- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
tutitibi
senior tag
válasz
juhaszmarci #115752 üzenetére
Sajnos régebben be tudtam lépni a ONT-be megvan hozzá a usernév/jelszó páros amivel adminként voltam benne.
És ott láttam minden beállítást, wifi-t is stb.
Most kellene mert megcsináltam a DYNDNS-t és a pingre time out-al válaszol.
Kéne egy portot engedélyezni Hikvision NVR rögzítő számára.
Huawei HG8245H az ONT-m. Elég régi darab, de ezt adta a szolgáltató. -
válasz
juhaszmarci #115757 üzenetére
Szia!
Kb. 10 perce megint volt szakadás. Rá tudnál esetleg nézni, hogy Nálad volt-e?
Köszönöm
.
-
válasz
juhaszmarci #115757 üzenetére
Köszönöm
.
Most már itt is minden rendben. -
tutitibi
senior tag
válasz
juhaszmarci #115747 üzenetére
ok, megérdezem, köszi.
-
válasz
juhaszmarci #115725 üzenetére
Reklámblokkoló nélkül sem megy. Sőt a telefonomon nincs egyáltalán reklámblokkoló, azon sem megy. Windowson sem.
-
Laccoss
addikt
válasz
juhaszmarci #115654 üzenetére
Tedd olyan helyre, ahol nincs útban, ha nem kell a wifije, akkor bárhova eldugható. Ha pedig osztani akarod tovább kábelen, vannak kis méretű switchek.
-
válasz
juhaszmarci #115635 üzenetére
Ja, en 80 meter kabelt huztam ki, 35 metert logott ki, es alig lett eleg (merthogy messze volt a kotodoboz).
-
válasz
juhaszmarci #115341 üzenetére
Köszi juhaszmarci!
@Borisz76: a külső IP-det megtudhatod számtalan módon, de a legegyszerűbb ez:
https://www.whatismyip.com
Ott látni fogod, kimásolod, majd ugyanezen az oldalon a tools fülön a portscannerbe beírod, és kiválasztasz egy groupot, mondjuk a basic-et.
Egyébként én telefonon a PingTools nevű eszközt használom sok mindenre, zseniális a cucc.
De mondom, most nekem is zárt portot jelez minden eszköz. Erre mondják azt, hogy különös. Direkt több külső hálózatról, több eszközzel is ránéztem, hogy tényleg nyitva van-e a port, mielőtt írtam ide. Ameddig nem kezdtem el filezillával piszkálni, addig válaszolt, most nyilván brute force-ként értékelte, és kibannolta a portot.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
juhaszmarci #115281 üzenetére
Nem tudom nekem ssd-n van minden játék, ahogy a kliens tölti úgy telepíti is, és szinte azonnal végez vele, ahogy a töltés befejeződött.
Nagy ritkán jól jön a gyors feltöltés is, ha a felhasználók 99%-nak nem lényeg, akkor a hálózat is bírná bármiféle gond nélkül. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
juhaszmarci #115278 üzenetére
Azért szerintem nagyon jó, hogy van gigabit, amikor manapság egyre több játék 100GB feletti és nem kell egy napot várni arra, hogy steam és társain le lehessen tölteni, illetve egyre több játéknál vannak sok 10GB-os frissítések, amik esetében megint ugyanaz a helyzet, ha csak 1 órám van játszani, nem arra szeretném pazarolni az időt, hogy a frissítést tölti le...
-
Poccc97
tag
válasz
juhaszmarci #115278 üzenetére
Egyetértek. Mindenki "menőzik" az 1000-es és 2000-es csomagokkal, de ahogy írtad a 99% tényleg ki sem használja.
Cégünknél 200/200 net van 150 dolgozóra, vígan elvagyunk vele, mentések is ezen mennek.
Otthonra is a Tkom 250/75 csomagot fizetem havi 3.199-ért, lassabban jön le a film pár perccel, de annyit tudok várni.
A ping persze ugyanaz, mintha 1000-es vagy 2000-es csomag lenne, csupán marketing, többet fizess. -
cigam
titán
válasz
juhaszmarci #115130 üzenetére
Amúgy meg pingeld ip címmel. Ahoz (sem) kell DNS. Úgy sem fog jobb értékeket mutatni.
Plusz az első alkalommal bekerül a DNS gyorsítótárába a név, és az IP cím. Attól a pillanattól kezdve a gyorsítótér sebességén múlik annak a névnek a feloldása. Windows alatt nyiss egy terminált, és add ki az
ipconfig /displaydns
parancsot. Ez kilistázza azokat a DNS gyorsírótárban szereplő site-okat, és azok IP címeit. Ha ezekben megtalálja kérdésére a választ, már nem fog egy "felsőbb" szintű DNS-nek kérdést küldeni. -
4Grider
félisten
válasz
juhaszmarci #115119 üzenetére
Annak nincs köze a pinghez, hogy te milyen dns-t állítasz be a saját routereden.
Szerk.:
Értsd: A pingnek nincs köze a névfeloldó szerverhez, mert ha a névfeloldás megtörtént (akár 1 tized, akár 10 másodperc alatt) a ping teljesítménye már nem fog függeni a beállított dns kiszolgálótól. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
juhaszmarci #115119 üzenetére
Nekem is ezek vannak beállítva, de ha központi hiba van, nem sokat számít, illetve ha a szolgáltatásban van valami hiba, azt sem fogja megoldani csak ha a digi dns-sel van gond.
-
gabro0
őstag
válasz
juhaszmarci #115117 üzenetére
Pardon, 8.8.8.8-ról van szó, az 1.1.1.1 valamivel rosszabb ilyen téren.
Tehát a kérdés áll, ha szoktatok ilyet nézni. Lehetne más oldal is, de a DNS kritikus és talán jobb fokmérője a kapcsolatnak, mint egy közönséges weboldal. -
4Grider
félisten
válasz
juhaszmarci #115117 üzenetére
A dns beállításnak nem sok köze van a pingek stabilitásához.
-
adika4444
addikt
válasz
juhaszmarci #115111 üzenetére
A szolgáltató mennyiségi kedvezményt kap az eszközökre. Mára alapelvárás a szolgáltatóval szemben a wifi-képes végponti eszköz router módban, így néhány száz, vagy ezer előfizetőért nem éri meg nekik, hogy - vélhetően végső soron drágábban - tartsanak egyszerű eszközt. Nekem még csak kétantennás a ZTE F668-as süni, ha majd nagyobbra kell cserélni, bajban leszek, mert ki van centizve, de majd csak megoldom... Ha más nem, veszek egy monitortartót és akkor felfelé tudok bővíteni annyit, hogy a lehajtott antennáival bedugom alulra az ONT-ot, felülre meg a saját routerem.
-
Multibit
nagyúr
válasz
juhaszmarci #115107 üzenetére
Én saját ONT lehetőséget várok
Remélem, türelmes ember vagy -
Borisz76
nagyúr
válasz
juhaszmarci #115107 üzenetére
Én saját ONT lehetőséget várok (SFP), vagy nagyon buta ONT-ot, 1db RJ45, 1db RF, 1db telefon (mert ugye az is van de sosem használtam), semmi antenna, semmi flanc
Na ilyen sosem lesz ! -
Dr.NX
addikt
válasz
juhaszmarci #115006 üzenetére
Valami Shrive nevű app.
-
válasz
juhaszmarci #109223 üzenetére
-
4Grider
félisten
válasz
juhaszmarci #108324 üzenetére
Nem lehet, hogy a laptopon/böngészőben van egy általad telepített biztonsági komponens ami a mérést lassítja? Ilyenkor szoktam mérni parancssorból, mert oda ezek kevésbé zavarnak be.
-
4Grider
félisten
válasz
juhaszmarci #108322 üzenetére
Egy UniFi Security Gateway-ről van szó?
Ezeken bekapcsolt threat management mellett nem lesz sokkal nagyobb átengedés... -
Dr.NX
addikt
válasz
juhaszmarci #108318 üzenetére
Megmérted a Digi/Antenna Hungária speedtest szerverének a bottleneckjét.
Nálam ez a kettő 400 Mbps alatti DL, míg pl. a Giganet, Microsystem szerver majdnem 900 Mpbs. -
4Grider
félisten
válasz
juhaszmarci #108318 üzenetére
Mi a konkrét modellszáma az USG routernek?
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest