- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Soma01 #105019 üzenetére
Szerintem a jelenlegi helyzetben lényegtelen, hogy fel lett vásárolva, elvégre más cégek az 5G fejlesztéseket halasztja el, mert minden nagyon megdrágult és még kérdés, hogy mennyire lesz szar a helyzet. Valahol olvastam, hogy pl az optikai kábelek is 2-3x többe kerülnek már, ugyanígy minden egyéb dolgok......
-
trec12
addikt
válasz
Soma01 #104420 üzenetére
Nyilván a Digi ezzel is lent akarta tartani a net árát ezért sem adott izmosabb ONT-ot ami mindent tud. Most majd lehet az lesz, hogy ad és sanszos, hogy a havidíjban érzékelhető lesz. Jövőre átbrandelik úgyis az egész Digit úgy vélem legkésőbb akkor a szolgáltatások is változni fognak meg az árak is. A Digis Tp-Link (WiFi6-al) is egy jó irány, jelenleg havi 250 Ft-ért.
Sajnos csak lokálisan elérhető, jellemzően a nagyvárosokban/megyeszékhelyeken...
-
viktorhu
veterán
válasz
Soma01 #104418 üzenetére
Az n-es wifi miatt tele vannak a lakótelepi Facebook csoportok azzal, hogy nem megy a digi. Egyszerűen ott már nem mindenütt használható normálisan a 2,4 - jobban járnának, ha semmilyen wifit nem adnának akkor, úgy világos lenne a helyzet azoknak is, akiknek fogalmuk sincs a wifiről.
-
válasz
Soma01 #93165 üzenetére
https kell, www nélkül: https://szelessav.net/hu
-
ballazol
senior tag
-
Lewzke
őstag
válasz
Soma01 #92108 üzenetére
Erről beszéltem.
Amúgy változik a helyzet, mert pl. hamarosan elindul Romániában is a Huaweire átállás, mert ez az eszköz sokkal megbízhatóbb mint az első generációs Digi-re brandelt valami, nem tudom azt ki gyártotta, de eszméletlenül rosszak.
Ez a Huawei amit kaptam Budapesten már VALAMI, és benne van a TV kimenet, az IP telefon is. Ahogy meg elnézem a Huawei listáját már ac-s ONT is van. Ez ugye a szolgáltató oldalon akkor lesz bevezetve amikor az n-est már nem is gyártják. Szóval fejlődünk, úgy 5-10 év múlva lesz ac is benne, amikor annyira integrálni tudják, hogy nem szignifikánsan drágább az ac-s modell. Ugye itt külön áramkör és vezérlő van külön antennákkal, ezt kitudja mikor fogják olcsóbban megoldani, ma még nem.
-
TeeJay
félisten
válasz
Soma01 #91663 üzenetére
Nem fontos csak mi szoktuk ajánlani mert a panel és társasházak 90%-ban az ajtó felett vagy körül van a lakáselosztó és abból könnyen lehet egy konnektort kivezetni valamint ott még az optikai szál nem éri el a padlót és kutya macska székláb porszívó nem gyepálja a kábelt így minimális az esély hogy eltörjön
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Soma01 #90514 üzenetére
Köszi! Linkeld be légy szíves mindkettőt. UPC-s szerelő mondta, hogy az a szerszám, amivel rögzítik a dugót elég drága, de gondolom a DIGI-s szerelőknek is van ilyen. Egyébként nem is értem miért nincs ilyen csatlakozójuk, gondolom elég sok TV-n már oldalt van a koax. Most ilyen van.
-
-
Geth
veterán
válasz
Soma01 #65072 üzenetére
Digi, IPv6 on, google dns
http://91.209.8.62/ 404
https://91.209.8.62/ ERR_CONNECTION_RESET
http://[2a00:c760:83:def:aced:fff0:0:1d]/ és
https://[2a00:c760:83:def:aced:fff0:0:1d]/ bejön a tartalma
hostname alapján nekem is ERR_TOO_MANY_REDIRECTS
Jól el van kefélve az biztosSzerk: az IPv6 címes linkeket nem szereti a ph motor, most nincs kedvem utánanézni, hogy kell kiescapelni, de "olvasható" a link...
Haha most nézem defaced a címe, mókás
-
herdsman12
őstag
válasz
Soma01 #65063 üzenetére
Betöltődik. (Linux, Firefox)
Nem tudom mi lehet a gáz, de:ggy@msim ~ $ ping firstphone.hu
PING firstphone.hu (91.209.8.62) 56(84) bytes of data.
^C
--- firstphone.hu ping statistics ---
19 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 18438ms
ggy@msim ~ $ ping 91.209.8.62
PING 91.209.8.62 (91.209.8.62) 56(84) bytes of data.
^C
--- 91.209.8.62 ping statistics ---
16 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 15366ms -
válasz
Soma01 #64132 üzenetére
és (#64133) Varszegig: ezt én sem értettem. Az 58-al biztosan jobban "átjön" az eredeti 1Gbps.
Viccet félretéve.
(#64118) fcc: ha ezen a wifi sebesség témán felül tudsz kerekedni, akkor javaslom maradj meg a Digi-s ONT-nél.Annó, még mielőtt bekötötték nálunk is az optikát, gyorsba vettem egy TP-Link 1043 V2-öt, aztán az lett a vége szegénynek, hogy ledegradáltam egy sima AP-nak + gigás switch.
-
válasz
Soma01 #63952 üzenetére
Az sajnos nem sokat jelent, a Linksys WRT54GL-en is két antenna van, aztán mégis csak 54Mbps a WiFi-je. Amúgy DonMaster szerint 150Mbps WiFi van benne ([link], [link]), és bár nekem is ilyen ONT-m van, de mindössze pár órát volt router módban immár 1+ évvel ezelőtt, így sajnos nem tudom megmondani. Ráírva sehol sem látok ilyen infót.
-
MasterMark
titán
-
törölt tag
válasz
Soma01 #63802 üzenetére
Ugyanazt pl. Vodafone szoktam. Ötből egyszer ha normális böngészőből (Edge és Chrome) mindegy speedtest.net vagy a szelessav.net vagy digi.hu mivel ugyanaz gyakorlatilag. Csak az app mér elfogadható értékeket stabilan bármikor nyitom meg. Honlapon teljesen próba szerencse adott időpont kérdése nálam. A lényeg már tudom nem a Huawei cucc és nem a Windows hibája.
-
Lokids
addikt
válasz
Soma01 #63043 üzenetére
Pedig jól odatettem.
Tudom, hogy az 1000, vagyis 1024 csak elméleti max, és 950 körül van a reális maximum. Én egyelőre amúgy örülök, hogy 900+
Wifivel kapcsolatban: Nincs olyan eszközöm, ami 5Ghz-t tudna. Így wifin nem lesz soha 450 feletti sebesség, míg nem veszek valamit ami használná.
-
válasz
Soma01 #62875 üzenetére
Ha "rendes" WiFi-t szeretnél, úgyis kell egy másik eszköz.
Nem tudom mit értesz "rendes" alatt, de nálunk elég jól helyt áll a Huawei a két antennájával. Max. annyit tudnék panaszkodni, hogy nem ac-s. (Nincsen amúgy ac-t ismerő eszközöm, tehát nekem ez sem okoz akkora problémát.)
Fentebb is írta egy kolléga, hol nála is megfelelő a szolgáltatási szint, amit a Digi-s ONT ad.
-
solti
senior tag
válasz
Soma01 #62776 üzenetére
Felesleges paráztatás? A lakás védelmét biztosítja a riasztó, és egy rendszer csak annyira jó, mint amennyire a leggyengébb pontja. Nem biztos, hogy ez a Digi által adott "router" lenne, de az tuti, hogy nem a legerősebb
Riasztót én mobilra, wifire vagy ami még jobb rádióhullámra kötnék (pl RIMI). Netre kötött riasztónál akkor már alternatíva egy 10 ezres mozgásérzékelős Kínába bekötött kamera (xiaomi) is...
-
-
-
woodworm
veterán
válasz
Soma01 #62658 üzenetére
A fastpath szoftveres megoldás, tehát gyakorlatilag az soc-t terheli így is a feladat. A végeredmény a beállításoktól fog függeni, de mint korábban említették viszi a gigás netet. Egyébként maga a soc rendelkezik hardveres támogatással, nem tudom mennyire használja ki a mikrotik.
-
Geth
veterán
válasz
Soma01 #62286 üzenetére
Érdekes ez, hogy senkit nem zavar, hogy MIÉRT van nyitva?
Pont ez az, amire UPnP esetén nem tudsz 100% felelni
Egyébként nem is értem miért olyan bonyolult, csak logika az egész.A kártevős része még oké is lehetne, annyit azért hozzátennék, hogy ha valami lóg a TCP porton, akkor más (kártevő) már nem fog tudni rácuppanni
Fordított esetben meg elkezd marhagyanús lenni, hogy nem indul el rendesen amit Te szeretnél...
Tehát helyesen: önmagában nem "megoldás", csak ajánlott.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest