- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz zichie #13395 üzenetére
Szerintem az utóbbi.
... mert, a telefon saját magával nem tudja megosztani a helyi SIM-e keresztül kapcsolódó WiFi/USB/NFC stb. kapcsolatot, de mással igen, ha hotspotként üzemel.
Bár nekem még sosem volt 2 SIM-es telóm. Még az is lehet, hogy van olyan készülék ami a SIM1 és a SIM2 között árjárást biztosít.
Más:
Amúgy az egyik SIM-en kb. 150 GB adatforgalomnál tartok és semmi lassítás.
(Úgy vélem sejtem az okát, hogy miért nem lassítanak be. Majd este megosztom a gondolataimat.)[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
Reggel én is beizzítottam a Digi SIM-et, egy iPhone 5S- készülékben. A mobilinternet beállítás simán ment, csak az APN-hez kellett beírni, hogy internet, és már ment is. Kipróbáltam oda-vissza Telekom irányban a hívást, szépen levált 2G-re, nem szakad meg a hívás. Sőt ami meglepett, van hívásértesítő sms is, ha nem fogadom a hívást. Budapest, Népligetnél irodaházban maximum 4G térerő van.
-
zichie
senior tag
A külföldi VoWifi kapcsán jutott eszembe. Ha az ember vesz egy helyi sim kártyát és beteszi a kétkártyás telójába, amiben van a Digi kártya is, akkor működhet a VoWifi? Értem ezalatt, hogy a helyi kártya mobilnetjét wifin a telefon megosztja saját magával. Vagy ehhez már mindenképpen két készülék kell, az egyik, amiben van a helyi SIM kártya helyi mobilnettel, amit wifin oszt meg a másik VoWifi képes telefonnal, amiben a Digi kártya van?
-
törölt tag
Nem azt nem mondta, de fel sem merült mint kérdés.
A DIGI Mobil szolgáltatással kapcsolatban sok még a kérdőjel és sajnos nem fogynak hanem sokasodnak.
Meglátásom szerint a DIGI dolgozóit/munkatársait/vezetőit? egy kicsit váratlanul érte, hogy van saját hálózatos mobil szolgáltatása a cégnek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nagyfejü #13389 üzenetére
Jelenleg nincs roaming szolgáltatás. Se beszéd (2G), se adat (4G/LTE).
Külföldről VoWiFi-vel próbálkozhatsz, ha tudja a telefonod.
Ksix, pjen:
Az ÁSZF-t olvastam, de az ügyfélszolgálaton (DIGI Pont) beszélgettem a hölggyel és az ellentétes információt adott.
Azt mondta, ha lesz adat SIM akkor vinnem kell hozzá mobil USB Stick-et is.Ezért kérdeztem rá.
[ Szerkesztve ]
-
Ksix
tag
válasz #29810560 #13386 üzenetére
Akármibe rakhatod:
„A Szolgáltató a mobilinternet szolgáltatás igénybevételéhez SIM kártyát bocsát az Előfizető rendelkezésére, illetve, az Előfizető kérésére mobil USB stick-et is.
A mobilinternet szolgáltatáshoz a Szolgáltató a SIM kártyát az Előfizető tulajdonába adja. A SIM kártya kizárólag az irányadó szabványok és jogszabályok szerinti megfelelőségi nyilatkozattal ellátott végberendezéssel használható.” -
nagyfejü
őstag
Sziasztok.
Akkor ha jól olvastam , külföldön nem lehet használni a kártyát? Vagy csak a netet?üdv
-
törölt tag
válasz dchard #13379 üzenetére
"Ki kéne próbálni teszthálózaton, hogy amikor attach-ol, akkor valóban azt az APN-t küldi-e a készülék, mint amit Janó begépelt."
Szívesen beviszem bármelyik tesztlaborba - persze itt Bp.-en - a kütyüt, ha azzal segíteni tudok hogy megoldódjon az eszköz kapcsolódási problémája vagy kiderüljön mi a gond.
... mert, ez más eszköznél (MiFi, hotspot) is előjöhet pl. az adat SIM-nél és az már fizetős szolgáltatás lesz. Ott már jogosan reklamál az ügyfél.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Xiaomi Redmi Note 5 Pro megoldva, O2 Commercial profil működik Vodafone irányába is rendesen. VoWiFi-t nem tudtam még tesztelni, céges wifin nem megy de az érthető.
Gondolom hogy kihozok még egy kártyát, megnézni hogy a Dual 4G VoLTE működik e valójában. Most a másodlagos kártya egy prepaid Telenoros amin se adat se VoLTE nincs. (próbáltam ügyfélszolgálaton bekapcsoltatni de elhajtottak....)
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
törölt tag
válasz anglergab #13380 üzenetére
Egy kérdés. (Nem tudom tudod-e rá a választ, de hátha.)
A DIGINet Aktív 50 (csak adat) mobil Internet előfizetéshez/szerződéshez járó SIM kártyát csak a DIGI által adott szolgáltatói USB stick-be lehet majd tenni a szerződés/ÁSZF szerint?
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz anglergab #13380 üzenetére
Ez a hálózat név dolog érdekes kérdés. Minden rádiós technológia (2G, 3G és 4G) is kisugározza a hálózat nevét az MCC és MNC kódokkal együtt is. Ennek ellenére jól látható, hogy sokszor mégsem írják ki a telefonok a hálózat nevét, csak az MCC és MNC kódokat.
Én több telefonnál azt vettem észre, hogy ameddig a saját SIM-hez nem adtam hozzá a a hálózat nevét is (HPLMN SPN), addig csak az MCCMNC kódot írta ki, a hálózat nevét nem. Ennek valószínűleg ahhoz lehet köze, hogy a preferált és tiltott roaming szolgáltatókat és a nevüket is a SIM kártya tartalmazza, ezért a telefonok egy része (tapasztalatom szerint a többsége) azt tekinti elsődleges forrásnak. 2G-nél még valahogy erősebb volt a BCCH-n kisugárzott hálózatnév, nálam 3310-esen azt írja ki a telefon, amit beállítok hálózat oldalon (még úgy is, hogy egy régi lejárt pannonos SIM van a telóban). Gyanítom, hogy valamiféle hierarchia is lehet a dolog hátterében, de erre egyértelmű információt a szabványban nem találtam.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
tahepa
senior tag
válasz grafnet #13382 üzenetére
Az APN-t csináld meg ugy ahogy leírásban szerepel majd mentsd el...majd csinálj még egy APN-t aminél csak a Név: Digi Internet vagy amit szeretnél
APN: internet részt írd be és szintén mentsd el...majd az első APN-t jelöld ki használatra és ekkor működnie kell..legalább is a kölöknek itthon így sikerült. -
grafnet
veterán
Redmi Note 4 (X)-en a mobilnetet sikerült valakinek életre keltenie a Digis kártyával?
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
törölt tag
válasz anglergab #13378 üzenetére
"4G only módban mi történik?"
Az Auto kapcsolódásra azt a hibaüzenetet írja "Unable to connect. Please retry later or search for networks from the network settings page."
A Manual (Kézi) kapcsolódásra a DIGI-HUN 4G hálózatra, hogy "Failed."
Még akkor is, ha nem a default DIGI Internet profilt használom, amit magától kiír, ha Auto-ra kapcsolom a hálózatokat - ezt amúgy helyből kiírja, hogy APN: internet - hanem csinálok egy újat azonos internet APN-el.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz dchard #13379 üzenetére
Az APN-t általában egy xml-ben tartalmazza a firmware az MCC MNC-hez.
Viszont a hálózat név érdekes kérdés: egy 3310-es Westel-t ír majd az átugrik T-Mobile H-ra. Szerintem a Westel-t tartalmazhatja a firmware és amire frissít, az jön a SIM-ről.
Igaz, Vodafone esetében végig "H 70"-et ír (ott nincs a SIM-en a név?!)[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz anglergab #13378 üzenetére
"az eszköz firmware-ébe beletettek APN-t a Digihez, erre utal hogy az eszköz feloldja a Digi szám azonosítóját"
Ez az esetek 99%-ában a SIM kártyából jön (SPN), nem a készülék FW-éből.
Emberünknél PDN aktiválási gond lesz, dual PDN, vagy hibás APN. Ki kéne próbálni teszthálózaton, hogy amikor attach-ol, akkor valóban azt az APN-t küldi-e a készülék, mint amit Janó begépelt.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz #29810560 #13377 üzenetére
4G only módban mi történik?
Lehet az a gond, hogy az eszköz firmware-ébe beletettek APN-t a Digihez, erre utal hogy az eszköz feloldja a Digi szám azonosítóját, azaz ismeri a hálózatot - viszont tévesen. És ezt az APN-t valamiért nem írja felül amit kézzel megadsz, illetve kitörölni sem lehet.
-
törölt tag
válasz anglergab #13372 üzenetére
Akkor miért fut 2 különböző névvel/azonosítóval?
Illetve ha a két hálózat tök ugyanaz - csak a nevük különbözik - akkor miért kapcsolódik az egyik hotspot és a másik miért nem?
Szerk.:
OK értem, tehát egy és azonos a hálózat. Akkor viszont eléggé adekvált a fentebbi kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz #29810560 #13369 üzenetére
Sok eszköz kézi keresésnél nem mutatja meg az összes szolgáltatót, főleg ha sok van belőlük.
Illetve a hálózat megnevezése nem számít. Előfordulhat hogy MCC MNC-vel mutatja ha nincs bent a firmware-ében az adott hálózat vagy SIM/broadcast blokkból nem olvassa ki/nincs benne a hálózat neve.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nos, sikerült detektálni/körülhatárolni a hibát, hogy mi a különbség a HUAWEI 4G Wingle E8372 MiFi/hotspot és a HUAWEI E5885ls-93a (HUAWEI Mobile WiFi 2 Pro) akkus MiFi/hotspot DIGI Mobil teszt SIM-el való viselkedése között.
(Sajnos egyelőre csak tesz SIM-el tudom kipróbálni, mert a DIGINet Aktív 50 adat SIM még mindig nem érhető el a DIGI Pontok-on. )Az eltérést 4 képen mutatom meg.
Az eszközökön a Network Settings (Hálózat beállítások) menüpontban Manual-ra (Kézi-re) állítottam a Network Search paramétert így jól látszik, hogy mely hálózatokat látják és hova próbálnak meg csatlakozni.
1. Nézzük először a "hibásan" működő vagyis nem kapcsolódó HUAWEI E5885ls-93a akkus hotspot-ot:
Auto Network beállításon/keresésen az alábbi mobil hálózatokat látja:
4G only (csak 4G) Network beállításon/keresésen pedig az alábbiakat látja:
2. Nézzük most a jól működő vagyis kapcsolódó HUAWEI 4G Wingle E8372 hotspot-ot:
Auto Network beállításon/keresésen az alábbi mobil hálózatokat látja:
4G only (csak 4G) Network beállításon/keresésen pedig az alábbiakat látja:
Tehát a lényeg nem azonos hálózathoz akarnak kapcsolódni. Eszerint a DIGI Mobil hálózat két verzióban hozzáférhető és a 21603 4G a nyerő.
... és most jöjjenek a szakemberek a magyarázattal. ... mert, én csak a szobafestő vagyok.
... s főleg azzal a jótanáccsal, hogy mit tegyek hogy a HUAWEI E5885 hotspot is kapcsolódjon a DIGI Mobil 4G adathálózathoz?[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
Valaki írta, hogy a 4-es metrón még nincs Digi hálózat. Ez már csak részben igaz, mert a Móricz Zsigmond körtéren van lent a peronoknál. Mértem sebességet, az még nem az igazi: https://www.speedtest.net/result/a/5034496580
A metrón utazva a II. János Pál pápa tér és a Móricz Zsigmond körtér között csak a Móriczon volt jel, de az már a metrókocsiban észlelhető volt.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz #31372032 #13359 üzenetére
Az nem tudom milyen volt, ezen engem nem korlatoztak még sosem, a masik simem szüleimnel lassan 2 éve megy routerben hogy legyen net nekik.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
betyarr
veterán
Sóstógyógyfürdő szabadtéri mérés.
-
dchard
veterán
válasz #29810560 #13348 üzenetére
Én biztosan megnézném a gyártó oldalát is, sok éves tapasztalatom (különösen Huawei esetén), hogy a modem menüjéből elérhető firmware frissítés szinte sosem talál frissítést még akkor sem, ha a gyártó oldalán már régen kint van.
A Huawei-nél az sem ritka, hogy még a honalpjukon sincs kint, úgy kell vadászni az interneten firmware-t a cuccaikhoz..
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz #31372032 #13354 üzenetére
Ami meg normalis inter/intraband LTE-t tud telo az meg még drágább. Nekem is a korlatlan LTE elofizum 300/50-es lenne...
-
dethroner
veterán
Lehet hogy SIP fiókot kell regisztrálni, hogy a nem támogatott telefonon menjen a VoLTE és VoWIFI?
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
törölt tag
Mi lehet user error, ha 3G van, 4G nincs beltéren? A simet ezek szerint jól tette bele, áramot is kap.
Mert egyébként ezeknek a Huawei routereknek a menűje egyszerű, mint a faék, szándékosan, hogy a kétbalkezes vaknak is menjen.
Egyébként mértékadó külföldi szakportálokon is írják, a a mobilok nagyrésze érzékenyebb, mint ezek a méregdrága 4G routerek.
Én is csak azért nem telefont használok, mert kell a LAN.[ Szerkesztve ]
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok. Valaki nem tapasztalt olyat hogy xiaomi mi a2 lite telón a digi sim a sim2 helyre van téve és alapértelmezetten mobil adatra van állítva mig egy telenor sim alapértelmezetten hívásra és sms-re
Ha digi sim-rol indit hívást utána a 20-ason nem lehet felhívni és sms-t se kap meg telefon reboot-ig. Hívást inditani tud 20-asról de utána se tudom felhívni.Gippazoid Novelties Inc.
-
-v-
addikt
Az APN beállításon kívül mit kellene még csinálni, hogy menjen a net? Vernee M5 ... APN-t beállítottam a megadott értékekre, de kis x -et ír a térerő jel mellett még mindig
-
törölt tag
válasz dchard #13347 üzenetére
Igen. Próbáltam,de azt írta, hogy a legfrissebb van rajta.
Amúgy a firmware frissítési próbálkozás a klasszikus:
"A villamosra csak villamos jeggyel lehet felszállni, de villamos jegyet csak a villamoson lehet kapni." eset volt.
Mivel soha nem tudott kapcsolódni egyik szolgáltatóhoz sem és a firmware ellenőrzést és esetleges letöltést és frissítést a mobilkapcsolatán keresztül intézi, ezért a firmware frissítés az elején egy "Impossible mission"-nak tűnt.
DE! Szerencsére van rajta egy fizikai Ethernet LAN port és azon keresztül az eszközt be tudtam úgy konfigurálni (dinamikus IP), hogy a vonalas DIGI FTTB-re kapcsolódó LAN-on keresztül elérte a firmware frissítő szervert. Ekkor írta ki, hogy a legfrissebb van rajta.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz #29810560 #13346 üzenetére
Firmware-t próbáltál frissíteni, amit már többen is írták? Nálunk TP-linken a dual PDN problémát egy FW frissítés oldotta meg. Érdekes, mert a 3-mas hardver verzióhoz nem adták ki, az ugyanolyan típusjelű de 4-es hardver verzióhoz viszont igen. Előbbi azóta is szar... Persze ez nem Digi-specifikus.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz dchard #13339 üzenetére
Bocs a forbidden-ért.
Az egy tévedés volt. Mivel egyik hálózaton sem ment, ezért annyit csereberéltem már a DIGI Mobil és a Telenor SIM kártyákat, hogy amikor forbidden lett akkor pont a Telenos-os SIM volt benne, de én úgy emlékeztem, hogy a DIGI-s.
Szóval DIGI teszt SIM esetén a forbidden (tiltott) STORNÓ!
Amennyiben bármelyik HUAWEI MiFi-ben/hotspot-ban a DIGI teszt SIM van akkor available (választható).2G-n egyébként csatlakozik, de ott ugyebár nincs adatszolgáltatás.
Azt hiszem most viszont nyomon vagyok. DE! Előbb a végére járok, nehogy megint hülyeséget írjak.
[ Szerkesztve ]
-
Dezső73
csendes tag
Lenovo K920 ,nem mai telefon de működik minden😀 [kép]
-
efiking
csendes tag
Tegnap kiprobáltam egy kártyát egy iphone 7-tel is minden elsőre tökéletesn működik. LTE és hivások gyorsan, jo minoségben. Hajrá DIGI! M1 Bicske és Bp között is hibátlan a lefedettség.
Üdv, szervíz
-
dchard
veterán
Nem figyeltem, hogy 2G-re csatlakozik-e. Mivel mindkét hálózatnak ugyanaz az MCCMNC kódja, ez valóban furcsa lenne. Ha 2G-re felengedi és tud mondjuk SMS-t küldeni, de 4G-re kifejezetten forbidden-t ír, az érdekes. A különbség egyébként itt is maga a PDN aktiválás: 2G-re tudsz csatlakozni adat session nélkül, 4G-n viszont mindneképpen kell egy ún. default PDN (ami általában egyben a normál adat PDN is), ha ez nem jön össze, akkor nincs 4G regisztráció. Bár az is igaz, hogy ilyenkor sem kéne forbidden-t írnia...
-
PBA
aktív tag
válasz #29810560 #13297 üzenetére
Segítenék szívesen, a gond az, hogy nekem mindig azonnal elindult, bármilyen kártyát is raktam bele, Telenor, USA Telekom, Verizon, stb. Szóval így hirtelen nincs tippem. Egy teljes factory reset és firmware frissítéssel indulnék el. Ha azután sem megy, akkor hibás az eszköz és küldd vissza. Maga a cucc iszonyat jó egyébként - persze ha működik, de nekem mindig működik.
-
betyarr
veterán
válasz DarkByte #13333 üzenetére
nekem már tökéletes.viszont azt vettem észre,hogy nálam is előfordul alkalmanként,hogy a nem vált át voltéról vowifire.illetve olyan is van,hogy amikor relatíve hosszabb idő után bekapcsolom a kijelzőt,akkor vált át 4g-ről a teló wifire és így ezt követően vowifire.szerintem ez valami bug lehet.
-
domper2015
senior tag
A Xiaomi Redmi Note 4X Digi Volte esélytelen?
-
DarkByte
addikt
válasz McLaca #13330 üzenetére
Szuper! Én is hagytam az UK Telefonica-son. Ami működik, azt ne piszkáld elv mentén.
Amúgy VoLTE nekem már az indiai profillal is volt, csak VoWiFi nem.
Sajnos még mindig nem volt időm utána olvasni a technikai részleteknek (de listán van), csak a tapasztalatok alapján sejtem, hogy valószínűleg az egyes profilok között az is változik, hogy mikor vált VoLTE/VoWiFi között. Úgy tűnik hogy egy bizonyos 4G térerősség alatt megy csak át VoWiFi-re, ha jók a 4G rádiós körülmények, akkor visszatér VoLTE-re, hiába aktív a WiFi. Gondolom ennek a küszöb értéke is szabályozható profil szinten.
Persze van a preferencia kapcsoló a telefon menüjében, ami nálam most WiFi-n van, de így is visszavált VoLTE-re időnként. Az is lehet hogy valami QoS dolog miatt teszi ezt, a WiFi nem felel meg a minőségi kitételeknek. Tényleg csak tippelgetek, mindezt csak standby-ban teszi amúgy. Az is lehet, a WiFi rádiónak valami energiagazdálkodási cucca okozza.[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
Volt itt egy táblázat linkje korábban mely készülékek tudják a VoLTE-t a különböző szolgáltatóknál. A Huawei Mate 20 lite-nál piros x volt Voda esetén - ugye a Diginél gond nélkül működik - de már bepipálható mert Android 9-re (EMUI 9) frissülés után már a Vodánál is megy a VoLTE.
[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
válasz DarkByte #12962 üzenetére
Ugyanezzel a profillal oneplus 6-oson is megjavult. Pedig már elgondolkodtam, hogy felbarkácsolom a oneplushoz való profilfájlokat, hátha.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
dchard
veterán
válasz #29810560 #13328 üzenetére
Ha tiltottnak látja, akkor két dolog valószínű: hibásan roaming-nak érzékeli a szituációt (ilyenkor egyszerűen engedélyezni kell a roamingot). A másik lehetőség, hogy valamiért mégis kártyafüggő a készülék. A harmadik lehetőség (kevéssé valószínű) a dupla PDN aktiválás, ezt bizonyos hálózatok tűrik (megpróbálják core oldalon kezelni), de van amelyik elutasítja (bár ilyenkor sem írja azt a hálózatkeresés, hogy tiltott, egyszerűen csak nem tud PDN-t aktiválni).
-
törölt tag
Azt hiszem rájöttem a DIGI Mobil esetén (is) a hiba okára, de erről majd este, mert nem vagyok otthon.
dchard:
Igazad van. Nem rádiós probléma.
Egyszerűen a kütyü tiltottnak (forbidden) látja a DIGI Mobil teszt SIM kártyát. ... érdekes, hogy a kicsi - a Wingle - az meg ugyanazt a DIGI teszt SIM-et engedélyezettnek (available) látja.
DE! Bővebben majd este, mert útközben vagyok és nagyon nem otthon, ahol reszelni, meg képeket csináni tudok.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz wwenigma #13317 üzenetére
Ha a hálózatkeresésnél kiírja, akkor nem lehet a 3MHz a probléma, ami egyébként is teljesen szabványos, és a kötelező támogatási listában lévő sávszélesség. Janónál sokkal inkább valamilyen PDN aktiválási probléma van.
Régebbi TP-Link MIFI-vel figyeltük meg azt a jelenséget, hogy valamilyen firmware probléma miatt megpróbált két PDN-t aktiválni ugyanazzal az APN-nel, a másodikat a hálózat nyilván elutasította, így em jött létre a kapcsolat. Esetleg érdemes lehet még megpróbálni a roamingot bekapcsolni, hátha rosszul érzékeli a listájában nem szereplő MCCMNC kódot, és tévesen azt hiszi hogy a kártya roamolni próbál.
-
orsib78
tag
válasz kaszcstdata #13321 üzenetére
Kimennek ra az SMSek is mondjuk a kartyahasznalatrol?
-
kaszcstdata
csendes tag
Jelentem, a legnagyobb magyar banknál menthető az 50-es mobilszám a netes alkalmazásukban.
-
z67
őstag
válasz #29810560 #13318 üzenetére
Nagyon nem érdemes rafeszulni, márkaszervizt ez a mocsok TMX viszi, és nem hajlandóak hozzányúlni garancian túli eszközhöz. A gyerekkel az 50 fokban elkocogtunk a József körúti márkaszervizbe, mert a 0680-as Huawei vonal oda irányított, de úgy hogy előtte levelezett is velük, ott persze ajtót mutattak.
-
Kenderice
senior tag
A tárcsázóba beütöttem a voLTE kódját. Elő is jött a lehetőség a beállításokban.
A voWIFI kótját beütve kiírja, hogy "voWIFI enabled" de az nem jelenik meg a beállításokban.
Lehet, hogy a telefon nem tudja a voWIFI-t?Xiaomi redmi 4A telefonról van szó.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz #29810560 #13315 üzenetére
Digi esetén lehet a 3MHz sávszél a probléma, erről nem találtam semmit a dokumentációban, Huawei supportnak lehet érdemes lenne irni ezt is belevéve. Telenor esetén az online APN a normál, adatkártya esetén a net ami viszont ad normal IP cimet is.
-
törölt tag
válasz szaboi6512 #13314 üzenetére
Egyikkel sem megy.
DE! A DIGI Online esetén egyébként NEM profilhiba van.
Ott szerintem az APN: internet az tuti jó.Ott ez a hiba:
"No service Unable to connect. Please retry later or search for networks from the network settings page."
... vagyis nem éri el adat módban a DIGI 4G-s hálózatát, amit 2G-ben meg elér csakhogy a 2G-n nincs adatkapcsolat, azt hiába éri el.
A 4G-n ahol meg van adatkapcsolat ott nincs mobil rádiókapcsolat, vagyis zéró a térerő.DE! Ez most nem izgat annyira, mert úgyis adat SIM-el akarom használni NEM a teszt SIM-el - amivel most próbálkozom. ... és lehet, hogy a tsezt SIM-en van valami tiltás amiatt nem rádiózik 4G-n a kütyüvel a DIGI Mobil!? Nem tudom.
Megvárom a DIGINet Aktív 50-et, az most már csak 12 hét.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szaboi6512 #13312 üzenetére
"Örülök hogy nem vetted okoskodásnak'"
Viccelsz? Bearanyoztad a napomat.
2 napja szívok vele, mint a torkos borz. ... Te meg lazán "idesétálsz" annyit mondasz(írsz), hogy Online és attól kezdve kisüt a nap a HUAWEI egén.
"Diginél internet nálam"
Nálam is, DE azzal nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szaboi6512 #13310 üzenetére
Zseni vagy ember!!!
Amint beírtam neki az APN mezőbe, hogy Online, úgy felugrott a Telenor 4G hálózatra, mint egy üregi nyúl.
... megmentetted a 60 ezer Ft-omat.
Vendégem vagy egy sörre/borra/kávéra vagy bármire amit inni szeretnél. Csak írd meg privátban hova hívjalak meg! (Ja, amúgy Bp.-en.)
No, ezért jók és fontosak a fórumok.
Most már csak azt kellene kideríteni, hogy a DIGI Mobil-al miért nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szaboi6512 #13307 üzenetére
Az van odaírva.
Amúgy annyira tudja maga a ketyere, hogy a betöltött Telenor proflban - amit automata beállításban használ - automatikusan az van az APN-nél, hogy net.
... és mégis azt írja kapcsolódásnál, hogy rossz a profi.
McAdam6:
A DIGI Mobil-nál az APN internet, de a Telenor-nál net.
[ Szerkesztve ]
-
McAdam6
aktív tag
válasz szaboi6512 #13307 üzenetére
Nem "internet" az APN ?
-
törölt tag
válasz #29810560 #13305 üzenetére
Folytatás.:
Amúgy kéziben ennyi hálózatot lát/mutat, amit felismer. Jelenleg a Telenor (feltöltőkártyás) SIM-je van benne a többi szolgáltató státusza azért 'forbidden'.
Amennyiben a DIGI teszt SIM van benne akkor a Telenor a 'forbidden' és a DIGI-t lehet kiválasztani.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kösz a segítséget fiúk!
DE!
szaboi6512:
Sajnos a Net Apn-t nem fogadja el az APN mező, mert azt írja nem lehet benne szóköz.
snowdog:
Nem tud többet. Egyszerűen 6 400 mAh-s akkuja van és mobilnetet oszt max. 32 kliensnek. Ennyi.
hegylakó:
A full reset már vagy 100-szor megvolt.
wwenigma:
Biztos, hogy nem kínai belpiacos.
Van egy címke a dobozon és az összes EU-s ország fel van rajta sorolva, közöttük Magyarország is HU rövidítéssel. ... ha gondolod rakok be róla képet, de szerintem felesleges.
Amúgy konkrétan ezt vettem meg.
(- Huawei hotspot is in any networks Unlocked, use SIM card of your choice)A firmware frissítési próbálkozáson már túl vagyok. Azt írja ez a legfrissebb ami rajta van.
anglergab:
Egyelőre egy szolgáltató SIM-jével sem megy. Látja a mobil hálózatokat - ha kézi beállítást választok van Telenor 2G/3G/4G, DIGI 4G, Vodafon is. Kapcsolódni is tud hozzájuk GSM-en, térerő is van bőven minden szolgáltatónál.
DE! felcsatlakozni az APN/adatkapcsolat, no azt nem tud sehova.Próbáltam automatán, kézibe. Mindenhogy az összes variációban.
Kb. 100-szor reseteltem. DE, az Istennek sem kapcsolódik fel sehova.
Amúgy itt van az info táblája:
Device name: E5885Ls-93a
IMEI: 86X75803Y0089Z4
IMSI : 21X0120Y4060Z23
Hardware version: CL1E5885SM
Software version: 21.189.63.00.1217
Web UI version: 21.100.44.02.1217
LAN MAC address: D8:XX:3B:2B:YY:ZZ
WAN IP address: Unknown(Az X, Y, Z betűket én írtam bele a publikus poszt miatt.)
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz snowdog #13300 üzenetére
Inter/intraband LTE CA, AC-s wifi (stabilabb mint a telós hotspot), vezetekes halozat fele csatlakozó. Én sem adnék érte ennyi pénzt btw de jo cucc [link].
Mr. Janó: én inkabb megneznek egy SW frissitest hogy van e, hátha. Illetve nem kinai belpiacost kaptál?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest