Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz
cidalain #60352 üzenetére
Nekem eddig amennyi hagyományos HDD-m halt meg, az mind előjel nélkül tette, egyik pillanatról a másikra pukkant vagy kerrent egy nagyot, és meghalt. Egyszerre vásárolt géppark esetén pedig olyan is előfordult, hogy minden napra jutott egy előjel nélkül elhaló HDD.
Sajnos tudom, hogy nincsen olyan, hogy megbízható adathordozó, legyen az bármi is. Saját tapasztalatom mégis az, hogy a memóriachip alapú háttértárak megbízhatóbban tárolják az adatokat, főleg ha nem a legolcsóbb, belépőszintűekből vásárol az illető, és a legfontosabb adatok több aktívan használt tárolón vannak jelen, vagy (titkosítottan?) a felhőben.
-
Krystal_s
addikt
válasz
cidalain #60208 üzenetére
Kíváncsiságból átraktam a notebookot egy műanyag kis asztalra és akkor is megmaradt a jelenség.
A fotel alja fém, de alatta vannak kis műanyag talpak. Padlószőnyeg van... még lehet kipróbálom, hogy valamit aláteszek. Tettem a fotelre egy kis pamut kendőt és most nincs villanás, ha felkelek. Szerintem ez a statikus energia csak a ruhám és a fotel (felső rész szövet, de a töltet szerintem valami műszálas) között keletkezik, ezért nem földelés gond.
Több fotelem is volt és nem ez az első, aminél ilyen villanást tapasztaltam, csak most gyakoribb...
Durva, hogy ennyire érzékeny ennek a gépnek az a kis mágneses érzékelője.Neten sok panasz van rá. Főleg, akik dokkolót használnak. Igazán lehetne a BIOS-ban olyan lehetőség, ami letiltja.
Fotelvásárlásnál pedig senki sem gondol ilyenre... -
Krystal_s
addikt
válasz
cidalain #60200 üzenetére
Igen, csak az a fura, hogy nálam a Win-ben tiltva van az Otthoni hálózat. "Ez a számítógép nem csatlakoztatható otthoni csoporthoz". Nyilvános hálózatra van állítva. Másolásnál még jelszó sem szükséges, simán látja a telefon és a notebook egymás fájljait.
2. Talán azért zavarhat be, mert mágnes. A fotel és a ruha, vagy a testem között kis elektromosság keletkezik. Az új PS headsetemmel is volt már olyan, ha hozzáért egyszerre a fotelhez és a fülemhez, akkor picit megcsípett.
426os: Amikor kapcsolgatom oldalt Wifi és Lan között nálam sem szakad meg egy pillanatra sem. Szerintem is egyszerre aktívak. Korábban tesztelgettem az internet sebességet. Kábelt kihúzva csak Wifi-n, ha teljesen lecsukom a notebook kijelzőt, akkor a net sebesség eléggé visszaesik, mivel a kijelzőben van az antenna. (Picit kinyitva már maxon megy.) Amikor viszont a kábel is be van dugva és Wifi-re állítom, teljesen lecsukom a kijelzőt mégis marad maxon a sebesség.
-
cidalain
veterán
válasz
cidalain #59850 üzenetére
Megoldodott a problema.
A szakvelemeny birtokaban felvettemna kapcsolatot az elado ceggel, es visszakertek az egesz cuccot. Nagyon hamar megoldottak par napon belul visszajott.
Olyan Hynix ramot tettek bele, ami olyan tipusu, mint amilyen a gyari Dell ram (everesttel neztem). Termeszetesen most mar a sebesseguk is egyforma. Azota nincs problema. -
Dolphine
addikt
válasz
cidalain #59853 üzenetére
Szia!
Olvastam a sztoridat.
Én is bővítve vettem a gépet, bár nem ugyanattól a cégtől, mint Te.
Nekem is volt hasonló problémám, nálam úgy jelentkezett, hogy megjelent a Dell logo, azután semmi.
Bármilyen furcsa, akkor szűnt meg a dolog, amikor az SSD-t MBR partíció helyett GPT partícióra formáztam. Azóta csont nélkül megy minden! -
tibz03
őstag
válasz
cidalain #59846 üzenetére
Egy ideig működött a plusz RAM-mal, és csak később jelentkezett a hiba? Csak mert annyiból furcsa a dolog, hogy ha közvetlenül RAM-bővítés után jelentkezett volna a probléma, akkor nyilván gondoltad volna, hogy az új RAM okozza a jelenséget, így viszont úgy tűnik, hogy egy darabig ment az új RAM-mal gond nélkül, és csak később hülyült meg...
(#59843) allein: De, a WWAN helyére mehetne egy 2242-es SSD, de hogy őszinte legyek, ha már NVMe-képes a laptop, akkor szeretnék bele olyan SSD-t.
Azt pedig csak a "rendes" SSD-bővítőhelyre tudok tenni, ami kizárja a HDD-t, legalábbis az 5480-ban. De eszerint a kép szerint az 5580-nál is ez a helyzet. (Ebből a videóból van a kép.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest