- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
osonte #115222 üzenetére
Esetleg nincs valami wifi priorizáló lehetőség a próbált routerekben, ami közbe szólhat? Azért az 5GHz-et eléggé lefogják a falak, hogy ennyire ne szóljon bele a többi, én is társasházban lakom, itt is sok wifi van mégis megy normálisan. Amikor mértél, akkor nem voltak családtagok fent wifi-n? Illetve amivel kezdtem nincs ezekben a routerekben wifi optimalizáló meg ilyen faszságok, amik lehet, hogy csak ártanak, mint használnának?
Nekem egy asus ac65p routerem van, és egy xiaomi redmi note 13 pro plus telefon, minden más kábelen van bekötve, illetve a gyerek gépében van wifi-s alaplap, de antenna nélkül adták el, azért megnéztem így mire képes 400Mbps körüli sebességre volt képes. -
Borisz76
nagyúr
válasz
osonte #115222 üzenetére
Ezért is vagyok híve a vezetékes kapcsolatnak.
Lehet lassabb mint egy csúcs hyper szuper wifi....de legalább stabil.
Aminek nincs fizikailag LAN csatlakozója csak azokat az eszközöket használom rádióval...telefonok és egy tablet.
Minden más - 3 PC , NAS-ok , nyomtató , házimozi erősítő - vezetéken lóg. A TV-t mint olyat külön veszem a felsorolásban mert bár vezetékkel kapcsolódik a hálózathoz....de nem szeretem DLNA-s megoldással a filmezést. A 3 PC meg 3 db TV-re van kötve HDMI-vel. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
osonte #115220 üzenetére
Azért furcsa, hogy ilyen link sebesség mellett ilyen rossz eredményeid vannak, nekem 866Mbps link sebesség mellett gond nélkül megy 540-550 közt a mérés. Kábelen minden rendben a nettel vagy a mérés idején nem volt terhelve a neted más által? Esetleg meglehet nézni, hogy másik szervert választasz az alkalmazásban.
-
paolinho
őstag
válasz
osonte #115144 üzenetére
Nem a hatótávval van elsődlegesen a gondom, mint inkább azzal, hogy rettentő gyakran elveszítik a jelet a rácsatlakoztatott eszközök. Az a felállás, hogy a FiberHome és maga a ruoter a bejárati ajtó felett vannak a falon rögzítve, kb másfél méterre a nappali ajtajától, és ezek a problémák a nappaliban történnek laptoppal, és mobillal használva a Net-et. Az épület felső szintjére tettem egy Fritz!Repeater 1200 AX-et (ez kábelen kapja a jelet, amit WiFi-n szór tovább), amire, ha ledob a Tp-Link, azonnal rá tudok csatlakozni, igaz a födém vastagsága okán gyatrább j ellel. Ezért szerettem volna valami megoldást találni a router stabilitásának elérése céljából.
Korábban sokat molyoltam a mobiljaimon romok cseréjével, csak ezért reméltem, hogy ez egy routeren sem lehet annyira ördögtől való. (Nyilván, ha elcsesztem volna az eszközt, annak vállaltam volna az anyagi felelősségét.) De ha nem lehet, hát nem lehet. Ügy ejtve, majd beszerzek egy megbízhatóbb eszközt, aztán ügy le tudva.CirrMee: A STÍLUS!!! Ne már!!!
Gyanítom, bár nem pontosan értem a Mórickás, Bélabás, Józsis, meg Ödönkés példáidat, mert nekem nem volt célom senkit átb@szni, vagy senkinek kárt okozni, de egy biztos, Te nem segíteni akarsz, mint inkább kioktatni. Erre mi szükség? Szerintem ez teljesen felesleges itt. -
-
Horvi
őstag
válasz
osonte #87632 üzenetére
Teljesen jól látod/gondolod a dolgot. Kérd Bridge módba az ONT-t és utána az Asus intézze a pppoe kapcsolatot meg a routeolást. Arra figyelj, hogy nem mindegy, hogy az ONT melyik portjára kötöd az Asus routert. LAN1-re kellene mert egyik másik ONT-nek a többi portja van hogy csak 100-as és nem gigabites. Legalább is ahogy itt olvasgattam a hozzászólásokat valaki futott már bele ilyenbe.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- ASUS GeForce GTX 1650 Phoenix OC 4GB GDDR6
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged