- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ballazol #94587 üzenetére
Érintkezési hiba, csatlakozó hiba kábel vagy port oldalról..........
Én is ki akartam cserélni a toldott kábelt a nasnál, de ami bekerült annak a csatlakozójánál van valami gond, mert pár perc vagy pár óra múlva 1000-ről leváltott 100-as linkre, így visszakötöttem a toldóval lévő kábelt, ami hiba nélkül üzemel, pont zárva volt a pandémia miatt minden, azóta meg nem volt időm ezzel foglalkozni. -
válasz
ballazol #94505 üzenetére
Váltanod kéne,ha ennyire sz.r. Hetente be irkálsz ide többször is,h milyen ratyi ez a Digi. Sajna mi ezzel nem tudunk mit kezdeni. Váltanod kéne.Ha meg csak rosszabbra tudnál,akkor ne itt sírd tele a párnád,mert akkor ez a kevésbé rossz. Nekem tökéletes a Digi,meg van a sebesség ,stabil stb,árba is tuti. Ok,tudom ez se érdekel senkit se,csak a fika a lényeg.
-
Necc
addikt
válasz
ballazol #94330 üzenetére
Szerintem lehet a problemad ez is:
Foldeletlen FTP kabel eseten a hibamentesen hasznalhato hosszusag ~30m, ha nincs lefoldelve az egyik vege a kabelnek.
Nekem 33m-en mar ~20% csomagveszteseg volt, 31m-en 1%, de az interface igy is naponta par alkalommal egyszeruen DOWN/UP-olt, majd az uj routeren mar volt fold, azota stabil.
Ha szemre merted ki azt a 25m-t (en a kabelre festett szoveg alapjan szamoltam), vagy nem olyan minosegu a kabel (pl. AWG26/7 -nel nagyobb) akkor siman elofordulhat hogy nalad mar 25m-en problemas.
-
Multibit
nagyúr
válasz
ballazol #94330 üzenetére
Attól, hogy neked másfél év alatt "elsorvadt", nem jelenti azt, hogy ez törvényszerű és másnál is ez történik. Több éve használok CAT5e kábeleket a LAN-omhoz és semmi gond velük. Van amelyik gyári szerelésű, van amelyiket a korábbi munkahelyem hardveresei gyártottak.
-
Laccoss
addikt
válasz
ballazol #94325 üzenetére
De nem kell, mert a kábelhálózat, legalábbis a cattv, ki van építve. Csak csatlakoztatni kell rá az eszközöket és a bejövő kábelt, csak ugye a szolgáltatói eszköz a lakásba kerül, így onnan kell kivinni abba a dobozba, ahonnan a lakásban lévő kábelekre csatlakoztatható. Mondjuk ezt a csatlakozási lehetőséget a lakáson belülre is tehették volna, viszont úgy a karbantartás lehet problémásabb lenne, így most pl. 10 koax kábel be van húzva egy lakásba, és egy elosztóra vannak kötve, arra megy az ONTből jövő koax kábel.
-
belinho
senior tag
válasz
ballazol #94314 üzenetére
Mert ki van építve, direkt erre a célra. A közös képviselők, lakók meg nem nagyon szeretik, ha szét van furkálva, kábelcsatornázva a lépcsőház. A többi szolgáltató is abban viszi a kábeleit.
Egy társasházban meg van 3-4 féle szolgáltató, mindenki külön vezetéket húzna a lépcsőházban szerinted hogy nézne ki. -
válasz
ballazol #93918 üzenetére
Átviszi a Gbit-et, nekem is volt olyan routerem.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ballazol #93911 üzenetére
Nem kell 60e-ret költeni routerre, csak nem egy fost kell venni 22e-ért, egy tplink c5v4 is bőven elég a gigabithez, de ennél gyengébb megoldásokkal is el lehet lenni, ha viszont masszív torrentezés mellett szeretnél gördülékenyen böngészni meg a többi, akkor egy ac65p körüli router minimum kell, ami ahogy írták 24-25e jelenleg.
-
Vakegérke
félisten
válasz
ballazol #93911 üzenetére
Ajánlatomra legalább annyit válaszolhattál volna, hogy kösz, nem kell.
-
Vakegérke
félisten
válasz
ballazol #93719 üzenetére
Még akkor használtam, amikor 100-as NET-em volt. Megjegyzendő, akkor vettem az új routert is, így az N18U nem dolgozott nálam gigabites üzemmódban.
De hogy ne érezd úgy, hogy becsaplak, ajándékba neked adom.
Feltételem a következő: Nem postázom, nem viszem sehova. Érte kell jönnöd, vagy valakit küldened a Kőbánya-Újhegyi lakótelepre.
Ha így is kell, privátban jelezd, kérlek. -
válasz
ballazol #93660 üzenetére
Igen, az mellé adták. Amikor bevezették az 1000-es netet, sokan reklamáltak a WiFi sebesség miatt, erre született ez a megoldás, hogy adtak jelképes 1Ft-ért egy ac képes WiFi routert, amik többsége aztán az aprón végezte. Csak a Telekom megoldásában ezek DHCP WAN kapcsolattal működtek, az ONT-ra vagy HGW-re kötve, úgy pedig a lényegesen gyengébb HW is megbirkózik az 1000Mbps sebességgel.
-
-
dchard
veterán
válasz
ballazol #93629 üzenetére
Egymagos régi MIPS alapú QCA proci van benne (már ha nem a ralink verzióból kaptál, azonos név alatt több HW verzió van nagyon eltárő képességekkel). Ennyit is csak azért tud, mert van benne CTF (a Qualcomm sw offload megfelelője), tisztán erőből ennyit sem tudna kinyomni. Ha wifin keresztül használod, ennyit sem fog tudni, mivel jellemzően a Wifi IO load jóval nagyobb terhet ró a processzorra.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
ballazol #93618 üzenetére
Kontakt hiba még lehet, de ezen kívül még akár router is lehet hibás, nálam is fordult már ilyen elő régebben szoftver hiba miatt, de volt olyan is hogy nem volt az optikai kábel rendesen bedugva az ONT-be és ez miatt hol volt net hol nem, megigazítottam és jó lett.
Annyi minden okozhat NET hibát, hogy azt nem lenne egyszerű felsorolni hiánytalanuk. -
Gyurka6
őstag
válasz
ballazol #93588 üzenetére
2. nem támogatja (/64 helyett /56(?) ot kellene adnia.
1.olvastam már, hogy lehet, de nem kérdeztem rá, b... a csőrömet, hogy nem tudom megoldani. Amennyiben nem lehetne élni nélküle, több energiát fordítanék rá. Így csak lesegetem, hátha valaki már megoldotta....
Hasznom nem-igen lenne belőle, A teljes áttéréskor okafogyottá válik, (tartok tőle, hogy nem érem meg...) -
Vakegérke
félisten
-
válasz
ballazol #93464 üzenetére
Csak azért írtam be, mert szó volt róla, nálam ez nem tűnik fel, a mindennapok része. Szerencse egyébként hogy 1-2 éve leszoktam az online multiplayer játékról mert ha még játszanék, nagyon bosszantana, így meg legfeljebb megszakad az órám, vagy egy online megbeszélés, de ha nagyon fontos áthidalom mobilnettel, sokszor úgyis megmarad a mobilnet csomag nagy része, ha az ember egész nap itthon van. Remélem egyszer megjavítják, lehet hogy a környékünkön túl sok a kiépített csatlakozás és valamit fejleszteni kell a hálózaton, nem tudom.
-
-
IOP1984
csendes tag
válasz
ballazol #93269 üzenetére
Sajnos nem. Igen saját routeren vagyok, de próbáltam ONT -> laptop PPPoE kombóval is. Mivel a 300Mbps megvan, ezért nem voltak hajlandóak hibajegyet felvenni. Szerintetek ez amúgy jogos? Tettem panaszt arra, hogy ez nem jogszerű, mert 350-370Mbps (utóbbi időben 20Mbps-el többet mérek) értéknél soha nem mértem magasabbat, még éjszaka sem. 30 napjuk van válaszolni, de sztem nem hatotta meg őket.
-
DRB
senior tag
válasz
ballazol #93176 üzenetére
A szerelő azt állapította meg, hogy valamiért visszaáll 100 megabitre a LAN port, lehet a vezérlő hibája, lehet a portnál valami érintkezési hiba, vagy nem tetszik neki az én 10 méteres kábelem. Persze a kábel hibátlan, nem is gagyi, úgyhogy kicserélte az ONT-t, aztán megy ameddig megy.
Viszont nézem, hogy méricskéltek össze-vissza mindenféle oldalakon, de ezt felejtsétek már el, ha a böngészővel mértek az nem lesz jó sosem. Töltsétek le ezt: [link] Ez a Win(32/64 bit) verzió, de van Mac-re vagy telefonokra, van parancssoros verzió többféle desktop os-re, ha ez fekszik jobban. Azt nem tudom, hogy a digi elfogadja e ha reklamálsz, de ha reklamálni kell, akkor mértek azzal amit elfogad, de előbb ezzel érdemes, és akkor nem kaptok fals értékeket. -
-
-
-
-
válasz
ballazol #93052 üzenetére
Nálam a pár mp-es szakadás már úgy átmegy az ingerküszöbömön, hogy az már nem is szakadás, amellett teljesen folyamatosnak érzem a netet (online játékról már letettem, egyéb dolgokban nem jelent akadályt egy ilyen, a telefonon a vowifit ki kellett persze kapcsolni).
Pár perceseket már nehezebben tolerálok, de vannak. Ez inkább óratartás és online konferencia közben gond. Egy idő óta azért jobb, pár éve annyira problémás volt hogy volt mellette külön korlátlan mobilnet direkt.
-
ballazol
senior tag
válasz
ballazol #93053 üzenetére
megmondom, hogy mivan!
a hónapokig tartó 80km/ó-s széllökések szétkúrták a kábelüket
egész Dorogot lehetne újrakábelezni, amit SOHA nem fogok tudni bebizonyítani nekik
amire NULLA esélyt látok>>>
>>>DIGI internet megy a kukába
csak előtte még ötvenszer agyvérzést kapok
legalább ezzel az online oktatással ne szivatnák az embert.............. -
-
válasz
ballazol #93042 üzenetére
A 1272-es ügyfélszolgálati hívószám ingyenes?
A szám DIGI hálózatból díjmentesen hívható, más hálózatból pedig helyi tarifával. -
4Grider
félisten
válasz
ballazol #93013 üzenetére
A Dir-842 erős kihívásokkal küzd performancia tekintetében a nagy sávszélességű nettel (300 Mbps<) rendelkező előfizetők visszajelzései alapján. Én ha új routert keresek, mindig megnézek pár száz vásárlói visszajelzést az amazonhoz hasonló nagyságú kereskedőknél, és keresem benne az ismétlődő problémákat...
-
Soma01
veterán
válasz
ballazol #93006 üzenetére
Olvastam azt a hozzászólást. De a kérdéseim maradtak. Mivel az ott leírtak nem voltak világosak számomra. Leginkább a router pontos típusa.
Három kérdést tettem fel az előző hozzászólásban és ezekre az "aha" elég pontatlan válasz. Ebből két kérdésre az "aha", egymásnak ellentmondó jelentésű válasz ad.
Tehát ezek szerint akkor eddig nem volt saját routered, most meg már van, ez a D-Link. Mi ennek a pontos típusa? A "DLINK-AC1200" az kevés infó. Dir-842 lenne? Mert annak a letölthető fájljait linkelted fentebb. -
válasz
ballazol #93006 üzenetére
Szia!
Azt próbáltad már, hogy közvetlenül a Huawei ONT-hez csatlakoztatod a PC-det és úgy mérsz? (PC-n felépítve a PPPOE kapcoslatot).
Ha próbáltad már és úgy megvan a 900 körüli, akkor a routerrel van valami probléma (beállítás, firmware, vagy egyéb).
Ha közvetlenül csatlakoztatva sincs meg, akkor elvileg nem Nálad van a gond.
Mondjuk még megpróbálhatsz másik LAN kábelt is. -
Blackmate
őstag
válasz
ballazol #92992 üzenetére
Mérj parancssoros speedtest-el, ne web böngészővel.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ballazol #92987 üzenetére
Nem a cat5e kábel lesz a gond, mert a nas és gép között 7,5m cat5e van és megy vele a 2,5Gbps, sőt asus belső mérései szerint 30m-ig a 10Gbps is átmegy rajta. Inkább csak kábel cserekor történt valami, ami miatt gyorsabban megy a neted, kisebb terheltség vagy a szerver nem volt leterhelve vagy bármi más.
-
Túzok22
senior tag
válasz
ballazol #78869 üzenetére
Ugyanez volt nálunk is kb 2 hete (Bag) hogy a net ilyen volt, a tv adások meg akadoztak, szarrá kockásodtak, fekete képernyő szakadozó hanggal. Remélem ez minket most nem fog érinteni. Központi hiba, szar valamilyük és azóta se javították meg véglegesen. Ezek szerint most nálad Dorogon van probléma.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest