- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
McLaca
őstag
Én meg vettem hozzá mikroszálas portörlőt, azzal törlöm le néha (az egész gépet) és lehet, hogy "nyuggeres" dolog, de használaton kívül azzal le is takarom, ugyanis van egy db. családom, és elég régóta élek velük együtt, hogy tudjam, ha nem akarok árkokat a gép tetejére, jobb, ha letakarom.
Az eloxált alumínium felületű szkennert a porcelán csészék aljának segítségével már gyönyörű Nazca vonalakkal látták el.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Hol rakták össze? 1500-as, vagy 1400-as? Az én 1400-asom nagyon egyben van. Tény, hogy nyitáskor apró pattanások hallhatók, de ez nem konkrétan a zsanérból, hanem a fedlapot érő erőhatás miatt az anyag hajlásából adódik. Kicsit vékonyra sikerült a kijelző burkolata, ez az oka.
Üdv!
-
Jostikacska
tag
-
Hydra SR
addikt
kicsit furfangos, bár az előző Windowsokban is idióta helyen volt:
Vezérlőpult->Energiagazdálkodási lehetőségek-> itt kiválasztod azt a sémát, amit használsz, ha tápról megy a gép, majd: speciális energiaellátási beállítások módosítása, és itt a listából megkeresed a vidkaridra vonatkozó pontot, és valószínűleg ki lehet választani, hogy telepről ill. akkuról működés esetén hogy viselkedjen. Ha nem, akkor fingom sincs. Nálam nincs ilyen mert integrált VGA-m van ami csúcsteljesítményen se egy nagy zabagép. Lehet, hogy a PCI Expressnél lesz, mert belül annak minősül a kapcsolat a VGA-d és az alaplapod között. -
Hydra SR
addikt
Maga az LCD borítás (amihez a zsanér tartozik) cseréje egy pár perces művelet, csak az a kérdés, hogy van-e nekik raktáron, ill. mikor érnek rá megcsinálni, erre viszont leginkább ők tudják a választ. Az akksira tudtommal fél év vagy 1 év garanciát adnak, de egy 10%-os teljesítménycsökkenés aligha számít garanciális hibának, az akksi egy kostrukciójából adódóan elhasználódó eszköz amit egy idő után a felhasználónak magának kell cserélnie saját pénzből, ha nem elégedettt a kapacitásával. Csak a rendellenesen erőteljes kapacitásvesztés számít garis hibának. A teljesítménycsökkenés egyébként nagyban függ attól is, hogy hogyan és mennyit használod, ezt meg elég nehéz ellenőrizni, viszont a manualban van leírás a karbantartásra. (Ha autót veszel és fél év után láthatóan kopott a gumi felületéből, az sem garis hiba, ez normális. Időnként új gumikat kell venni.)
-
MajaG
senior tag
No, felraktam látszólag semmi különbség nincs. Ez alapján mondjuk nem is lehet:
Fixes and Enhancements
Fixes/Enhancements
------------------
1. Improve compatibility with Dell Wireless 1390 & 1490 Dell WLAN.
2. Fixed: System Hangs on Resume from S3 with Driver Verifier enabled.
3. Added enhancement for optical drives. -
Polcrendszer
tag
Én azért vettem ilyen gépet, mert halálosan elegem volt a szar gépekből
Ez a gép egy bivaly, és engem abszolút nem érdekel, hogy mi lóg ki, meg melyik ujjlenyomatom marad rajta a fedélen...Zavar, ha azért veszek laptopot, hogy kicsi legyen, meg ne lógjon ki belőle semmi, akkor Macbook Airt veszek. Ha valakinek van lehetősége kipróbálni, tegye meg, nagyon durva...
-
Polcrendszer
tag
te nekem fogalmam sincs, ezért kérdeztem...állítólag minden megy.Ezt olvastam..a 8600ra nem találtam megjegyzést...Te, neked amúgí működik a speedstep? Én figyelem rightmarkkal az órajelet, és mindig az éppen minimálisan megengedett órajelen pörög a cucc.Hiába balanszd, 40% van minimálisan megengedve, erre 1.2ön pereg(szerény számításaim szerint a 2.2nek 1.1 a fele,ennél lejjebb van ugye a 40%..) Ami ugye azért szar, mert az lenne a jó, ha épp cikket olvasok, 800mhz-en vánszorogjon, aztán ha meg kell nyitni a start menyüt, 1milliomodsecundum alatt teljesítse ezt..Halálra idegesít ez...Eléri az 50fokot kb 10 perc alatt, és akkor nekiáll hűteni.Én nem tapasztalom ezt a nagy csendességet...Mi a fene, mit csinálok rosszul?
Ja, és mindezt 4gigarammal... -
JoseyAdams
csendes tag
Amire gondolsz az az, h egy módosított .inf file -lal felül kell írni az eredeti, a driverben lévőt. Általában meg lehet találni a driver mellett vhol!
Én innen szoktam leszedni a drivereket. (itt ha nincs kirakva mellé, akkor már integrálva van a modded inf) Asszem most a 174.93 van fent, és megy tökéletesen! -
Uzmany
őstag
Már ott tartottam, hogy beviszem a CHS-be. Előtte azért még1x végiggondoltam ezt az egész históriát.
Intel driver legfrisebb - fent, router fw upgrade - ok, beállitások átnézve, titkositás ki, mac szűrés ki, wifi kábelei ellenőrizve. Probléma továbbra is fennáll, de a router látja a notit és a noti is a routert. Eddig oké, legalább hw hiba nincs.
Mivel más ötletem nem volt, maradt hátra a router beállitásai. Átnéztem, de semmit nem találtam, és ráadásul egy csomó mindenről azt sem tudtam, hogy micsoda...
Elkezdtem pontról-pontra állitani, és miután valamit állitottam utána megnéztem, hogy lett javult-e a helyzet.
Végül a wireless settings-ben az AP Isolation enabledre állitása után lett netem
Hogy mi ez, azt nem tudom, de az előző wifi-vel disableden volt.
Most azt hiszem eljött a pillanat, hogy átnézek a router topicjába, és kideritem, hogy mi micsoda -
Uzmany
őstag
-
DonVito
csendes tag
annyit tudok a Dell ről hogy gari ügyben elég megbízhatóak amit mondok nem ér kinevetni!!!
Fater mezőgazdasággal foglakozik vetettem vele egy D630 ATG házasat és az ott figyel a konbánban mikor arat kb 50 fok és elég nagy porral jár a noti irányitja a konbájn egész navigációs rendszerét és gond nélkül üzemel, pedig ténnyleg ki van téve elég zord körülményeknek -
MajaG
senior tag
Iszonyat olcsók itt a gépek így, hogy alapból a legdrágább kategóriát választottam.
Components
BASE Intel® Core™ 2 Duo Processor T8300 (2.40 GHz, 3 MB L2 cache, 800 MHz FSB) edit
OPERATING SYSTEM Genuine Windows Vista® Business - English edit
SUPPORT SERVICES 1Yr Basic Warranty - Next Business Day Included - No Upgrade Selected edit
LCD 15.4" Wide Screen WXGA (1280 x 800) Display with TrueLife™ edit
INTEGRATED WEBCAM Matte Jet Black with 2.0 mega pixel camera edit
MEMORY 3072MB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM (1x1024 + 1x2048 MB) edit
HARD DRIVE 250GB (5400RPM) SATA Hard Drive edit
GRAPHICS CARD 256MB nVidia® GeForce® 8600M GT edit
OPTICAL DRIVE Fixed Internal 8X DVD+/-RW Drive edit
PRIMARY BATTERY Primary 6-cell Lithium-Ion Battery (56 WHr) edit
Services & Software
MOBILITY Declined CompleteCare edit
SECURITY SOFTWARE No Security/Anti-Virus Protection - English edit
Accessories
MICROSOFT SOFTWARE Microsoft® Works 9.0 - English edit
CARRY CASES No Carry Case edit
BLUETOOTH Dell™ Wireless 355 Bluetooth 2.0 Module (up to 3Mbps) with Enhanced Data Rate editEgy ilyen gép 689€
Hát itthon ez szerintem rendelve disztritől is min. a duplája lenne. :S
-
kekegsm
őstag
Nem mondtam hogy kulfoldon vegyel notit, csak annyit, hogy ott olcsobb a penrynes procikkal. Szoval lehet, hogy Magyarorszagon se lesz dragabb.
nyitogomb: kb 10-15 hozzaszolassal ezelott mar valaszoltam ra.
Nem tudom milyen oldalt neztel, de a Vostro 1500-at mar csak Penrynnel lehet megrendelni...
-
fwgoze
aktív tag
Biztos hogy lesz...de valószínűleg te is a Dunaelektronikát fogod választani...szerintem ők kínálják disztribútorként a legemberibb árú Dell noteszeket...de kiváncsi leszek az eredményre...kérlek majd tényleg írd le, lehetőleg árral együtt, ne csak a rangsort! Előre is köszi!
-
rumos14
nagyúr
az a legtisztább, ha felhívod őket. én úgy kértem árajánlatot, hogy pl T7250, 6 cellás akksi, 160gb vinyó, de kértem ,hogy írják meg, mennyi a T7500, 9 cella, 250gb felára egyenként.
a felárak pedig nem voltak szinkornban a dell.com-on lévő felárakkal. a T7500 felára asszem ilyen 10-11k volt... namost az ugye 2,2ghz és 4mb cache, tehát a T8100 a paraméterei alapján csakcsak kevesebb... majd írd le, hogy te mit tudtál meg. -
kekegsm
őstag
Talan a brigadbol nekem van a legregebben Vostro 1500-am, most mar lassan fel eves lesz. Ugyhogy van vele tapasztalat boven.
Ujjlenyomat: nem tapasztaltam ilyesmit. Viszont a multkor sikerult a kepernyore egy kis fagyit raburitanom. Nem tunt el, meglatszot rajta. Le kellett egy papirzsepivel torolni. Szaklapok szerint ilyenkor egy fagyis hatterkepet kell berakni, es meg sem latszik az igazi.
A nyitogomb: most is bovli. Mukodik rendesen, nincs vele gond, csak undoritoan nez ki. Olyan mint az alkrom berakas az uj Fiat500-on...
Proci: nekem a T7500-al, ui vga es akku, 2:55 es 3:30 kozott van az akkuidom.
Uzemorak: Nekem 24 oraban megy, szinte minden nap jatszom 1-2 orat, es sokszor nezek HD filmeket. Emellett tomorites, MP3kodolas, stb is van rajta boven. Nem volt eddig semmi gond. A legdurvabb jatekban volt mar, hogy elerte a 75 fokot is a procihomerseklet, de problemam nem volt vele soha. Igazabol szerintem ki fog tartani ez a gep 4-5 evig, megha hajtod is.
Svideo: nem hasznalom, nincs info.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autószerelők, autószerelés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest