- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
dchard
veterán
Nézd, a hivatalos link budget -28dBm-nél húzza meg a határt. Ez FEC nélkül értendő, nyilván ha van FEC, akkor 1.5-2dB-t még rá lehet rakni, de a legtöbb OLT alarmozik -28dBm alatt, nem véletlenül. Nálunk van FEC, de -26dBm alatt nem veszek át egyetlen végpontot sem, mert nem maradna semmi tartalék a rendszerben (ennek évekig működőképesnek kell maradnia, a kábel öregszik, vagy kábelátvágás javítása után nő a csillapítás amúgy is). Szóval igen, a -28dBm is nagyon a határon van.
-
DonMaster
addikt
Aha persz olvas vissza . kerdezek ha felhivom digiskent az invitel ugyfelszolgalatott tudok rendelni hbo t? Vagy ha bemegyek invitel szemelyes ugyfelszolgalati irodaba kitudom egyenliteni a digis szamlam? Jah hogy egyikse mert mas ceg csak magyarazod a magyarazhatatlant hogy egyenlo de nem az . ne linkeld azt ahol beegeted magad mert csak vicesebb.
-
sztanozs
veterán
Nem kérdés, hogy el akarják-e különíteni. Két külön jogi személy, két külön engedély az NMHH-nál (ráadásul a meglevő Inviteles ügyfelek nem a Digivel szerződtek).
Ahogy átkonvertálják az Invitel hálózat egy-egy részét, úgy fognak az ügyfelek új Digis szerződést kapni (amit akár vissza is utasíthatnak) - kivéve ha a Digi egy az egyben beolvasztja jogilag az Invitelt és annak a jogutódja lesz. Amíg/ahol ez még nem történt meg, addig/ott nem is lehet semmit tenni. -
viktorhu
veterán
Pedig ezt nem jogi szemmel nézted
Jogilag két külön cég, ez nem is kérdés, de a fogyasztó szempontjából nem is ez a releváns. Ő a két cég egyikével áll szerződésben, külön infrastruktúra és technológia, külön díjcsomagok, külön számla külön fejléccel (akkor is, ha mindkét cégnek ügyfele vagy), ÁSZF, üzletpolitika, ügyfélszolgálat stb., tehát attól, hogy történt egy felvásárlás, még az integrációtól nagyon messze vagyunk. Ha majd a fogyasztó hivatkozhat a DIGI ÁSZF-re, ha vitája lesz az Invitellel, akkor más lesz a helyzet. Addig csak annyi történik, hogy egy-egy területen az inviteles szerződések átkerülnek majd a digihez, és ők onnantól már digis ügyfelek lesznek.
-
sztanozs
veterán
Ameddig két cég, addig két külön jogi személy, két külön szolgáltatás, két külön infrastruktúra (nagy valószínűséggel még a backoffice folyamatok is teljesen elkülönülnek). A Diginek befektetői/tulajdonosi felelőssége van az Invitel felett, de semmi nem kötelezi arra, hogy az Invitelnek bármiben is úgy kellene működnie, mint az anyavállalatnak.
- persze úgy vitatkozunk egymással, hogy közben egyetértünk
-
sztanozs
veterán
Jogi szemmel attól még, hogy az X cég megvette az Y céget, még nem lesz az Y cégből X. Egészen addig, míg az Y céget meg nem szünteti úgy, hogy az X cég a jogutód, addig ez két külön cég.
Ennyi, nincs ebben semmi különös.
Banális analógiával élve: attól még, hogy veszel egy autóhifit, még nem lesz autódban hifi, csak miután beépit(t)etted.
-
viktorhu
veterán
Akkor mutasd már meg, hogy hol tud egy inviteles ügyfél digis díjcsomagra előfizetni invitel hálózaton. Vagy az inviteles csomagok díjait a Digi weboldalán. Fogyasztói szemmel két külön cégről van szó, amiket nem is igen fognak jó darabig integrálni, hanem majd ahogy épül az optika, átkerülnek az inviteles ügyfelek a digihez.
-
DonMaster
addikt
mit?
elöfizetö szempontbol a Digi nem egyenlő invitel és forditva sem 2019 április 15.-én.nincs itt semmi megmagyarázhatatlan. hiába másolod a céginfot, az céges szint, én elöfizetöi szintröl beszélek.
ha az INVITEL = DIGI akkor bármely invitel elöfizetö ebben a percben betelefonálhat hogy hé én rendelnék DIGI-t. csak hogy ez nem opcio most 2019 áprilisban !!!! érted? miezen a megmagyarázhatatlan ?
(#71990) R3laX
attol hogy a invi tulaja a digi tulaja is, még a digi-nek nincs közvetlen hatásköre , tehát nem a digi alcége az invi hanem a digi tulaj alcége, igy más cég tehát 3.félnek meg felel, más kérdés, hogy a digi vezetö tisztség viselöje ugyan az mint az invi-é
de cég szempontbol ugyan az, de 40e bekötési dij és 15e/hó melelt mindenki átmegy digi-re
2millio ért 1 céget allapitani és kijátszani a rendszert szerintem zseniállis itt a kikapuk országában.
-
DonMaster
addikt
DIGI csoport tagja
ezt irtad a hasonlatom jo csak nem értetted, részben,.
nem a digi = invitel, bár valamely formában igen.
de amég ahol invitel optika van ott felhivom a 1272-töt és rendelnék, mondhatja azt hogy ott még nincs,
igy marad az invitel és nem Digi, mert nem egyenlö hanem csak mint irtad és én is irtam a digi csopport tagja,céges szempontbol a Digi van.
elöfizetö szempontbol hiába vette meg a digi az invitelt van olyan hely ahol van invitel optika meg réz de digi nincs.
viszont a digi pont emiatt a régi inviteles területeket ami az övé épiti át optikára vidéken is nem csak nagy városokban, emelett van az hogy aki invitel hüsséget kött, az amint elérhetö a digi átmehet kötbérnélkül digi-hez.ha egenlüség jelet használunk akkor viszont ahol van invitel optika ott lehet rendelni digi ftth-t. pont mint ahol réz van ott lehet fttb-t rendelni , csak ez 2019-ben nem igaz még, lehet 1-3év múlva mire az átépitések meg történnek már igy lesz de most még az = jel nem igaz előfizető szempontból, cég szempontból 100%-ig igaz.
-
DonMaster
addikt
igen, de ettöl függetlenül külön cég ként müködik az invitel és digi, mint azt irtam is fent,
a kettö nem egyenlő helyes emgfogalmazás az lenne hogy a digi-nek a leányválalata az invitel kb hasonloan mint a telekomnak a flip, csak itt ugye területi másság van mert van ahol van invitel de digi nincs, de az egyenlőség nem igaz . -
DonMaster
addikt
mit is?
volt bent ismerösöd személyesen é van kezében szerzödés hgoy neki diginet 1000 van? ha igen és nincs meg a sebesség akkor hivni öket hibával hogy nincs meg a garantált 72orán belül kijönnek és megcsinálják , mi ebben a nehéz?ha nincs papir a kezében hogy márpedig neki digi 1000-re van aláirt szerzödése akkor az mgé csak igény az 30napon belül történik, ez akkro van ha email net telefon-on keresztül történik ez,
személyes ügyintézés gyorsabb Digi-nél persze lehet verni a fejet a falba és nyomni hogy hát de otthonrol emailben telon jobb, hát nemén 3x 72oránként telefonáltam hogy a tv szolgáltatás off, és hogy csinálják meg ,
meg untam bementem 5perc alalt 2katintással megtörtént amire a telefonos ügyfélszolgálatosok basztak ,
jah mind ezt ugy hogy személyes ügyfélszolgálatkor látták hogy bejelentettem, és ott volt hogy a hiba elháritva de a vak is látta hogy nem, enynit a telefonos és email-es üszf-röl, Ha valamit elakarsz intézni told oda a bringát és személyesen intézd el ne töketlenkedj, enyni a véleményem. -
DonMaster
addikt
Telefonba mindent lehet szemelyesen bemesz diginel a szemelyes ugyintezes mukodik a tobbi csak van de 99%ban minek . bemesz atvaltasz 1000re . ha a digi oldalan azt irja hogy diginet ftth 2019 1000 akkor 1000ben vagy ha ekkor is 100 akkor kell felhivni hogy 94 a le es feltoltes de 300 a garantalt ekkor 72oraja van a szolgaltatonak elharitani a hibat utana kotberezheto . de itt mar 72oran belul menni fog biztosan ftth n az 1000 . mas kerdes hogy az ugyfel gepe rendelketik e 1000 lan al .
-
DonMaster
addikt
Azok 99%a aztse tudja hogy mi az a 100 a maradek 1% lusta felhivni a digit hogy 1000 vagy felvaltani .
Regi csomagoknal husegido lejartaig van utana automat atkel valtson ha nem akkor hivni oket. Most a 2019 es csomagokkal mindenki atkerul kerult uj csomagba igy nem lenne szabad 100as ftth nak lenniek max annal aki varja a sultgalambot hogy a szajaba repuljon mert nem kepes felhivni a digit . ezen kivul azoknal nem merv ado akik csak skype facebook ra hasznaljak sok ilyen van ott durvan fogalmazva toknyokc hogy csak 100 van de lehetne 1000 is. -
Drenadar
veterán
-
Meg lehetetlen is lenne már visszaállítani az eredeti állapotot, mert vannak területek ahol volt, vagy időközben elkészült a DIGI optika, és átszerződtettek arra korábbi Invitel ügyfeleket is, még akár határozott idejű Invitel-es szerződésből elengedve is. Na most biztosan nem fognak a GVH kedvéért visszamenni xDSL-re.
-
törölt tag
GVH is hozta a magyar ügymenet formát: "A Hivatal azonban a határozat meghozatalát követően észlelte, hogy döntése az ügyfél által közölt, feltételezhetően félrevezető tényeken alapult."
Hoznak májusban egy döntést, aztán augusztus végén bocs mégse oké, nem tudtuk múltkor miről döntünk lényeg fontosak vagyunk fizessetek.
-
pinnacle
nagyúr
"Fehér doboz" sincsen? Nálunk áprilisban rakták be. Nyáron meg románok méricskéltek műszerekkel. Kettőt mutattak, de az nem derült ki, hogy hét, hónap vagy év.
-
Flashget
félisten
-
TeeJay
félisten
-
Flashget
félisten
Nálunk 2016 júliusa óta semmi változás..madzagokat akkor felhúzták az emeletekre és ennyi..még dobozokat sem raktak fel.
ma hazajöttünk és nincs net sem telefon. 1272 felhív szokásos dolog iktassam ki a routert..mily érdekes akkor sem volt net.
aztán beugrott villanyóraszekrénybe nézzem meg a csatlakozást..tegnap ott matattunk és annyira jött szét a csatlakozó, hogy ne legyen net és telefon ma reggeltől de ránezve egybe tűnt. De érdekes mert tegnap meg volt net miután matattunk.
No mindegy ez letudva viszont hosszú idő után ha már pc bekapcsolva mértem speedtesten az eredmény lehangoló...514mb...94-es ip-vel..800 alá sosem ment korábban. -
TeeJay
félisten
az a baj hogy valszeg sokkal több embernél jön elő csak a router log-on kívül semmi mást nem lehet a DIGI felé küldeni mert amúgy aki nem használja folyamatosan a netet sosem fogja észrevenni ha PPPoE szakadás lenne. a legtöbb ember akinek meg router van fogalma sincs hogy van benne log amit el lehet küldeni a DIGI felé
nálam mondom tegnap este 7körül volt egy szakadás előtte sem volt fél napig meg azóta sincs
nem bánnám ha így maradna amíg át nem költözök a másik helyre ott meg már másik ONT és másik porton leszek bár azonos fejállomáson
és max ha ott is hiba lesz be tudom jelenteni -
achon
aktív tag
Árpád kórházzal szembe.
Ma kint volt a szerelő. Be is lett kötve.
1 szál optika jön be és 2 eszközt kaptam. Az egyik a TVhez a masik a net és telefonhoz.
Huawei ONT (vagy router) és nem ZTE.
Még várom, hogy este beallitsak a giga netet. Addig 100/100 jön.
Brigde modban vagyok és pöcre ment minden. -
DonMaster
addikt
oké , de hogy mondod el hgoy nem kamu a 300 de 94-nél több nemf og átmenni rajta mert a wan portja csak 100-as és hgoy ez nem kamu 300 hanem csak wifi-wifi-ben tud 300-at de wan-wifi-ben nem, halgatllak, mert ha ezt nézed akkro igen is kamu és a 300 a kissebb kamu mert van 750.-es is 100-as wan portal, azt emg megveszi hogy a gigáshoz jo lesz elég neki a 750 erre még csak 94-el fog menni, nem lehet ezt méáskép elmagyarázni de ez lényegében átverés , oké wifi-wifi-ben mehet anynival de 99,99999%-a a soho router vásárloknak a wan-wlan irány érdekli nem a wifi-wifi arány.
-
bl4ze
veterán
Tényleg? Érdekes, és ez jó lenne, mivel 1 éve kb. a Budapest Fehérvári úti LAPTOP HARDWARE boltban kérdeztem, elvileg megnézték online és azt mondták nem lehet benne cserélni....
Esetleg meg tudod mondani, hogy milyen AC kártya-modul passzolna bele ? A gép már nem garis, szóval ha én is ki tudom cserélni, az nem lenne rossz, gondolom jobb mint USB-s AC megoldás.
(akkor a belsőt valahogyan le kéne tiltani - gondolom én)Brandynew : Köszi az ebay linket. Itt a legolcsóbb, ahogy nézem. Még GB-n is drágább postával.
Ez még éppen átcsúszhat a VÁM-on.Melyik az a topik ahol meg tudom kérdezni az én B590-es gépembe milyen AC-s kártya passzol, jó??
Köszönöm. -
szili.tamas1
senior tag
Mondjuk a telekom hibajegy kezelése az 10/10. Az meg nem hinném hogy a szolgáltató hibája hogy 15 éves g-s tplink routerrel akar az efi gigabitet. De a telekom upc kombó gyakorlata hogy "nincs baj csak indítsd újra a modemet/hgw-t és jó lesz minden" (ja, nem) továbbá eddig elszeparalt csatornáról szólt a fáma a free wifinel, mára kiderült hogy savszelt osztanak a TIEDBOL. Csak alacsony prioritassal. Gondolom van upc/tréhom érdekeltség, ezért csak pont a digi lett lehuzva ilyen szempontból dehát lelkuk rajta. Ha emiatt nem megy harom efi a digihez attól még a T egy rakat szar.
-
DonMaster
addikt
setopbox kell az ip tv miatt (ADSL nem volt szo de a t-home nál ip tv-van és nincsen dvb-c legtöbb helyen mindenhol azt a szutyok iptv-t adják.)
akép nyujtás meg van , látom napi szinten hogy elhangolodik magátol az ip tv box (setopbox) hivd aminek akarod. egyáltalán árulnak nem ip tv-t náluk?: hogy ne keljen vagyi hogy bedugodm a coax-ot és van jel .a sávszél lehet , viszont a szerzödésben ott van az is leirva hogy levonhat, szoval ez inkább is-is.
koliz1
igen elkel végezni 4általánost hozzá. -
TeeJay
félisten
ADSL-nél biza úgy tudom az IPTV levesz a sávból
ha valahol cask 18megabitet tud mondjuk az ADSL2+ akkor ha filmeznek netre már nem lesz 18megabit
FTTH/FTTB-n ilyen nincs mert a DVB-C más témaén se váltanék DIGI-ről pedig van UPC meg T-home is a családban
egyszerűen a DIGI DVB-C a legjobb és jó a minősége meg olcsó
Internet fronton meg labdába se rúghat egyik szolgáltató se a DIGI mellett1000-es net is bőven jó letöltésre
az hogy a feltöltés néha tré nem tudok mit csinálni csak reménykedek hogy 1x majd garantált minimumtől több lesz csúcsidőben -
Sterilzona
senior tag
Értem.
akkor ez a két kis antenna és a külön vezetékkel összekötött, és egy emelettel feljebb levő router adja nekem a wifi jelet ? Ezen a zte modemen a két kicsike antenna, cserélhető ? Mert akkor teszek rá nagyobbat. Abban bízva, hogy a wifi routeremtől két emelttel lejjebb levő helyésgekbe is használható wifi jel lesz. S talán akkor nem kell vennem már egy reapeter kütyüt sem. -
-
eisento
addikt
kozben elolvastam egy regebbi hibabejelenos levelemre kuldott valaszt lemertem a digis sebessegmerovel kikapcsoltam mindent skype virusirto stb, mielott meg abba kotnenek bele kabel direktbe kotbe
500/200 elotte 200-as csomagom volt ott megvolt gond nelkul a max sebesseg miota 500/200-at kotottem azota a dl majdnem mindig megvan de a feltoltes ilyen 50-60 kozott mozog kora reggel mikor nincs senki gepkozelben akkor 160-180 korul van a feltoltes
lemertem digis merovel 455/44 csinaltam scrnhotot elkuldtem nekik a hibabejelentos mailre.
-
trec12
addikt
Alighanem erre gondolsz. A németeknél már működik.
MagentaZuhause Hybrid -
Sasos
senior tag
Kipróbáltam lekapcsolt dual WAN-al. Most van a routeren IPv6, de nem osztja tovább a kliensek felé. Ha a kliens gépen lekapcsolom, majd újra engedélyezem, akkor megjön a v6, de pár óra alatt eltűnik. Úgyhogy legyalázom a routert (NVRAM törlés, rekonfig, ha nem segít akkor paradicsom felugrik) valószínűleg ott lesz a hiba. Csak előbb üzemelhetek be egy régi routert addig a T-s nethez, különben kinyírnak a gyerekek.
-
< CyberBob >
őstag
Egyenlőre marad az ipv4. Látszólag minden rendben (ipv6) az első hozzászólásban lévő ipv6 teszt oldal szerint is teljesen jó. Viszont a sebesség ip cím váltástól függően vagy 15 Mbit-tól csökken 0-ra vagy stabilan tartja a kb. 120 Mbit-et míg ipv4 címmel 540/210 simán megy.
-
Sasos
senior tag
Az érdekes... Nálam csak akkor akad el, amikor a Digi (gondolom 168 óránként, mint v4-nél) új előtagot oszt. Ha én állítgatom a routert, akkor vagy visszakapom a régit, vagy kapok újat. Lelövöm rajta a dual WAN-t, hátha az zavarja meg. Nálad, ha jól gondolom akkor csak a WAN port van WAN kapcsolatra használva. Próbálkoztam már ezzel azzal, csak ilyenkor várnom kell egy hetet, hogy előjöjjön a hiba.
-
Sasos
senior tag
Előtag csere után is vissza kapod a v6 címet? Nálam előtagcserénél elhasal az újracsatlakozás (RT-AC56U). Ilyenkor az interface beállítás átáll Ethernet-re és amíg vissza nem rakom PPP-re, addig nem is lesz v6 cím. A log szerint újraosztásnál besős címet kapok ( fe80: ), gondolom ezért rakja át magát hálózatra a router. v4 közben hibátlan.
-
kevinium
aktív tag
nem egy helyen voltam már router cserélni és beállítani, ahol az 500-as csomagot cserélték a legnagyobbra, hogy ne legyen kompromisszum, mert a három gyerkőcből ketten húzósan nyomták a torrentet az asztali számítógépeiken, mellette a notijaikon még nézték a fhd, de nem ritkán 4k videót - a pláne az volt, amikor csak háttérzenének ment a húzós felbontású videó, közben még netezgettek más oldalakon is -, a kistestvérüknek is ment az fhd videó a notin, apuci otthonról dolgozott, töltögette fel és le a nem kis méretű állományokat, közben kikapcsolódásnak netezgetett, klipeket/videókat nézett néha, anyuci szintén használta rendesen, ilyentén nem volt nehéz kompromisszumos szintig vinni az 500-as netet, hogy a videók akár akadozni kezdjenek.
Kettő asztali számítógép, 2 noti gyerekek, +1 noti kistestvér, +1 noti apuci, anyuci is használta a netet, egész nap és nem egy háztartásban... Ez alsó hangon 7 közép-magas kategóriás számítógép a háztartásban, plusz (táblagépek, mobiltelefonok), de ilyet egyet sem tudsz szerintem mutatni, nem hogy többet. Egyszerűen nem tudom elhinni...
Mire akartál ezzel kilyukadni?
-
Flashget
félisten
most nem keresem vissza, de valamelyik nap írta valaki pont ezt. innen el lett küldve máshova ő meg azt írta onnan küldték ide.
annyinak bele kell férnie, hogy Digi lanra melyek az ajánlott routerek. De ha ez ennyire bántó téma bele kell írni a topic összefoglalóba, kiegészítve az ipv6 tudásúakkal. Már tavaly írtam ezt, hogy bele kellene írni mert sorra fognak jönni ilyen kérdésekkel ahogy egyre többen váltanak Digire vagy kötik be őket.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- PlayStation 5
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- RAM topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Eladó Panasonic DMC-TZ80EP-S fényképezőgép
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged