- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrisbandi
őstag
-
válasz
allein #69953 üzenetére
Szia. Simán lehet 1 év alatt, ez még normális is. Valami antiszttaikus ecsettel, meg h alevehető a cooler fém része szedd le és ott is portalanítsd. utána ahol lehet pasztázd, normális pasztával: AC mx-5, noctua nt-h2, vagy TG kryonaut, ezektől gyengébbel semmiképpen sem, plusz ha van benne thermal pad, akkor szükség esetén cseréld azokat is.
-
allein
addikt
válasz
allein #65923 üzenetére
Megfordult nálam pár Dell laptop, talán erre az XPS-re tudom azt mondani, hogy ez igen
kicsit MacBook koppintás a billentyűzet, nagyon jó a trackpad, FHD matt kijelző gyönyörű. Billentyűzet világítás is másképp van megoldva, amikor bekepcsolod nem azonnal világít, van egy nagyon rövid átmenet amit eddig más Dell laptop esetében nem tapasztaltam. Anyaghasználat is nagyon rendben van, érezni rajta a minőséget
-
laca891
aktív tag
válasz
allein #64663 üzenetére
Köszi a választ, akkor lehet megérdeklődöm a M2 SSD meghajtót.
A benne levő HDD Sata3 csatlakozású. i3-as processzor van benne, integrált video kártyával. (Intel UHD graphics 630)
Ez egy elég egszerű asztali PC, csak két bővítő hely van benne. 1 db Pc express és még van egy "rövidebb" annak nem tudom mi a neve. Talán a hosszabb a PCI E2 a rövidebb a PCI E3, akkor 2 db Pc express foglalat van benne. -
Ice&Lime
veterán
válasz
allein #64651 üzenetére
Csakhogy normálisan ment vele kb. fél évig minden, aztán hirtelen a semmiből jött elő, hogy nem megy dokkolón az esata. Tehát eddig szuperül ment esata-n is. Csak egy port hogyan tud egyik pillanatról a másikra tönkremenni úgy, hogy nem lett rozzányúlva, sőt, a dokkolóhoz se...
(#64652) gyulaszu: köszi a segítségedet, nemsokára írok.
-
allein
addikt
válasz
allein #64604 üzenetére
Egyelőre úgy nézek ki, hogy win10 alatt a speciális megjelenítési beállításokban:
1. kijelző az integrált gpura csatlakoztatva.
2. kijelző Dell csatlakoztatva az integrált gpura,
3. kijelző Dell csatlakoztatva az nvidiara.Nem tudom mi lehet a gond, dokkoló, vga, win10, dp kábel? Dokkolón van dsub csati, gondolkodom veszek két dsub-hdmi átalakítót és megpróbálom ígyis.
5470-es laptopommal simán működik a dokkoló+ a két monitor.
Van valakinek valami javaslata, ötlete?
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
allein #64595 üzenetére
Szia!
Nekem volt 7510 és 7520 is, volt hozzá sima és usb dokkolóm is. A sima dokkoló K09A gyári számú volt nem olyan amit említettél, és egy nagy táp volt hozzá. Nem lehet ez a gond?
A Bios-ra nem emlékszem, sok beállítás van, esetleg próbáld visszarakni alapbeállításra, ha még nem próbáltag -
Certina
csendes tag
válasz
allein #62519 üzenetére
Meglett végül a döntés
6440 full hd, i5-4310M, ihd4600-al.
Mielőtt lenyomtam a gombot, hogy írok az eladónak, az 5420-asomnak eltört az egyik zsanérjaA kérdésem, eléggé hosszútávra tervezek ezzel a géppel. Olvastam közben olyat, hogy lehet ebben processzort cserélni ? Hogy néz ez ki ? És mivel lassan egy 5 éves gépről beszélünk, milyen alkatrész fáradhat el benne, és meddig lehet még rendelni hozzá ?
például egy új processzort, amibe integrálva van egy erősebb kártya, mint a 4600 as intel. Csak azonos szériából lehet választani, vagy netán akármilyen újabbat is bele lehet rakni ?
-
diego2
csendes tag
válasz
allein #62473 üzenetére
Köszönöm a választ. Mindenképpen új modellt szeretnék, több évre tervezem. A service manual-ban úgy látom, a Precision 3530 robusztusabb ventilátorral rendelkezik, mint a Latitude 5591.
Zajszintben szerintetek hogy nyilvánul meg az i7-8850H Latitude 5591 és i5-8300H Precision 3530 mássága?
Illetve egy Latitude 5590 U-s i7 processzorral. -
Dhampir
félisten
válasz
allein #62089 üzenetére
Terheletlenül normál esetben nem kellene hangosan mennie. Régen csak egy ventis notikat használtam és csendesek voltak, a jobbak még terhelés közben is le tudtak kapcsolni egy időre, illetve hangtalanná váltak.
Az M4600 nálam ciklikusan fel-felpörgött egyszerű böngészéssel is. -
allein
addikt
válasz
allein #61919 üzenetére
Megoldódott. Egyelőre 34GB felszabadult, a leírtak szerint:
1./ A Win beépített lemezkarbantartóját futtasd le úgy, hogy bepipálod a "Rendszerfájlok törlése" opciót is. Ezzel már le is szedted, a képen látható jó 17 gigás SWINDOWSBT-s cuccot, amit a rendszer 15nap múlva amúgy is törölne automatikusan, de fölösleges megvárni.
2./ A hibernálás kikapcsolása [link] , ezzel is kb. 5 gigányi helyet visszakapsz.
3./ A Vezérlőpultban a "Helyreállítás" opció alatt, a "Rendszer-visszaállítás konfigurálása"-nál nézd meg, hogy ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás, ott mekkora hely van erre a funkcióra fent tartva, ha túl sok, állítsd be kisebbre. Pár giga bőven elég erre a célra.
4./ Ellenőrizd le, hogy hogy a gépen mi, mennyi helyet foglal. Ezt egyrészt megteheted, a Gépház/Rendszer/Tárterület opcióval, ott részletesen megtekinthető, hogy mi mennyi. Ezen kívül van egy kis ingyenes, hasonló feladatot ellátó progi, a TreeSizeFree [link]
ez még részletesebben kibont mindent.Az, hogy miért ennyi memóriát használ a rendszer, azt passzolom, esetleg a vezérlőpultban a virtuális memória beállítását érdemes még megnézni.
-
allein
addikt
válasz
allein #61644 üzenetére
Lehet kihagyom ezt az opciót, elég sok panasz van
ITT említenek több típust is.
"Just on this thread, these models have unresponsive fingerprint readers:
7490, 7280, 7390, 5285, 7480
The common denominator is the new Dell "touch sensor".
Itt egy másik hozzászólás:
I have a fleet of 250 laptops, 70 xLatitude7490, 50xLatitude7470, 60xLatitude7450, 30xLatitude7440, and 40xLatitude6230,
i have the same fingerprint issue on EVERY SINGLE MODEL. they all have different fingerprint readers, some are the glass sensor ones like the 7490 and 7470, others are the finger swipe kind. This is a persistent problem that we've had on every generation of latitude laptops. We are to the point of switching to HP or Lenovo because of pervasive problems like this. Another problem we're having is random Cellular connectivity problems. Is this a driver problem? is it a windows problem? is it a hardware problem?
We tried the "lick your finger" trick and it seems to cause the reader to read correctly more frequently, but SERIOUSLY?! you expect me to tell 250+ staff to lick their fingers to authenticate?! and even then, what is causing all the other "device didn't wake from sleep" problems?
Teljesen kiábrándultam az ujjlenyomat olvasóból
CAN SOMEBODY AT DELL PLEASE ADDRESS THESE ISSUES?
-
allein
addikt
válasz
allein #61543 üzenetére
Üdvözletem. Előző hozzászólásomban található videóban, látható ahogy egy Dell Latitude E6440-es laptopon, kettő azonos SSD raid0-ba van kötve. Igazából csak a mérést látjuk, de a fórumon többen írták, hogy megcsinálták és van egy fotó ahol látható a raid0.
Ezen a fórumon, ITT leírtak szerint(39. hozzászólás) próbáltam megcsinálni,error üzenetet kapok. Szerintetek mi lehet a gond? Volt BIOS downgrade A21-ről A18-ra de hiába, volt BIOS FLASH is, bár nem tudom mi a különbség a kettő között.
Én gépemben is kettő egyforma 120 GB SSD van. Szerk: egyikre fel van telepítve a win10
ez lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest