- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
zoltan32x #44478 üzenetére
szerintem törődj bele
kb. 10-14 bejelentés után sem változott nálam semmi és nekem biza a feltöltésem nem néha néha hanem minden este karcolta a garantált minimumot 50megabit ugye
hétvégén meg szinte végig 50alatt volt ahol délben délután este éjszaka tudtam mérést produkálni garantált minimum alatti sebességrőlszerinted történt valami?
nem
ONT ennyit tud válts kissebb csomagra
amúgy is csak kis matek, GPON 2,4gigabit lefelé 1,2gigabit felfelé
lehet kifogtál 3-4 torrentező szomszédot aki ugyanúgy a 32-es osztáson van veled (vagy ha FTTB van nálad akkor több lépcsőház kapta a GPON-t és kevés a lefelé iránya már)
naná hogy 2,4gigabitől nem lesz neked 900-930 ha ők is zúznak keményen lefelé
nem nagyon fognak vele foglalkozni, ha 2hónapon keresztül tudsz nekik garantált minimum alatti letöltést talán megnézik de érdemleges nem fog történni max vissza raknak 500-ra és csávagy megvárod míg ott is FTTH lesz és akkor megoldódik minden
-
bl4ze
veterán
válasz
zoltan32x #44407 üzenetére
A garantált 300Mbit megvan, nem értem a nagy kapkodást. Értem én, hogy nem 970Mbit, de ki tudnád egyáltalán hajtani ? Van izom géped hozzá?
Annyit fizetsz mint más 30mbit VDSL-ért, és 1-200Mbit-en "hisztizel".
Értem én, hogy bosszantó, de sztem túl sokat rugózol ezen.... -
HUNited
őstag
válasz
zoltan32x #44383 üzenetére
Ha 14 napon belül kötötted meg, nyugodtan visszamondhatod arra hivatkozva, hogy nem megfelelő a számodra (akár indoklás nélkül is).
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1500002.NMH
7. § (6) Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között megkötött előfizetői szerződés esetén az előfizető az előfizetői szerződés megkötésétől számított 14 napon belül hátrányos jogkövetkezmények és indokolás nélkül elállhat az előfizetői szerződéstől. Ha a szolgáltató az előfizetői szerződés teljesítését már az elállási jog gyakorlására nyitva álló határidőn belül megkezdi, az előfizetőt az előfizetői szerződés megkötésétől számított 14 napon belül indokolás nélküli, azonnali hatályú felmondási jog illeti meg.Minőségi kifogás esetén (nem azt kaptam, amire számítottam)
http://www.nfh.hu/node/8068
Új szabályozás az is, hogy az előfizetőnek 14 napos próbaidő után lehetősége lesz elállni a szerződéstől, amennyiben a szolgáltatás elérhetősége, megfelelő minősége nem biztosított. Ez egyaránt kiterjed a mobiltelefon, mobilinternet és a televíziós szolgáltatásra. -
PrometheusX
aktív tag
válasz
zoltan32x #44369 üzenetére
Próbálj készíteni minél több mérést (például óránként) amikor tudod, hogy rossz a sebesség. Aztán fogd őket csokorba, és küldd el a hibabejelentőn keresztül nekik. A garantált sávszélességet mindig tudniuk kell garantálni, ha esik, ha fúj, ha havazik.
Szerk.: ez válasz #44302 is.
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
zoltan32x #44364 üzenetére
Én is pont emiatt DigiNET 500-at köttettem; szerencsére nálunk hozta a 440-480 Mbps le- és 215 (igen, 200 helyett 215) Mbps feltöltési sebességet. Illetve úgy éreztem, hogy személy szerint nem tudom már kihasználni az 1 Gbps letöltési sebességet, így nem láttam értelmét neki.
-
TeeJay
félisten
válasz
zoltan32x #44302 üzenetére
ne itt mérd, fos a szerverük
speedtest.net budapest telenor és vodafone vagy dunaújváros DIGI szerverenott már mérvadó és nézd meg több böngészőben is
IE alatt több szokott lenni mint Firefox alatt nálam illetve ha van routered tedd be és az nyomja a PPPoE-t mert eléggé megrántja a procit 900megabitnél a buli -
-
DonMaster
addikt
válasz
zoltan32x #44206 üzenetére
1. is i5 nem kicsit egyenlö i7-el még ha ghz-ra kicsit több is , egyiknél lehet 1szél/mag másiknál meg fixen 2szál/mag
most hogy ezt tisztáéztuk lépjünk tovább.összefoglalot elolvasod akár saját router + egy switch emgoldja a problémádat leirás összefoglaloban.
bár nem rétem miért van összefoglalo ha senki nem olvassa,van még 1 megoldás
telefon-t nomdikusra kéred. veszel nomadikust kezelö otthhoni készüléket ami wifin keresztül csatlakozik
egy saját amgad által vet routerre. a digi-ét emg felrakod a polc-.rade emelet ha kevesebb a garantált nál akkor fogod és bejelented hibára .
ez a 3 megoldás létezik ,
500-600 az teljesen jo bár perszenem 1000 és enm 940 mint sokaknak, bár azt kb soha nem használnád ki.
még anynit tehetsz hogy 500-asra váltasz ha téynleg nem jön több akkro 500-540 fog jönni , és ahogy olvastam azt stabilan is hozná nálad.
persze maradhatsz 1000-resben is, és akrko hozza az 500-600-at. vagy többet. akkro a fent lévö opciok közül válasz 1-et.Attila 1
nem teljesen igaz.
oka: kell neki telfon és internet is.
nah most ha nincs már bekötsi hely akkro hiába kérne küön kábelet , nem kapna csak zte-n keresztül.
ez a fö ok.
de persze kérheti ha van hely még 1 kbelnek. bár akkro emg ugyan ugy mint ahogy irtam kell vegyen saját routert.
tehát kb ez bárhogy nézzük legalább 20e forintos költség lesz számára. -
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Path of Exile (ARPG)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest