- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
milan26
senior tag
Aranyos vagy, köszönöm.
Igen, más miatt panaszkodnak, csak egyenesen levontam a következtetést, hogy problémás lehet. Itt is lett rakva egy switch anno a router után, gondolom pont emiatt.
Fiberhome - > switch - > rack szekrény - > eszközök
Alapvetően működik is minden, wifi is vállalható, csak a portnyitás nem sikerül.
-
pinnacle
nagyúr
CE-s Androidos boxról is be tudnak lépni a megosztott PC-re? Ezt a botnet próbálkozást mivel lehet megjeleníteni? Akkor ezért hívja fel a figyelmet telepítéskor, hogy az SSH jelszó közismert, ezért változtassuk meg. Lehet ezt az összefoglalóba is be lehetne írni.
Régebben volt valami program, talán ZoneAlarm, ami mutatta, hogy be akarnak jönni a gépre. Egyébként a mai vírusirtókon már nem alap az ilyen védelem?Geth qBittorent mutatja az IP címet, most látom, hogy a portot is, így már szkennelni sem kell. Ezeket a gépeket így már simán fel lehet törni? Na ezt kellene elrejteni.
előzékenyen még fel is ajánlja a másolásukat. Ugyan mi szükség van rá?
-
so_ha
senior tag
Édesanyámnál a hűségszerződés lejárata után maradt a változatlan ár (pár évvel ezelőtt volt, ahogy a törvény is meghatározta ...), amit azóta az infláció mértékével korrigálnak (nem csak idén, hanem korábban is), de még így is kb. fele annyit fizet, mint most egy új szerződésnél kellene ... tehát Ő pozitívan jött belőle ki.
-
trec12
addikt
Jó hírnek azért nem nevezném. Ugyanez hűség nélkül volt 6200 Ft/hó amíg nem került magyar kézbe.
Ez szerinted most is ennyi lenne ha maradt volna a régi Digi? Őket bizonyára nem érintette volna az EU bajnok magyar infláció. Persze emeltek azon kívül is bőven sajnos. Amiben egyet tudok érteni, hogy annyi valószínű nem lenne amennyiért most adják.
Reméljük: [link]
A Magyar Telekom vállalja, hogy további 1 millió háztartást lefedő gigabitképes sávszélességet biztosító vezetékes hálózatot épít ki 4 év alatt, és ezzel 2027 év végére 4,5 millió magyar otthon, illetve vállalkozás számára teszi elérhetővé a vezetékes gigabitképes hálózati infrastruktúrát.
Itt meg nincs ám szó akciós árakról.
Mellesleg hozzám is eljutott az infó.
Sőt:
https://net.mvm.hu/hu-HU/GINOP_Projektek/SZIP
Igénybevétel oszlopot érdemes figyelni. -
-
adika4444
addikt
"Pff... "
Próbálok érdemben reflektálni, de sajnos erre nem lehet. De ha csak a kiragadott mondatrészt nézzük (mert volt ám folytatása), akkor is helytálló amit leírtam. 2018 ősze után rendszeresek voltak az országos problémák, a felvásárlás óta ezek száma is nagyon megcsappant. Nem akarom elvitatni, a TeeJay (mostanság hogy eltűnt a topikból) által említett, még RCS-RDS által pénzelt gerinchálózati bővítések jelentőségét, de látjuk, hogy el tud kezdeni rohadni egyik pillanatról a másikra egy ISP (UPC a Vodafone-felvásárlás után) és a DIGI nem ezt az irányt mutatja, net terén legalább is biztosan nem. A külföld ugyanolyan gyász mint volt, a belföld meg ugyanannyira rendben van.
Ehhez az árhoz egy külföldi peering bővítés mondjuk elkélne, de ezt már leírtam párszor, nem a mostani alkalommal fog ez javulnibár amikor megállt pár napja a külföldi irány, bíztam benne, hogy esetleg valami ezirányú fejlesztést eszközöltek, de aztán szomorúan konstatáltam, hogy nem erről van szó.
"Nem sokat tett hozzá az új tulaj, csatlakozók amúgy UPC-nél minőségibb (Cablecon). Diginél egyszerű márkajelzés nélküli roppantós, koax kábel kb. ugyanaz lehet."
A volt UPC hálózat jelentős része koax, emiatt a DIGI FTTH hálózatával kapásból értelmetlen összehasonlítani. Volt itt a témában szerelő által leírt tapasztalat, hogy történt előrelépés és valóban megritkultak azok a kommentek, amikor a friss bekötésnél már pár óra után LOSS-ol az ONT, mert elpattant a szál.
A DIGI-nél amennyire én látom a morál mindenképp javult, aminek pedig hosszútávon minőségibb szolgáltatás a vége. De érdemes átnézni a Vodafone topikba, tényleg az az érzésem, hogy csak papíron egy a tulajdonos..."Igen, a többivel nincs gond azóta sem. ZTE F618 és F660 sem mai darabok, meg van 2.4 GHz only Huawei is, azzal sincs probléma. Ezek mind régi beszerzések már."
Abszolút igaz, viszont az új beszerzések nagyon sokáig szemetek voltak és nem tűnt úgy, hogy nagyon változtatni akar rajta az RCS-RDS. Főleg, hogy még a Fiberhome hibáját is folyamatosan tagadták nagyon sokáig, holott nem 1 nem 2 ember panaszkodott it, a legváltozatosabb eszközparkkal és hozzáértési szinttel. Bár ezügyben annyi a javukra szóljon, hogy van itt pár hozzáértő, akik szerint racionális magyarázat nincs a Fiberhome-ok bridged módú terhelés alatti elhasalására és eleinte igen nehezen is hitték, hogy valóban az okozza."Egy koax hálózatot teljesen felesleges összehasonlítani egy optikaival, nem is értem. Már UPC-s időkben is tele volt az a topik panaszokkal."
vs
"Nem sokat tett hozzá az új tulaj, csatlakozók amúgy UPC-nél minőségibb (Cablecon). Diginél egyszerű márkajelzés nélküli roppantós, koax kábel kb. ugyanaz lehet."
A koax a DIGI-nél csak a TV-re van, ami kevéssé érzékeny, mint a net a Vodafone-nál.
Ráadásul a Vodafone-nál nehezen magyarázhatóak a koax hálózattal azok a hibák, amikor bizonyos IP-tartományokkal szar országosan a net, vagy amikor a Vodafone lecserélte a compal-okat, új doboz, de a belső ugyanaz a selejt PUMA6. Igaz, ez a csere meg még a 4iG előtt történt."Ha nincsenek elszeparálva a portok akkor talán, amúgy bármennyire modern is legyen akkor nem sokat ér ha nincs belső hálózat."
Az AX-es jelzőt inkább azért írtam, mert az adott eszközök pontos típusa nem ugrott be, de azt a részt inkább arra hegyeztem ki, hogy stabilitásban veri mind azt a selejtes Fiberhome-t, akár bridge-ben is.alapvetően sok részletben igazad van, sok dologba lehet ellenpéldát hozni bármelyik oldalra. De amíg a DIGI-nél legalább annyi előrelépés van, hogy szerelők írják be a minőségibb alapanyagokat, felhasználók tapasztalják a minőségibb végponti eszközöket, addig a Vodafone-nál egy dolgot nem tudnék mondani, ami jobb lenne. Van persze, ami nem lett rosszabb, de olyan nagyon semmiféle előrelépés nem történt.
Bízom benne, hogy inkább a DIGI-be fogják beolvasztani a Vodafone-t, mert nekem kicsit az az érzésem, hogy technikailag a Vodás infra kezét kezdik elengedni, itt meg megjelent az eszközvásárlás lehetősége például.
-
-
Dragon3000
nagyúr
Azt felejted el, hogy a digi hosszútávra tervezett, így benyelte a veszteséget is a terjedésre, de többször is keresztbe tettek nekik a mobilos frekvencia vásárlások esetében és tudták, hogy itt nem lesz jobb a helyzet, így eladták és inkább leléptek. Ha nem vették volna meg, akkor elhiheted, hogy egy ilyen piacra nem pumpálták volna tovább a pénzt és lett volna áremelés.
A szolgáltatás romlás csak a tv-t érinti, nagyon sokan nem is fizetnek rá elő, így nem is fognak miatta panaszkodni. Persze vannak hálózati gondok is egyes helyeken, de az még az előző vezetés esetében is megvoltak, nem azért van most is jelen, mert más a tulaj. Az áremelések senkinek sem tetszenek, de ez van, nem lehet vele mit csinálni, sok helyen kb adsl szintű megoldás a konkurencia, még városokban is, ami még drágább is lehet.
Külföldi irány, van ami gyenge és van, amivel semmi gond, multis játékokkal játszom, amiknek csak külföldi szerverei vannak, de nem találkoztam itt semmi gonddal, semmivel sem rosszabb, mint a telekom gigabites haveroknak.
Viszont pozitív változás is van, mivel értelmesebb eszközöket rendelnek és nem a régi fost, amivel nagyon sok helyen gondok voltak.
Ha zavar a magas ár, akkor miért vagy hűség nélkül? Mert jelenleg is első 3 hónapban kedvezményes, míg utána 9000Ft a digi nekem csomag. Persze jobb sírni, hogy drága és szar, árat tudsz csökkenteni azzal, hogy vállalsz hűséget, ha szar, akkor meg miért nem mondod le? Attól, hogy sokan ide irkálnak ez miatt a szolgáltató nem fog változtatni, bombázzátok őket a panaszokkal, akkor talán van esély valami változásra. -
"Na ja, kíváncsi lennék hányan mondták vissza a TV-t a panaszkodók közül, de ahogy látom senki sem, csak megy a panaszkodás."
Mert sokan úgy vannak vele mint én is:
1. Nincs Telekom.
2. Csak Vodafone van (ONE, nem olcsóbb, de a bitráta elvileg magasabb a minőséggel együtt, viszont pár hónapra minek váltani?)
3. Yettel vagy van vagy nincs. Ha nincs, akkor a kérdés továbbiakban eldőlt. Ha meg van, akkor magában a TV is drágább lenne mint a DIGI-nél, de Internetet is kell rendelni mellé, és az eleve nagyon sok helyen csak 4G-s.Olcsóbbra sehol sem jön ki igazából, és nehezíti a dolgot, hogy nagyon sok helyen nincs alternatíva. Igazi alternatíva a Telekom lenne országosan csak.
-
Nem tudta volna. Más ország, más inflációs viszonyok, más adózási környezet, stb. Azt te sem gondolod komolyan, hogy az itteni veszteségek miatt az ottani nyereséget ide pumpálta volna az RCS & RDS? Egész biztos, hogy nem.
Igen, a verseny sajnos tényleg megszűnt.
Persze, hogy nem mondták vissza, mert még mindig az egyik legjobb ár/érték arányú szolgáltatás azzal együtt is, hogy tagadhatatlanul volt minőségromlás az elmúlt időszakban. Csak megy a sírás, a fikázás mindenütt, mások oltogatása, de mindenki arra vár, hogy majd mások visszamondják, köztük a leghangosabbak is.
-
-
"Mostanra megint nem és nincs semmi felzúdulás..."
Nincs, mert:
1. úgy lett megszervezve, hogy egységesen emelt minden szolgáltató. Tehát lehet itt zúdulni fel, csak értelme nincs, mert árazást tekintve csak annyi az eltérés, hogy egységnyi pénzt nekik fizeted vagy más ISP-nek. A lényeg, hogy sokat kell kifizetni, nem változik
2. A tulajdonosváltással hallgatólagosan elfogadták, hogy egyébként a régi román tulaj lelépett, tulajdonképpen arról van szó, hogy ő lógott ki a sorból, mert a többi ISP addig mindig drágább volt.
3. Az lett volna az érdekes, ha a Telekom mérsékli az árait országosan, és mindenhol bemegy a Voda + DIGI alá, de ez pont ugyanúgy nem történt meg, mint fordítva, a DIGI + Vodafone sem maradt a Telekom alatti árakon. Kölcsönösség elveként is felfogható.
4. A minden évben menetrendszerinti inflációkövető áremelést is egységesen vezette be valamennyi ISP, törvényi alapokkal megtámogatva... mondhatta volna bármelyik azt, hogy mi azért vagyunk jobbak, mint a többiek, mert nem alkalmazzuk. Ehhez megvolt a joguk. Nem tették. -
trec12
addikt
-
Baloo27
aktív tag
-
Baloo27
aktív tag
2021-ben mèg a 100-as net+tv(telefon nèlkül) 6750Ft volt az előfizetèsemben. Sajnálom,hogy beragadtam a 2019-es csomagba, de akkor kötöttem hűsèget, amikor a legtöbben 2022-ben. Amikor lejárt a hűsèg, akkor már valóban nem volt 2019-es csomag, de amíg ki nem vezetik nem fogok újra szerződni, ahogyan senki sem, aki ilyen helyzetben van.
-
A bérleti díjat arra írtuk, hogy volt a 2022-es DIGINet 1000 WiFi 6-nélkül és lett az új WiFi6-tel drágábban:
-
annyival se olcsóbb, amennyivel nekik kevesebbe kerül
de valójában fordítva kell nézni. ha valaki úgyse használja ki (mert csak webezik, videóhív, stb... de igazából nagyon kevés dolog van, ami egy átlagembernek nem fér bele 100 megabitbe), akkor 1000 forint különbséggel pont 12e forintot nem ad ki feleslegesen.
-
jovás
senior tag
Nem is azt mondtam hogy nem stabil, csak ugyanazokkal a beállításokkal a réginél egyből rácuppannak a letöltők, az újjal pedig alig talál. 2 külön modem, 2 külön gép, szinte ikrek belülről, és mégis. Na mindegy, aki akarja úgy is megkapja a cuccot, csak picit lassabban fogja.
-
-
-
-
Ebben az sajnos a poén, hogy ezt már tavaly szétszedettem vele, és úgy sem
Egyetlen a kamera lenne már csak ami 2,4 GHz-et tud. A többi vagy AC-s vagy AX-es.
Szerk: Szétszedtem megint:
WiFi Agile Multiband kikapcsolva, Védett kezelési keretek szintén, és most jó (tavaly volt már ilyen, aztán megint beállt, akkor fűztem össze újból
)
-
6 GHz, az a WiFi 6E és a WiFi 7 lesz.
Az SSID-t szét is lehet szedni, meg össze is lehet fűzni:
A kisebbik notebook, és a TV is AC-s 5GHz-es ezért nemcsak kizáróan WPA3-mat használok, a nagyobbik laptop és az okostelefonom WiFi 6 WPA3-mal tud rácsatlakozni, de a másik kettő csak WPA2-vel
Illetve a 160 MHz-es sávszélesség ha be van kapcsolva, akkor lassabb sebességet tudok vele produkálni, mintha ki van kapcsolva
Ezt amúgy nem értem, de sajnos így van
A Xiaomi 11 Lite 5G NE linksebessége egészen jó
-
-
-
-
"Kompatibilis az ADSL2/2+, ADSL, VDSL2, száloptikás és vezetékes szolgáltatásokkal, ezért tökéletesen jövőálló "
Nekem a legtöbb hardverem ASUS
2003 óta meg minden alaplapom
Előtte a legmárkásabb az Epox volt ... egy ASUS alaplapom halt meg 2022-ben, a laptoban lévő, de garanciában cserélték, olyan 450-500K volt a csere, mert ugye Ryzen 9 5900HX CPU + RTX3060 GPU + alaplap repült ...
Az ASUS routerek általában drágák, de erősek. Most nem a 20K-s cuccokról beszélek... éppen ezért is döbbentett le ez url szúrős dolog, mert ehhez semmi nem kell ...
Viszont ha a DIGI-t nem elég erős, hogy kihajtsa a DSL-AC68U, akkor cserélned kellene ...
-
-
TMhun
tag
Csak azért is érdekes ez egyébként mert sehol az ÁSZF-ben nem említik már a 2019-es csomagokat, és most egy már nem létező csomagban vannak.
Itt érdemes nézegetni:
https://digi.hu/sites/default/files/ASZF/j_melleklet_-_lezart_csomagok_10.pdf
-
Wasquez
senior tag
Köszönöm, így, hogy a kamerában átírtam mindenkinek külön portra, már működik minden.
Viszont az még így sem világos, hogy ha mondjuk a bejövő port 40011 a belső porthoz meg be van írva a 80-as port, és a kamerában is 80-as port van, akkor a port forwardnak nem pont az lenne a lényege, hogy a 40011es portot a hozzá kapcsolt ip cím 80-as portjára irányítja, ahonnan jön a válasz és nyitottnak érzékelné a portot?Jól értem, az 555-ös port le van tiltva az ISP által?
ONVIF 1018-as porton keresztül kéne még valahogyan átvergődni a kamerákat, hogy a gyári app-al is működjön!
-
adika4444
addikt
Szerencsére nem cseszegetik miatta az user-eket. Ha sok dologgal van is gond az itthoni távközlési szektorban, az mindenképp becsülendő, hogy a nagy optikai ISP-k korlátlan csomagnál nem jönnek a FUP-pal és társaival. Terhelt esetben nyilván lépniük kéne, de a tömeges panaszok örömteli hiánya azt erősíti, hogy az infra remekül elbánik a torrentesekkel. Én már nem hajtom, ha nagyon nincs másudt leszedem, amire szükségem van, de az ilyen power userek nélkül asszem bajban lennék
-
most megnéztem, 877 torrentem van, és májusban 1,2 TB volt a töltés felfelé (ebben 1-200 gb egyéb forgalom is lehet). mondjuk nem kurrens cuccok jellemzően, hanem amiket vagy megtartok, vagy még nem néztem/hallgattam meg. és mivel nagyon sok régi dolog van benne, nagyon könnyen van nagyon jó helyezésem.
és ha nem lenne jó helyezésem, az is oké lenne
-
-
-
Dragon3000
nagyúr
Hogy gondolod ezt a bárkivel bárhol részt? Tegyük fel, ahol nincs digi, de te digit szeretnél ott mondjuk telekom hálózatot tudna csak használni, szerinted nem lenne drágább, mint digi területén elvégre fizetnie kellene a hálózat használatáért, így gondolom rosszabb áron tudna szolgáltatni ilyen esetben, mint a telekom, ugyanez lenne fordítva is. Na meg ilyenkor mutagatna egymásra a két szolgáltató, ha gond lenne. Ahogy régen ADSL esetében is volt, amikor nagyot emeltek a net sebességeken. A szolgaltatóm mutogatott a telekomra, mert az ő hálózata volt, a telekom meg a szolgáltatómra. Lejárt a hűség mentem a telekomhoz és ugyanaz a gond előjött csak, akkor már nem tudtak kire mutogatni.
-
Dragon3000
nagyúr
A legnagyobb különbség, hogy más szolgáltatók, illetve itt fel lett vásárolva nem is kis összegért és szeretnék visszahozni is azt az összeget nem csak vegetálni, mint sok éven át itthon a digi, nézd meg a régi pénzügyi jelentéseket. Ez mellett nem tudjuk, hogy ott mik a körülmények, milyen áron szolgáltatnak a konkurenciák.
-
iMaverick
addikt
-
Dragon3000
nagyúr
Persze, el lehet menni, igazi magyar mentalitás.
Nem, ez a normális mentalitás, ha nem tetszik a szolgáltatás vagy az ár és van jobb, akkor minden normális ember átmegy oda. Vagy te ebben a helyzetben is inkább sírnál és fizetnéd a magasabb árat? Amúgy mond el, ha itt sírna 1000 ember vagy facebookon a digi oldalán sírna 10e vagy akár 100e ember mi változna? Mert szerintem semmi.
Az a helyzet, hogy sok helyen megtehetik, mert nincs más alternatíva, nálam pl ugyanolyan áron lehetne telekom 500/22Mbps-es fos, hát sokra nem mennék vele. -
Dragon3000
nagyúr
Nem elfogadott az ár, de a sírás nem old meg semmit, tavaly óta elég sokszor lehetett találkozni, hogy lesz az inflációs emelés, erre most sokakat úgy ér ez, mintha eddig barlangban éltek volna. Lényegtelen, hogy a románoknál mi van, mert nem ott élünk, így ha ott 1000Ft lenne a net, attól nekem itt semmivel sem lenne jobb. Akinek nem tetszik az ár és van lehetősége értelmes alternatívára, akkor átmegy oda, ha nincs, akkor nem tud mit csinálni.
Amúgy először csak erre a részre reagáltam:
Ja és van valami zavaros , zigzakk dobozos magyarázat is olyami ami itt linkeltek már, amiből az istennek se jön ki, de mindegy is..
Elég részletes lett az a dobozos magyarázat, a két szolgáltatás árát összeadva ki is jön az új számla összege. -
Dragon3000
nagyúr
Mert még az ÁSZF módosítás előtt kötöttek hűséget és amíg az nem jár le, nem emelkedhet az előfizetésük. Ha jól rémlik GoodSpeed írta, hogy neki 05.10-ig van hűség, majd az utána lévő számla lesz érdekes, mert ott már biztos, hogy a 2022-es emelt csomagok ára fog szerepelni.
-
Levonásnál nem fog az csökkenni
Szimplán elszúrták ... pl oda lehetett volna írni - mert egyénenként változik -, hogy 05.04-től meg ennyi és ez lesz a neve...
Najrýchlejší internet na doma a jeho porovnanie | UPC.sk
Ja UPC, még három EU-s országban vannak. Most néztem rá a sebességekre 1000/50, szóval maradtak is kábelinternetnél de abból legalább 3.1-en.
A 240-es nettel nekem a Bronze volt még.Amúgy ha jól látom a román DIGI oldalán ( Vezetékes internet - Vezetékes internet előfizetések - Fiber Optic Internet | DIGI (RCS ÉS RDS) )
Valóban az 1000-est nyomják, de már 450-esre emelték a sebességet feltöltésnél.
-
Igen, elsőnek a DIGI 1000-es netet rendeltem meg, mert nem bírtam már magammal, nem bírtam kivárni még lejár a Vodafone hűség, és márciusban rendeltem, aztán a TV-t + Telefont azt május elején. Elsőnek teszteltem majdnem 2 hónapig az FTTH-t, láttam, hogy remek, így maradt az
#108622qqcqqc: Ezt a megoldást is tudnám akceptálni
De akár a FW frissítés miatt lehet cserélik az én ONT-omat is, rákerestem, hát nem 9 éves, de a topicban Teraband FTTH Reciver + Huawei HG8121H 2017. márciusában van megemlítve. Azért az is már 6 év. Viszont felmerült bennem, hogy 250 Ft/hó havidíjért szórták az olcsó TP-Link AX-es routereket... köztudott, hogy a TP-Link FW frissítést maximum 2-2,5 évig ad ki ... de inkább kevesebb... akkor majd ezeket is visszavonják, és újakat fognak kiszórni? Mert sebezhetően hagyni nem lenne célszerű, és onnantól kezdve, hogy bérled, szolgáltatói eszköz.
#108623Jim74: Bízom benne, hogy egy újat, és korszerűt kapsz RF-es kimenettel. Amúgy az a 9 év az kemény! Persze ennyit jelent, ha valaki időtálló technológiára tud átállni, nálam sosem volt ennyi ideig egyetlen szolgáltatói eszköz sem az elmúlt 21 évben... Mert az ADSL / ADSL2+ korszakom sem volt ilyen hosszú, aztán a VDSL2 az 2 év volt, az ED 3.0 az 7 év, de két szolgáltatónál
Az ablakomból csináltam pár képet a Sony DSC-WX350B-vel
Zoom:
Felül van a DIGI, alatta meg a Telekom optika. Ez a másik utca, csak mivel emeleten lakom, szépen átlátok. Ez kb 88 méter
-
Egyszerűbbnek egyszerűbb, de nálam sem azt csinálták, hogy cserélték volna RF-esre. Hanem adott volt az ONT, meg hozták a FWR-8610RW-t.
Egyszer volt olyan xDSL-nél hogy cseréltek modemet ZTE ZXHN H368N HGW-re, mert az IPTV miatt kellett
aztán azt meg ZTE Speedport Entry 2i azt hiszem erre
-
"Mondjuk a Digi nem januárban rakta rá a korrekciót mint a többiek, hanem csinált előtte egy emelést (6900-ról 8800 Ft-ra nálam) és arra pakolta rá az inflációkövető korrekciót májustól. "
Igazából az első volt az I betű a második emelés csak a pont rá... de érthető több szempontból is, hogy így lépték meg... Csak amikor a DIGI-t felvásárolták 2021-ben még nem számolhattak energiaválsággal meg abból fakadó inflációval. Mert egyébként a Vodafone árai piaci alapon voltak belőve, paritásban a Telekommal. A DIGI meg mélyen alatta... Mivel megvásárolták a Vodafone-t - és nyilván nem akkor kezdődtek ezek a tárgyalások, amikor megjelentek róla az első hírek, a tervek meg pláne évekkel korábbra datálhatóak - egységesíteni kellett az árakat. Vagy a Vodafone árait viszik le a DIGI-hez - ami nem lett volna logikus, mert a Vodafone masszívan veszteséges volt így is - vagy a DIGI-ét viszik fel.
Elsőnek azt gondoltam, hogy ezt az emelést kettő helyett egy lépésben is meg lehetett volna csinálni, de gyorsan rájöttem, hogy nem, mert az első az a "szintre hozó" emelés volt, a másodiknál meg az volt a helyzet, hogy egyfelől a Vodafone is emelt, de ők eleve magasabb árszintről indulván, másfelől akkor a két cég között megint nincs szinkron, harmadrészt meg miért hagynák ki, ha a többi emel, hogy ők nem emelnek? Nyilván szimpatikusabb, de akkor a többi mögött elmaradnak 14.5%-nyi emeléssel, ami jövőre is KSH által meghatározott mértékben történhet csak, tehát nem léphette meg azt, hogy oké, emeltem egy nagyot, aztán kihagytam az inflációkövető emelést, és majd jövőre behozom egyben. Ott is a KSH általi maximummal fog emelni minden szereplő, minden bizonnyal, és valószínűleg még húzósabb lesz mint az idei.
#108599Dragon3000: azért is hagytam benne a lehetőségek között, az előbbi hozzászólásban, mert erre is komoly esély van, hogy nem fognak különösebben lemenni alkudozó álláspontra. Ha kell, kell, ha nem kell meg nem kell... ezt már ilyen fokú piaci részesedés mellett röhögve megteheti.
-
Én tegnap hívtam őket, ahogy említettem feljebb. Az e-pack hűségnél feltett pár kérdés, egyik az volt, hogy marketing jellegű kérdésekkel megkereshetnek-e telefonon, postán, emailen keresztül. Szerintem nálad mindegyikre az lehetett a válasz hogy nem, ezért nem keresnek, ahogy eddig engem se sose. Most az emailt tájékoztatót meghagytam, hogy ott kereshetnek. Meglátjuk mi lesz.
-
"Szóval ez így cudar világ lesz... Egyébként k.vajó, hogy a szolgáltatók meg a tartalomgyártók seggét is kinyalja az EU, inflációkövető áremelés, nem veheted fel ám a TV-ből azt amit akarsz kiskomám (Vodafone). Mi meg magasról le vagyunk..."
... és még örülhetünk, hogy a KSH 14,5 %-ot számolt nem annyit mint amennyit a Pennyben fizetsz %-ban többet a kenyérért, tejért stb... mert akkor lenne csak 20K körüli a havidíj (vagy fölötte) .
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Üzleti vita és megbeszélés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest