Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Yettel topik
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
-
DevKiller
senior tag
A napokban roamingoltam Romániában, és a telefonom nem egyszer rácsatlakozott a magyar DIGI-re(néha esett csak le).. Néztem speedtesteket, és beküldöm a legjobbakat. egyébként minimum 0.5mbps mértem, max pedig ezt a képet amit berakok. Meg elfogtam egy különleges anomáliát(dupla DIGI wtf).
A Román DIGI-seknek engedélyezve van a roaming a magyar DIGI hálózatára. Viszont fordítva nem működik, bár nem jelzi tiltottnak a roaming hálózatokat, rácsatlakozásnál hibát ír. Furcsa, szerintem előbb utóbb leszerződnek majd a roaming partnerekkel.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
anglergab
üzenetére
kicsit visszaolvastam pár dolgot...
nekem sem tiszta egy kicsot a dologGyenge a beltéri/kültéri lefedettség?
Ez a barkácsolt parabolás dolog szerintem nem működne... ha gyenge a kültéri lefedettség, akkor a jelminőséged nem lesz jobb beltéren,ha egy hasonló barkácsolt módszerrel továbbítod beltérbe a kültéri jelet... meg tudnod kéne hogy merre van az aktuális digis adótorony felé kellene fordítani a parabolád... router antennával sem lenne jobb a helyzet
-
-
A parabola tükör és a vevő egy rendszert alkot. A fejnek van egy működési tartománya frekiben, a tükörnek pedig a formája az ami az adott vételi jelleghez van optimlaizálva. Lényegtelen, hogy önmagában egy offset tükör alkalmas-e az 1800MHz visszaverésére, vagy sem, mert ez nem elég az optimális működéshez, ahhoz kéne egy megfelelő vevő fej is. Kizártnak tartom, hogy rádióamatőrként nem érted, amit írok.
Egyébként a mikrós kapcsolatoknál használt ptp antennák nagy része nem parabola, és a belső méretezésük (üreg) kialakításánál a frekvencia is lényeges. Itt nem annyiról van szó, hogy egy fém felület képes-e visszaverni a rádióhullámokat adott frekvencián, de ezen úgy látom nem tudsz túllépni...
-
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Az elvileggel az a baj, h akkor nem veszek olyan telefont, mert ha gyakorlatilag nem akkor ij.
-
Rick4
félisten
válasz
dchard
üzenetére
Másodszorra írom le, hogy nem a parabola tükörrel van a probléma.
Vagy nem tudod, mit akarsz írni, vagy nem érted, mit írtál...
Elsőre ezt írtad:
Ugye az világos, hogy a szolgáltató a működési frekvenciájára kitalált parabola tükörrel és abba pontosan illeszkedő vevővel üzemelteti a hálózatát, nem pedig műholdas TV-re kitalált parabolába belegyorskötözőzött wifi routerrel és omnikkal?
Mivel beleszőtted a parabolatükörbe, hogy a "működési frekvenciára kitalált", ez nekem azt jelenti, hogy az eltérő frekvenciára akkor nem lesz alkalmas.
Rosszul értem? Nem, ezt írtad.
Legközelebb döntsd el a hozzászólás megírása előtt, hogy akkor a "működési frekvenciára kitalált tükör" az most másik frekvencián probléma, vagy nem probléma.

-
törölt tag
A DIGI által forgalmazott okostelefonok közül - amelyik VoLTE és VoWiFi tudású és működik is ez a két funkció a DIGI Mobil SIM-el legalább egy SIM slotban - melyik dual SIM-es?

-
Roland-87
aktív tag
válasz
anglergab
üzenetére
Tulajdonképpen bármilyen frekvencia alkalmas lenne netre, van olyan ország ahol 450mhz-en van LTE szolgáltatás lakossági célra is, nálunk sajnos azt csak állami intézmények használhatják, pedig az is megoldás lehetett volna a jelenleg le nem fedett területekre és a jó terjedése miatt a fenntartása sem lenne drága, csak a helyzet az hogy az ország nagy része ma lefedett valamilyen technológia által így üzletileg nem éri meg senkinek ilyesmibe invesztálni mert egyszerűen túl kicsi a piac, sosem térülne meg, illetve ugye még mindig olcsóbb mikrohullámot használni mert arra meg nem kell freki engedély se, ezt megint csak azok szívják meg akik nem jutnak normális nethez és akkor most is csak ez a műholdas megoldás lesz számukra a rengeteg hátrányával együtt.
-
Roland-87
aktív tag
Néztem, ez a csomag múltkor még nem volt fent, de ez is 20Gigát ad és a bekötési és telepítési díjak sem olyan barátiak, ennyiért bőven hasonló vagy akár jobb feltételekkel lehet mobilnethez jutni, és talán még gyorsabb is lesz. A 256/256kbit lassítás megint csak vicc kategória egy alapvetően fix telepítésű internet kapcsolat mellé. Nem tudom az országban hány olyan rész van ahol nincs 4G (kültéri antennával se) se vezetékes és még nem telepedett oda egy mikrós szolgáltató se kihasználva a lehetőséget, de nem hiszem hogy ez a csomag hatalmas sikert fog aratni, ha csak ügyes marketinggel nem etetnek majd be sok embert mint amit az Invitel is csinált és rengeteg embert vett rá hogy a 100mbit-es koaxos net helyett 8 megás dslt-t kössön be....
-
taip
senior tag
Próbaképpen be akartam küldeni, hogy nem kapom meg az SMS-eket, végülis ez egy hiba.
Na, nem sikerült, mert a hibabejelentő oldalt nem engedi kitölteni. Mindent beírok, majd miután az "Elküld" gombra kattintok, jön egy hiba, hogy nem töltöttem ki a telefonszám mezőt. Pedig kitöltöttem, csak ő kitörli.
Szóval hol kell bejelenteni, ha a hibabejelentő nem működik?
-
Xiaomi a1en los-t hasznalva megy a volte/wowifi? Vagy az alap rommal?
-
Roland-87
aktív tag
]Hol láttál műholdas netet ennyiért főleg korlátlant? Az szerintem nem műholdas hanem mikrohullámú lesz.
anglerga
Van kétirányú műholdas net már régóta, magyarországon is elérhető de az tényleg csak ott éri meg ahol szó szerint semmilyen más megoldás nincs, nagyon drága és forgalmi korlátos, továbbá az 500ms feletti ping érték sem baráti.[/OFFAmúgy mikorra tervezi a Digi a teljes lefedettségi területén engedni a teszt simekhez jutást? Tudnék én is szerezni ismerős által és Esztergomban van is lefedettség a térkép szerint, szívesen próbálgatnám de ugye a listán mindig nem szerepel.
-
taip
senior tag
Lehet valamit csinálni azzal, hogy nem érkeznek meg az SMS-ek bizonyos irányokból, vagy csak annyit, hogy ne használjuk olyan helyen, ahol ellenőrző SMS-t várok?
Amúgy meg érdekes a lefedettség térkép.
A múltkor Borsodba mentem a 21-es, 23-as, 25-ös főutak mentén és csak kevésszer ment el teljesen a térerő. Bár igaz, hogy a net sebessége szinte sehol nem ment 5 Mbit fölé.
Viszont a Velencei tónál hiába van térerő jelezve, gyakorlatilag alig több van, mint a "Nincs szolgáltatás", még 1 "pálcika" sincs, net sebesség mérhetetlenül alacsony. -
-
p2pp
őstag
Sztem szóljunk a Diginek, h csináljon Műholdas Internetet is!
Van már több szolgáltatónak is.
6k huf 30/6 korlátlan. Ennyi! -
Másodszorra írom le, hogy nem a parabola tükörrel van a probléma. Azzal van a probléma, hogy mit raksz bele., és hogyan. Az, hogy összegyűjt "mindent" az neked csak a vételi oldalad (ugye ezeket a TV-s offset tükröket alapvetően vételre optimalizálták). Ahhoz hogy ez jól tudjon működni, kéne egy adott frekvenciára gyártott kereszt-polarizált adó/vevő fej a parabola fókusz pontjába. Mivel az egy pici terület, ezért MIMO nyereség eleve nem lesz belőle. (ezért sem használnak parabolás megoldást PtP átvitelben). Én ilyet hosszas kereséssel sem találtam. A legjobb nyerségű, irányítottságú, nem kívánatos helyre a legkevesebb interferenciát magából kitoló megoldás továbbra is a yagi. Hogy az Ebay-es kínai yagi mennyire lesz jó, na az egy nagy kérdés. Az a yagi, amit a témában elsőként belinkeltem (ausztrál gyártó), abból egy pár 160AUD-ba került, de ahhoz volt mérési jegyzőkönyv is. Na ott elhittem, hogy amit ráírtak 16dB nyereséget, az ki is jön belőle. Ettől függetlenül ha kategórián belül nézzük, a kínai panelhez képest a kínai yagi szinte biztosan többet tud majd, ha annyit nem is, mint az 5-ször annyiba kerülő ausztrál.
-
Rick4
félisten
válasz
dchard
üzenetére
Az eltérő frekvencián sugárzott jelet másféle parabolatükörrel kellene összegyűjteni? Itt ez nyilván csak egy teszt volt, hogy van-e nyereségnövekedés vagy sem... Én gy gondolom (nulla tudással) hogy lennie kellene, hiszem az a parabolatükör, ha megfelelő irányba van állítva, összegyűjti a napfényt, esőt, havat, műholdas jelet, miért tenne kivételt a mobiljellel?
Anglergab: Végülis ennyi volt a lényeg, persze, értem én, hogy más hullámhossz másféle antennát igényel, anno még építgettem én is yagikat 3-asával, mikor még nagy szám volt a nyugati URH sáv, és az RA 6363S erősítőre áthangolót kötöttem..
De 10 év rádiózás, és 20 év műholdazás után se jutottam tovább, ennél behatóbban sose érdekelt a téma. 
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Diák66
üzenetére
mitakarsz?! occó vót
mikor beköltöztünk az új albérletbe és vártuk hogy jöjjön a digi bekötni, addig csak dvb-t-s tv csatornák voltak...
paneldzsungel,földszint...tákoltam egy antennát tp-link routerantennából, 4eres telefonkábelből meg koaxból... és egy így 75-80% jelerősséget tudod elérni
-
törölt tag
-
JÓZSFM
csendes tag
válasz
szabogabor10
üzenetére
Itt a XI kerületben fel hívják a figyelmét az ügyfélnek, hogy teszt időszak alatt javasolják még mellette megtartani a meglevő szolgáltató is.
-
kchris78
veterán
válasz
Gyurka6
üzenetére
a tukor nem, csak kerdes a tukor nyilasszoge, es hogy az amit a fokuszba teszel az mikor van a fokuszban es az jo iranyba szor-e... mi csinaltunk wifis atloveseket 2.4/5gigan rovid es hosszabb tavolsagokra, azert lehet szoszolni azzal is pedig ezzel a felevel nem volt gond - csak hogy jo iranyba nezzenek es a kabel forrasztasok tenyleg jok legyenek kulonben jon a sok dB csillapitas.. Akarhogy is, nyilvan az elektromagneses sugarzasnak mindegy hogy gyorskotozos akarmilyen megoldas vagy normalis illesztett alkatreszek vannak, es itt a kovetkezmeny nyilvan nem lesz baleset de azert jobb maradni a szabvanynak / eloirasoknak megfelelo cuccoknal. foleg hogy pl a wifi ISM sav hasznalata eseteben is meg kell felelni bizonyos eloirasoknak, gondolom a mobilhalozat eseteben sem lehet hivatalosan barmilyen femdarabot rakotni egy mobileszkoz antenna kimenetere. (gondolva masokra is)
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
szabogabor10
üzenetére
Elmondják.
-
Egyébként nem mondják el az ügyfelszolgálaton, hogy elsődleges szolgáltatóként (még) ne használjátok a Digit? Én erre nagyon nyomatékosan felhívnám a figyelmet.
-
törölt tag
válasz
Lackooo84
üzenetére
inkább jóestét.
Valoszínűleg a + 36 50-es számmal kellően összekavartam a rendszert...
nemszeretném, ha felhívna, mert akkor sosem tudom meg, hogy jön e a külvilágtól végre SMS, megvárom.
Valószínűleg még nincs regisztrálva az SMS továbbító partner felé a digimobil.Mondcsak miértisérzek némi iróniával kevert arrogáns gúnyt a hangodban?
-
törölt tag
válasz
PinokkioOld
üzenetére
nekem a Viber/Whatup ellenőrző SMS nem tud megérkezni, ezért nemtudom egyelőre használni, de türelmesvagyok (egyenlőre
) -
torma99
aktív tag
Az ellenőrző SMS-kódok problémáját akár ideiglenesen bele lehetne tenni az összefoglalóba, hogy mindenki saját felelősségére hordozzon, mert ez még nem zökkenőmentes.
-
ggabor02
aktív tag
válasz
PinokkioOld
üzenetére
Signal aktiváló sms sem jön meg. Ismerős próbálta valamelyik külföldi voip szolgáltatónál (delmont, vagy valamelyik klónja), onnan sem jön sms az ellenőrző kóddal.
-
noorbertt
őstag
válasz
PinokkioOld
üzenetére
Duo sem megy emiatt. Viber bezzeg gond nélkül, szerintem jelenteni kéne és nekik lépni az ügyben
-
4Grider
félisten
válasz
PinokkioOld
üzenetére
Egy új szolgáltatónál logikus, hogy minden irányból nem érkeznek meg az sms-ek. A Google tuti, hogy nem a három korábbi mobilszolgáltatónál helyezi el az sms-eit, hanem valamilyen 3rd party szolgáltatót használ. Ott pedig el kell telnie egy kis időnek, amíg egy új szolgáltatóhoz belövik, milyen úton juttassák el az sms-eket hozzá.
-
PinokkioOld
csendes tag
Sziasztok!
Megtörtént a számhordozás, nagyjából minden rendben van.
De!
A Google ellenőrző kód nem érkezik meg. Hasonlót tapasztaltam a chat.hu regisztrációjánál is.
Mi lehet az oka? Van ilyen tapasztalatotok? -
törölt tag
Én a helyedben nem reménykednék tudományos okfejtésben; ~90%-ban azt sem értik, miről van szó.
Ami pedig az aktuális, Digi lefedettséget érinti, ami szerintem olyan messze van az optimálishoz, mint Makó Jeruzsálemtől, imho belefér a topik témájába ilyen-olyan hack is.
Persze a panellakó torrenthuszárok sosem fogják megérteni, hogy a karcsú mobilinternet jelet, wifin megosztva például a VoWIFI-nek semmi értelme nincs (akinek nem inge, ne vegye magára).
Arról nem is beszélve, hogy nincs mindenkinek felesleges 50 ezer forintja mondjuk egy mikroTik lte antennára, ami lehet, hogy csak annyit ér vidéken, mint halottnak a csók.
De azt sem fogod velük sosem megértetni, hogy a legszuperebb 4G router magában, külső antenna nélkül a jobbféle mobilok érzékenységét nem fogja tudni, az adótól messze, rossz lefedettség mellett; nekem is javasolták, hogy csatlakozzak a nadapi toronyra, ami kb. 2 km, csak van köztünk ~300 méter gránit, ami ~290 millió éves, és nem fog eltűnni a tudomány mai állása szerint a közeljövőben.
Persze vannak kivételek, mint például dchard, vagy anglergab, akik járatosabbak a témában.
Nem, nincs nálam sem a bölcsek köve, de a 2 szomszédot meg tudom kérdezni, akik ebből élnek, s nem fórumposztokért kapnak 1000 dollárt egy hétvégi ügyeletért, LTE/5G vonalon.
-
-
pucsido
csendes tag
elég durvan off topik lett mar vagy 2hete ez az egész.. Mindenről van szó csak Digirol nem.
-
Rick4
félisten
válasz
dchard
üzenetére
Én se mondtam, hogy ez a megoldás, viszont egy JÓ tükörnek van rendes fókuszpontja, illetve lehetőség van rendesen beállítani. Innentől viszont azt fogadok kétkedve, hogy nem hoz érdemi nyereséget. Azért is érdekes ez, mert pl Szegeden van egy szolgáltató, netsurf néven futnak, a város több pontjáról wifin lövik át az 5-6 km-es távokat, sok esetben pont a nagyobb távokon parabola tükrös megoldással.
De mondom, én csak kérdezek, állítani nem állítottam semmit, szóval várjuk meg a kolléga szakmai hozzáértésből fakadó támadhatatlan tényeket tartalmazó állítását.

-
Nem az a kérdés, hogy maga a parabola tükör képes-e visszaverni az 1800MHz-es rádió jelet. Hanem az a kérdés, hogy annak a tükörnek hol van a fókusz pontja, mekkora területen szóródik, és hogyan méretezel hoszzá antenna elemet, hogyan illeszted stb.
hegylakó képén a felgyorskötözőzött routerrel, amiben eleve két plánra beállított körsugárzók vannak ( ez lenne a "komoly szakirodalom"...), össze-vissza sugároznak az omnik, ráadásul különböző területekre, nincsenek azonos fókusz pontban. Persze, ezzel a módszerrel össze lehet hozni 5-6dB nyereséget egy amúgy 25-30dB nyereségű parabola tükörrel, közben meg össze vissza sugárzok minden felé, túllépve az EIRP limitet és interferenciát csinálva a környékemen. Nem gondolnám, hogy ez lenne a megoldás a problémára.
-
Rick4
félisten
válasz
anglergab
üzenetére
A klasszikus szolgáltatós műholdas jel 9.75GHz - 12.750GHz között van. A tükör, ( vagy lap antenna, mert rengeteg lakóautón olyan van ) ugyanúgy képes gyűjteni a műholdjelen túl akár napfényt ( van is évente 2x interferencia probléma) de wifi jelet is. Miért pont egy mobiltorony jele ne sikerülne neki?
Itt nem arról van szó, hogy 100-200-500%-ban kell jobbat produkálni, ha a nyereség már mérhető, akkor a hibahatáron felül van, működhet a dolog.De várjuk meg a kollégát, hadd fejtse csak ki a dolgot. Végre valami tudományosat is hallhatunk tőle.
-
törölt tag
Én sem egészen értem, hogy mitől mér a telefonon lévő szoftver pontosabban az asztalon, mint a parabola fejtartójában, műanyag gyorskötözővel rögzítve.
Arról nem is beszélve, ha az ember semmit sem próbál ki, akkor még mindig a fán lenne.
Mondjuk például az androidhilfe.de, vagy az xdadevelopers.com oldalán kevesebb az okoskodás, és inkább bátorítják a kísérletezést, mint errefelé, a Lajtán innen. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Én szeretek kísérletezni, kipróbálni új dolgokat; inkább főzök, mintsem a mekiben, vagy a trófeában kajáljak.

A saját boromat és pálinkámat is szívesebben megiszom, mint a vendéglátóipari termékeket.
Egyébként nem az én ötletem, a neten komoly "szakirodalma" van, mint pl. ez. -
törölt tag
válasz
dchard
üzenetére
Mindig odaírom, hogy mivel mértem. A Yagi majd az új routerhez lesz, momentán nincs routerem, és adat simem sincs; a Yagikat a légköri változások miatt rendeltem; a laptop belső Snapdragon X7 modemjét a laptop saját, belső antennájával használom, külső antenna csati nincs rajta, azért meg nem akarok szétfúrni egy félmilliós laptopot, hogy kivezessem az antenna csatlakozókat.
Egyébként miért nem lehet 5 percen belüli, több méréssel a telefont parabolában és mellette összehasonlítani?
Nem akarok speciális mérőműszereket venni, a 2 másik parabolát is kis led tv-vel a létrán állítottam be a Thorra és az Astrára, mégis mennek kifogástalanul (nagy villámlást leszámítva).
-
válasz
üzenetére
Ezt már korábban le akartam írni, de most jött el a pillanat: az egyik esetben telefonnal mérsz, a másikban telefonnal a parabolában, a harmadikban a teraszról lapotoppal (nem tudjuk hogy külső vagy beépített antennával), a negyedikben a Huawei routerrel. Ezek egymással teljesen össze nem hasonlítható eredmények, következetlenek. Mi lenne, ha megpróbálnál egyszerre csak egy dolgon változtatni, mert így teljesen értelmetlen amit csinálsz, soha nem fog kiderülni, hogy minek a változtatásától javult és mennyit.
A parabolás bohóckodásnál több értelme volna, ha a panel antennát próbálnád ki a Huawei routerrel, illetve a nélkül ugyanarról a helyről. Abból tudsz kinyerni legalább RSRP-t?
Ha jó neked az eredmény, akkor minek rendelted meg a yagikat?

-
törölt tag
válasz
dchard
üzenetére
Megrendeltem a 2 Yagit, az antennaárbócon úgyis csak a használaton kívüli nagylepke van, a paraboláknak új árbóc kellett, hogy a kelet 19.2 és a nyugat 0.x beleférjen egymás alatt.
Végül a teraszon, laptopon az elmélet ellenére vállalható a net, sose szakad meg, és nekem elég a sebesség is.
-
válasz
üzenetére
anglergab:
Azt jelenti, hogy 790MHz fölött szűr, tehát a 800-as LTE-t nem engedi bezavarni a DVB-T vételbe.
Erre azért van szükség, mert ezek az antennák nagy nyereségűek 800-on is, és ha éppen abba az irányba vannak amerre egy 800-as szektor is, akkor komoly mennyiségű zajt össze tudnak szedni. Persze ezeket az antennákat majd megint lehet cserélni, ha a 700-as sáv is beindul...
hegylakó:
Hiába van jelentős különbség RSRP-ben, a SINR alig javult. Nem elég egyetlen paramétert vizsgálni ebben az esetben (sem). Egyszerűen baromi nehéz megállapítani, hogy amit beleraksz az antenna fókusz pontjába (ha egyáltalán ezt sikerül eltalálni), az milyen irányba sugároz, honnan szed még össze zajt stb.
-
ÁrPi2
senior tag
-
törölt tag
válasz
kchris78
üzenetére
2 méter a kábel, azért látod soknak, mert mimo, és 2 kábel+ 2 SMA van.
@ dchard: Viszont a parabolába, a fej helyére téve a telefont ilyen különbség van, ugyanott, 5 percen belül, több mérésnél is; lehet nem is hűlyeség a laptop antennát beletenni. (kép, bal oldalon a parabolában a telefon)
@anglergab: Az a logo LTE szűrésre utal.
-
anglergab
addikt
válasz
dchard
üzenetére
Így van, nem elég a fent maradt MTV és RTL analóg antennákat átforgatni

Amúgy ennél a DVB-T TV antennánál az LTE logós kép mit jelenthet?
https://www.antennak.hu/index.php?uhf_televizio_antenna_dipol_192169_digital_&kat=18&id=118 -
válasz
DarkByte
üzenetére
Ennyiért vehetsz egy hasonló árú Yagit is:
https://www.ebay.com/itm/Original-Outdoor-25DBI-4G-LTE-SMA-Yagi-Antenna-WIFI-Signal-Booster/233194037059?hash=item364b729f43:g:pH0AAOSwxlZc57OG
Mindenképpen többre számítok ettől, mint attól a panel antennától. Viszont a Yagi-ból kettő kell a MIMO vételhez.
Fontos megérteni, hogy a yaginak (már ha tisztességes minőségű), akkor több előnye is van:
1. Nagyobb nyereség.
2. Kisebb nyílásszög (nem kiszolgáló állomások felől kevesebb interferencia).
3. Két yagival jobb kereszt-polarizáció érhető el.
4. A két yagi-t nagyobb távolságra lehet helyezni egymástól így a MIMO és/vagy diversity nyereség jobb lesz egy MIMO képes panel antennánál.Tehát ha valóban gyenge a vétel, és/vagy szeretnénk a maximumot kihozni egy LTE kapcsolatból, akkor sajnos be kell ruházni...
-
DarkByte
addikt
-
-
-
n00n
őstag
Ismerős Spanyolországban van. Hívtam a Digis számomról, Ő Telekomos. Egyet cseng, majd foglaltat jelez. Felhívtam a másik Telekomos számomról és azt mondja nem csörgött neki ki a hívás. Még 3x megpróbáltuk. Ezt jelentsem szerintetek?
-
bertalanimre
tag
Nekem olyan kérdésem van, hoy egy xiaomi mi a1-en, a2-n és egy pocophone-on bekapcsoltuk a volte szolgáltatást a kóddal, meth is jelent a HD felirat fent. Hívások közben megjelent egy kamera ikon, de senkivel se tudom használni, mindig azt kapom, hogy a hívás befejeződött. Ez a szolgáltatás még nem működik vagy van valami trükkje?
-
tahepa
senior tag
válasz
Kenderice
üzenetére
Csinálj még egy apn-t csak a Név: Digi Internet vagy amit szeretnél
APN: internet beállításokkal ( csak ennyit tölts ki) majd mentsd el ezt is és ezután jelöld ki használatra az első beállított APN-t ( ami a leírás szerint készítettél). Ne kérdezd miért kell így csinálni.. a bánat sem tudja..
A fiamnak is így sikerült Xiaomi telefonon és már másoknak is így jött össze a működő net. -
ÁrPi2
senior tag
Ősi Redmi 4A - val próbáltam ki a VoLTE-t most.
(Előtte manuálisan fölvettem ims APN-t)Jó lefedettségű helyről hívtam VoWifiző másik Digimobilost és kiváló minőségben tudtunk beszélni.
Lackoo84 a Redmi 4X-es megoldásával vajon rá lehetne applikálni VoWIFI-t is erre?
-
kinder93
aktív tag
Amúgy Szegedhez közel, Domaszék környékén is bekapcsoltak pár tornyot, így Mórahalom szélén néha-néha van már térerő.
-
válasz
anglergab
üzenetére
A TV antennákkal az a baj, hogy 75Ohm-ra illesztettek, neki meg 50Ohm-ra illesztett antenna kell.
A házi barkácsolást/turmányolást csak akkor ajánlom, ha van műszer az elkészült munka ellenőrzéséhez. Ha nincs, sokkal egyszerűbb venni kész, megfelelően illesztett antennát.
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- ASUS RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X DUAL EVO OC Eladó!
- Acer Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- AMD A6-5400 félkonfig (FM2) - Alaplap, CPU, RAM, SSD, hűtő
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 9 6900HX / 16GB DDR5 / 512GB NVMe
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Space Gray használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Lenovo MIIX 520-121KB i5-8250 8Gb 256Gb NVMe, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azért valamekkora nyeresége van neki valahogyan , ugye?
(bizonyos hogy propagálása is mérhető , ámde természetesen eleve nagyon messze is van, meg persze szét is van szóródva a jel amit ad, Ő talán omnidirekcionális!
)
Kérj meg valaki, olvassa el, és értelmezze, miket írtál.

)