- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
-
blackmoto
senior tag
Ha 800x600-ban így viszi, akkor fejet hajtok.
Nekem az bőven sok. Végigjátszottam 2* vga módban, majdnem minimumon, épp csak a fények voltak belőve, hogy legyen féklámpa.
Asszem leütöm a megrendelést. Majd ha meglesz írok róla egy átfogó tesztet, hogy legyen mit olvasni annak aki még ezen a gépen gondolkodik. -
Quent1n
senior tag
Meg sztem alapbol hülyén fest ha vki a notijához beszél.
Amugy ha már hang akkor azt meg kell jegyeznem h érezhetö h integrált hangkari van benne. Elöször is ugye használja a procit másodszor pedig, ha fülessel hallgatod a zenté kicsit belehallatszanak egyéb cuccok is. Szerencsére még nem zavaroan. Én azért lehet h dobok bele vmi hangkarit.
-
Palika71
őstag
Nálunk sokáig úgy működött, hogy a noti volt p2p -s gép, és a letöltött filmek onnan az asztali PC-re kerültek.
Szerintem nemsokára meg fog jelenni olyan médialejátszó készülék is, amely a HD filmet reptében lejátsza a notiról, és ez is csak az ''n''-ben valósúlhat meg. Persze, egy ilyen kártyát utólag is belehet építeni, ezért kértem én is ''g''-vel. -
Smogus
őstag
Nem villan fel a led sajnos
driver ami a dell oldalán van azzal frissítettem de még mindig semmi
Xp- van rajta a router még kiszolgál másik két gépet persze vezetékesen, ott nincsen probléma, rögtön kiosztja az automatikus ip-t és már él is a hálózat
csak a lapitopival van a probléma -
Immy
őstag
Dell Inspiron 6400
Biosban majdnem 100%-osan állíthatom hogy nem lehet letiltani az egyik magot..
T7200 van a laptopba ami alapból 2ghz-en megy 12*szorzóval. És az NHC ezt csökkenti le 1ghz-re 6*szorzóval.
A legnagyobb bajom nem is a procival van. Hanem a 160gigás samsung winyóval.
Olyan szinten melegszik hogy néha már nem is akarom elhinni. 1óra intenzív cod2-zés után majdnem felmegy 60 fokra. Amikor csak így álltalálnosságban netezek stb. akkor is 51 fok alá nem megy. Ez normális? Asztalin nem ehez vagyok hozzászokva.
A ventillátor meg természetesen a winyóval ellentétes oldalon található... -
satyr
csendes tag
szerintem igenis a dell felelőssége, hogy milyen vinyót pakolnak bele - ha durva halálozási aránya van egy márkának / típusnak, ne használják.
egyébként tárgytalan, mert Hitachi. most futtattom a Dell diskről a hosszabb diagnosztikát, read teszten haldoklik..de ez már egy másik topic. -
satyr
csendes tag
nem tudom, bios nem írja, és semmilyen specifiákcióban nem szerepel pontosan. azoknál ez előfordul?
először a hangkártyával voltak gondjaim, nem értettem, miért spórolnak rajta, ezek szerint a vinyón is spórolnának? direkt azért vettem Dellt, mert mindenhonnan azt az infót kaptam, hogy a legmegbízhatóbb, erre nesze..
az 1 a 100ból eset pont én lennék? -
kokkolino
csendes tag
Az nem lenne rossz! Írtam, hogy elég sokat kell adatokat mozgatni több gép között. Ahhoz meg ugye nem gondolod komolyan, hogy elég az 54 amiből 20 a gyakorlati sebesség. Az ''n'' szériás cuccaim meg símán dobják a 100-at a gyakorlatban. Vagyis egy 10/100 hálókari sebességét.
-
kokkolino
csendes tag
Na kérem ezt a választ reméltem titokban. Máris máskép látom ezeket a porszemeket.
fpy itt többen hasznáják ez kiderüla hsz-okból, tuti van hozzá minden. Na de ezt majd Ők megválaszolják. Engem meg az érdekelne, hogy mennyire nyelte be a gép erőforrásait. Mert ha csinál nekem a 9400-ból egy átlag irodai gépet, akkor marad az XP -
attika80
aktív tag
Szia. Veletlenul nincs infod rola, hogy a t7600 es t7600G proci kozott mi a kulombseg? En az eladot megkerdeztem annyit irt, hogy a G az tuning proci. De azt nem a biosban kell engedelyezni? a 9400-om mindig visszaugrik alapra ha huzni akarom. Szoval ha biosban engedelyezve van akkor megint nem ertem, mert akkor lehetne a 7600-t is huzni. A proci ara kozt pedig 300$ kulombseg van. Fontos lenne most ez az info, mert van ebayon xps M1710, t7600g 7950 go, 2gb 667 ram Vista ultimate 9 cell akksi, 3100$-ert. Ez eleg jo arnak tunik
Jahh igen es 3 ev full gari. Kiderult hogy siman at lehet otthonra iratni a garanciat
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
hát ha a notebooknál a dual channel mód hoz úgy 1% teljesítmény növekedést benchmark-okban, akkor a jobb késleltetés hozhat mondjuk még 0.25%-ot. ebben a felállásban elég nehezen tudna bárki meggyőzni, hogy megéri drága memóriát venni
egyébként a gagyibb memóriák nem tudják azt, amit ráírtak? túl naiv vagyok, ha elhiszem, hogy egy 667-esnek eladott memória valóban működik olyan órajelen? másrészt senki nem garantálja nekem a boltban, hogy a csúcsdrága memóriát megeszi a gépem, innentől pedig mindegy, hogy milyen veszek, úgyis kipróbálom vásárlás előtt. -
attika80
aktív tag
Nem oda nem jutott
Ket nap kulombseg volt a ket tortenet kozt. Egyszercsak jott egy hibauzi meg biosnal azota nem megy. Van fent setpoint leszedtem de igy sem jo. Inditootam a 64 bit-es xp-t ott sem jo. Biosflesh is volt, hat nem tudom sajnos. Egyebkent az lcd teljesen kiszaradt nem latszik rajta semmi
-
david->off
tag
basszus...ez ilyen komoly? :S azt hittem lefuttatok valamit, vagy újrateszem ezt-azt...stb. asztali gépen pl. kikapom az ellemet az alaplapról, vagy ha az nem, akkor; mellette a jumpert átteszem-> elindítom a gépet-> leállítom->visszateszem és már nincs is jelszó onnantól... de akkor a notebook izgalamsabb ezek szerint...
ESETLEG MÁSNAK VALAMI ÖTLET A BIOS JELSZAVÁNAK TÖRLÉSÉRE??? -
emill
tag
Kösz a választ. Már csak abban kellene többektől is vélemény, hogy milyen a notebookhu? Normálisak, megbízhatók? Valószínűleg neten rendelném, mert 1) nem vagyok pesti 2) így van az x napos visszaküldési lehetőség (nem mintha vissza akarnám küldeni
Xp-t egyik drágább helyen se adnak hozzá, az usa-n is anélkül van, mégis jóval drágább.
A másik furcsa dolog, hogy a ''vásárlás'' menüpontban szót sem ejtenek az x (talán 8?) napos visszaküldési lehetőségről, viszont olyat írnak, hogy a lemondott áru 20%-át elteszik ha vki lemondja a megrendelést - ez mennyiben jogos? Én kétlem, hogy létezne ilyen jogszabályi lehetőség. Ha nincs ilyen, akkor viszont nem tudom mennyire lehet korrekt egy ilyen cég. Magyarul: bizonytalan vagyok, hogy mennyire megbízhatók. És mi van ha visszaküldöm mert vmi hibája lesz és nem akarok vele szervizbe rohangálni és ők meg nem hajlandóak visszavenni? (tökmindegy, hogy van rá jogszabály, az még nem jelent semmit sok cégnél...)
Tehát véleményeket várnék a notebbokhu-ról, a tőlük való netes vásárlásról és az esetleges visszaküldésről.
Előre is kösz a válaszokat! -
tkazmer
addikt
-
Imics13
tag
Hi Placc,
Köszi a segítséget, de...
A csajszim ruhapénzét lehet beváltani vmi ''műszaki'' termékre. Van kb. 25 notesz ami közül lehet választani... A bank bekért néhány ajánlatot a néhány kereskedőtől és azok rögtön, mint a véres húsra... olyan árakat adtak meg, hogy...
Persze mindegyikhez odaírták csak a dolgozóknak akciós stb... Nekem meg ment fel a pumpa persze a dolgozóknak akciósan is 15-20%-val drágábban....
Ez rövid sztori...
A lovét meg nem akarjuk hagyni bukni, meg jól is jönne a cucc.
Persze amit Te írtál rögtön barátibbcsak...az van amit fent írtam...
Köszi!!!
Üdv, -
k.krisz03
tag
A Proset-ben van egy olyan sor, hogy Profil Name, és ott ez található: No profile. Profilok gombot viszont sehol sem találok.
Az előnyben részesített hálóknál pedig azokat találom, amiket valaha már észlelt vezeték nélküli hálókat a gép. Szóval ezeket akkor töröljem?
Ugyanitt be van kapcsolva, hogy ''A vez nélküli hálót a win konfigurálja''. Akkor innen kiszedhető a pipa?
A Speciális gombra kattintva megjelenő ablakban a Kapcsolódás célja részben a ''Bármely rendelkezésre álló hálózat'' van bejelölve, az ''Automatikus csatlakozás nem előnyben részesített hálózatokhoz'' pedig ki van kapcsolva. -
S.Feri
őstag
Végül felhívtam a humansoftot is, ott a srác akivel beszéltem, azt mondta, hogy küldjek emilt mert ez náluk így szokás. Szóval küldtem emilt és várom a válaszukat. Biztos nehéz dolog hirtelen rákeresni egy aksi árára.
Tudom ez csak nekem fontos, de akkor is, belőlem élnek, vagy akarnak megélni. Vagy nem?
Az aksim 1,5 - 2 órát bír ki, netezés, letőltés, telepítés, üresjárat közben, ezt én keveslem. Lehet ezzel kezdeni valamit? -
Hydra SR
addikt
Igen, tényleg nem ér többet ez a téma, úgyis a Dell feladata megoldani.
(én nem Theisznél tanultam, Kandós vagyok csak voltam bent pár BME-s digit előadáson haverral)
zolle: azért sokminden van, ami nem változott az elmúlt 3-4 évben. A vezetékek közti áthallás például nem fejlődik együtt a felsőoktatással és a számítástechnikával. -
Hydra SR
addikt
Elvieg négyszögjelet elő lehet állítani sok felharmonikussal szinuszjelből is. Végtelen számú felharmonikusból tökéletes négyszögjel lenne. Szoktak is analóg technikában ilyet csinálni, igaz nem végtelen számúval mert azt ugye nem lehet. De való igaz, digitális technikában inkább veszettül túlvezérelt tranzisztorral csinálják és néha ordenáré túllövése van, de az mindegy ha nem lépi át a billenési szinteket miatta. Szerintem Theisz Péter is ki szokott térni erre a sok felharmonikusos szinuszjelre érdekességképpen. Ültem bent előadásán párszor. A tranyós medolgásnál a túllövés lecsengésének stabil frekvenciája van, csak az amplitudó változik. De ha folyton csattogtatják a tranyót akkor simán lehet egy állandó frekvenciájú, változó amplitudójú zúgás. Digitális áramkörnél ezzel a franc se foglalkozik de ha a DAC utáni vezetékre átszűrődik akkor zavarjel lehet belőle. De közben azt hiszem rájöttem, miért nem lehet megszűrni ezt a magasabb frekit (pedig egy jól méretezett tekercs nem engedné át) : beleszólhat a négyszögjel felfutási meredekségébe és lelassíthatja az áramkört. Persze ez egyrészt még mindig csak elmélet ami ugyan logikus de vagy igaz vagy nem, másrészt még ha igaz is: megoldás nem következik belőle. Nem ismerem az alaplap elrendezését (a hangkártyát még megtalálom de a speedstep vezérlését nem) így azt sem tudom, megoldható-e az árnyékolás vagy újra kéne tervezni a lapot hogy máshol legyen a hangkártya.
-
Hydra SR
addikt
Én is villamosmérnök vagyok.
Tényleg ezt írtam, de nem értem, mi ezzel a gond. Az volt a kérdés, hogy beleeshet-e a hallható tartományba, erre te arról írsz, hogy nem kell a hallható tartományba esnie, akkor is felveszi a hangkártya. Persze, hogy felveszi. Csak nem fogod hallani. Jelen esetben meg egy hallható zúgás zavarja a notebook tulajdonosokat. Viszont ha van olyan jel ebben a tartományban, ami a proci működéséhez kell, akkor hiába zavarja a hangkártyát, nem lehet megszűrni mert a proci sem fog működni. Pl ha 200 Hz-en váltogatja az FSB-t a speedstep (tehát a változtatás sűrűsége ennyi, nem maga az FSB), akkor azt ha megszűröd akkor tényleg nem fog zúgni a hangkártya csak a speedstep sem fog működni mert hasznos jelet vágtunk meg. Sajnos azt nem tudom, hogyan változik az FSB speedsteppel, ezért tettem fel a kérdéseket. SzaboZE épp arról beszélt, hogy az új speedstep sokkal nagyobb tartományban és gyorsabban váltogatja a sebességet, és gondolom minden változtatás előtt küld egy jelet (valami vezérlőjelnek biztosan kell lennie). Ha ez a jel kellően erős és a frekvenciája 20Hz és 20kHz közé esik, akkor lehet, hogy pont az hallatszik át. Ha ezt megszűröd, az olyan mint ha kikapcsolnád a speedstepet. Azért merült fel bennem ez, mert említették többen is, hogy a speedstepet kikapcsolod, megszűnik a zaj. Persze ez csak találgatás de én egyáltalán nem tartom irreális ötletnek. Azt belátom, hogy digitális technikában nem szokott hasznos lenni a felharmonikus, az csak egy kósza ötlet volt. De még az is lehet, hogy a vezérlőjelnek van egy túllövése és annak a lecsengése esik a hallható tartományba. Ha így értetted, hogy nem kell a hallható tartományba esnie, akkor rendben van. -
Hydra SR
addikt
Azért kérdeztem, hogy hasznos-e a felharmonikus, mert nem tudom. (speciális esetben lehet hasznos, csak nem tudom, hogy a speedstepnél hogy van. Az hogy te nem hallottál valamiről még nem jelenti azt hogy nincs is.)
Másik: erősíts már fel nekem egy 2 GHz-es jelet úgy, hogy hallani lehessen. Az amplitudó változtatásától nem fog a hallható tartományba esni a frekvenciája...
[Szerkesztve] -
zolle
tag
meglepődtem hogy Hydra tud okosakat is írni - mert én nem értek a hanghoz - de kiderült hogy mégsem
lényeg a lényeg, tegnap póker - vlc lejátszó - vlc lejátszó - everest kombóval néztem a melegedést, 50 fokon megállt a dolog, de kb 3-4%ot evett az egész móka a prociból. ami furcsa volt, hogy az egyik mag mindig melegebb volt mint a másik. ezt azért nem értem, mert egy tokban vannak, úgyhogy nem lenne szabad 3-5 fok különbségnek lenni köztük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged