Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
Zsoleszhun
addikt
Aki nem szeret olvasni az megnézheti videón is az apn beállításokat a xiaomi.hu csatornáján.
-
4Grider
félisten
válasz
anglergab
üzenetére
A legfőbb különbség, hogy torrentnél több sávszélességet használsz, mivel nem csak lefelé jön alapból az az iso fájl. A másik problémája (ami persze nem a RAN-t érinti), hogy a szolgáltatói routerektől több processzoridőt kér, mint egy ip címről történő letöltés. És persze a kliens oldalt is sokkal jobban terheli mind i/o, mind cpu tekintetben. De ezek evidenciák, nem is értem, miért kérdezted...
-
Rick4
félisten
válasz
totron
üzenetére
Annál már csak az a nagyobb baj, mikor a tudatlanok szent meggyőződéstól vezérelve egyértelműen, 1 perc alatt cáfolható marhaságokat írnak be.

Amíg ez így történik, itt sosem lesz szakmai jellegű a fórum.
Ilyenkor persze két csóka, Dunning és Kruger jót nevet a markába, hogy ők megmondták...
-
anglergab
addikt
Egy hozzáértő tisztázhatná hogy mi a különbség aközött hogy valaki böngészőben tölt le vagy torrenten egy Linux iso-t, a mobilhálózat, különösen a rádiós erőforrások használatának szempontjából.
A torrent jobban terheli a rádiót/spektrumot ugyanolyan feltételek esetén, mint a sima letöltés?
-
válasz
adika4444
üzenetére
Igazad van a "szétcseszésben", hiszen pl én is nem véletlenül használok HDD-t e célra és nem SSD-t. Pedig már az SSD-k is nagyon sokat kibírnak, viszont a telefonok belső tárhelye vagy akár az SD kártyák, pendrive-k még szerintem sem valóak torrentezésre a folyamatos írás miatt. Viszont szerintem telefonon, ha töltenek, akkor sem 0-24-ben teszik. Az a pár zene talán nem rongálja.
Összességében csak akkor ajánlható a torrent telefonon, ha tényleg nincs más és akkor sem egyfolytában, megállás nélkül. -
adika4444
addikt
A torrent sávszéltől független terhel a sok párhuzamos kapcsolat miatt. Ezért nem a sebesség problémás itt, hanem a torrent elve, az a bizonyos minél többen összekapcsolódás.
(#12663) Brandynew:
Mert szétcseszi a telefonban lévő adattárolót. Nekem így egy tabletet sikerült kinyírni, szóval nem ajánlom senkinek. -
anglergab
addikt
-
Kuter
senior tag
Nem hiszem el hogy ennyit kell már buziskodni a kártya miatt ,hogy a francba lehet ennyi érthetetlen fasz.
Direkt nem csillagoztam ki hátha így megértik.
Tisztelet a kivételnek. -
pjen
félisten
válasz
4Grider
üzenetére
Tudod ha a Digi honlapon,és hirdetésein valami méteres betükkel szerepel,akkor az hivatalos tájékoztatásnak tűnik.Ez az egész el lett tolva.Maguk is felül írják az ÁFSz t.Szigorúan tilos olyanban használni aminek nincs mikrofonja,hangszórója,bill,és kijelzője.Szenkit nem érdekel,csak ezt a leragadást nem értem.
-
zolee001
őstag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Összefoglaló olvasása megy? Nem megy
Milyen eszközbe tehető a SIM kártya?
"A teszt szerződéssel kapott SIM csak telefon/hang hívásra (is) alkalmas eszközbe tehető."Amugy kit érdekel mi szarba rakod a kártyát?
Normális eszközökben alapból beépitett a WWAN csak a tesco gazdaságosakba kell külön vásárolni -
szaboi6512
őstag
Helló!
Néztem az árlistát, de Garanciáról 1 betű sincs.
2 év gyártói lenne rá?
Samsung Galaxy A50 lett kinézve.(108 000 ft)
Ez jó vétel lehet?
-
DarkByte
addikt
Úgy látom ez a topik is olyan mint valami szappanopera. Elég pár naponta benézni, mert ugyanaz megy körbe-körbe még mindig..
Komolyan még mindig ezen a router témán rugóztok?? Mintha az hogy itt próbáljátok fehéríteni a lelketeket, az ÁSZF túlértelmezésével, bármit is jelentene. (irodalmi elemzést csinált már valaki?
)
Akinek ez körül mozog a fantáziája az már úgy is beletette valami mifi-be vagy router-be. Lelke rajta. Vagy lesz következménye, vagy nem.El lehetne már végre engedni? Aki nagyon jó kisfiú akar lenni, az még várjon egy kicsit és itt lesz a kimondottan mobil csomag mindjárt.
Komolyan rosszabbak vagytok mint egy 5 éves gyerek a karácsony napjához közeledve..
Hogy valami on is legyen:
kocsiban próbálgattam a hétvégén Szeged-Kiskunfélegyháza szakaszon. Kicsit segítettem neki és a telefont a műszerfalra tettem, nem az anyós ülésre. YouTube Music-ot hallgattam, nyilván nem teljesen tudományos mert buffer-el. Kisteleknél és Balástyánál volt egy kisebb megszakadás.amikor várni kellett hogy folytatódjon, amúgy folyamatosan szólt a zene. (256kbps hq stream)Kecskeméten majdnem mindenütt volt térerő amerre jártam (5-ös út bekötő, megyei kórház, Mátyás Király krt.).
Bemenve viszont valami nagyobb épület aljába (Szil-coop konkrétan), teljesen megszűnt a jel.Városföldön közel zéró lefedettség van, nagy ritkán elkapja a hálózatot, de érdemében nem lehet vele semmit csinálni.
Összességében azért meglepően jónak mondanám. Durván a B20-as idők előtt a Telenor-os 4G is kb. ezt tudta.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
meg aki arról prédikál, hogy simkártyás routerben vagy stickben nem lehet használni... lehet... az áfsz is írja...
rádió mobiltelefon
végberendezés(router,stick)
mobileszköz(tablet,laptop)pl. ha kikérünk mégy egy simet, és veszek wwan kártyát a laptopomba, akkor én közvetlenül is tudnék vele netezni,usb stick nélkül

-
orsib78
tag
Azon filozofaltam ma, hogy a netradio hallgatas nem biztos, hogy a legprecizebb modja annak, hogy megfigyeljuk a halozat stabilitasat, hiszen a netradio kliensek (pl. tuneIN) altalaban pufferelnek valamennyi adatot, igy ha vannak rovid kihagyasok, azt joszerevel eszre sem vesszuk... Nektek errol mi a velemenyetek?
Mas... Letezik olyan Androidos alkalmazas, ami figyeli, hogy van-e mobilnet és ha elmegy akkor bekapcsolja a wifit, ha visszajon akkor pedig kikapcsolja?
-
orsib78
tag
Bar nem allitom, hogy melysegeben ertem, hogy hogy mukodik a torrentezes, de azt hiszem nem csak az a problema, hogy kimaxolja a rendelkezesre allo savszelesseget idealis esetben, hanem, hogy a hatterrendszereket is megfekteti azzal, hogy sok szimultan kapcsolaton keresztul teszi ezt. En ezert epitettem magamnak routert, mert a gigas digi neten torrentezes kozben annyira megfektettem a routeremet, hogy 600-700 mbitnel tobbet soha nem lattam. Latszodott is a router (mikrotik) processzorterhelesen, hogy teljesen ki van maxolva, plussz a memoria is elfogyott a brutalis meretu routing tablak miatt. El tudom kepzelni, hogy ha sokan torrenteznek, a diginek is megsinylik a halozati eszkozei...
-
pjen
félisten
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Mobileszközzel,és ez a lényeg.Honnan tudod,hogy csak mobil telefon felel meg az irányadó szabványnak.És egyáltalán mi van ebben a szabványban?Aztán megpróbálja definiálni:mikrofon,hangszóró,kijelző,bill.Tényleg nem akarom megint kezdeni,de ezt úgy értelmezem ahogy akarom.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
pjen
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
mért is nem?nekem pont ezt mondták az ÜFSZ en,telefonba.Nyugodtan használhatom tableten.
-
pjen
félisten
A DIGIMobil szolgáltatás további 4G-s mobilkészülkekkel is használható, de a VoLTE és a VoWiFi funkciók működése nem garantálható.Ezt most ollóztam a DIGI honlapjáról.Egy csomó dolog van ami mobil,4G képes és nem telefon.Most már abba hagyom.
-
Pferi
senior tag
Jaja... Én is biztőr vagyok, tök nyugis portaszolgálat, laptop van, és arra ez a telefonról megosztott 50 giga jóval több mint elég. Eddig a Vodafontól volt havi 10 GByte 2900-ért, így most nagyon jól jött ez a kártya. Beszédhíváshoz tökéletes a Vodás díjcsomagom, úgyhogy most örömbódottá a dual SIM-es telefonom

-
Gézengúz
addikt
Utolsó 300-at összefoglalná valaki?
Köszönöm.
-
Brandynew
őstag
válasz
fornettisuti
üzenetére
Az 5G lenyege nem a magas sávszélesség, az mar 4G-nel is elegendo. A joval alacsonyabb kesleltetes az, ami miatt egyaltalan kifejlesztettek.
-
Soma01
veterán
Hát ez az! Egy olcsó seed-szerver 1200 forintból kijön havonta és onnan csak ftp-vel le kell szedni amit szeretnél és még seedel is 0-24-ben neked. Vagy leszeded mobilnettel, torrent klienssel IS de nem seedeled már onnan, csak a szerverrel. Az egyszeri torrentes letöltés nem terhelő annyira, pláne ha a kapcsolatok számát jól lecsökkented, mert x idő múlva már van elég szerveres seed is ami elég gyors.
-
Ksix
tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Tehát, ha jól értem, akkor a nem folyamatos stabil adatfolyam (nincs mindig rádiós forgalom), az jobban terheli a rádiós hálózatot, mint a folyamatos stream (folyamatos rádiós forgalom)? Aha.
Maradjunk annyiban, hogy a torrent csak a te eszközeidet terheli jobban, a mobilinternetet egyáltalán nem. Azt ugyanis csak a forgalmazott adat mennyisége terheli, tök mindegy neki, hogy mi van az adatcsomagokban, hogy éppen torrentezel, vagy YouTube videókat nézel. 10 Mbps YouTube pont ugyananyira terheli le, mint 10 Mbps torrent. -
Cs1csó
titán
Az lesz a jó ha eljutunk odáig, hogy az adott havi GB keret leforgalmazása után amit mondjuk - hasraütés - 50-100Mbit-tel is letolhatsz a visszalassítás minimális lenne mondjuk 3-5 Mbit, amivel egy film nem jön le gyorsan de YouTube stream-re is még jó.
-
Cs1csó
titán
Mondjuk igazad van
hiszen a max sávszélen az 50GB kb. pár óra alatt lejön (ennyi időre terheled le komolyabban az adott cellát utána úgyis belassítanak.pjen
Kuter-nek igaza van, gondolj bele a 22Mbit-en 50GB adat kb. 5 óra alatt lejön (kb. )
Azér egy hónap számoljuk 30 nap 24 óra 30x24= 720 óra, 7,2 óra is csak 1% az 5 óra még ennél is kevesebb.
-
viharhozo
addikt
Megoldhato, h ne tudd megosztani, legalabbis a Telenornak sikerult, a korlatlan csomagokat nem tudtad megosztani. Aki ert hozza, az majd leirja, mit csinaltak, de praktikusan tenyleg nem lehetett megosztani, folyton ujra kellett inditgatni azt az eszkozt, amiben a kartya volt.
-
pjen
félisten
válasz
üzenetére
Nem kérdeztem semmit,csak tovább gondoltam a felhasználást.Nekem például van egy telóm,ami 4 g képes,van rajta megosztási lehetőség,ha igaz még USB s is.Mi hátráltat,hogy torrentezzek.Viszont megint megkérdezem,ha nem torrent,minek az 50 giga?Legalábbis a nagy többségnek.
-
törölt tag
Pontosan mi a kérdés?
Ha nincs tiltva az ÁSZFben a tethering (már pedig nincsen) akkor jogodban áll megosztani telefonról. Viszont routerbe, MIFIbe akkor sem rakhatod a SIMet hivatalosan.Más kérdés, hogy aki így írta meg az ÁSZF-et, valamint aki engedélyezi a tetheringet egy ilyen kis kapacitású hálózaton annak gratulálni tudnék csak...
-
pjen
félisten
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nem vagyok igazán szakember nálam a letöltés még sosem ment 3 mega fölé.Ha torrentezek szerintem akkor is csak a 3 megával tudom terhelni a redszert.Szeintem inkább az a baj,hogy a torrent folyamatosan megy,mindíg a,rendelkezésre álló sáv széllel.Videót nem néz senki folyamatosan,és mikor nézi akkor is egy konstans adat folyam.
-
törölt tag
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Azért lovagol mindenki rajta, mert az a hivatalos. Ugye nem gondolod komolyan, hogy akár egy (telefonos) ügyfélszolgálatos akár mondjuk egy sajtószóvivő ha mást mond az felülírja ami oda le van írva?
Most még nem szűrik, de hidd el ha terhelődik a hálózat akkor fogják. Mindenki érdekében. És senki nem reklamálhat ha retorzió éri, mert az ÁSZF-ben -ami a hivatalos- le van írva. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Nem találgatni kellene, hanem el kellene olvasni azt a k*rva ÁSZF ide vonatkozó részér, abban világosan le van írva minden! Az is hogy mihez köthető, hova köthető, valamint a SIM miben használható.
És nekik aszerint kell eljárni, mert ha nem és ezért őket te felnyomod az NMHHnál akkor fizetni fognak, nem is keveset. -
Cs1csó
titán
Akkor konkrét leszek (nem akarok moderálást büntit stb.) a stream-el nincs gond hiszen egyfajta folyamatos videófolyamról beszélünk tehát azzal nincs gond ugyanúgy egy netrádióval sem, vagy akár online valós idejű játékkal.
A TORRENT az a technológia ami sok kis apró adatcsomag mozgatásával működik minél több klienshez csatlakozol egy időben annál több adatcsomag tud eljutni és ez a technológia nagyon le tudja terhelni az adott hálózatot mivel nem folyamatos stabil adatfolyam - mint egy stream - vagy valami impulzus szerű adat mint a böngészés hanem egy elég komoly hálózat terhelést jelent, egy vezetékes hálózatot is meg tud fektetni de egy vezeték nélküli WIFI vagy mobil net technológiát még inkább.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
vegyszer
üzenetére
Nos, másodszor is leteszteltem a HUAWEI 4G Wingle E8372 hotspotot/MiFi-t a 10 000 mAh-s Power Bankba dugva - sajnos még mindig a teszt SIM-el, mert már 3-szor voltam az Árkádban a DIGIPont-ban DIGINet Aktív 50 előfizetésért, SIM-ért, de még mindig nem elérhető a fizetős csomag - és pont ugyanaz lett az eredmény, mint az első tesztelés alkalmával.
Vagyis ezt a kütyüt egy 10 000 mAh-s Power Bank, mint táp 6 órán - most egész pontosan 6 óra 4 percen - keresztül tartja életben elég intenzív terhelésen.
Ez kb. 5.2 Mbit/s-es natív DIGI SD TV streamet jelent, ami pont belefér a rendelkezésemre álló sávszélességbe. A sávszélesség itt Bp. Kőbányán beltérben 7 Mbit/s-körüli.Közben mértem a HUAWEI felvett áramerősségeit is.
Névleges adatok: 5V/750mA
Indításkor, bootolás közben: kb. 350-450 mA
Felépített DIGIMobil netkapcsolattal: kb. a névleges 700-750 mA
Teljes terhelésen (streamelés közben): kb. 1000-1100 mAEz a névleges 10 000 mAh-hoz viszonyítva, kb. 9 óra, így a 6 órás üzemidő nem is olyan rossz, sőt!

Ennyi, teszt befejezve - mivel mindkét esetben azonos érték jött ki, ergo nem érdemes tovább méricskélni - SIM visszatéve a mobilba.
Közben eléggé nagy adatmennyiséget töltöttem le. Most 41.36 GB-nál tartok.

-
csipuka
senior tag
-
Cs1csó
titán
Más szemszögből kellene ezt a problémát nézni nem az a baj a "jogosult" sávszélességeden és adatkereted terhére csinálsz valamit hanem vannak olyan alkalmazások amik a technológiájuknál fogva egyszerűen ki tudnak nyírni egy cellát. NA az ilyen alkalmazásokat valamilyen QoS megoldással tiltani kell.
-
-
Amíg a Digi konkrétan nem nyilatkozik, addig hanyagoljuk ezt a miben használható a SIM témát! Akit nagyon érdekel, használja a keresőt, elég sokszor ki lett már tárgyalva.
-
pjen
félisten
válasz
üzenetére
Most eltekintve a hang felvételtől,sehol nem akarom fehasználni,csak a DIGI véleményét írtam.Mobil netet vársz a DIGI től ami nem teszt,és jól működik.Ha kihozzák az pont ugyanannyira fog működni mint a teló.A mostani kevés freki még több felé lesz osztva.Ráadásul ahogy én tudom a telefonálásnak prioritása van.Tehát a garantált séebesség 0/0 lesz.Egyébként az Ő hangfelvételükkel biztos érnék valamit.És,ha nem mond mi van,valós felhasználásra ebben a formában alkalmatlan.Maximum vissza adom a kártyát.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Nekem azt mondták, hogy elsejére (07.01.) meglesz, de arról még nincs információjuk, hogy csak az usb-stickben, direkt a gépre csatlakoztatva lehet-e használni, vagy mehet modembe is a csupasz sim, usb-stick nélküli konstrúkcióban.
Azt mondták, hogy a Digi Pontok semmi eligazítást nem kaptak még, ők is a honlapról tudnak, amit tudnak, és az ügyfelektől, ahogy a teszt sim bevezetésekor is.
-
Rick4
félisten
válasz
üzenetére
Ne írj marhaságokat.
Nyugodtan emlegetheti bárhol, egyrészt ebből sem lesz baja, másrészt abból sem, hogy rögzíti, és harmadrészt abból sem, hogy magán célra felhasználja, (pl visszahallgatja, kijegyzeteli) esetleg rendőrségen, bíróságon nyújtja be bizonyítékként, utóbbi helyen a bírói gyakorlat szerint is elfogadott a titokban készült hangfelvétel, amennyiben az az igazság kiderítését hatósági eljárásban segíti. Mindösszesen annyi hátrány van a dologban, hogy a titokban, a másik fél hozzájárulása nélkül készült hangfelvételt a bíróság saját hatáskörében eldöntheti, hogy bizonyítékként felhasználja-e vagy sem. Nyilván ha nem, és a másik fél a felvételen található tényekkel szöges ellentétben állít bármit is, azonnal mész a rendőrségre, és hamis tanúzás miatt teszel feljelentést, ott viszont elfogadják.
Na pont ennyire problémás a felvétel kérdése.Amiről te hadoválsz, az arra vonatkozik, hogy a titokban készített felvételt felteszed az internetre, youtube, facebook, stb.
-
pjen
félisten
Az lehet,de az ÜFSZ is rögzíti.Nekem magára a hang anyagra nincs js szükségem,csak a dátum a lényeg.Ha gond van keressék vissza ők.Egyébként szerintem,ha normálisan használja valaki,tehát tesztel,kis videó,ez-az pár giga,senik nem foglalkozik vele,hogy miben van.Én is elhasználtam már vagy 500 megát mióta elindult.
-
törölt tag
Az enyémben van mikrofon, és SMS-t is tud a beépített modem, tehát mindenben megfelel a teszt követelményeknek. Egyébként az sms fogadás a legérzékenyebb hiba eddig, IP-ről nem jönnek meg, se telefonra, se másra.
@nekem sem volt még mikrofon nélküli tabletem, de 2 simes igen.
-
mover
tag
Ma toltunk egy tesztet. Budapest keleti részéről Gárdonyba oda-vissza az M0-M7 útvonalon.(Kb. 1-1 óra) Az autóban végig ment a Youtube 3 telefonon(mindben önálló SIM), teljesen rendben volt. Nem tudom mennyi volt a sávszél, de a gyerekeket mint felhasználókat ez nem is érdekli :)
-
válasz
szabogabor10
üzenetére
Ha van benne mikrofon.
-
-
-
viharhozo
addikt
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Alkoholista nevelde
- Motoros topic
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Kipróbáltam,nem kell megosztani,a telón simán tudok torrentezni
hiszen a max sávszélen az 50GB kb. pár óra alatt lejön (ennyi időre terheled le komolyabban az adott cellát utána úgyis belassítanak.