- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
őstag
válasz
Krystal_s #75028 üzenetére
Dell forumokon írnak bootolási hiányokról különböző típusoknál. Nekem az inspiron 5767 egyáltalán nem tud külső ssd-ről (akár mini sdhx kártyáról sem) bootolni. Gpt partíciós uefi módban telepítőt nem is látja a dell biosa. Lehet az újabb laptopoknál már jobb a helyzet.
-
azbest
félisten
válasz
Krystal_s #75028 üzenetére
Nem lehet hogy uefi vs legacy boot mód kavarodás van? Vagy ugyanaz a rendszeres lemez megy usb2-ről?
De lehet a régi gép külön chipsetről támogatja az usb3-at, amit a bios nem tud kezelni. De pendrivenél usb2 módban elmegy. Esetleg boot közben nem ad elég áramot egy lemez ellátásának. -
törölt tag
válasz
Krystal_s #70476 üzenetére
Netezéshez, hacsak nincs egyszerre nyitva ~50 oldal, a 2x4 GB-nak, dual channelben elégnek kellene lennie. Mindig a két egyforma az ajánlott a dual channel miatt, de - hacsak nincs extrém sok oldal megnyitva - a 2x4 elég kéne, hogy legyen, w10-11-nek kell ~ 4 GB. és marad 4 a netezéshez. Ha nincs benne ssd, az inkább javítaná a felhasználói élményt.
-
válasz
Krystal_s #69360 üzenetére
Szia. A gép többi paraméteréről nem írtál.
Mert ha pl a lap Sata2-es, vagy gyenge a proci, akkor az ssd nyilván a tesztek alatt fogja hozni a papírformát, de mikor mást (is) használ a rendszer, akkor már nyilván más a helyzet.
Szerintem/tapasztalatom szerint (épp a mai nap 2 hdd-s gép is volt nálam, már csak 1), 4 magos/4szálas volt az egyik. Csak klónoztam most és azért a rendszerindulás is jóval gyorsabb volt. Persze ha a te géped nincs teleszemetelve, meg minden "le van butitva", akkor nem biztos, hogy érzel ekkora különbséget -
-
somasz
Topikgazda
válasz
Krystal_s #68812 üzenetére
Ahogy felettem írják, gap padnél még a szilvás lekvár, aloe vera krém vagy a colgate is jobb lenne, tehát pasztázzanak! 2*4GB, egy alap ssd és W10. Ez manapság a szükséges minimum sztem egy gépnél. Bármire is használják.
Nem kell stressz teszt, elég a proci frekvenciáját nézni, hiszen, ha melegszik, egyből vissza fog venni. Idő után biztosan le fogja magát kapcsolni is túlmelegedés miatt. -
válasz
Krystal_s #68812 üzenetére
Szia. Oda paszta kell a cpuhoz, mx-4 minimum. 8gb 2x4gb minimum, plusz ssd kell.Ezen nincs mit ragozni. Ebben a formában elég leszba noti arra amire használja. Win 10 az ok. A hőfok is kitehető, azért annak nem kéne lassítani. Szerintem gyorsan rendbe kéne rakni a gépet pasztaügyileg. Proci alatt ha paszta volt a gap pad-el még árthat is.
-
valakky
aktív tag
válasz
Krystal_s #67913 üzenetére
ha neked nem is fontos, de kb. almát körtével, bármilyen összefüggést értelmetlen keresni közte, a 2 kártya abszolút nem egy ligában játszik.
eljárt az időaz ilyen 10 éves N-es eszköz felett, és valószínűleg már nem is lesz megoldva, ha eddig nem tették.
érdemes körbenézni, hogy mire van értelmes támogatás linux alatt is (win alatt meg cserélgetni a drivert, pl. a laptopgyártó meg az intel közöttire) és pár ezer ft beinvesztálásával megoldani az ilyen problémákat, ha annyira fontos. -
Magnum_
nagyúr
válasz
Krystal_s #66581 üzenetére
Nekem volt mindketto. Az e7240 vekonyabb, konnyebb, de hallani lehetett a ventillatorat, az e5250 vastagabb es nehezebb volt, viszont kevesbe lehetett hallani a huteset, ugyanakkor a kisebb akkuval elegge keves ideig megy tap nelkul, a nagyobb akkuval turheto.
Most E7270-em van, ez mar nema, vekony, konnyu
-
válasz
Krystal_s #65377 üzenetére
Elolvastam...... az eszközkezelőből indított keresés, az a windows által talált. Én tiltom a windows driver frissítést regeditben, a gyártói oldalról kell leszedni a friss drivert, ahogy te is kezdted S/N szám alapján. És a driver olyan hibát nem okoz hogy szektorhibád legyen. Fagyást nyilván okozhat. A szektorhibára máshol keresném a hibát. Másik gépben, ha van lehetőséged teszteld sentinellel, illetve én még HD Tune Pro progit használom, ha ez is hibát mutat, akkor lehet már döglődik a winyód. Ebben (is) tudsz sebességet is mérni, meg különböző teszteket. Ha esetleg még nem nézted volna, akkor lehet érdemes 1 próbát ezzel is tenni.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Krystal_s #65340 üzenetére
SSD, hát nem tudom van-e értelme ebbe a gépbe
Ez most komoly? Miért ragaszkodsz a HDD-hez? Mi előnye van az SSD-vel szemben? E6430-asomban 2 SSD-van. Vissza nem állnék HDD-re, az biztos. Nálam csak NAS-ban zajonghatnak azok. Tegyél bele egy jó fajta TLC SSD-t (mivel csak olvasgatsz) és egy más világot kapsz a HDD-k után!A másik a megbízhatóság, mennyire javultak az SSD minőségek
A megbízhatósággal rég nincs gond. A mondatodból az jön le, hogy azt hiszed, az SSD-k alapból megbízhatatlanok. A lényeg, hogy ne a legalját célozd meg és nem lesz gond (mondjuk, ez nem csak SSD-re igaz). Érdeklődj a Milyen SSD-t vegyek topikban! -
wwhy
veterán
válasz
Krystal_s #62590 üzenetére
Szerintem senki (közülünk) nem tudja, hogy mi változik pontosan. Esetleg ha feltúrod a netet, lesz rá válasz. Vagy nem.
De ha mindig csak AC-ről megy a gép, miért nem veszed ki az aksit
Feltöltöd, kiveszed, és X havonta lemeríted, feltöltöd, ennyi. Legalábbis anno a D630 esetében így jártam el, és vadiúj aksival adtam el kb. 4-5 évesen
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Krystal_s #62031 üzenetére
Szia!
Innen Szegedről sajnos nem tudok segíteni, csodálkozom is, hogy arrafelé se MX-4, se rugalmasság.
Ha magad látnál neki:
kell egy hosszú szőrű ecset, egy flakon sűrített levegő, MX-4 paszta, fültisztító pálcika, papírzsebkendő vagy törlőkendő, esetleg 96%-os alkohol, de ha nincs,az se baj.
A pasztát én vékonyan, egyenletesen terítem el, hogy a sarkokra is jusson. A csavarokkal meg ahogyan az előző kolléga írta, a felírt sorrendben először lazán majd teljesen ráhúzni. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Krystal_s #62028 üzenetére
Szia!
Próbáld meg esetleg bedobni a szombathelyi topikba, hátha akad valaki,aki segít.
Amúgy tényleg nem nagy cucc, videó alapján meg tudod csinálni.
A fehér paszta is működik, az ősidőkben én is használtam, de akkora a hőmérséklet különbség az MX-4 javára, hogy ma már csak ezzel nyomom. Nem is értem egyébként, egy gépre levetítve 100-200 Ft lehet az MX4, az eredmény meg garantált, ehhez képest a fehér pasztás kenegetés csak bohóckodás. -
haxxika
senior tag
válasz
Krystal_s #62017 üzenetére
Heatsink néha képes elengedni a gázt és olyankor nem lesz fasza a hűtés. Egyébként egyáltalán nem vészes megcsinálni a pasztázást, csak fognod kell egy kisebb fejű csavarhúzót és fél perc alatt megoldod. Nem kell hozzá az egész gépet szétbontani.
Szerintem próbáld meg otthon nyugodtan. De ha pesten jársz szólj és szivesen megcsinálom neked ingyen bérmentve. -
PubliCat
tag
válasz
Krystal_s #62017 üzenetére
Hejhó,
Heatsink-et érdemes lenne megnézni, esetleg ebayról 4-5e ft-ért rendelni másikat és beleteteni, mert lehet hogy az szállt el benne.
Nekem 6540-esem produkált ilyet, heatsink csere lett a vége, a takarítás+new pasta nem oldotta meg.
MX4 van a 3542esembe, gond nélkül megy, minden rendben van vele.
ez csak Én véleményem
-
haxxika
senior tag
válasz
Krystal_s #61995 üzenetére
Alapesetben azért nem ajánlott simán megfújni, mert a pörgéssel feszültséget/áramot gerjeszthet, amely képes arra, hogy kárt tegyen az alaplapban (mintha egy kisülés lenne). Ajánlott a ventilátor tápcsatlakozóját lehúzni (általában 3 tűs kis csatlakozó), majd utána szépen megfújni. Így biztosan nem lesz semmilyen probléma.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Krystal_s #61984 üzenetére
Szia!
Szerintem a hajszárító nem terheli meg túlzottan a lapátokat, hacsak nem szorítod rá teljesen. Egy kis fordított irányú forgástól nem lesz semmi baja. Más kérdés, hogy a por a ventilátorház és hűtőtönk között szokott egy "szőnyeget" képezni, amit csak szétszedéssel tudsz eltávolítani. (Ha bentről fújod, akkor a lamellák nem engedik ki, ha kintről fújod,akkor meg visszafújod a ventilátorba.) Ha a lapátok porosak,azokat ecsettel tudod tisztítani.
-
Dhampir
félisten
válasz
Krystal_s #61768 üzenetére
Nem csak általában a megbízhatósággal lehet gond.
Akad olyan példa, hogy hazai tisztességesnek ismert használt laptopbolt is valahogyan bekapott egy csomó problémás gépet és érkezett az igazságszolgáltatás.
Érdemes lehet inkább újat venni legális forgalmazásból és akkor remélhetőleg nem kell rettegni.
Néha szervizek is újraárusítanak friss gépeket, van, aminek csak a csomagolása sérült meg, utána kell járni.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Krystal_s #61762 üzenetére
Ugyan az mintha lopott kocsit vennél, se a pénzt se a kocsit nem kapod vissza
amúgy szerintem ha felhívod a dell supportot és megmondod a service id-t akkor megmondják hogy van e gond vele
de amúgy sztem 100 ból talán 1 az ilyen, nem éri meg , legtöbb használt dell kinti céges lecserélés miatt kerül be
-
-
allein
addikt
-
haxxika
senior tag
válasz
Krystal_s #60205 üzenetére
Nekem az egész gép képes újraindulni, ha egy nagyobb erejű eszközt rakok rá az otthoni áramhálózatra. Laptoptöltő, külső vinyó, ezeknél képes újraindulásra, pedig külön földelt minőségi elosztót használok. Rendeltem most ferrit gyűrűket (kis mágneses cucc), egy két helyre rakok, hogy megpróbáljam ezt kiszűrni.
-
haxxika
senior tag
válasz
Krystal_s #60202 üzenetére
Teljesen mindegy mire van ott neked állítva, egy helyről oszt ip-t, és ha nincs különválasztva a wifi és a lan kapcsolatok, akkor ugyanazt a hálózatot fogják érzékelni. Szétosztani csak erősebb routerek tudnak, amik már külön VLAN-okat kezelnek, de ebbe most ne menjünk bele
A nyilvános meg magán hálózatnak pedig csak Windows-os körben van értelme, más oprendszereken nincs ez a rendszer, ezzel inkább csak a fájlok megosztását lehet szabályozni.
-
426os
őstag
válasz
Krystal_s #60198 üzenetére
Nem tudom, hogy Windows-nál hogy volt, de pl Linuxnál egyértelműen látszik, hogy miközben aktív a lan kapcsolat ő felcsatlakozik wifi-re is. Annyi előnye van ennek, hogy ha leveszem a dokkolóról, nem szakad meg az internet kapcsolat arra a kis időre, amíg felmászik wifire.
btw. Linux Mint 18, KDE-vel gyönyörűen muzsikál e6430-on (nem nvidiás), egyedül a Bluetooth-t nem látja.
-
cidalain
veterán
válasz
Krystal_s #60198 üzenetére
A helyi halozati ftp szerver elerheto a helyi halozatrol. Mindegy hogy wifi vagy lan-on.
A telo wifin kapcsolodik a routeredhez, onnan kabelen megy tovabb a laptophoz. Semmi susmus.Masodik passz, de nem hiszem hogy a hirtelen felallas a mageneses erzekelot bezavarna akar 1 meterrol is.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Krystal_s #58683 üzenetére
Veszel egy tubus mx4-et, az pont jó lesz. Ha megy a gép a szétszedés előtt, akkor a leszáradt paszta is könnyebben feljön, szerintem egy papírtörlővel is le tudod kapni, a helyére meg nyomsz egy kisebb borsot, azt kész.
Nekem megjött a 6540-hez a bottom cover, na azt lesz izgalmas cserélni.
-
haxxika
senior tag
válasz
Krystal_s #58683 üzenetére
Évek óta én is az MX-2-t használom, nekem kisebb kiszerelések elegek, mert olyan nagy mennyiséget nem szoktam használni. Proci közepére egy pötty (mint egy BORS szem) és megold mindent, nem kell szarakodni a szétterítéssel.
Fogsz egy zsepit, vattát, és szépen lassan elkezded körbetisztítani a procit vele. Nekem mindig le szokott jönni, folyadékot nem szoktam használni. Ha esetleg durvább, akkor a kupaknál szoktam műanyag eszközt bevetni, de nagyon ritkán van rá szükség.
Egy sűrített levegőt vegyél még esetleg, és azzal ki tudod fújni a port mindenhonnan. A kis csatlakozót meg hátulról megfogod és óvatosan jobbra balra mozgatva ki tudod húzni. -
eastsider
nagyúr
válasz
Krystal_s #57630 üzenetére
nem elalszik a gép, korábban raktam be eventlog képet, ahol látszik, hogy összeomlás volt, pont ezért tűnt el, mert minden be volt zárva, amikor "felébresztettem" a gépetigen sajnos win reinstall kell, nem jött be a driver újratelepítés, újra meghalt a rendszer. ilyenkor egyébként a symptom: fekete képernyő full hard restart.
SSD jó HD sentinel szerintsoldi3r: köszi, sajnos ez lesz a next step.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Krystal_s #57391 üzenetére
én írtam, hogy lenne vadiúj gyári hűtőm.... :-)
De már más gépében vanha már hűtés: Ti MX4 pasztát használtok? Nekem az van, szerintem túl híg az állaga. Előtte cooler master volt, az sűrűbb (keményebb) volt és nem tapasztaltam, hogy rosszabb lenne, ellenben tovább bírta. Vagy az MX4 ennyire jó így is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Futás, futópályák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- EAFC 25
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest