- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
vycman
tag
válasz
Hydra SR #11943 üzenetére
Egyik ismerős is ezt tanácsolta, akinek ugyanilyen Studio-ja van. Neki is villog a LED folyamatosan. Ez nem hiba csak Vista az általad említett dolgot is csinálja a háttérben folyton. Most nincs időm, de fel lesz telepítve az Ubuntu, szerintem ott tuti nem fogja csinálni. Kösz a tippet, kipróbálom!
-
Str_Flush
csendes tag
válasz
Hydra SR #11943 üzenetére
Nekem is a villogas volt a problemam Latitude E5500-nal, a Dell support azt mondta, h kicserelik a HDD-t, ami meg is tortent. A Hitachi helyett egy Samsungot raktak bele, de villogas megmaradt.
XP-t hasznalok. Live XP-nel is ugyanigy villog es XP telepito olyan fazisaban, amikor nincs semmi muvelet, akkor is megvan a villogas
Tapasztalt meg valaki hasonlot, ill biztos, hogy ez problemat jelent? Amugy nem zavarna, mivel kozvetlen hatasat nem veszem eszre, csak nehogy a kesobbiekben tenylegesen problema legyen belole.
-
Polcrendszer
tag
válasz
Hydra SR #11361 üzenetére
Hé! Azért ez mégis csak blaszfémia egyenlőséget tenni FuSi és Dell közé! Volt és van mindkettő...Nem csak arról szól a dolog, hogy az olcsó szar márkájú not elromlik. A FuSi 3 évig gyönyörűen ment, csak éppen minden olcsó bóvli szar volt benne. Nekem azért kell a bivalyabb gép, hogy ha vágni, effektelni akarok, simán váltsak turbó fokozatba, de amúgy ha zenét hallgatok, filmet nézek, ne recsegjen a hangszóró, legyen valamennyi basszus, lehessen eléggé hangosítani(hülyén hangzik, pedig a család notijait alig hallod, őrület...). Semmire nem gondolnak a tervezők,. Ja, és ráadásul undorító az egész kívülről mindamellett, hogy recseg a kéz alatt.Elválik az LCD a kerettől, kiesik a billentyű, összevissza ugrál az egér, vagy épp meg sem mozdul(mondjuk ez egy Latitude esetében is fennáll épp).Fontosabb egy Dell gép, mint azt hinnéd, még akkor is, ha egy Inspiront veszel. MSIt, FuSit, Acert, Asust SOAHSOAH, és ezt nem sznobizmusból mondom: halálra fognak idegesíteni és ugyanezért a pénzért kis kreativitással(értsd: külföld) megkapod a Dellt.
-
harry
veterán
válasz
Hydra SR #11366 üzenetére
Márpedig a minőség az elsődleges
Azért van izmos Latitude is, csak csöppet drágábban. Mondjuk nekem a 4500ös intel vga bőven jó, új c2d azért elvárás (vagy legalább T7/8 széria), nagy üzemidő - ram és hdd meg bővíthető. Ha veszek egy ilyen gépet, azt legalább 5 évig nem akarom lecserélni. Portok: szintén változó, amit én néztem azon van hdmi, esata, 3 usb, stb.Amúgy rendelt már esetleg valaki innen? Mennyire macerás brit/amcsi dellt venni? Gondolom van egy szállítási költség, még valami?
-
harry
veterán
válasz
Hydra SR #11361 üzenetére
Ismét köszi az infókat!
Azt azért hozzátenném, hogy Latitude E6400 gépekről van szó, ami azért már mondhatni minőségi darab. Ilyen kategóriás notinál azért csak figyelnek mindenre - most igazából konkrétan a refurbished kategórián gondolkodok, hisz amúgy persze, lehet hibás egy csúcsminőségű gép is (láttam már egyhetes MacBook Prot meghalni), de azért talán jobban figyelnek, mint egy inspiron modellnél. -
harry
veterán
válasz
Hydra SR #11359 üzenetére
Hogyhogy tény? Meg 'nem vészes'? Ez így azért nem túl konkrét. Azért nem hinném, hogy a dell gagyi cuccokat adna vissza piacra, de ennek még utánajárok.
Tehát akkor a külföldi garancia itthoni érvényesítéséhez kell egy ilyen TagTransfer - és ennyi? Van még valami, amit a garanciával kapcsolatban tudni érdemes?
Ha alkatrészt szeretnék cserélni (pl. bill) azt is a szervizben tehetem meg, ugye? Nyílván pénzért. Ekkor ugye nem kell a szervízszám, és nem is érinti a garanciát?
Ha mást cserélnék, pl. ram vagy vinyó, akkor semmi különös nincs, bárhol megvehetem, és saját magam is cserélhetem? -
laci06
senior tag
válasz
Hydra SR #11350 üzenetére
Nem, de szerintem csak én nem dugtam be eléggé a töltőt, és e miatt nem töltötte az akksit, de a gép ment...
mást nem tudok elképzelni... vagy lehet, hogy pesten jó, máshol nem?
más:
a noti csehországból való... service tag alapján van rá 310 nap CAR, és még két év normál gari...Ahhoz, hogy Mo-n érvényesiteni tudjam, kell honositani? -
harry
veterán
válasz
Hydra SR #11351 üzenetére
Köszönöm
Mennyire problémás ez a Refurbished program? Mert pl. a HP renew program szerintem korrekt, ott úgy működik, hogy a noti jogilag új, avagy bemutatótermi darab, pár napot ment csak, majd vissza gyárba, hosszas stressz-teszt, majd ismét eladni - renewként. Akik ilyet vettek, mindig mondták, hogy új szaga van, meg tényleg hibátlan.
Itt is ez a helyzet, vagy ez mást takar? -
doktor úr
aktív tag
válasz
Hydra SR #11344 üzenetére
A Utility hibát nem jelzett, de megtaláltam, mi nem stimmel: ha bekapcsolom a BIOS-ban a Speedstep-et, akkor mint a kerge kecske, ugrál 2,4 és 1,6 GHz között a procisebesség. Ha kikapcsolom, akkor marad 1,6-on. Érdekes, hogy kikapcsolt Speedstep-pel érkezett a gép... Most feltornázok rá egy Vista-t, és megnézem, ott is ezt csinálja-e.
-
laci06
senior tag
válasz
Hydra SR #11343 üzenetére
Szia!
Hmm, Faja...
Töltő: Nem értem, hogyha töltőhiba, akkor miért van az, hogy rádugom a 220-ra, és azzal vigan elmegy, nem lassú, nem fagy, hanem normálisan lehet használni akármeddig... Tehát elvileg, illetve biztosan átad az neki energiát, meg mint mondtam a két kis led az világit, tehát jónak kell lennie a töltőnek...
Nem tudom, hogy hogyan müködnek a laptopok, tehát ha töltőre dugom, az közvetlenül adja az energiát, vagy az akksin keresztül?
Alaplap: ha alaplaphiba, akkor fel szabadna állnia a windowsnak? A sajátgép pontosan észleli a hardvereket, tehát kiirja, hogy 250giga vinyó, T2390 1,86ghz, és 2Gb ram...
Nem lehet, hogy csak valamit én basztam el? -
bundaska
aktív tag
válasz
Hydra SR #11252 üzenetére
Bocsika, hogy csak most válaszolok! Köszi az infókat
Az meg, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítok a márkának?? van benne valami
Ahogy elnéztem hardware-es oldalakon, van olcsóbb Kingston is, de ez amit leírtam ez biztos jó lesz a gépbe, az meg ha rosszat rendelek, nem biztos nézik jó szemmel (hiába ismerős helyről rendelem a memóriát) el a cserét (Lehet ezzel nyugtatom magam a drágább ajánlás mellett)!
Azt, hogy 1et veszek bele, szerintem 1,5 giga rammal nem lesz olyan eget verően gyorsabb a lapi, ezért gondoltam a 2 vagy 3 gigára természetesen 1 illetve 2 gigás párosítással utóbbinál.
A másik írásodra a válaszom, ha érdekel a másik 2 memória természetesen te leszel az első, akit megkérdezek érdekel-e még -
törölt tag
válasz
Hydra SR #11265 üzenetére
Ez Windows XP telepítő CD, most már tudom mire gondolsz, de én még nem hallottam ezt sosem recovery-nek hívni
A Dell-es recovery partíción úgy van az oprendszer, hogy nem kell telepíteni, egy sima Norton Ghost fájl, amiből egy kalap alatt helyreállítja az oprendszert és mindent ami az eredeti rendszer partíción volt, de ez csak a vinyón található meg, nincs külön CD-n.
Azért is recovery a neve, mert tulajdonképpen egy elmentett partíciót állít helyre. -
question man
tag
válasz
Hydra SR #11261 üzenetére
Hát össze vissza 3 lemezt kaptam
1 serial-os microsoft works 9
2 Drivers and utilities dvd -reinstall pc software
-device drivers
-diagnostics and utilities
3 application cd - reinstall media direct 4.0
ennyi de ha jól sejtem akkor egyik sem a recovery lemez
tehát mindent összevéve van egy olyan windows vista home-m rendszerem amit nem tudok leszedni a gépről sehogy így nem tudom egy lemezen betenni a fiókba és ha kellakkor előhúzni mint nyuszit a kalapból
a max amit tehetek hogy felírom a serial számot és annyi
-
Andre90
tag
válasz
Hydra SR #11224 üzenetére
Picit félreértetted a kérdésemet, én nem biost keresek...hanem Nvidia GPU-hoz drivert...és NEM a Dell eredetijeit, hanem laptopvideotogo -ról...csak gondoltam megkérdezem hátha valaki már próbálkozott Vostro 1510-es esetében a túlhajtással( a 169.04-es kivételével, mert nekem cska azzal megy, és az már régi sajna)
-
catty21
tag
válasz
Hydra SR #11215 üzenetére
No, akkor mondom
)
A szervízben mondták, hogy az egérpad melegedése vélhetően azért van, mert alatta van a vincsi.
Korábban itt azért jártam, mert baromira melegedett, volt, hogy 41 fokra, amitől lehalt az egérpad és utána a gép is.
Ez a melegedés egy négy napos full járatással, nyúzással teljesen megszűnt, hogy miért fogalmam sincs, most ismét melegszik.
Az akksival kapcsolatban egy másik fórumon kaptam azt a tanácsot, hogy elsőre hagyjam lemerülni és csak utána töltsem fel fullra.
Nem emeltek sávszélességeta szomszédtól jön át a wifi jel, ugyanolyan mint előtte volt.
Szervizelés előtt már háromszor is újra volt húzva a gép, de a wifi adapter folyamatosan szarakodott, pedig a drivere fent voltNa én ezek alapján írtam, amit írtam
)))))))))))))))))))
-
dell1535
csendes tag
válasz
Hydra SR #11197 üzenetére
Először is köszi a gyors választ.
1. Kikapcsoláskor mindig megvárom, hogy tényleg kikapcsoljon. és ha netán hamarabb csukom le a fedelet és stand by-ba megy akkor főkapcsológomb ezt villogva jelzi. De mikor kikapcsolom a főkapcsoló teljesen sötét és hangja sincs a gépnek. Amugy eddig ilyet nem csinált, és most is csak akkor, mikor bent volt az akksi. Eddig nem használtam az akkut ha hálózaton volt, és éjszakára mindig betettem a laptopot fiokba (mivel koliban lakom) és ekkor a tápot is kihuztam. De a héten bent volt az akku mikor elraktam, és reggelre lemerült, pedig határozottan emlékszem, hogy kikapcsolt a gép. Ma éjjel ugyanez történt. 11 kor kiakpcsoltam (hibernálással), winyo is elhalkult, főkapcsoló is megszűnt világítani. Táp bedugva, hogy feltöltse az akksit a tegnapi lemerülés után. Éjjel kb 3 kor mikor felkeltem a főkapcsoló villogott, a gép készenlétben volt. A vista teljesítmény esemény naplójában is szerepel:
A Windows elhagyta a készenléti állapotot:
Készenlétben töltött idő : 33483ms
Készenlét kezdete (UTC) : 2008.11.26. 22:50:35
Ébresztés időtartama : 11556ms
Ébresztés időpontja (UTC) : 2008.11.27. 2:17:201000% hogy kikapcsoltam este, és még csak az egér sem kapcsolhatta be, mert azt is kihuztam, itthon wifin netezek, azt nem tudom h arrol bekapcsolhat-e, de kétlem. Viszont koliban wifi sincs.
2. mondjuk codecet asszem csak kettőt próbáltam, lehet, h csak egyet már nem emlékszem. Ezt még kipróbálom. De amugy a codec nélkül is csinálta. Egy embertől hallottam, hogy ilyen más gépnél is előfordul, csak nem emlékszem, h mi volt a probléma, vagy alaplap vagy hangkártya. Sajnos az illetőt sem ismerem.
3. Kívülről nem látszik semmi sérülés, és biztos, hogy nem is esett rá semmi. Kellőképpen vigyázok a laptopra, sokba is került, még új is
-
sb656
csendes tag
válasz
Hydra SR #11148 üzenetére
Nem, XP van fent, de gondolkoztam a Vista-n csak eléggé szkeptikus vagyok vele szemben, mivel találtunk rajta néhány bug-ot és eléggé ellenszenves volt (másolás, áthelyezés, míg kiszámolja, mindenre 100 -szor kérdez rá stb) . Lehet azóta javítottak rajta, azt hiszem kijött rá az SP1, ha jól tudom (hogy most javították-e vagy sem...pfff). 2 órát, úgy, hogy szinte alig látom a kijelzőt, mert annyira leveszem, de ha felveszem a fényerőt akkor már csak 1.3-1.5 óra. A 9 cellás akksi tetszik, mert azért at 5-6 óra üzemidő kecsegtető, de az, hogy kilóg az elején...a pótakksi meg meg kompakt és csak akkor használom, ha ténylegesen kell. Most az USA-ban kb 25.000-nak megfelelő dollárért osztogatják + posta, ami megint nem tudom, hogy mennyibe fáj.
Köszönöm a jó infót meg fogom próbálni a DELL-nél. Viszont érdekelt volna, hogy gyártanak-e nem eredetit és az mennyivel másabb(?) a gyáritól, mint árban, mint teljesítményben?
Ha esetleg másnak is van hozzáfűzni valója, ne habozzon közzé tenni
.
-
i.csab
csendes tag
válasz
Hydra SR #11132 üzenetére
ahh bocsánat ha fájdalmat okoztam...nem volt szándékékos...mert nagy hülyeséget írtam???? Nem igazán vagyok tapasztalt külföldi vásárolgatásban - gondolom kiderült a kérdéseimből - ezért akartam tanácsot kérni...most jött az a lehetőség h írországból hazajön egy ismerős s olvastam itt régebben h kint érdemes vásárolni azért gondolkoztam el rajta...
de most látom h későbbi hozzászólásban te is valami hasolnót írsz...akkor nem értem hol a baj...
-
mecsek20
tag
válasz
Hydra SR #11110 üzenetére
32 bitesre próbáltam feltenni, mivel azzal kaptam a gépet
egyébként service tag alapján kerestem rá a driver frissítésekre, így elvileg csak azt jeleníti meg, ami az én gépemre vonatkozik. Csak azért próbáltam meg feltenni, mivel "urgent" jelzésű volt a driver. Csak az nem derül ki, hogy mi is ez voltaképpen. Főleg mert inicial release... a géphez adott cd-n ilyen nincs
off
Bár jobb lenne ha már végre egy urgent ATI driver is megjelenne, mert már elegem van az atikmdag.sys kékhalálokból. Seven alatt heti 1-2 x jön elő, vista alatt naponta. Részben ez a magyarázat arra, hogy miért használok "félkész" szoftvert. Sokkal stabilabb és átgondoltabb mint a vista, ha kijön a hivatalos béta, akkor a vista megy a levesbe... -
Poli_Dell
csendes tag
válasz
Hydra SR #11016 üzenetére
Természetesen nekem is eszembe jutott, hogy kivegyem ill. lepattintsam az akksit a laptopról! De nem szívesen tettem meg, míg egy nálam jobban hozzáértő azt nem mondta, hogy nem lehet baja! Ugyanis nem szoktam 300 ezres laptopot szerelgetni, szétszedegetni! Józan ész ide vagy oda!
-
Hydra SR
addikt
válasz
Hydra SR #11017 üzenetére
Még egy apróság, most vettem észre és kimondottan téged érint: az XPS-eknek KÜLÖN support vonala van, ahol kimondottan arra szakosodott szakember veszi fel a telefont:1-800-232-8544.
Egyébként van valami magyar nyelvű ügyfélszolgálat is Athénban, de szerintem ők nem 24 órásak, de utánanézek.btw: nem tudja valaki, hogy az 1-800-... az mit takar? Az a külföldről is helyi tarifával hívható szám? Mert akkor nem is drága a tech supportot telefonon hívni.
-
Hydra SR
addikt
-
Poli_Dell
csendes tag
válasz
Hydra SR #11014 üzenetére
Ingyen mondta meg a szervíz is!
Amúgy a Dell eléggé felhasználóbarát és számomra meglepő, hogy nincs ügyfélszolgálata! Ha nem is 0-24 óráig (ez valóban fullos lenne) legalább valamilyen, ahová odacsöröghetsz ha vmi próblémád!
Ettől eltekintve a Dellt nem lehet egy lapon emlegetni a konkurenciával!
És én ezt akkor is hiányosságnak érzem!
-
hugoo
aktív tag
válasz
Hydra SR #10998 üzenetére
Nagyon köszönöm a szép hosszú válaszokat, ezért szeretek itt a PH-n érdeklődni
Lefuttatom a dell diagnostic-ot, de már csak a hosszú ram test maradt és eddig semmi...
A képernyőn nem jelenik meg ilyenkor semmi, csak a num lock (javítva, nem caps lock...) lámpája villog. Az akksit próbáltam kivenni, meg betenni, meg a gépet hálózatra dugni, de nem segített..
Nyilván nem állok le szerelgetni, azért van a több éves gari. Nem olyan rég vettük. Adataimat lementem természetesen, bár még eléggé szűz a gép.
Egyedül az a gondom, h most akkor rakjam vissza az eredeti rendszert, a vistát?üdv, köszi!!
-
MajaG
senior tag
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Hydra SR #10961 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Szerintem akkor maradok a 1525-nél.
Minden jót és még egyszer köszönöm.
üdvui.: a vicc része a dolognak, hogy ami az ír delles oldalon 246-ezer itthon pedig valamivel több mint 320 az az USA-ban 153ezer forint átszámolva.(egy Studio szériás gépről van szó)
-
Sir Riccio
addikt
-
harry
veterán
válasz
Hydra SR #10929 üzenetére
Köszönöm, az jó hír, mert ismerősömnek meg az lesz (D630+Ubuntu, ha minden jól megy). Vostro: igen a teteje gagyi - ha erre teszek egy noti matricát, azon szervizben senki sem fog fennakadni, ugye? Azért lenne szimpatikus, mert majd 50k-val olcsóbb egy hasonló kategóriás d630-nál (persze tudom, más széria, más méret, más proci [T5***/T7/T8], de nekem így is lehet, hogy megfelelne).
-
harry
veterán
válasz
Hydra SR #10926 üzenetére
Rendben, köszönöm
Ismerősöm notiján Ubi van (és én is Ubuntut használnék), csak nem tudom, hogy az amlített speciálísabb dolgok működnek-e (a már említett gép egy celeron, szóval ott nincs is ugye sebességállítás, viszont ha egy c2d-nél sem elérhető emiatt, az elég nagy gond lenne). Csak azért kérdezem, mert úgy tudom pl. Lenovo készít linux drivereket is.
És a vostroval kapcsolatban mi a véleményed? Mennyivel gyengébb egy Thinkpadnél vagy egy Latutide gépnél? A hűtés, tervezés, úgy az egész konstrukció, anyagok, milyennek mondható? Ez is MgAl vázas, ugye?
-
vakondka
őstag
válasz
Hydra SR #10888 üzenetére
"A régi BIOS a régi billentyűzetet kezeli, az új az újat. Ha keresztbe párosítod őket, ez lesz a végeredmény"
Hááát igen, erre én is rájöttem - utólag
Sajnos nem, tudom milyen bios volt benne... de valami spéci lehetett, mert már több verzióval is próbálkoztam és mindig ugyanaz a végeredmény
pedig nem össze vissza töltögettem le frissítéseket, hanem beírtam a service tag-ot a dell weblapján, tehát (elvileg) az én gépemhez való BIOS-t kellett volna a weblap elérhetővé tegyen...szóval én a DELL szerint a gépemhez való BIOS-t raktam rá, ennek ellenére hibásodott meg a gép - azért ez így elég garisnak hangzik, nem ?
Főleg hogy a DELL beismeri a weblapján hogy elkötötték pár Vostro bill. mátrixát.egyébként az usanotebooknál vettem és nem adtak garijegyet...remélem a számla és a servicetag elég lesz a garis javításhoz...elvileg a humansoft a szervizük...
-
SzaboZE
addikt
válasz
Hydra SR #1913 üzenetére
[link]
Nemtommi kollega hozzászólása is erősíti azon tényt, hogy ezek a kijelzők vegyesen kerülnek a gépekbe. Így ha éppen az LG volt a legolcsóbb 2005 novemberben, akkor a novemberi gépek LG-vel készültek, ha qdi volt olcsón akkor azzal. Így a kérdésedre nemigazán lesz ésszerű válasz, mivel nincs konkrét gép/kijelző párosítás. Talán a C8xx sorozat ultrasharp kijelzős modelljei lennének jók, de azt meg nagyítóval se fogsz találni
SzaboZE -
nemtommi
senior tag
-
nemtommi
senior tag
válasz
Hydra SR #1913 üzenetére
Nemrég eladott Inspiron 2200-amnak kijelzőcsere után nagyon szép képe lett. Sokkal teltebb színekkel, élesebb képpel, és sztem a színhűséggel sem volt gond. Van itt két Latitude is nálunk, rájuk köröket vert ez az Inspiron a kijelzőt tekintve. (Persze ez meg nem éppen cipelésre lett kitalálva)
-
nyujoe
csendes tag
válasz
Hydra SR #1767 üzenetére
...nem arról van szó mit látnak a prtíció kezelők...elvileg kéne lennie egy olyan proginak amivel gyárilag biztonsági okoból le tudom menteni a winfos telepítő, helyreállító partíciót...
...tehát nem ijen ''nyakatekert'' dolgokra gondoltam, hanem a gyári variációra...
...azért kösz a tippeket
üdv -
PLacc
senior tag
válasz
Hydra SR #1734 üzenetére
Szerintem hagyjuk abba az okoskodást, Theisz meg elméleti ember, ha odaadnék a kezebébe egy alaplapot, még a CMOS battery-t se találná meg, pedig nem lökött, de lemaradt a 8086-nál...
De ez már abszolút nem tartozik a topic témakörébe, amit írtál az többé-kevésbé igaz, de olyan, mintha felcsaptad volna a legközelebbi könyvet vmelyik oldalon, és bekopiztad volna a középső bekezdést...
Akár lehetett volna szakácskönyv is. -
PLacc
senior tag
válasz
Hydra SR #1720 üzenetére
Igazad lehet, villamosmérnök vagyok, nem raktáros...
DE nézd már meg, hogy éppen Te írtad a 1713-as ''hozzászólásodban'':
Vagy beleeshet az al- és felharmonikusok frekvenciája a hallható tartományba amit nem lehet szűrni egy hangkártyánál mert a hasznos jelet is megcsonkítja? -
PLacc
senior tag
válasz
Hydra SR #1713 üzenetére
Szerinted a felharmónikusok milyen környezetben ''hasznos jelek''?
''Kissé bonyolult kérdéseid'' csak a laikusoknak bonyolultak...
A zavaró harmónikusok nem kell feltétlen a hallható tartományba esniük, ha ott a hangkártya, ami minden ''hálózati'' zavart felvesz, és átad felerősítve...
Ne írjunk már okosságnak látszó balgaságokat...! -
SzaboZE
addikt
válasz
Hydra SR #1682 üzenetére
''De ha van valami ötleted, figyelünk ''
A probléma a centrino néven elhíresült intel combo Pentium M processzorával kezdődött. Véleményem szerint az új speedstep technológia megszünteti a hatékony védekezést a processzor órajelének és annak fel- illetve alharmonikusainak kiszűrését a DAC kimeneten, így azok szűretlenül kijutnak a kimenetre. Korábban nem volt gond, mivel 1 vagy 2 órajelre kellett hatékony szűrést kitalálni, de mivel ezek a procik folyamatosan tudják változtatni az órajelüket, valamint nem kevés teljesítménnyel sugároznak több tartományban, ezért ilyen kis helyen sajnos majdhogynem lehetetlen tökéletesen elszigetelni a hangkártya áramköreitől a káros jelenséget. A külső hangkártya saját fémdobozban viszonylag szeparáltan dolgozik, ezért könnyebb megoldani a problémát ezen az úton. Ezen teóriámat látom alátámasztani abban a jelenségben is, hogy ha a speedstepet állandó maximumra állítjuk, akkor megszűnik a hibajelenség.
Az ''LCD hangokat'' valószínüleg inkább a videoáramköröknél érdemes keresni, itt is a kevés árnyékolás okozhat áthallást (megfogva az LCD-t földhurkot képezünk).
Ezek saját tapasztalatok és feltételezések.
SzaboZE -
MekkMaster
tag
válasz
Hydra SR #1682 üzenetére
Vicces mert a Dell forumokon sincs igazi valasz, mar vagy egy eve ragjak a temat. Az USB eszkozokkel kapcsolatos sipolasra mar talaltak megoldast, meg foldeletlen tapkabelen atkolbaszolo 60Hz-es zummogesre is (USA-ban). Ezt a speedstepbol vagy a displaybol (?) atszurodo zummogest viszont nem sikerult megoldaniuk. Allitolag az alaplapcsere sem segit. Fenyero allitas, speedstep kikapcsolasa felmegoldasok kellemetlen mellekhatasokkal, egyesek a bluetooth-ra is gyanakszanak csak az a baj hogy azoknak is zummog a laptopja akiknek nincs is bluetooth-uk. Sehol nem talalok ertelmes valaszt en sem. Viszont most mar legalabb tudjuk hogy a bemenetek nemitasa egyeseknek segit. Sajna nem mindenkinek ugy latszik.
Valaki irta a Dell forumon hogy kulso hangkartyat hasznal ami megoldja a problemat de hat nehogymar ez legyen a megoldas...tenyleg nevetseges.
SzaboZE: te meg igazan megkimelhetnel minket a flame-elesedtol. Nemreg raszoltal valakire hogy ne hasznalja privat beszelgetesre a forumot. Szerintem te is tarthatnad magad ehhez. -
lumi
tag
válasz
Hydra SR #1677 üzenetére
SzaboZe mondta, hogy nem csak Dell gepeknel van ez a hiba. Dellnel jelenleg szarnak ra, a kicserelt deszkakban is ugyanugy sipakol, mar aki visszakuldte. Volt egy ket szerencsesebb aki vagy suket vagy tenyleg franko neki, mák. Nem csak D610-en hanem sok latitudeban, ujabbakban is. Hihetetlen. Amit tud a hangkartya nekem eleg lenne hallgatni zenet, de ha bedugod es nem szol zene maris sipakol jobbra balra ahogy hasznalni kezded a notit, ha kihuzod akkor meg a jack bemenetbol jon.
-
-
Hydra SR
addikt
válasz
Hydra SR #1633 üzenetére
Kiegészítés: ha ugyan ahhoz a disztribútorhoz viszed vissza 1 és 3 év között, akkor nincs munkadíj, csak ha másikhoz viszed (ahogy listván is írta). A PhotoHall, a Notebook.hu meg a Laptop.hu viszont nem Dell disztribútorok, csak árulnak Dell notikat is.
Úgy látom, mindenki másképp értelmezte mindenkinek a hozzászólását. Remélem most már tiszta.
[Szerkesztve] -
listván
tag
válasz
Hydra SR #1627 üzenetére
A két év alkatrész gari azt jelenti, hogy nem megyünk ki a helyszínre!!!!!
De munkadíjat nem számol fel senki abban az esetben, ha ott vette a gépet!
Munkadíjat akkor kell fizetni, ha külföldi a gép, vagy nem attól a disztritől vette, ahová bevitte szervizelni!
Hülyeséget ne írj!!!!!! -
SzaboZE
addikt
válasz
Hydra SR #1596 üzenetére
Én nem ebből élek, hanem a fizetésemből. Akinek tudok segítek, de korántsem arról van szó, hogy gyere nálam megkapod olcsóbban... Sőt. Ha elhalászom a munkahelyemtől a vevőt, akkor miből lesz fizetésem? Lsz ilyen kijelentéseket ne írj le, mert nem igaz.
SzaboZE
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Óra topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Medence topik
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged