- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Đusty #115087 üzenetére
Látom nem érted. A digivel akkor is sok gond volt sok területen, amikor még román volt a tulajdonos, de amikor jött a hír a felvásárlásról kapásból minden hiba már a majd új tulajdonos miatt volt, miközben kb 1 évvel később került csak hozzájuk a cég. Amikor meg lezárult az egész attól a pillanattól jött a sok hülyeség sok helyen, hogy egy rakás szar lett a digi, miközben, akkor még semmi változás nem történt. Amikor munkagép elbaszta az optikát, akkor is ment, hogy a fos tulajdonos a hibás... Bármilyen gond van egyből az új tulajdonos miatt van, még az is, hogy valamelyik lépcsőházban volt csőtörés és ez gondot okozott az egyik fejállomásnál és ez miatt nem volt szolgáltatás azon a területen. Gondolom azért is az új tulajdonos a hibás, hogy az előző tulaj alatt sok helyen a normális munka helyett valami gané szart alkottak a szerelők, volt elég sok bámulatos kép erről a topikban.
A jelenlegi helyzetünk szar Pécsen, de hülyeség egyből arra fogni, hogy az új tulaj miatt. Valamit elbasztak és ez ugyanúgy megtörténhetett volna az előző tulajdonos esetében is. -
nubreed
veterán
Nekem is Asus RT-AC65P van, pont tegnap írtam ide a topicba hasonló problémát. Nekem 1 GBPS -es net ment vissza 100 Mbps -re. Át dugtam a LAN kábelt egy másik LAN port -ba és újra felment 1Gbps -re, majd visszadugtam az eredeti LAN portba és azóta is 1 Giga körül meg van.
-
-
pw12345
aktív tag
500 Mb felett ajánlott, de a rendszer működtetéséhez, nem biztos, hogy célszerű letöltögetni rá.
Egy mezei letöltés még hagyján, de torrentezni nem, mert hamar megeszi a folyamatos írás/olvasás, főleg a QLC vackokat. A mai HDD-k már kisebb állományoknál az optane és hasonló gyorsítótárak miatt elérhetik egy SSD sebességét a tár kapacitásáig. HDD marketing szöveg vége.>>(#76956) Intruder2k5
Alapból nem ide tartozna, de, ennyi csatorna törlése a frekvencia
mizériával együtt az egész szolgáltatásra kihat. Én is innen értesültem. A Sport 1 miatt többen jelezték, hogy dobbantanak a Digitől.
Ha egy területen esik az előfizetők száma, az nem ösztönzi őket
a hálózat korszerűsítésre. .. .. . . . -
kopi72
aktív tag
Hát én is ettől tartok, a többszálú telefonkábel helyett az optikai, amit nem lehet derékszögben (sőtt lehet még annyira sem!) hajlítani.
Fogalmam nincs hogy fogják felvezetni a tetőtérbe, illetve azt még kb tudom, de utána a beépitett tetőtéren át, hogy húzzák be a a földszinti dolgozómba, jó 25 méterre a tetőtérbe jövő ponttól.
Ilyen berman csöves fali csatlakozókban még meg szabad hajlitani őket?Amőgy nálunk nagy változás lesz, 30Mbit helyett 1000 (nem tudom mennyi lesz a valós ilyen messzire
) és nem lesz tv, így 8e ft helyett 3e párszáz
-
TeeJay
félisten
minden routernek van log-ja
az enyémben rendszernapló részenés ilyet látok benne
Oct 14 20:59:49 pppd[401]: LCP terminated by peer (Peer not responding)
Oct 14 20:59:49 pppd[401]: Connect time 706.5 minutes.
Oct 14 20:59:52 pppd[401]: Connection terminated.
Oct 14 20:59:52 pppd[401]: Sent PADT
Oct 14 20:59:52 pppd[401]: Modem hangupOct 15 10:16:49 pppd[401]: LCP terminated by peer (Peer not responding)
Oct 15 10:16:49 pppd[401]: Connect time 796.8 minutes.
Oct 15 10:16:52 pppd[401]: Connection terminated.
Oct 15 10:16:52 pppd[401]: Sent PADT
Oct 15 10:16:52 pppd[401]: Modem hangup
Oct 15 10:16:52 WAN_Connection: Fail to connect with some issues.
Oct 15 10:16:53 nat: apply redirect rulesOct 15 17:48:58 pppd[401]: LCP terminated by peer (Peer not responding)
Oct 15 17:48:58 pppd[401]: Connect time 451.9 minutes.
Oct 15 17:49:00 WAN_Connection: Fail to connect with some issues.
Oct 15 17:49:00 nat: apply redirect rules
Oct 15 17:49:01 pppd[401]: Connection terminated.
Oct 15 17:49:01 pppd[401]: Sent PADT
Oct 15 17:49:01 pppd[401]: Modem hangupilyenkor írja ki hogy connect time mennyi perc volt és látható hogy marhára még 1nap pppoe time sem jött össze és ez még csak az elmúlt nap ahol 3 bontás volt
fene tudja mi a baja de ha megint bejelentem lehet megint ráfogják a routerre pedig nem az a baja -
törölt tag
"És ezen az ipv6 sem segít?"
Segítene, de sajnos nem mindent lehet még elérni IPv6-on. Az elvi lehetőség persze meglenne, de mégsem akarózik a világnak végleg szakítani az IPv4-el.
Azt ne kérdezd, hogy miért!?
... és a SOHO routerek-nek is van mit fejlődni IPv6-on. Az enyémnek biztosan.
(Pl. az ASUS routerem esetén a tűzfalon nem lehet dinamikusan változó IPv6 címre (IPv6 DHCP-PD) portot nyitni. Az meg kicsit vegzás, hogy állandóan írogassam át a tűzfalban az IP cím mező tartalmát, ha az IPv6 címet megváltoztatja a DIGI DHCP-PD protokollja.) -
TeeJay
félisten
nem nagy ügy már idehaza is a T olyan OLT-t rakott ki az FTTH területre amiben 10GPON kártya is kerülhet
meg már van is csak még lakosságra nem adják mert minek
drága még a 10GPON ONT is meg ugye 10gbit LAN csatlakozó van rajta azt meg milyen routerbe PC-be laptopba dugod hogy 10gbit linked legyen
nem igen van megfizethető eszköz még erreszóval akár nálunk is lehetne má holnap is csak minek még
-
TeeJay
félisten
CAT5e 100méterig simán bírja az 1000megabitet
nálam sima CAT5 volt vagy 30méter a routerig és simán vitte 2 toldóval is
szóval ettől nem kell betojni nem az UTP kábel a gondlegyen bent a lakásban az ONT utána 100méter kábel elég lesz mindenre
ráadásul a koax is bent lesz már a lakásban így 6TV-re is oszthatod mert lesz benne bőven elég jel szerintem -
Ha NAT-olt IP-t kapsz az általában 100.-zal kezdődik. Az a CGN tartomány. Nézd meg mi a routered külső IP-je (vagy a gépedé, ha közvetlenül csatlakozol), és hasonlítsd össze azzal, amit olyan oldalak mutatnak mint a whatismyip pl. Ha egyezik, nem vagy NAT-olva. A 94. publikus tartományba eső IP.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Asus RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged