- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- LG V30 - vezércsel
- Fotók, videók mobillal
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Redmi Note 8 és 8T
- iPhone topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
trec12
addikt
Szerintem addig felesleges kötnöd amíg a régi árat megkapod. Nekem ezt mondta a telefonos ügyfélszolgálat pár hete mikor a hűségem lejárta felől érdeklődtem. Azt mondta egyelőre a régi árat látja berögzítve. Az első hűség utáni számla is ennek megfelelően készült. Lehet a júliusi már nem lesz ilyen "szép".
-
TMhun
tag
Szerintem ezt igen gyorsan észre fogják venni.
Csak most nem lehet igényelni DIGIonline-t, meg TV2 Play-t, mert úgy látja a rendszer, hogy nincsen TV előfizetésem. Remélem nem kapcsolja le automatikusan a koax kimenetet az ONT-n.
Még annyi, hogy ezt a fórumot a szolgáltató is olvassa, és DIGI-s IP-ről írok, úgyhogy az azonosítás is menni fog gyorsan.
-
Astery
senior tag
-
E.Kaufmann
veterán
Kérdés, meddig lesz Digi a magyar DigInvitelFiberIzéMizé. Mindenesetre ezek az össze-visszaolvadások és felvásárlások nagyon meg tudják zavarni az ügyvitelt. Egy másik nagy fúziósnál azért nem tudtunk eddig céges szolgáltatást átíratni, mert az adott adatbázishoz vagy két ember férhet hozzá az országban, nem vicc, ezt mondták
-
Laccoss
addikt
Ezzel nem is lenne baj, bár én megvárnék egy hitelesebb forrást.
Az itt írtak szerint, ha hűségben vagy, akkor 45 napot adnak, hogy eldöntsd, hogy akarsz e továbbra is hűségben lenni, vagy bontod a hűséget? Akkor hűségből nem is lehet majd utána kilépni? Vagy bejön a kötbér? Engem az jobban érdekelne, mint ez a rémisztgetés.
-
Most jutottam hozzá, hogy írjak...
Tehát múlt hét pénteken bementem a Digi Pontra. Mondom a hölgynek, hogy lassan lejár a hűségem... Erre közli, hogy már lejárt... WTF? Hát már december végén lejárt... Mi?
Lendüljünk túl... Most akkor egy Digi Nekem 2022? Yes. Azt tudom, hogy drágább lesz? Tudom...
Jól elbeszélgettünk...
Lényeg: kaptam egy szerződés kiegészítést a korábbi szerződéshez (1 lap). Ugye így 7400Ft, de ha e-pack, akkor 500Ft kedvezmény, így jön ki 6900-ra.
A korábbi lejárathoz érdekesség: a szerződésre úgy volt írva, hogy az 1 év hűség lejár: 2021.december 26... Na bazd+ Gondolom nem volt átjavítva az előttem szerződő ügyfél dolga, így ez ott maradt... Mondjuk voltak ott érdekességek, pl. hogy jogsival azonosítottam magamat... Soha nem használtam a jogsimat ilyesmire...
-
adika4444
addikt
Nem, én boltba járok és ott érintenek az árak
Mindazonáltal a konkurenciához képest a DIGI hajtotta végre a legnagyobb áremelést azonos idő alatt. Ezt lehet szépíteni, de az átlag ügyfél nem azt fogja nézni, hogy a DIGI mennyi ideig volt olcsóbb mint a többiek, hanem azt, hogy felverték az árakat a magyar felvásárlás után. A két tényező külön külön is sokak ingerküszöbét átlépi, hát még egyben. Ahogy ezt láthattuk is. -
-
-
Bármi elképzelhető, de nem merném 100%-ig biztosan kijelenteni, mert ha a Samsung TV tunerei érzékenyek lennének a Digi szolgáltatására, akkor szerintem sokkal több bejegyzés lenne róla a topikban.
Annyit nem TV-ztem, hogy zavarjon, de emlékszem, hogy amikor volt pár éve a nyári Olimpia és szerettem volna a nézni, akkor az lett a vége, hogy béreltem set-top-box-ot a Digitől, mert azzal nem volt kockásodás. Illetve a Forma1 közvetítések alatt is mindig kockásodott (máskor nem nagyon néztem M4 Sportot).
A mostani Sony TV-men nem kockásodik semmi, pedig a rendszerben semmi nem változott azóta. -
Így van, de ha visszaolvasol, pár héttel ezelőttig itt találgattuk, hogy aki még júli 1 előtt aláír 1 év hűséget, az még 12 hónapig az 5.999Ft-os havidíjon fog-e fizetni... Amit írsz, már az emelt ár.
#104094 p.t.r: pedig szerintem arra gondoltál Te is...
Többen írtuk itt a topicban, hogy emelkedni fog, és (valószínűleg) ha még akkor berohan az ember és aláír 1 évet a DigiNekem csomagban, akkor marad az 5999Ft...
-
-
-
Biga123
addikt
Nem a 6k val van a baj. Hanem a nem korrekt tájékoztatással. Az h ez az aszf függelékben benne van. Az egy dolog. Én a mai napig nem kaptam szerződést. De nekem semmi problémám mert nekem a telefonos üf erre felhívta a figyelmem. De ha nem tette volna meg , mit pl a a srácnál aki idította a cunamit, akkor én is háborognék. Korrekt tájékoztatás!
És topic gazda kitakaríthatja de akkor is itt a helye. Szvsz. Hol máshol? -
petakpa1
őstag
Hát ha lenne 3. opció, akkor azért az lenne a nyerő. Vagy legalábbis lenne értelme kicsit elfilózni számolgatni hosszú távra m éri meg jobban, és akár maradni a jó öreg 6000,-Ft-os határozatlan idejű szerződésben, elfogadva hogy évente inflációval kiigazítják, mert hosszú távon valszeg még mindig olcsóbb lenne. Persze ez nagyban függ a jövőbeni inflációtól is.
De mivel nincs 3. opció, így felesleges agyalni ezen tovább.
Amúgy Digi azért merheti meg bekockáztatni azt, hogy kivezeti a 2019-es csomagot és aki nem fogadja el a 2022-est helyette annak felmondja szerződését, mert valszeg még az új áron sem lesz drágább a konkurenciánál, azaz nem kockáztat érdemi ügyfélvesztést ezzel a megoldással.
@ Dragon3000, igen pontosan erről van szó sajnos.
-
petakpa1
őstag
Köszi mindkettőtöknek!
mpo által linkelt doku alapján a mostani 6000,-Ft-ról legalább 7150,-Ft-ra emelkedik majd az árunk, feltéve ha telefonon nem emelnek az marad továbbra is 250,-Ft/hó. Ha telót is emelik akkor nyilván még több.Valszeg tényleg nem marad más választás mint bemenni és aláírni még 1 év hűséget.
Jelenlegi infók alapján úgy látom, hogy két lehetőség van:
1) Még júniusban kötni 1 éves hűséget, és így 2023. júniusig marad a 6000,-Ft-os ár, így csak jövő nyártól kerülünk át az új 7150,-Ft-os díjra.
Így
a következő 2 évben 6000+7150=13.150,-Ft-ot
a következő 5 évben 6000+4*7150=34.600,-Ft-ot fizetünk majd*2) Nem kötünk újabb hűséget és Digi felmondja a szerződést nyáron, vagy ha elfogadjuk átszerződhetünk a 2022-es csomagra.
Így
a következő 2 évben 2*7150=14.300,-Ft-ot
a következő 5 évben 5*7150=35.750,-Ft-ot fizetünk majd*E kettő közül nyilván az 1) a racionális választás. A szolgáltatással egyébként elégedettek vagyunk.
Igazából abban bíztam, hogy lesz 3) opció is:
3) Nem kötünk újabb szerződést, és Digi csak az infláció mértékével emelheti meg a 2019-es csomag díját.
Infláció jelenleg 9,5% (lásd KSH holnap, 2022. áprilisi adat), de számoljunk 10%-kal idénre, de jövőre már csak 7%, azt követően pedig nem számolok inflációval, mert a fenti 1) és 2) opcióban sem tettem.
Így
a következő 2 évben 6000*1,1+6000*1,1*1,07=13.662,-Ft-ot fizethetnénk
a következő 2 évben 6000*1,1+6000*1,1*1,07*4 =34.848,-Ft-ot fizethetnénk*Amint látjátok ha per ma nem lenne ilyen kiugróan magas az infláció, akkor hosszútávon mindenki jobban járna a 3. opcióval, de hát olyat Digi/4IG nem enged
.
Az egésszel az a gondom, hogy a Digi egy fapados lowcost szolgáltató alacsony árral és ahhoz igazított szolgáltatási színvonallal. Na most ez a 2022-es áremelés ezt a modellt lövi tarkón, szolgáltatás színvonala változatlan marad, de az árat felemeli a versenytársak szintjére. Ez az ami nem tetszik.* Feltéve ha árakat később nem igazítják ki inflációval a következő 2-5 évben, ami nyilván irreális mert megteszik majd. Hozzáteszem az inflációval való emelés teljesen jogos. Az inflációkövető emeléssel semmi gondom nincs sem telekommunikációs, sem bármilyen egyéb szolgáltatás esetén. Magától értetődik, hogy az emelkedő költségeket meg
kell fizetnie a fogyasztónak, a rezsicsökkentés csak egy ábránd, de nem politizálok. -
Biga123
addikt
Nem volt az olyan régen szvsz.
Online igénybejelentés időpontja: 2022.04.19 15:04:23Amúgy ezt hol kellene látnom? Illetve nem kellene kapnom egy szerződést esetleg amit aláírok? Vagy legalább a kitöltött űrlapból egy másodpédányt vagy valamit?
Digi oldalán a szolgáltatásaimnál, csak 1 hónap kedvezmény van feltüntetve, az adott számlázási hónapra. -
Viszont nekem fontos, hogy lássam a ledeket. Azért tettem fel. Ha bármi van, akkor elég odatekintenem.
#102435Inhouse: Nem volt semmi kábelezés, és csak net. Amúgy kérdeztem, hogy át tudják e kapcsolni egyből, azt mondták csak a központ. Viszont ennél is keményebb volt, hogy azt mondta az egyik szerelő, hogy azt tudjam a feltöltési sebesség itt is 100 mbps
Meg azt is, hogy a környező utcákban nincs Telekom optika, miközben van
-
Lacccca87
addikt
Ezt mondjuk en sem ertem, miert szenvedneknaz emberek meg a csoportossal. Mire a bankok rendesen megtetemtettek a technikai reszet, addig a szolgaltatok kezdenek el szenvedni vele. Nem hivjak le, elobb probaljak stb.... Megjon az ertesites linken keresztul fizetem kartyaval es kesz. 1 honapban 1x kibirom, sőtt en jobban is szeretem igy.
-
Foose
addikt
Mint írtam is, ilyet még nem produkált nálam a gép, tehát ha esetleg most már lehet is hibás a csatlakozó, eddig jó volt. Első ilyen tapasztalatom. Nincs amúgy régóta használva, kb másfél éve használom. Nincs babrálva sem, ki-be húzgálva.... Ha sűrűbb lesz az ilyen eset, cserélni fogom az egész kábelt..
-
mexel
veterán
És mi is kell hozzá? Lekell tölteni egy speedtest fájl-t valahonnan?
Dragon3000: igazad van, most olvasgatom a router topikját és fel is merült ez a kérdés, ott is írták hogy az openwrt nem kezel HW nat-ot csak a gyári fw.
Akkor visszarakom valószínűleg ( csak azért cseréltem le anno mert sok volt net szakadozás és azt hittem valami router gond lesz, de csak a diginél voltak bajok mint kiderült mert így is csinálta, és amikor a házban kezdtek rendet tenni eltűnt a hiba)
Visszarakom a gyári fw-t valahogy és kipróbálom úgy, talán akkor megmenekül a router. -
QG
tag
Köszönöm, ez volt a megfejtés.
Router van, TP-Link Archer C7, OpenWrt 19.07.7.Közvetlenül 260at mértem, szóval azt mondták 72 órát próbálkoznak a központból, és ha nincs meg a 300, jönnek.
Szerintem a gond az, hogy a szakinak nem volt kedve megküzdeni a merev CAT6 kábelem hajlítgatásával, ezért egy jól elérhető helyen megtoldotta egy ütött-kopott CAT5E kábellel, és azt dugta bele a ONT-be. Délután megnézem mennyit mérek közvetlenül az ONT-nél, mennyit a CAT5E kábel végénél, és mennyit a CAT6 végénél. Ha tényleg a CAT5E korlátoz le, akkor csak azt kell kicserélni, vagy a CAT6-ot hajlítani.
-
Raiden_
tag
Nem tudni, hogy kedvezményes hűség nyilatkozatot igénybe vevő csomagod volt-e,
ha igen akkor a fennmaradó ideig fennálló különbözetet is levonják.
Mindenképp ügyfélszolgálaton keresztül intézd, ha kell ott rendezheted az esetlegesen fennálló tartozásod. Azt is vedd figyelembe, hogy március végén bejelentett
igényed a feldolgozás időpontjától és a kötelező felmondási időn túl (ASZF tartalmazza), lehet eszközt is be kell szolgáltass pl. settop box-ot is, ha volt.
Személyesen a leggyorsabb, mire lelevelezed és nem tisztázódik, hogy mi is a helyzet onnantól indul a kötelező felmondási idő, egy freemail, banánmail, citromail levelezővel
akár hónapokig is eltarthat.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Bluetooth hangszórók
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Villanyszerelés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest