- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gergovass_
csendes tag
válasz
SzaboZE #69252 üzenetére
Ha ez megnyilvánulhat abban, hogy bekapcsolom, kikapcsol néhány másodperc után, majd újra bekapcsol/újra indul (nem nyúlok hozzá), majd 3-4 alkalom után elindul normálisan, akkor ez is benne lehet a pakliban. Azt nem tudom, hogy ez okozhatja-e a hirtelen leállást nagyobb terhelés esetén. Mondjuk az szép lesz, ha nem függ össze a két dolog, mert akkor a melegedés is ott lehet még hibának. Alakul ez szépen..
-
Diák66
őstag
válasz
SzaboZE #69243 üzenetére
Sokféle driverrel próbáltam annakidején a 7260-at. Arra jutottam, hogy különböző RFU számmal vannak és a kedves kínai barát Lenovo/IBM verziót küldhetett. A DW 1550-et is több driverrel próbáltam, csak az már eleve elbukik a Win telepítésénél. Az eszközök indításánál jön a bluescreen - Machine Check Exception. Ha telepítés után beteszem, megy, de random bluescreen van, vagy a windows indulásnál kifagy és nézhetem a fekete képernyőt ameddig szeretném.
-
szabonagyur
félisten
válasz
SzaboZE #68870 üzenetére
A Teams viszi 100%-ra a GPU-t ahogy írtam is, Win10 valami ilyet ír ki, hogy GPU 0 decode talán, CPU elvan magának.
Új OS/driver megvolt, többször is, Teams verziók is cserélgetve, de a videó képe továbbra is szaggat. Ha simán bekapcsolom a kamerát (nem Teasm-ben) akkor nincs ilyen gondja, sőt a Teams teszt call is jónak tűnik.
Hardveres gyorsítást kikapcsoltam most, délután meeting közben kiderül, hogy segít e, de ami a fura, hogy a 7390 ami elvben gyengébb simán viszi, sőt a 9510 mellé rakott 7450 is viszi ami még régebbi.
A 9510-ben a 6/12-s i7 van, 16GB RAM meg SSD, a 7390-ben 4/8-as i5, szintén 16GB RAM meg SSD.
Találtam egy ilyesmi cikket neten, de ott a MS Surfacebook volt mindig a problémás gép, ritkán Dell.
-
-
válasz
SzaboZE #66859 üzenetére
Nem a forró levegővel van gond, hanem a hőmérséklettel 90 feletti, hogy nem tudja normálisan visszahűteni szerintem. Csak egy új gépről beszélünk. Nekem a HP-m is i5 4 mag 8 szál, és azért terhelés alatt nem ment még 80 fok felé. Szerintem ott nincs rendben valami. Az is lehet neked van igazad, viszont akkor elég ratyi gépet hozott össze a dell
-
MEKK
aktív tag
válasz
SzaboZE #66482 üzenetére
Próbáltam sajnos úgy sem jó, dobálja továbbra is a különböző kékhalál hibakódokat.
Tegnap telepítettem egy új rendszer is már. Az óra szintén továbbra is eláll.
Felhívtam a dell supportot, a diag belső hibakód alapján aksi, de ők is mondták, hogy kizárt szerintük alaplap lesz vigyem be megnézik. Persze a 3 éves gari januárba járt le..... -
MEKK
aktív tag
válasz
SzaboZE #66472 üzenetére
Szia,
Lefuttattam,
The battery is reaching the end oofits usable life.
Ezt a hibát dobta, amit a dell support adott amikor win alatt futtattam.Létezik hogy az összes hiba jelenség emiatt lenne.
Egyébként ha leveszem töltőről a gépen akkor 2-2,5 órát ír és simán tud is annyit töltés nélkül.
Számomra ezért furcsa ez a battery hiba.Ötlet?
Köszi
-
Gerrroo
csendes tag
válasz
SzaboZE #66140 üzenetére
Köszi
! Ez igaz. A gép ventilátorai tényleg elnyomják ezt az alapzajnak nem nevezhető hangjelenséget.
Szóval nem érdemes vele foglalkozni? Nem lesz vele gond később esetleg mondjuk fél év múlva amikor az alaplap megadja magát? nem érdemes visszavinni ezért a szervízbe megnézetni? Nem akarok felesleges köröket futni, na meg kiröhögtetni magam.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
SzaboZE #66061 üzenetére
Közben kiderítettük az eladóval hogy valószínűleg nem lesz jó, mert a chipset gm45 nem támogatja hivatalosan. A benne lévő processzor Intel Celeron 900(2.2ghz)
típus szerint, azt támogatja is alapból. Végül is oda jutottunk hogy veszek tőle egy core2duo t9400-at, az támogatott és erősebb is. -
-
h146207
tag
válasz
SzaboZE #65867 üzenetére
Köszi! Hát értem, hogy az a tuti, csak fogalmam sincs, hogy ahhoz pontosan mi kell. Random emberek behoznak mondjuk németországból latitudeokat, service tag alapján van rá még x év gari, de az alapján amit olvasok, nem egyértelmű, hogy a levegőből tudok-e garit honosítani. pl ha nem volt regisztrálva eddig, akkor csak regisztrálom magyarországra és kész? vagy ha volt, akkor kellene annak az engedélye, aki regisztrálta? valahogy így értelmezem, de nem találok konkrétumot.
-
valakky
aktív tag
válasz
SzaboZE #65850 üzenetére
tudom, hogy léteznek ilyen hekkelt adapterek, még régebben rendeltem a másik laposhoz, de pont nem találtam el. mondjuk asszem 300 ft-ot buktam.
szóval továbbra se tudom, hogy melyik kártyán (9260NGW/7260HMW) milyen csatlakozó van, se egy datasheet, semmit nem találok, ami értelmesen tartalmazza, hogy melyiken milyen típusú konnektor van.
ami szerintem biztos, hogy ami rajta van a kártyán az ugye male, mert pöcse van, ami meg rámegy, az female. szóval valamilyen male és másmilyen female kell.
tippelni meg már nincs se kedvem, se idegrendszerem. -
waccamár
senior tag
válasz
SzaboZE #65812 üzenetére
Nem, nem üzemszerű a lassúság
Persze ezt így nem tudom bizonyítani, mivel a HD Sentinel nem ír ki semmit, tehát elvileg jó.
A ti nézőpontotokat is megértem, én csak idejöttem és mondom a mantrámat, miközben a bizonyítékok nem támasztanak alá, tehát részetekről is jogos a kritika ezek alapján.
De hidd el, ha te használtad volna azt a gépet, akkor te is azt mondtad volna, hogy ez nem "normális" lassúság.
Persze, ahogy írtam is, vesz SSD-t, de jó lett volna ha a HDD-je is működőképes marad.
A "röhejes" összeg pedig relatív, egy 16 éves gyerekről beszélünk, aki azt a 10.000 ft-ot amennyiért még vennie kell egy használható hdd-t is, tudná másra is költeni.Na de szerintem ezt túltárgyaltuk, köszönöm mindenkinek aki hozzászólt
-
paolinho
őstag
válasz
SzaboZE #65773 üzenetére
Azért furcsa körülmények között tudnak elhalálozni ezek a gépek. Újrapakoltam rá a Win10-et, szépen beállítgattam rajta mindent, majd kikapcsoltam, és - késő este lévén - elmentem aludni. Reggel bekapcsoltam, és a sötét képernyő, meg a 7 sípszó fogadott.
Hát ez van, sajna így érett meg a cserére. -
válasz
SzaboZE #65743 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy lenne rajta diag led
Szerintem pedig simán érvényes lehet a hibakódos táblázat, mert van akku-ledje, és azon jelezheti/jelezhetné a táblázatban szereplő hibákat is: [link]
A plusz infók után persze könnyebb rámondani az akku vagy akkukábel hibát. -
tylerddd
veterán
válasz
SzaboZE #65260 üzenetére
Bocsi, most volt időm nézegetni. Első körben nyomtam egy energiagazdálkodási lehetőségeknél egy resetet, majd beállítottam, amit akartam és úgy néz ki most jó. Ugyanakkor ma reggel megint őrülten elkezdett a hűtés menni, de nem volt töltőn, a proci is verdeste a maximumot. A futó alkalmazásoknál egy ilyet sikerült elcsípnem, hogy software reporter tool a Chromeban. Ezt netes leírások szerint kilőttem a hozzáféréseit, meglátom mi lesz.
-
tylerddd
veterán
válasz
SzaboZE #65247 üzenetére
Mert most azt csinálja ráadásul, hogy amikor bekapcsolt állapotban töltőre teszem, egyből elindul a hűtés és brutál mód pörög, miközben semmi nem megy. A gép alja elkezd melegedni, a HD Sentinel is jelzi, hogy melegszik az SSD. Amikor kihúzom, abbahagyja. Az energiagazdálkodásnál hálózat/akku esetében is aktív hűtés van beállítva. Akkuról megy rendesen.
-
dWan
tag
válasz
SzaboZE #63622 üzenetére
Nem szidom, vissza fogom vinni. Belépőszint vagy sem, ez a technológia hány 10éves? El ne mondja nekem valaki,hogy ezt a gyártó ilyenre tervezte.
Értem én hogy cseréli, de mivel eddig már 4ilyen gépet találtam időközben ami így működik,mi a garancia arra hogy alkatrész cserével megoldható ez a probléma? Ha cserélt gépre meg nem tudom érvényesíteni a 14napos elállást hiába hívnám a szervizt.
-
dWan
tag
válasz
SzaboZE #63598 üzenetére
A választ meg, tény. De már ne is haragudj, de hogy "Káka jellegű" lenne. Ahol kézre,azaz hüvelykujjra esik a gomb ott egyáltalán nem reagál, akárcsak a középső. Azért vettem ilyen kialakításút mert ez is szempont. Akkor nem várhatom el az egyik legnagyobb gyártó 300k-s gépétől hogy a gombja rendeltetésszerűen működjön? Igen, rendeltetésszerűen,mert a jobb gomb tökéletes,teljes egészében érzékel, más üzleti gépek szintén
Itt a valószínűsíthető gyakorlat a legnagyobb gond. A beszállító akcióztak, majd újként, hibátlanként árulja a hibás gépeket.
-
válasz
SzaboZE #62927 üzenetére
Valahogy úgy.
De hasonló árkategóriában mások sem adnak "jobbat".
Nekem elég egy G5 is, mert én nem játszok túl nagy erőforrást igénylő játékkal.
Aki igen annak meg kell küzdeni a hanggal, melegedéssel stb.
Asztali konfigról váltottam és számoltam a hátrányokkal és előnyökkel. Lehet ezt nem mindenki gondolja át. -
BullZeye
veterán
válasz
SzaboZE #62025 üzenetére
+1
Amúgy meg szó szerint 1 csavar leszedni az alját, és 2 csavar a venti és 4 csavar leszedni a heatsinket. Simán nincs pofája pénzt elkérni ezért senkinek. Procit tönkretenni közel lehetetlen, mással nem érintkezik.
Ha van MX4-ed nettó 3 perc alatt kész vagy vele.
-
Krystal_s
addikt
válasz
SzaboZE #61980 üzenetére
Oké..
Takarítással kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Nem nagyon van nálam por, de azért néha egy ecsettel kiszoktam porolni a ventilátor körül. Néha használok hajszárító hideg levegőt is, amikor le van szedve a gép hátulja. Valahol azt olvastam az káros is lehet, mert nem tesz jót a ventinek, ha ellenkező irányba forog. Hajszárító nem tudom melyik irányba fújja.
Ez igaz lenne? Valóban számít a ventilátor pörgési iránya? -
Krystal_s
addikt
válasz
SzaboZE #57064 üzenetére
Szia, neked is van 6230-ad? (nem is mondtad)
Melyik BIOS verzió van a gépen és IMEI...? Nekem eddig az A16 volt, tegnap frissítettem A18-ra. Mintha többet menne a ventilátor, de lehet placebo, mert korábban is gyakran bekapcsolt hálózaton, tv-re kötve használva.
CPU 53-55 °C, PCH 66-67...3000 RPMkistewe: Köszi.
mghltm: Tudom, hogy visszalehet állítani stb, de az érdekelt volna kinek (pl neked is) melyik verzió van fent és tapasztalt-e változást frissítés után.
"minden ugy mukodik ahogy szeretned"
Hát...a ventilátor ebben is szinte folyamatosan bekapcsol 3000 fordulaton, csak a hangja nem olyan zavaró.
A HDD (mint a többi notebookban) nagyon gyakran parkol (napi 500 felett) és azt hallani is. HDSentinelben korlátozom. Gondoltam talán az IMEI hatással lehet rá. -
Dhampir
félisten
válasz
SzaboZE #57038 üzenetére
A régebbi Latik némelyikének, amit közülük hallottam, egész szép hangja volt (Precinek is), persze szigorúan notis szinten, csupán más egyszerű notikkal összehasonlítva.
(#57037) Krystal_s
Hm, kár, hogy például a korábbi HP ProBookok nem kaptak ilyen kialakítású kis zajkeltőket.
-
kmisi99
addikt
válasz
SzaboZE #56832 üzenetére
Szerintem ja ugyan arra gondolunk. Power manager néven van, és a gyári windows energia sémák közzé vagy 4-5 újat berakott. És igen ez működik. Szóval a quiet nél nem süvít a ventilátor ha meleg a gép, a high performance nál jobban tekeri a ventilátort stb. De ettől függetlenül ugyan úgy ha 3D-s terhelés utána mindig beragad 2600RPM környékény.
Viszont ha ilyenkor átváltok egy másik energia sémára észreveszi, hogy hé tök hideg a gép, és azonnal le is lövi a ventilátort. Azaz helyre jön, egészen addig amíg újra nem kap 3D-s terhelést. Próbáltam azt is, hogy törlöm ezt a delles cuccot, de nem segített.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
SzaboZE #56736 üzenetére
Szia!
"3. Laptop wifi-kártya<>router kombináció nem szeretik egymást
Mivel a hiba esetén a router továbbra is szolgáltat a többi eszköz felé, így azt kizárnám."
Értem én amit mondasz, de akkor megfordítom:
Ha a laptopon jelentkezik a hiba és még a router admin felülete sem elérhető róla, viszont a többi eszköz működik, akkor miért a routerrel van gond?Mert volt ilyen hibám otthon, hogy nem elérhető a router, de akkor más eszköz sem csatlakozott wifin (ez mondjuk telekomos cisco cucc, ami az IPTV-t vígan nyomta tovább, csak a wifivel volt gondja)
Nálam az MTU értekén kellett állítani és persze korlátozni kellett a t@rrent sebességét, mert ahogy észrevettem, ha teljes sávszélt kért egy eszköz, akkor eldobta a csatlakozásokat."Javaslok egy wifi szennyezettség mérést és keresni egy kevésbé terhelt csatornát a routernek."
Ez mindig jó ötlet, de ha túlterhelt lenne a csatorna,akkor a többi eszköz sem tudna csatlakozni, nem? -
Krystal_s
addikt
válasz
SzaboZE #56682 üzenetére
Szia, köszönöm, hogy válaszoltál.
Napok óta tesztelem TV-re kötve. Amikor Wifivel netezek és kihúzom a LAN-t, vagy tiltom az Ethernet kártyát, akkor sosem zavarodik meg a ventilátor. Egész nap csendben van böngészés közben. Komolyabb terhelésnél bekapcsol és akkor is csak 2600-on, nagyobb terhelésnél 3200, max 4800, de pár perc után lekapcsol. A hőfokok átlag használat között CPU 46-49°C, VGA elvileg ugyanennyi, mert integrált, PCH 67°C ...(melyik értéket és hol kellene még megnéznem, ami fontos lehet?)
A hőfokokat folyamatosan nézem (Aida64, HWiNFO vagy CoreTemp), mindig ennyi alaphasználatnál, TV-re kötve és simán is.
Amikor bedugom a LAN-t, Ethernettel netezem kis ideig minden rendben, aztán csak úgy hozzá sem kell érnem és a néma venti 4800 RPM-re ugrik hirtelen és órákon át annyin teker. Nem veszi vissza, nem szabályozza, beragad. Hideget fúj. Kb 1-2 óra tekerés után leáll kis időre, majd ismét 4800-ra ugrik.
4 féle HDMI kábellel próbáltam, a tv 3 különböző csatlakozójában, 3 féle BIOS-t, újabb VGA driver, Ethernet driver...X akta, mert Wifivel nem teker és TV nélkül sem csinálja LAN bekötve sem. Régebbi HD Ready tv-vel sincs gond.
Ezzel az új FHD TV-vel nem ok, 3 HDMI csatlakozója van és mindegyiknél ez történik. Hoztam ma olyan HDMI kábelt, amiben nincs ethernet, csak sima high speed, nem jó azzal sem, de mintha ritkábban kapcsolná be.Így idegesítő használni (hangos) és nem tudom melyik eszköz a hibás.
Vajon mi változik ha Wifivel használom, vagy ha LANon? Utóbbi jobban terhelné? Az miért nem érződik a hőfokoknál? Amennyiben melegebb lenne miért nincs 2600 - 5200 közötti szabályozás, miért csak 4800 vagy semmi?
Rj45 kábel hiba sem lehet, mert akkor TV nélkül is megzavarná a gépet.
Ötletem sincs ki tudna segíteni, vagy mit kellene még tiltanom, állítanom. A Realtek speciális beállításokban talán, de nem tudom mit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged