- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #76054 üzenetére
Igen, 100% a battery állapot, így teljesen fel is töltött.
Ma kipróbálom az erősebb fajta PowerBankot is. -
MaxxDamage
félisten
Egy 7390 tölthető USB-C porton powerbank segítségével?
Most próbaképpen csatlakoztatva lett egy és a gép kikapcsolt állapotban mintha töltődne és bekapcsolás esetén a powerbank kikapcsol.
Ez így normális? -
MaxxDamage
félisten
LG Display LP133WF4 kijelző helyett tudtok ajánlani legalább 100/120Hz / 100% sRGB kijelzőt?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #75849 üzenetére
Milyen WiFi 6 modul ajánlott bele?
-
MaxxDamage
félisten
Dell Latitude 7390 (2 in 1) laptop van valakinek?
Látom nincs külön topikja. -
MaxxDamage
félisten
válasz
phanzetomox #65312 üzenetére
Szia,
Nyugodtan veheted, ajánlott darab.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
pixelshader #65139 üzenetére
Ezen a "szövetdarabon" kicsit most elmosolyodtam
-
MaxxDamage
félisten
válasz
SzTomiszka #65131 üzenetére
Egyszerű.
Nem kell kikapcsolni -
MaxxDamage
félisten
Delles kérdés, probléma. Hátha valaki találkozott már ilyennel...
108179-től olvasható [link] (mi lehet a gondja?) -
MaxxDamage
félisten
Dell OP System a gyártótól letölthető Service Tag alapján? (úgy mondták igen)
Én a "downloads" résznél nem találok semmit ami ezzel kapcsolatos -
MaxxDamage
félisten
Murphy törvényét tudnám csak idézni, de Dell az minden bizonnyal hosszú évekig hű társad lesz.
Paszta csere amivel érdemes kezdeni, hűtő az nem rontja el az összhatást.
Laptopot vinni is tudod magaddal (megfelelő táskában)
Pasztát érdemes lehet cserélni (első cserétől) 1 max. 2 éven belül (vagy előbb, ha túlmelegedést tapasztalsz) amit a paszta fajtája/minősége határoz meg.
Ha sokat megy /nap , akkor érdemes portalanítani is (1-2 havonta 1x) én 2-3bar nyomással szoktam (ventiket megfelelően kitámasztva, hogy ne pörögjön túl/feleslegesen) van még az UV (CPU és akár GPU is) is, most Hirtelen ezek jutottak eszembe. -
MaxxDamage
félisten
Ahhoz adódik hozzá a 4 év.
Van a szállítási / importőr átvételi dátum is (Dell rendszerben) és attól indul egy másik gari, de van az értékesítési dátum is, amitől indul a másik.A gari meg (+ 1 év kiterjesztés) így nézne ki: /itt még nem volt változtatva a jótállási lap szerinti befejező dátum, de a + 1 év kiterjesztés esetén nincs is jelentősége/
-
MaxxDamage
félisten
válasz
KISDUCK #65052 üzenetére
Vagy átíratja a rendszerbe a Dellesekkel, vagy vehet hozzá bármikor + 1 év garanciát (gyártástól számított 4 évig vállalja a Dell az alkatrész ellátást / gariztatást) és a dátum a rendszerben, a gyártástól számított 4 évig lesz, így doku sem kell és a rendszerben sem kell semmit átíratni.
El kell dönteni, hogy megéri-e a + 1 év , vagy nem.
Esetemben (itteni ajánlásra) módosítottam a garit a doku szerinti (kezdő és befejező) dátum szerint, majd úgy jött ki, hogy gyártástól számított 4 év az + 5.5 hó garival jönne ki, ha megvenném a + 1 év garit a Dell rendszere szerint. (megérheti, mert sose lehet tudni, hogy pont a 3.5 év eltelte után kell alaplapot cserélni és ha nem volt megvéve a + 1 év gari kiterjesztés, akkor cumi)De lehet élek a + 1 év garival + onesiteosítom a teljes garit pluszban. /még eldöntöm/
Az "aktuális" 3 év gari lejárta után még 45 napig megvehető a + 1 év gari kiterjesztés (kis + díj ellenében változik -visszaállítási díj ellenében megvehető- csak a mostanihoz képest, ami esetemben ~ 27k+ nettó)
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Dell G7 (17" 7790) laposhoz milyen (mikrofonos) fülest tudnátok ajánlani, amivel lehetne Skypeolni?
Van a laposon mikrofon / webcam (+TV-n hangszóró) , de kellene külön egy füles amivel tudnám használni a Skypeot és fogalmam nincs milyen lenne a jó hozzá. (USB-s?)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
AssAssynn #64925 üzenetére
Hátlap lekap, ventik 2 max. 3 bar nyomással (óvatosan, odafigyeléssel) kifúj (és lefog, hogy ne pörögjön feleslegesen - ez aktív használat mellett ajánlott 1-3 havonta 1x elvégezni) a pasztát meg 1 max. 2 évente ajánlatos cserélni (CPU & GPU) de azt fogja mutatni a hőfok is, amit nem érdemes megvárni.
G7-m újként a pasztázással kezdtem [link]
-
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
válasz
AssAssynn #64907 üzenetére
Dell az nem sz*rozik.
Online Dell rendszerben szereplő dátum szerint csinálják és elvileg semmi dokumentum nem kell, Service Tag alapján van a szervizelés pl. az enyém is. [kép]
Most írattam át, mert van Jótállási Jegy amit nagykertől kaptam és így az induló és befejező dátum is változtatva lett, Delles csinálta kérésre. Most veszek hozzá + 1 év garancia kiterjesztést a Dell-nél / nagykeren keresztül. -
MaxxDamage
félisten
válasz
AssAssynn #64906 üzenetére
Szia,
Én is úgy használom a G7-t és bekapcsolásnál fel kell nyíni mindenképp
HDMI 2.0 kábellel össze van kötve, FHD/120Hz amin használom és minden oké vele.
Lényeg: Összekötöd és felnyitod és bekapcsolod és a noti kijelzőt lehajtod és TV-n haszálod, USB-re meg (USB HUB-al) a bill. és egért is csatlakoztatod és használod.
Laptop felülete így teljesen új marad, nem kopik a bill, stb... -
MaxxDamage
félisten
válasz
shownomarcy #64849 üzenetére
Általában ezek Win10 Home rendszerrel vannak.
Kifutó darab lehet, így nem sok helyen kapható (ahogy láthatod is) -
MaxxDamage
félisten
válasz
shownomarcy #64847 üzenetére
Szia,
Szerintem ajánlott / vállalható az a gép (jó ár/érték arány) így ha ez kell bátran vedd is meg.
-
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
Segítség kellene.
Terveznék venni a laposhoz + 1 év garit és előtte a Jótállási Jegy bemutatással/elküldéssel (scan) konkretizálnám az induló időt (és a + 1 év megfelelően lenne hozzá adva és szerepelne a Dell rendszerben) amelyhez e-mail címet ha tudna valaki, azt privátban elküldhetné és intézném. -
MaxxDamage
félisten
Csinálok egy rendszer vissza állítást alap helyzetre és csak a drivereket teszem fel. Sok Dell program van meg egyéb dolgok, ki tudja mi kavar/kavart be.
Amúgy gyári dolgokat kivettem és raktam be helyükre jobbat/nagyobbat, azzal nincs is gond. Mondom a gyári/új allapotot megőrzöm és új SSD-re raktam fel új rendszert.
-
MaxxDamage
félisten
Értem, akkor tök felesleges dolgok ezek?
Érdekes észrevétel ezzel a gép használattal, nem tudom mi kavar be, de se Delles oldalak nem jönnek be, se pl. az eBay / My eBay oldal (kezdő oldal be jön, de bejelentkezési már nem) meg ide sem tudok képet feltolni.Bővebben: [link]
Mi kavarhat be? (bővítmény meg hasonló biztos nincs)
Próbáltam már pár Dell-es dolgot le pucolni, de semmi eredménye.
Meg egy csomó más oldal sem elérhető (telefonon próbáltam és mind elérhető)
Itt a gépen, se Chromeval, se Edge-vel.. -
MaxxDamage
félisten
Remek!
Akkor a Dell is egy korrekt gyártó ezt nézve is.
Kérdés az, hogy a nagyker milyen dokukat (számla, gar.) küld majd hozzá.
Holnap minden bizonnyal ki fog derülni.
Azt esetleg lehet tudni, hogy ilyen + gart mi alapján számolnak? (pl. érték vagy vételár *%-a?)Tudom sok a kérdés, de ezt nézzétek el nekem, szeretnék informált lenni.
-
MaxxDamage
félisten
Mi a különbség a 2 között?
Dell G7 7790 7790FI7WA2
Dell G7 7790 7790FI7WB2
Nem véltem felfedezni semmi különöset, csupán annyit, hogy elsőbe 8GB RAM van, másikba 16GB gyárilag, vagy van más különbség it a 2 között? -
MaxxDamage
félisten
Érdeklődnék, a Dell szervize milyen egy Asus / FixDirect szervizhez viszonyítva, összességében? (nincs velük tapasztalatom, de mindenki csak jót sejtet róluk)
Kapok egy Dell G7 (7790) gépet nagykertől és lehet meg is tartanám, használnám és bele is dobnék 2x16GB DDR4 2400MHz memóriát, 1TB HDD helyére 1TB SSD-t, a 256GB NVMe helyére meg bedobnék egy 512GB-t. Úgy már használhatóbb volna szerintetek? Pontosan milyen 3 év garancia vonatkozik erre a modellre?
-
MaxxDamage
félisten
"A laptop aksik úgy működnek, mint egy szünetmentes tápegység" --->> 99%-ban így is használom
Számomra csak a kijelzés furcsa, mert másik notik nem így szokták jelezni... 100%-ra feltölt, majd pár nap alatt lemegy 95%-ra és pl. 94%-on elkezd újra fel tölteni 100% -ra /na ez nem így megy, ez 100% -on is marad.../
-
MaxxDamage
félisten
E5520 esetén az mennyire "normális" hogy a battery folyamatos töltés alatt van?
Nem vált át "feltöltve, nem töltődik" állapotra (vagy mi a pontos kijelzése)
Állapota megfelelő,34% [kép] elhasználódottságú. -
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Dell E5520 gépet szereztem és i7-2620M van benne (2c / 4t) rPGA988B
Lehet bele (és érdemes is?) 4c / 8t CPU-t rakni? (i7-t)
Innen mit javasoltok bele? [link] /ami kapható használtba és nem drága, jó ár/érték arányt képvisel és még a "gyári" hűtő is elbírja./ -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #56340 üzenetére
Erre valaki valami ötlet?
L
-
MaxxDamage
félisten
E6510 esetén az mi lehet, hogy sokszor tapasztalom , első bekapcsolásnál azt a jelenséget, hogy bekapcsolom , elindul és nincs kép (mintha be sem kapcsoltam volna és Dell képernyő sincs) majd a gépet ki és újra bekapcsolom és minden jó... ezt mi okozhatja ? (diag teszt sikeresen lefutott, minden OK)
Ezt a jelenséget nem most tapasztaltam először , de gondoltam rákérdek...hátha más is tapasztalt ilyet , vagy tud rá értelmes választ.Dokkolón van a gép (PR03X) és egyéb extrák is vannak használatban (SSD , ODD helyén HDD) és világítós bill , 2x usb 3.0 SC card , stb..)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Flickering #55029 üzenetére
Szia!
Itt tudnak ( Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma) ) ajánlani bővebben neked SSD-t (vagy összefoglaló szerintit választasz és úgy kéred ki a véleményt)
L
-
MaxxDamage
félisten
Egy "hü**e" kérdés
i7-720QM mehet egy i5-520M helyére ? (nagyjából megegyeznek az igények...) Választ előre köszönöm!UI.: Ja nem jó, mert nincs az i7-ben Grafikus Chip...
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
szőr Artúr #54738 üzenetére
Sajnálom, amit tapasztaltál (igen, mai gépek többsége darabra és nem minőségre készül...)
Igen tudod magad törölni, ha akarod a következőképp: opciók/adataim és ott a legalsó (középső) sávban találod a következőt:(erre katt és letudva)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
mghltm #54592 üzenetére
Köszönöm véleményed, tanácsod!
Hűtése rendben van, ilyen használat alatt (fedlap lehajtva) a venti is igen ritkán kapcsol be mivel nincs terhelve, de gondolom havonta 1x ki kell fújni sűrített levegővel (ki is szoktam) a Dokkolónak köszönhetően a noti alja kicsit emelkedett állapotban van, így jobban is szellőzik talán....Nagyon nem bántam meg, hogy beruháztam erre a kis Dell-re (sokat ráköltöttem az extrákra - világítós magyar bill. , SSD , ODD Caddy , + HDD , Dokkoló, stb... -, de nagyon jó kis gép nekem és minőségi!)
Első generációs i5 CPU 4GB memóriával még bőven elég ilyen alap célokra....(ez elvileg üzleti noti)
L
-
MaxxDamage
félisten
Egy Dell E6510 notinak milyen az, ha napokig vagy hetekig nincs kikapcsolva? (bírja , vagy problémás lehet?) Napokig ment már és gondja nem lett tőle, de hetekig is mehet? (csak torrent fut rajta meg HDS és alap gyári dolgok Win7)
/konfig az aláírásban megtalálható/
Véleményt, válaszokat előre köszönöm!L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
asuspc96 #54543 üzenetére
Helló,
Sokan lehet most megköveznek, vagy megköveznének de.....
Én folyamatosan úgy használom az E6510 -et és a Battery is jelen van, + Dokkoló és van mikor megy kicsit Battery -ről is --külön hálózati elosztó kapcsoló OFF állapotban , de ez nagyon ritka... x havonta 1-2x talán-- (nem tapasztaltam károsodását a Batterynek) sőt inkább nagyon jól bírja....
Battery pl. nálam csak azt az opciót tölti be, mikor van pl. áramszünet...(amit talán mondhatom, hogy évek óta nem is tapasztaltam, szerencsére) na akkor a noti nem kapcsol ki (megvédi az ilyen hirtelen kikapcsolástól) sokat megy a gép 24h -ba (minden gond nélkül) - kopp , kopp....
A lényeg... Saját tapasztalatom szerint nem ártasz azzal, ha sokat használod hálózati töltőről (vagy megerősítik, vagy cáfolják, adott notit nézve !(#54545) Saint_: Igen! (Pontos megfogalmazás) - azt a szerepet tölti be.... - Eredeti Battery még és teljesen megfelelő állapotban (majdnem mint az új)
L
-
MaxxDamage
félisten
Helyes!
Az egy nagyon jó döntés volt !Más:
E6510 -be valaki tud esetleg 2 portos USB 3.0 EC kártyát? (a linken található példányom van, de más fajta vezérlős jobb volna...) [link] (ez van jelenleg) - csak a csatlakozás és kártya méret végett raktam be a terméket -
Köszönöm a segítséget, ajánlást előre is!
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #54349 üzenetére
Közben már nem áll fent a jelenség, köszönöm!
L
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok
Ez mennyire normális? (ODD helyére van beépítve a HDD Caddy -be) korábban 250-es WD Black volt benne (ami eredetileg First Sata HDD porton volt) és most jelenleg x napja megy a gép kikapcs nélkül, az érték meg: 607 (7 nap telt el azóta, amiből 4 napot tuti ment folyamatosan a gép! - torrent)
Véleményt, segítséget előre köszönöm!
(kérdésem sok helyen feltettem, eddig kevés megoldással, véleménnyel szolgáltak a fórumtársak, de WD Blue valami hasonló problémával áldott, tudtommal... gyárilag, vagy tévedek?)L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
szabonagyur #54331 üzenetére
Nagy köszönet!
Sikeresen telepítve és minden OK !L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
szabonagyur #54329 üzenetére
az mi is pontosan?
Van hozzá gyári driver?L
-
MaxxDamage
félisten
Tud valaki ajánlani USB 3.0 EC Card-ot?
Jelenleg ami van jó, de nem a legjobb... [link]
Talán van bele való jobb is...L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
anorche1 #54224 üzenetére
Köszönöm!
(#54225) yanna: nem használok ilyeneket... 1x használtam eddig (Delles) és most ez szűkségszerű....
Nem vagyok pistike, hogy hetente/havonta újra húzzam a gépem...Ahelyett, hogy másokat lenézel, fik*zol. (vagy tudom is én). inkább értelmes hozzászólást vigyél (csak egy javaslat és vélemény) a PH felületre.. Köszi!L
-
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
E6510 (i5-520M és csak Intel HD VGA van) - többi infó a signatureba megtalálható, ha szűkséges -
Kérdés, hogy megéri lecserélni a CPU-t és ha igen, akkor mire is?/gépbe már van világítós magyar bill., USB 3.0 EC Card meg SSD , 2TB HDD , stb.../
RAM az a 4GB egyenlőre elegendő (nem tervezek "még" 2x4GB -ra bővíteni) de CPU-ba lehet beruháznék, ha van értelmeL
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Dell E6220 I3 2330 ,128gb-SSD , 4GB RAM , Intel HD 3000 VGA , USB 3x2.0 , WiFi , stb... - erről vélemény? Érdemes berúházni rá? 54k Ft és 6 hó gari.
Csak netezéshez lenne használva , Win 7 -el.
(idős házaspárnak kellene megbízható noti)L
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Volna egy gondom, SSD van az eredeti HDD helyén (Dell E6510) és ODD helyére secondary HDD van (2TB) és nem tetszik nekem az, ahogy kezeli a gép magát a secondary HDD-m (lásd kép)
/lehet ezen változtatni valahogy, hogy ne külső meghajtóként kezelje az ODD helyére rakott HDD-t?/
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #48235 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Könyvajánló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Napelem
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i5-12600HX RTX A2000 32GB DDR5 1TB NVMe gar
- ROG Strix G16 G614JIR 16" FHD+ IPS i9-14900HX RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest