-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
Csabroncka #115991 üzenetére
Mejd meglátjuk mi lesz jövőre. Bár meg vagyok, vagyunk elégedve mindkettővel, nincs gond sem a nettel, sem a tévével, csak az átálásokkal, ügyintézésekkel.
-
Biga123
addikt
válasz
Csabroncka #115991 üzenetére
Az a vicc h nem kell semmire hivatkozniuk.
-
Biga123
addikt
válasz
Csabroncka #115985 üzenetére
-
E300TD
tag
válasz
Csabroncka #115937 üzenetére
Mindenki a google és cloudflare dns-eket ajánlja, de nekem ezekkel lassabban töltenek be a weboldalak és van, ami nem is megy, pl foxpost nem tölt be, a hotmail-es email címről nem tölti le a leveleket a thunderbird , stb....
Digis dns-sel minden megy és érezhetően gyorsabb. -
Lacccca87
addikt
válasz
Csabroncka #115893 üzenetére
IPV6 egyébként digi-n okozott már több problémát. Szerintem még nem igazán sikerült bármelyik szolgáltatónak ezt jól/hibamentesen implementálnia. Nekem pl a TV-m volt hogy nem töltött be így a youtube kezdő felülete a user kiválasztása után vagy netflix nem tudott belépni, meg lassabb volt a PC-n a weblapok megnyitása, aztán tiltottam az IPV6-ot és minden visszaállt a nomrálba.
-
Geth
veterán
válasz
Csabroncka #115893 üzenetére
OldottaKerülte meg ... -
xabolcs
őstag
válasz
Csabroncka #115850 üzenetére
.-..-. forumtars esete RT-AC65P-vel, DIGI-vel es OpenWrt telepitessel ... a szomszed topikban.
-
4Grider
félisten
válasz
Csabroncka #115874 üzenetére
A quickconnect mindenhonnan (nat mögül is) működik, mert ott a nas oldali kliens csatlakozik fel a szerverére, te pedig a szerverén keresztül éred el a nas-t.
-
Baloo27
aktív tag
válasz
Csabroncka #115874 üzenetére
Nálam az Asuson a DNS kiszolgáló az 1.1.1.1 és a 8.8.8.8.
A VPN-hez van beírva a synology DDNS, ezen kívül a WAN fülön a Virtuális szerver/Port továbbítás-nál vannak beírva a kívánt portok.
Upnp természetesen kikapcsolva, a portok nyitva vannak. Ha esetleg megírod melyik port az amit tesztelnél, kinyitom az enyémen és kipróbálom nyitva van-e. -
Baloo27
aktív tag
válasz
Csabroncka #115870 üzenetére
Holnap megnèzem az enyèmet, szintèn Asus router ès synology nas kombó van itthon. Mondjuk èn vpn-en csatlakozok,ha kell valami, a quickconnect sok mindent nem enged.
-
dolon75
senior tag
válasz
Csabroncka #115870 üzenetére
az
nslookup tedomaincimed
parancs a te épp aktuális publikus IP címed adja vissza? arról a gépről is, ahonnan meg akarod szólítani? -
Baloo27
aktív tag
válasz
Csabroncka #115865 üzenetére
Ha letiltod az ipv6-ot, akkor is ugyanaz a helyzet?
-
Baloo27
aktív tag
válasz
Csabroncka #115863 üzenetére
Csak a port a hiba vagy a távoli elèrès sem megy a címre kattintva?
-
woodworm
veterán
válasz
Csabroncka #115861 üzenetére
Ez megint csak nem bizonyít semmit, mert 1-2 kivételtől eltekintve a ddns beállítás során a kívülről látható ip-címet kérdik le egy külső szervertől. Ugyanúgy, ahogy te is a port teszt során.
Többen kérdezték már és egyetlen egyszer sem jelentetted ki konkrétan, hogy megnyitottad a routered wan beállításait és ott pppoe kapcsolat van és nem 100.-assal kezdődik a kapott címe, ill. a látott cím megegyezik a port teszterben látottal. -
válasz
Csabroncka #115859 üzenetére
NAT mögött van a netre kapcsolódó eszközöd. Hogy ez a routered, vagy a géped, vagy az ONT, ezt ennyiből nem tudni. És hiába állítod, hogy nincs, ott van. A DIGI hálózatán belül a 100-al kezdődő natolt IP címek is elérhetők.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Csabroncka #115852 üzenetére
Ha modem módban van az ont és kihúzod a routert, akkor ip-d sincs, amin teszteld a portot, így valami nagyon nem kerek nálad vagy ilyenkor gépen állítottad be a pppoe kapcsolatot?
-
4Grider
félisten
válasz
Csabroncka #115852 üzenetére
Azért nem kerek a dolog, mert a pppoe kapcsolatot modem üzemmód esetén te a saját eszközödön építed fel, oda kapsz egy publikus ip címet, így ezen a ponton pedig rendelkezésedre áll az összes port, ebbe szolgáltató nem nyúl bele. Nem lehet, hogy egy hulladék (megbízhatatlan) port scanner oldalt/alkalmazást használsz?
-
roseA580
tag
válasz
Csabroncka #115849 üzenetére
Szia!
Vajon publikus IP-d van vagy privát (szolgáltató által NAT-tolt)?
Nekem is RT-AC65P routerem van és nem tapasztaltam ilyet!
Pedig nekem a több éves legutóbbi gyártói firmware van rajta.Ui:
Most nem tudok ránézni mert költözés alatt állok, és a DIGI szolgáltatását már áthelyeztettem az új címemre de én még a régin vagyok.
-
xabolcs
őstag
válasz
Csabroncka #115844 üzenetére
Csak annyi, hogy a routeredet tamogatja az OpenWrt, s ha minden kotel szakad, akkor megprobalhatod.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Csabroncka #115846 üzenetére
A router beállításainál kell keresni a gondot, mivel az ont bridge módban van, így mindent a saját routered csinál.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Csabroncka #115842 üzenetére
Az upnp nincs engedélyezve? Ha igen, akkor amelyik programban van upnp és fut, annak automatikusan nyit portot. Nekem is ac65p van és az általad említett port közül mind zárva van, amiket én állítottam be, azok nyitva vannak, ha a program is fut, aminek beállítottam. Esetleg egy router reset és újra beállítást meg lehet próbálni.
-
xabolcs
őstag
válasz
Csabroncka #115842 üzenetére
Tegyel fel OpenWrt-t!
En sem vagyok NAT-olva, nalam is bridge modban van az ONT es nagyon jol szuperal az OpenWrt tuzfala: az van nyitva, ami be van neki allitva, hogy nyitva legyen, legyen szo akar port tovabbitasrol, akar a routeren vegzodtetett szolgaltatasrol.
A tobbi port pedig csukva. -
4Grider
félisten
válasz
Csabroncka #114316 üzenetére
Sokkal egyszerűbb, ha publikus ipv4 címet kérsz a telefonos ügyfélszolgálattól.
Azt a címet kell nézned, amit az az eszközöd mutat saját magán, ami felépíti a pppoe kapcsolatot. -
4Grider
félisten
válasz
Csabroncka #114311 üzenetére
Ha Digi hálózatból elérhető, de máshonnan nem, akkor NAT-olt ip címed lesz. A routeren ez egy 100-assal kezdődő ip címet jelent. Ügyfélszolgálat kérésre kivesz a NAT alól (egy időre).
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Csabroncka #114311 üzenetére
hm, lehet nekem is ezért nem megy a VPN?
Mobilnetem T...
ugyanez a hiba -
so_ha
senior tag
válasz
Csabroncka #113989 üzenetére
"nálatok is a gáz és villamosáram ára csökkent"
Amikor a gáz európai ára 310€-nál volt, akkor az elmúlt 20 év 19€-os árát felszorozhatod, hogy mennyit fizettél volna piaci áron ... igen, egy téli gázszámládat szorozd fel 16-al, és kijön a matek."Ez nem egy nonprofit közszolgáltatás..."
Mielőtt a szívedre veszed "szegény, hányatott sorsú szolgáltatók életét", akkor elárulom, hogy nem kell őket félteni. Szemrebbenés nélkül szüntetnek meg, vagy csak neveznek át szolgáltatás nevét, hogy maximalizálhassák a profitjukat, miközben a szolgáltatás jottányit sem változik. Az inflációkövető áremelés nem kötelező, csak élhetnek vele (ezt korábban nem tették, hiába szerepelt az ASZF-ben) ... még hűségszerződés alatt is. -
so_ha
senior tag
válasz
Csabroncka #113980 üzenetére
"lehet a gázáremelkedésre hivatkoznak"
Az ez évi hivatalos (KSH által számolt ... a weboldalon követhető a módszertan, tehát nem titkos, és nem hasra ütés szerű ...) infláció mértéke a jövő év elején lesz számítható, ami ha 6% lesz, akkor az összes szolgáltató (tehát nem a Digi, hanem minden szolgáltató) maximum ennyit emelhet, de kevesebb lehet ... pl. +5,5%-os listaár emelés. -
headhunter86
senior tag
válasz
Csabroncka #84608 üzenetére
Na megoldódott a probléma! Kértem kölcsön tesztert és krimpelő fogót. Megcsináltam magam a kábel végét. Láss csodát minden faszán működik. Amúgy a teszter nem mutatott hibát, de csere után mégis jól működik.
Szóval igen, olyan "szakemberek" dolgoznak a DIGI-nél akik egy csatlakozót nem tudnak feltenni. Érdekes mód amit én raktam fel működik.
-
válasz
Csabroncka #84411 üzenetére
Vagy még inkább parancssorból. Speedtest® CLI
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Csabroncka #84356 üzenetére
A szerelőnek valami régi i3 vagy i5 volt a gépében, mondta is, hogy nem fogja bírni a gigabitet, de nem is volt fontos, mert port hibás volt a switch és pár Mbps-kel ment csak a net, hol volt hol nem volt és egyik oldal se töltött be, így az ő gépével mérve az 500 körüli sebességnek és a működő netnek már örültünk. Utána néztük az asztali gépemmel és ment is 850 körül. Aztán vissza lett kötve a router. Amúgy router után egy g2120-szal is megvolt a sebesség, torrent esetén is.
-
cof
veterán
válasz
Nekem egy Q9500 van. A szelessav.net-en kell mérni, nálam mindig megvan a 940/320 körüli sebesség.
-
4Grider
félisten
válasz
Neked egy 4. generációs Intel procid van, amire vagy 10 db lassító hibajavítást adtak ki eddig. Ebből a processzorból a 11. generációnál tartunk...
-
TIT
veterán
válasz
Csabroncka #84292 üzenetére
Az elég gyenge,gigás net?
-
TIT
veterán
válasz
Csabroncka #84269 üzenetére
Én is ott vagyok,holnap kötik sajna.
-
válasz
Vezetékes vagy wifis az a 300/300?
-
Multibit
nagyúr
válasz
QoS, szülői felügyelet be van kapcsolva? Kapcsold ki!
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged