Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
Ha nVidia kártyád van, akkor mennie kell az Optimusnak. Ha AMD, akkor az visszaveszi az órajeleit terhelés hiányában.
Nekem pl egy Quadro P4000 van az M6800-asban, de böngészés közben az IGP működik, nem melegszik feleslegesen a gép -
Immy
őstag
Sikerült rájönni a hibára. Mivel nem kaptam HDD beépítő keretet a laptophoz, ezért úgy tűnik, hogy gyárilag nem a 7.5mm-es HDD/SSD-hez tervezték a 2.5" helyet hanem nagyobbnak. Gyárilag lehet venni ilyen szilikon "magasítót", hogy a kisebb drive-ok is pontosan illeszkedjenek. Jobb híján összehajtogattam egy A4-es lapot és így pont passzentosan a helyén tartja az SSD-t.
-
teptep
senior tag
Itt egy hasonló: [Aidás kép] Az látszik, hogy egy 2133-as Asus laptop megette a 4GB és 8GB memória bővítést is úgy, hogy egyik sem támogatta az 1067 MHz órajelet.
Vásárlás előtt én is rákérdeztem: [#43264] Senki nem válaszolt, ezért levettem az alsó burkolatot, hogy vásárláskor a helyi számtech szervíz-boltban kipróbálom. Az eladó azt mondta, próbáljam nyugodtan, mert a DDR4 cserékkel soha nincs gond, azok bármilyen alacsonyabb frekvencián elketyegnek. A csatolt kép szerint rendben (dualban) működött.
-
somasz
Topikgazda
Mert egyedül, mellékállásban csinálom, ezen nem is akarok változtatni. Továbbá nincs nagy volumenre olyan forrásom, ahol megérné belevágni.
Egyébként a fő állású laptopnepperkedés nem érdekel, nem látok benne kihívást, unalmas, abszolút nem változatos és max. kis mértékben tekinthető értékteremtésnek, (talán inkább értékmentésnek) stb.
Abba is gondolj bele, hogy azért a hardverapró egész jó előszűrő vevői oldalról, nagy mennyiségnél már jóval szélesebb spektrumnak kéne tudni eladni a gépeket. -
Nem szeretném és nem is fogom leírni.
nem húzok le senkit (nem rontanék üzletet), mert itt helyben volt velük pár rossz tapasztalat. Attól még lehet korrekt a cég.
Mivel nekem konkrét tapasztalat nincs velük, így csak azt tudom leírni, ami visszajelzés jött, nyilván megbízható forrás, de én úgy vagyok vele, ha nem én tapasztalom, az addig csak "mende-monda", és inkorrekt lenne részemről -
somasz
Topikgazda
1000 gépnél már kvázi nagyker vagy, megkeresed a hardveraprós viszonteladókat, akik esetleg kisebb haszonnal, de 10-20 nagyságrendben átvennének gépet tőled. Aztán felkeresel egy rakat használt laptop boltot bizományos értékesítésre. Aztán néhány használt nagyker átvesz tőled még kisebb haszonnal mondjuk 50-50 gépet. Ezután már csak ~500+ gépet kell elsóznod.
Ezt feldolgozni, excel táblába fellőni és nyilvántartani is több embert kíván. A legfaszább állapotú gépeket van értelme talán kitakarítanod, pasztáznod, telepítened, eladni prémium áron, a többi kb. AS-IS, a készlet végén már jóval alacsonyabb áron szabadulnál tőlük.
Én nem féltem a bizniszem, én kicsi vagyok. -
Diák66
őstag
Nem bántásként, de ezzel elkéstél egy picit nem? Covid kezdetekor őrültmód vásárlásba kezdtek az emberek. A gyereknek kellett a tanuláshoz, apunak anyunak a home office-hoz. Nekem nem lenne türelmem várakozni amíg bekopogtat a vevő és valóban el is visz tőlem valamit. Az árak amúgy magasak, de csak akkor buli, ha olcsón jutsz hozzá a használt termékhez. Munka is van vele, de meghozza a gymölcsét, ha szorgalmas és tisztességes vagy. Én inkább a lepattanókat szeretem...... nem egy kolléga hozta, hogy most vette és már vacak is. (HDD hiba, CR2032 elem lemerült stb....) Olcsó húsnak ugye híg a leve. Sok vackot adtak el pár éve átnézés, javítás nélkül. De megvették, mert kellett.....
-
Pont azt a céget írod, akinek elég rossz híre van? Legalább is itt.
Illetve ahogy látom egyre kevesebben vesznek számítógépet vagy azt is csak kényszerből.
Pl szerintem most többen vettek/fejlesztettek, mert ugye kellett. Mostanság a nyaralás miatt lehet pangás, de ha jó árud van jó áron, akkor nem lesz gond. -
Ha szép az állapot, és megfelő konfiggal van, akkor igen van rá igény. Legalább is én pl a múlthéten pl 3db 5480 kerestek rajtam és persz etudtam szerezni is. Nyilván drágábban, mintha így vettem volna ahogy te is szeretnéd, de nekem fontosabb, hogy látom it veszek, nah meg ugye gar stb van rá
-
Kbali
nagyúr
Viszont valószínűleg elég vegyes lesz a konténer, amiben kapod az 1000 db gépet.
Ha te magad korrekten szeretnéd eladni, akkor egyenként meg kell nézned, hogy minden OK-e: bekapcsol, win indul, nincs bios pwd, nincs bekapcsolt bitlocker, akku hány %-os, minden port működik-e, stb...
Ezt minden egyes darabról dokumentálni kell, plusz fényképek a külső állapotról. -
Dhampir
félisten
Besegíthet a hőelvezetésben a kellően megtervezett magnéziumötvözetű burkolat is (mint például az XMG Fusion 15 esetében).
-
Dhampir
félisten
Például ebben a videóban körülbelül 11:13-tól látható.
-
SzaboZE
addikt
Szerintem ha lenne se érne annyit
A méret meg elég tág határok közt változhat, mert ezek az oldalsó zsebbe mennek, ami gumis. Így aztán szinte bármely meglévő palackod vagy miniernyőd jó lehet bele. A táska most itt viszont úgy látom elég bomba áron van: https://www.notebook.hu/dell-taska-gaming-backpack-hatizsak-17-gm1720pm-271893
-
Kbali
nagyúr
-
somasz
Topikgazda
Azért írtam, hogy jobb a 6540, mert a 2,5"-os ssd/vinyó mellé még be tudsz tenni egy msata ssd-t. Ha nem tervezel ennyi eszközt, akkor a 30-as klasszikusabb dizájnú, a 40-es már finomabb talán. Proci és vga terén van még kis előnye, meg talán tovább bírja majd a fiatalabb gép.
-
|AP|
veterán
az normális, hogy az energiabeállításokban csak kiegyensúlyozott van, és ha annak is nézem a speciális beállításait, ott nem szerepel a vezeték nélküli adapter beállítása?
Lásd: [kép]
Szintúgy az eszközkezelőben sem látok a wifi vezérlőnél energiagazdálkodás fület. Tehát az energiabeállításokon gyakorlatilag sehol nem tudok módosítani, ami érintené a hálózati eszközöket.
Előre telepített win10 Pro van a gépen.
Az itthoni hálózat egy legújabb UPC-s Compal Connect box, tud 2,4 és 5Ghz-et is. Most fix csatornára állítottam Auto helyett (de az 5Ghz-es csatornák egyébként sem túl zsúfoltak itt a házban) és már így is eldobta reggel óta egyszer.Egyszerűen nincs több ötletem, és azért gyanakszom mégis a notira, mert egyik további itthoni eszközzel sem fordult még ez elő. Ma reggel konkrétan az én kezemben az iPad volt, a páromnál mellettem a noti, és az eldobta, miközben az iPaden ment minden normálisan tovább.
-
Immy
őstag
Pont a heti PH! cikkben írnak az akciós G5-ről. Lehet hogy most már tényleg jön az utód?
@pvt.peter: bootolj be egy live linux-ról és nézd meg hogy akkor is produkálja. Ha igen akkor hardveres probléma, ha nem akkor szoftveres
@|AP|: nézd meg az energiabeállításokat. Csak akkor dobja el ha akksiról megy? Milyen access pointod van? Tudja egyáltalán kezelni a 160MHz-et? Keress másik csatornát, mennyire telített az 5GHz wifi arrafelé?
Ez inkább wifi-s probléma lehet, amit másik topikban jobban értenek, a dell gépbe "csak" beszerelik az intel aktuális wifi chip-jét. -
Dhampir
félisten
Igen az U procis 5590 és a H procis 5591 után, az U procis 5500 és a H procis 5501 jött ki.
Az újaknál visszarakták a gép jobb- és baloldalára a portokat.
(#66485) At-is
Az üzemidő tekintetében nem tudom, hogy más azonos konfigurációjú gépnél is ugyanennyi jön-e ki, de a H processzor több energiát fogyaszt el, mint az energiatakarékos U processzor.
-
Dhampir
félisten
Jelenleg drága, az "alapkonfigok" 360-380000 Ft körüli, az utóbbi időben megemelt kezdőárakkal tűnnek fel. Persze korábban sem igen süllyedt 330000 Ft alá az ára.
Hasonló belsővel (i5-9300H + GTX 1650) más gyártó olcsóbban kínálja termékét. Viszont, ha Dell kell, ami játékra is megfelel, akkor innen indulnak ezek a gépek.
-
motifator
senior tag
Nekem I7 / 1660 Ti kombináció van, összességében nem rossz. Egyben van, ami az anyaghasználatot és az összeszerelést illeti, a performance sem rossz, de komolyabb igénybevételnél nyaldossa a 90 fok feletti régiót a CPU. Azzal számolni kell, hogy egy újrapasztázás mindenképp kell neki, mert a gyári gitt nem sokat ér.
-
somasz
Topikgazda
Kivehető a hűtés is a kártyával együtt. Pár csavart nem tudsz majd a palmrest visszarakásánál mihez csavarni, de nem gond. A venti is kivehető tudtommal, max bekapcsolásnál fog egyszer panaszkodni rá. Ha zavar, akkor hagyd benne, nem fog menni.
Én MX2-vel kenem, sokkal jobb, mint a régi fosch paszta.
-
c64fanhun
tag
Azonos évben készült ultrabookhoz azért bika.
Na így már értem, egyébként biztos jó döntés, mert tapasztalatom szerint ezek a dell gépek (nem az inspiron, bár azzal nincs tapasztalatom) nagyon masszív jószágok.
Sajnálom is az olyan embereket akik pl 130-ért vesznek egy lenovo ideapadot, mert hogy használt nem kell, pedig mennyivel jobb egy latitude -
somasz
Topikgazda
Ki lehet, persze. Dokkolón lehet, hogy nem fogsz tudni 1-nél több kijelzőre képet adni, de ezt nem tudom biztosra mondani, későbbi géppel futottunk bele ilyen problémába.
Milyen hangja? hangos a hűtés vagy szar a hangszóró? A hűtését így is, úgy is újra kell pasztázni, azt nem úszod meg ennyi idős gépnél.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Értem Én, de maga a gép SSD-vel bitang gyors. A rendes touchpad alatti bal klikkre is azonnal vált az ablak például. De, ha a touchpadon klikkelek akkor tényleg olyan mintha maga a rendszer később érzékelné.
Most meg hiába törlöm már a Dell Touch Assistantot, windowsos beállítással sem tér vissza az azonnali reagálás. A Dell assistantot is csak azért használtam, mert itt meg lehet fordítani a görgetési irányt, illetve PH! fórumba benagyítva, ha felfelé, ha lefelé húzom két ujjam akkor tényleg csak lefelé megy, de windowson érzékeli a minmális jobbra-balra kitérést is, és felfelé-lefelé két ujjas mászás közben jobbra balra is mászik -
Mindig van benne rizikó, de sok biztonsági rés is volt, amit az utóbbi biosokba javítottak, én ha tehetem frissítek, persze mindig megnézem mi a változás. Aztán hajrá. Egyszer jártam úgy, hogy közbe megfagyott, de neten utánaolvastam és annál gépnél pendrivre kellett tenni a bios bin file-t, majd egy billentyűkombinációval indítani a gépet,fekete képrenyő kb 15 percig..... Az angol leírás utolsó mondata tetszett: "Say a pray", ezen azért behalltam.
-
-
Gizmo94
veterán
Nem egy tipikusan gamer gépről beszélünk, azzal együtt, hogy a konfig alapján alkalmas rá. i7-nél többeknek megoldás volt throttling ellen az undervolting, ha kicsit visszaolvasol a topikban, találsz róla hasznos infokat. Amerikai fórumokra ne minden esetben hagyatkozz, mert gyakran akik írnak csonthülyék a géphez, veretik ezerrel különféle tesztprogikkal, de eszükbe nem jutna portalanítani, vagy normálisan pasztázni. Pedig a teljesítményorientált használatnál alap lenne a jó paszta is. Az időnkénti tisztítás meg mindegyiknél evidens.
-
Gizmo94
veterán
Onnan, hogy amit megveszel, annak a kijelzőpanelnek a típusszámát megnézed windows alatt Aida64-gyel, utána a weben már meg tudod nézni, hogy 30 vagy 40 pines a kijelződ. Viszont FHD-hoz nem jó a sima HD lcd kábele sem, tehát abból is FHD-st kell venned, ha upgradelni akarod. Én annyira nem vagyok biztos abban, hogy az IPS feltétlenül jobb filmnézéshez, a sokkal gyengébb feketéje miatt. De ez tényleg ízlés dolga.
-
Gizmo94
veterán
A FHD 1920×1080 kijelzősből van IPS és TN. A sima 1366x768 HD-s mind TN. A valós helyzet, amit a szemed lát, nem mutat ekkora eltérést, mint a kamera a videón. Hogy melyik jön be jobban, ízlés kérdése. Nekem TN paneles van, elégedett vagyok vele. Mindkét típusnak vannak elkötelezett hívei, előnyei és hátrányai is.
-
Dhampir
félisten
-
Gizmo94
veterán
Ezt a jelenséget nem nevezném típushibának, inkább nyavalygásnak. A dedikált kártyát és a nagyobb teljesítményű processzort rendesen hűteni kell, hogy a gép stabil és tartós legyen. Valamit valamiért. A típushiba az lenne, ha alul lenne hűtve és sorban finganának ki a lapok, mint pl. a HP AMD-s gépei. A Dell mérnökei nem hülyék a kérdéshez, jól megtervezett üzleti széria része az E6540. Ajánlhatod nyugodtan. i5-4310M-mel és Intel HD 4600-zal hűvös lesz és csendes. i7-4800MQ-val és Radeon HD 8790M-mel hajtva nem lesz csendes és nem is kell annak lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tsarevna - Akciójáték a szláv mitológia alapján
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged