Hirdetés
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Yettel topik
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Létezik olyan Intel proci, ami megfelelő léghűtés mellett alapórajelen tutira viszi a 3.2 GHz-t / 3.4 GHz / 3.6 GHz-t?
Én olyanról tudok, amit 3.0 GHz-t visz. Ugye ezek a 2-es és 4-es szériások...
-
törölt tag
Főleg 720/1080p filmek lejátszására, postprocessingelésére. Nem, nem akarom a VGA kártya hardware-es gyorsítását használni.
Minden másra elég bármelyik proci, így mást nem említenék. Játékra is elég egy tuningolt E4500. Pláne egy Ati 3450 mellé még sok is.
Nem nagyon játszom...Ilyen géppel végre válthatnék Vista-ra és szeretnék is (nem gond a 64 bit -memóriák-). Gondolom ezt érdemes megemlítenem. Szóval lehetne spórolni a memóriákon, máson nem nagyon.
E4500 + 2x2GB 800MHz (legolcsóbb GeiL pl)
E8200 + 2x1GB 800MHz (legolcsóbb Kingmars pl)És még így is egy-két-három-négy..... ezerrel több az E8200-as verzió...
-
törölt tag
Tök gáz, h a következő léptékben vannak a procik (depo.hu-n):
E4xxx = 20e+áfa
E6550 = 27e+áfa
E8200 = 32e+áfa
Mindig csak egy kicsi választ el nagyobbtól. Ti hol húznátok meg az ár/érték határt?
Hülyeség azt gondolni, h egy csutkára tuningolt E4500 ott van vhol, ahol egy alap E8200?
Most nézem, h létezik E4600-os is. Az meg 12x200-as FSB-vel jön ki vagy h? Gondolom az már tök fölösleges. Szerintetek egyébként melyik legésszerűbb E4xxx-as? -
törölt tag
Tehát a következő lépcső egy DS4 lenne. De az plussz 10e-vel több és csak a finomabb beállítások, meg csilli-villi jobb hűtés miatt jobb. Érdemben ezekről beszélhetünk, értem. Hát akkor nekem bőven jó lesz a DS3
nem vagy hardcore tuningos, de 3.0-3.2 GHz-t mindenképpen ki akarok belőle sajtolni. Ha alapfeszem megy a 3GHz, akkor azon fogom hagyni. Persze ez még nem biztos
no meg ne menjünk ennyire előre.
Köszi mégegyszer a hasznos infokat! 
-
törölt tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Megnyugtató.

Csupán érdekességből (mert sztem ennél nincs szükségem jobbra) és aztán nem offolok tovább a lapokkal. Milyen alaplap, ami ennél többet nyújt? És mik azok a dolgok és azok milyen áron vannak?
szerk: h jön ide a Wolf? mi csak egy pöttöm E4500-ról beszéltünk ezidáig.

-
törölt tag
Értem, köszi skacok.

Fent írtam a Gigabyte GA-P35-DS3 alaplapot. Ez 18+áfa. A legolcsóbb P35-ös lap 13+áfa. Sok tuningos gépébe láttam már ilyen alaplapot. Tudtok ajánlani másikat, ami vmi miatt jobb és nem nagyon drágább...? Pld ebben a Giga lapban tudok állítani szorzót meg egyebet? Tuninggal (vagy egyébbel) kapcsolatban van olyan, amit ez a lap nem tud és ez miatt másfelé kellene tekingetnem?

-
törölt tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Tényleg csak érteni szeretném. Legjobb esetben mondjuk elmegy egy E4300, az 3.6GHz. 400-as FSB (9x). De ez már nagyon a csúcs lehet, és nagy szerencse is kell. Egy E4400-nél már csak 360-as FSB kell (10x). E4500 338-as FSB (11x). Szóval hol jön ki az az előny, amivel több lehetőségem van a beállításokra?
Az 1066-os ram logikáját sem értem. Azt hittem elég a 667-es, de mondom hülyeség, 800-as ugyanannyiba kerül. Míg az 1066-os picit drágább. És a fent számolást tekintve, 400-as FSB ennél a procinál soha nem fogunk nagyobbat használni, tehát még egy 800-as DDR2 is "sok". H van ez?
-
törölt tag
Skacok. Melyikből hozható ki jobb tuning? E4300/4400/4500. Árban "nincs különbség" köztük.
Ha jól tudom 9, 10, 11-es szorzóval vannak és mind 200-as FSB-s.
Mondjuk egy "olcsó", de nagyon jó Gigabyte GA-P35-DS3 alaplap mellé. Ehhez messze nem kell jobb (SZTEM), mert ezzel a lappal legjobb tudomásom szerint 500-as FSB-ig is el lehet jutni, de ezek a procik annyit nem mennek (SZTEM).
Memóriából pedig a 800-as DDR2 bőven elég és még high-tech márkásat sem kell venni (SZTEM).
Ha valamiben tévedek, légyszi javítsatok ki. A kérdés pedig, h melyik procit érdemes venni (minnél jobb tuning), ha árkülönbség "nincs" köztük. Valahol azt gyanítom, h amelyik szimpatikusabb, ugyanis az én józan paraszti esszemmel így látom. De nem értek ezekhez.

Zalman 9500-ös hűtőm van.
Majd lehet cserélem Scythe Ninja Mini-re, de csak a hang miatt. Azért a Mini, mert nem fér be a nagy Ninja.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- új HP HyperX Cloud III S headset gamer Fejhallgató
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Súlyos elírás történt, elnézést. 

Minden másra elég bármelyik proci, így mást nem említenék. Játékra is elég egy tuningolt E4500. Pláne egy Ati 3450 mellé még sok is.

Köszi mégegyszer a hasznos infokat!