- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
paolinho #115283 üzenetére
A Digi által adott eszközön "butított" szoftver fut....
Csodálkoznék ha ....be is tudsz lépni a felületére......lenne benne bármiféle MESH rendszer.
De ha van....lépj be és kapcsold be.
Próbáld ki.
Ezért jobb a SAJÁT router használata ...a Digi-s ONT-ot meg BRIDGE módba rakni.....aztán a saját eszközét az ember úgy állítja be ahogy jólesik.
Mindezt úgy írom, hogy NEM ISMEREM a Tp-Link Archer AX72 AX5400-as eszközt...amit vásároltál ? -
osonte
őstag
válasz
paolinho #115181 üzenetére
Én nem emlékszem, hogy Digi-t kellett választani, csak a PPPOE kell és felhasználonév/jelszó. Viszont már eladtam (lehet rosszul emlékszem), hátha valakinek most is az van és tud segíteni. Amúgy az ONT bridge módban van? (Azt a telefonon a Digi-s appból is látod, sőt állithatod is) Abban kell lennie. Más nem jut eszembe.
Amennyiben az ONT bridge módba van, állítsd alaphelyzetbe a routert és ne DHCP-t válassz, hanem PPPOE-t, felhasználónév/jelszó és mennie kell a netnek.
Ui.: Akkor ezekszerint van Digi, bocs, most olvasom.
-
osonte
őstag
válasz
paolinho #115146 üzenetére
Már nem emlékszem pontosan, de valami hardveres eltérés miatt (lehet antenna, akkor tudtam, most már nem emlékszem) gyengébb az AX10 hatótávja, nem tudsz mit csinálni vele. Viszont Neked a szakadozás a fő probléma, szerintem azzal sem, csak másik eszköz. Főképpen, hogy ha jó a router, nem szakadozik. Nálam az AX10 teljesen stabil volt.
-
trec12
addikt
válasz
paolinho #115136 üzenetére
Sajnos ez ilyen. Nekem is ez van. Elvileg rá lehetne varázsolni a gyári fw-t de egyrészt nem lenne legális szerintem másrészt a fene sem akar vele foglalkozni. A havi 250 Ft-ból csak sok-sok év alatt jön össze egy új 20-30e Ft-os alap WiFi6-os router ára. Nálam nagy csodákra nem kell a router minden elmegy róla szépen de lehet egy szép napon visszaadom a Diginek...
-
osonte
őstag
válasz
paolinho #115136 üzenetére
Jobb eszközzé tenni, a hatótávval is gondod van? Azért kérdezem, mert nekem volt AX10, majd utána cseréltem AX20-ra és sokkal jobb lefedettséget adott, abból többet is vettem, azok a ami mai napig rokonoknál hibátlanul teszik a dolgukat. Mondjuk ezek nem a Digitől voltak, de akkor még 20 ezer vagy olcsóbb volt egy AX20, szerintem abból kellett volna a Diginek bevásárolni. Ettől függetlenül ha jobb routert akarsz, akkor úgy is saját eszköz a megoldás. Az AX10-et meg hagynám, abból nem lehet csodát kihozni, mindegy mit teszel rá.
-
CirrMee
addikt
válasz
paolinho #115141 üzenetére
Ha jól értem, kb úgy képzeled el az egészet, hogy a 16 -ig leküldi Bélabát a sarki rúterbótba, oszt' megvesz egy raklappal, amit Józsi felszoftverez azzal, amit otthon Ödönke fia okosba megcsinált. Ha meg valamelyik bekrepál, az illegálba rátolt szoftot formattálják, azt' visszaviszik a sarki bótba gariztatni.
Ha jól értem, neked ez még teljesen hihető is...
-
pn4hvq
senior tag
-
paolinho
őstag
válasz
paolinho #114968 üzenetére
Bocsi, de mégis visszatérnék ide a problémámmal, annyiban módosítva a kérdésem, hogy amennyiben visszaadnám a Digi-nek a bérelt TP-Link Archer AX10/ AX1500-as routeremet, akkor tudnátok megbízható eszközt ajánlani helyette? Tudom, ott az Összefoglaló, és olvastam is az ottani ajánlásokat, de az nagyon általános nekem, és nincsenek hozzáfűzve tapasztalaton alapuló vélemények. Szóval nekem egy olyan routerre lenne szükségem, amely stabil jelet biztosít a környezetében, azaz nem dobálgatja el a jelet, legalább 4 leágazása van a kimenő irányba, és az ára is elfogadható, azaz max 30-35e-ből megoldható lenne.
Ehhez kapcsolódóan kérdezném még, hogy a cserét követően mennyire bonyolult az új eszközön a beállításokat megadni? Érdemes a jelenlegiből kiírogatni az adatokat, és elég csak azokat bemásolni az újba, vagy ennél bonyolultabb is lehet?
Előre is köszi a segítséget! -
válasz
paolinho #114968 üzenetére
Szia!
Kérdezz rá a WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat topikban, majd ott segítenek átnézni és optimálisra beállítani a WiFi kapcsolatot. Ez a téma inkább tartozik oda, mint ide.
-
-
válasz
paolinho #104182 üzenetére
Ha fel tudsz vinni az emeletre LAN kábelt, akkor érdemes lenne MESH kialakításban gondolkodni.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a range extenderek működése nagyon bizonytalan.
Konnektorba dugós megoldással további probléma, hogy általában a padlóhoz közel vannak a dugaljak és az nem idális WiFi szempontjából.
Esetleg még kipróbálhatod az elektromos hálózaton történő kábeles átvitelt (powerline).
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Autós topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gyúrósok ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Classic / Xbox 360
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest