vmi helyi fotos arcot, o majd ad par tippet elvileg
en szendereket probaltam most fotozni, talan roluk lesz 1-2 kep...de hat oket nem egyszeru, tele kellene leginkabb. meg itt mar a fokuszrendszerem hatranyait is kezdtem erezni...af-s-ben csak tekerte az otvenest...fura modon af-c modban azzal az egy kozepso ponttal neha talaltam fokusztde veluk probalkozok meg, mert ellenfenyben, vakuval lett volna par nagyon jo kep, csak pont kirepultek a kepbol...pedig probaltam 1-2 viragra baracklevet onteni, hatha akkor odajonnek, de hidegen hagyta oket.
aztan meg jol beleestem a toba terdig koszonhetoen ennek a bekanak, de ertelmes kep nem lett rola -
m3ss
veterán
válasz
forceberg #49017 üzenetére
kiraly. lassan minden kepedet befavolom? mi lesz igy?
nem ertem a tobbiek mit takaritananak? a gomba tetejet? remelem nem a leveleket. engem a bal oldali nem eles gomba zavar csak kicsit. jo ez a hideg szinvilag a hatterben, te huztad el? tegnap vegigneztem 1x makrokat, es eleg sok utomunka otlet jott onnan. lepkes meg ilyen-olyan makrok nagy reszen ilyen kekes-hideg hatter van...bejon nagyon.
melyiken gondolsz kiegesre, a hdr lovon?(#49019) kiskornel ezt a modszert meg emesztgetem..majd kiprobalom. en nem is hasznalok spot meteringet amugy, kitapasztaltam milyen korulmenyek kozott hogyan viselkedik matrixban aztan csak expo kompenzalok...
-
Larry303
addikt
válasz
forceberg #48949 üzenetére
nekem így jobban tetszik, illetve Roboter már le is írta miért...
kiskornel: jók ezek a gombák, de megnézném, hogy a hátteret, selektiv wb vel, vagy vmi más módszerrel átszínezed. A panorámán nem nyúltam a színcsatornákhoz, megnézem majd az eredti rawot de sztem ott is a wb állítás miatt érezhetted a színeződést.
-
törölt tag
válasz
Szerintem akkor inkabb erdemesebb delutan indulni, es a lemeno nap fenyeinel probalkozni, mint reggel indulni es eppen nem odaerni. Nagyon tetszik ez a verzio is. Egyeblent mar en is tervezek regota egy ilyen kepet, a helyszin is ki van nezve, de csak nagylatoval mukodik. Most hogy mar megvan, csak egy szabadnap es kb 25 merfold valaszt el a dologtol. Ja es, hogy ne essen az eso.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Szeretem az ilyen témaválasztást. Ez a verzió kb. 100x tetszik jobban, mint az előző. De lehet, ha betennél egy még szolídabbat, arra ugyanezt mondanám, de ez legyen az egyéni szoc. problémám.
A téma olyan brutálisan domináns geometriai szempontból, hogy az a hangyapucunyi paralelogramma torzulás (jobbra esik) is látszik. Én kompenzálnám később, ha valami komoly helyre szánnám a fotót.
-
válasz
forceberg #48937 üzenetére
Köszi a kommenteket (az előző képre is
)!
Cyaman: jól kell időzíteni, ami nálam sokszor nem jön össze, mert gyakran délre érek oda a jó helyekhez. Én a képeim leginkább túrák / utazások alkalmával lövöm. Így is annyi képem van, hogy elveszek közöttük. Azoknak a jó, akik vagy jó helyen laknak, vagy ha jó az idő, tudnak menni fotózni.
Larry303: 1 expó + itt egy lágyabb verzió:
-
-
m3ss
veterán
válasz
forceberg #48896 üzenetére
"Kiskornel: úgy lenne az igazi, ha az első "boly" lenne az éles."
jaja, nekem is ez ugrott be.koszi. jo ez a fekete hatter hozza? elvileg zold lett volna, csak zold level zold hatter az olyan snassz es lefeketitettem
(szerk: lehet hogy te a billiardos spiralosra gondolsz, akkor a koszi utan ignore)
-
m3ss
veterán
válasz
forceberg #48813 üzenetére
koszi az eszreveteleket. hat se 12 mm se repulo, nezopont es kompo nekem tovabbra is tetszik
biciklisen en is gondolkodtam amugy, kicsit nekem is elvonja a tekintetem. bar egyre jobban tetszenek az olyan lassu zaridos kepek, amin van vmi tortenes. bar altalaban azok inkabb streetfotok, mint taj/epuletkepek. majd csinalok egy ejjelit is sztem nyugodtabb korulmenyek kozott...vagy havasat...
-
m3ss
veterán
válasz
forceberg #48635 üzenetére
elt meg elt a katica?
jok amugy, 2 otlet: makrot szukebb blendevel, nagyobb isoval lohetted volna, hogy a hangyak is beleferjenek a dofba. mondjuk makrokepeknel erre en is mindig otthon dobbenek ra..
durva az a felhozet, jol ki is emelted utomunkaval. mar nekem kicsit majdnem sok a kontraszt/fekete. felhokon pont jo dramai, de a fenycsikon meg az eloteren en lehuztam volna szelekiven a kontrasztbol/feketebol kicsit. (persze mindezt igy saccra kalibralt monitor mogul, szoval lehet ilyenekbe nem kellene belemennem..)
-
válasz
forceberg #48249 üzenetére
Tetszik, szép, hézagos, kellemes színek! Ez a keret és a kereten lévő logó nekem jobban bejön, mint az eddigi változatok!
(#48250) m3ss
Ez a kép is remek, teljesen átjön a látvány, de viszont itt ez a fehér keret totálisan hazavágja. Nagyon világos és meghatározóan vastag... -
m3ss
veterán
válasz
forceberg #48249 üzenetére
jah mintha tulelesitette volna, amugy hangulatos.
nekem meg az egyik kedvenc kepem montenegrobol, mindjart feldobom a masikat is. mondjuk itt pont nem naplementekor voltunk, es persze egesz uton nem tudtam kifogni vmi felhos tiszta idot, csak a kodot...de hat ez van
meg vmiert az eloter kovei kicsit furak, nem tudom hogy az illesztes miatt vagy f8 volt keves...erdekes hogy mar elkezdtek oszulni a fak a hegyekben, amugy nem volt jellemzo. skadar nemzeti park, nagyon nagy, atnyulik albaniaba is. folyo korul mindenhol tavirozsak...
-
m3ss
veterán
válasz
forceberg #48190 üzenetére
(#48190) forceberg jah, ez a ket dolog zavart meg engem is. a nap mellett az a sav mar kontraszttol, barmitol megjelent, pedig ez meg csak nem is hdr...meg a bunker, vagy mi volt ott. tul nagy volt nem akartam kiretusalni, szeritnem latszodna a sziklakon. nap miatt arra kellett fordulnom
(#48194) *Ropi* ok, nezegetem. blacks alatt a visszat - iranyban erted, szoval hogy kontrasztosabb legyen a kep gondolom. amugy white csuszka mit csinal pontosan? nezegetem a histogrammot kicsit olyan mintha expot allitanek, de megse. neha megnezem auto tune mit ad az utomunkazott kepekre, es whiteot mindig dobna ra vagy 20-at, igy en is szoktam altalaban...
(#48191) kiskornel ohh koszi, igyekszem
persze azert ilyen tajakon par fokkal egyszerubb a helyzet..
coxer tenyleg durva kepeket csinal, es ugy tunik egyre jobbak is...talan egyedul a mostani illuzios teamban feltett kepe nem tetszik, bar ezt nem is tudom miert ide irom...aztan lattam ugyanabbol egy feketefeheret fb-on klassz kompoval
(#48202) *Ropi*
nagyon jo az a hatter, szinekben is meg keretezesben is. vignette is bejon. egyedul talan az orrhegyen zavar a vaku nyoma, azt ilyenkor nem erdemes/szokas kiretusalni?
-
Chapel
addikt
válasz
forceberg #47879 üzenetére
Jó 10 éve voltam ott, gyönyörű hely
Húú várj. Nem igazán tudom kibogozni ezt a mondatot. Szóval a kaptiány, aki elsülyesztette a Concordiát (és ez által meghalt/megsérült egy csomó ember+anyagi kár) szóval Ő már korábban is elsüllyesztett óriáshajót, sőt most is kapitányként szolgál?? Hee
-
kiskornel
addikt
válasz
forceberg #47875 üzenetére
Na igen, de ezeken már én is látom, mit ábrázol. Az előzőn csak sejtettem. Ezek közül az első a befutó. Ott látszik a tömeg is, de ki lehet venni, hogy miből áll, és a háttér bokehja is szép. Kicsit kemény a középső árnyék, de nem vészes.
Ha sokáig voltak mozdulatlanok, akkor egy focus stackinggal bepróbálkoztam volna a helyedben. Bibelől meló, de megéri. Főleg a macro-nál.
-
Larry303
addikt
válasz
forceberg #47822 üzenetére
tudtommal ebben a kategoriában már alapból bent van a pixelgari dell részéről nem?
legalábbis nekem a 24es van ebből és rögtön cserélte a dell mindenféle extra pixelgari nélkül...amúgy az elsőnek más volt a baja szal nekem a 3. lett megfelelő
viszont ezt imádomelvileg itt le van írva pontosan, márpedig ez ultrasharp család
Necro, nektek meg grat így utólag
-
törölt tag
válasz
forceberg #47499 üzenetére
Még magam sem tudom - de tényleg. Szeretek igényes cuccokkal fotózni, ahogy a hifim is igényesebb fajta, az autóm is (bár Ft-ban értéke nem nagy), stb.
Egyelőre magamnak fotózom. De lehet, belehülyülök, ahhoz viszont szükség lesz COxeR félékre
mert szemléletváltás kell..
-
m3ss
veterán
válasz
forceberg #47499 üzenetére
foleg ha igaza is van
nekem is pont ez volt az elso benyomasom, alul naaagyon szuk. felul is lehetne vagni a felhokbol, de az kevesbe zavar, mint az alja. meg kicsit vilagosak nekem az ablakok, foleg jobb oldalt. kar hogy szuk, mert jo kis kep lenne.
Fejo+coxer: hja, eleg mu lett
-
gab.m
senior tag
válasz
forceberg #47349 üzenetére
Nemsokára...
Bár a streetphoto irányt nagyjából csak én képviselem itt, meg nem is nagyon szokott rá jönni vélemény, úgyhogy azért nem linkelgetem nagyon azokat... Bár még van pár (szerintem) elég jól sikerült portré is a tarsolyomban, csak azokat még szerkeszteni kell.
Coxer: Így már természetesen érthető, meg sejtettem, hogy valahogy így működik nálatok ez az egész.
De hogy kötekedjek még egy picit: Őszintén mennyi pár és/vagy hányszor nyomtatta ki a képeiteket olyan nagyban, hogy egy ilyen képen ők is elég nagyon legyenek, tehát pl. 120x90-ben?
Najó, befejeztem, megyek retusálni -
kiskornel
addikt
válasz
forceberg #46933 üzenetére
Leginkább az utómunka. Az teszi valójában festményszerűvé.
(#46934) End-ru: ha van rá lehetőséged, kerüld el, hogy belátszódjon az ég a bokehba (szarkás kép). Vidd lejjebb az ágat.
És ha van még rá technikai lehetőséged, akkor próbáld meg tágabb rekesszel nyomni, hogy még mosottabb legyen a háttér. Általában már a helyszín kialakításánál figyelni kell a tárgy / háttér távolság megfelelő arányára (ez határozza meg a bokeh minőségét). Legyen minél kisebb ez a szám. Szvsz, vagy neked kellene közelebb menned, vagy az itatónak kellene közelebb jönnie, vagy a háttért kellene hátrább pakolnod. -
válasz
forceberg #46898 üzenetére
Köszi, LR-ben mikor csekkoltam, nem volt kiégve, de rápislantok majd mégeccer.
(#46909) kiskornel
Köszi. A portré esetén PS blure van a teljes képen, és vélhetően túl erőteljesen radíroztam ki a layer alól a nem elkenni kívánt részeket, nem lett elég átmenet. Amúgy a lágyság fő szempont volt (ezért a Ps blure, nagyon ritkán használom), viszont a szemeket is ki akartam emelni, a lehető legjobban...
Gyurgyalag lehetne kicsit élesebb, de tudod, ez csak kekeckedés... nem egyszerű elkapni ilyen pillanatot...
Madarakról jut eszembe... ma autópályán bekaptam egy verebet hazafelé... úgy véltem lepattant, de tévedtem... egy részét itthon szedtem le... bocs, de felfordult a gyomrom, fótót meg ugye ilyenről épelmés ember nem csinál... -
válasz
forceberg #46742 üzenetére
Tetszetős, de nekem nagyon zizis a fák miatt. Ez nem a fotó hibája...
(#46741) Sucuka
Ez jellemzően macskafotó... a lusta mindenségit nekije...
Bal oldala szűk lett.(#46740) m3ss
Egy kis plusz mélységélesség hiányzik nekem. Színvilágra jó, talán egy kicsit mű már ez a kék, de ezt pont én nem róhatom fel...(#46727) End-ru
Határozottan szép lett, látszik, hogy van benne idő, meg ötletelés rendesen! -
Sucuka
senior tag
-
Morgal
aktív tag
válasz
forceberg #46401 üzenetére
Jó maga az ötlet, ilyeket inkább nem is írok, hogy már láttam ilyet - mert már mindent lefotóztak úgyis. A kompozíció és a nap elhelyezkedése is jó viszont ennek a fotónak az a hibája, hogy csak egy kicsit kellett volna lentebbről fotóznod vagy máshova állítani az élességet, mert így nagyon a szélére esik a téma és olyan hatást kelt mintha belevágtál volna - ugye az agyunk alapból folytatja és kiegészíti az ilyen félbevágott dolgokat.
Ez nagyon jól sikerült!
Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Formula-1
- Once Human
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest