Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
nbl2
senior tag
Megint félreérthető voltam, én sem arra gondoltam, hogy a 400-as memóriák 800-on fognak menni, én a sávszélességre gondoltam, ami szerintetetk nem függ össze a sebességgel.
Egyszerű példa: Van egy út megy rajta 1 kocsisor 100-al. Bővítik két sávosra (ez a DC), attól az autók sebessége nem gyorsul, csak annyit nyernek vele, hogy immár két sorban több autó tud átmenni.
( Ez egy nagyon jó példa volt a dc-re), tehát te mondtad ki, hogy elméletben kétszer annyi adatot fog kapni a dc miatt a proci. Akkor most dupla sebesség 4 kocsi, vagy normás sebesség 8 kocsi. Belátom, hogy az utobbi gyorsabb, mivel a koléga a tesztből ezt bizonyította, de azt is, hogy nem olyan sokkal, szóval igen is van értelme a dc-nek, ha valakinek nincs olyan memóriája ami az FSB órajelén tud futni. De amit ti mondtatok az a gyorsabb és jobb megoldás.

-
nbl2
senior tag
Voltam párszor a biosban, de ha ti is megnéznétek egyszer miért van a dual chanel akkor belátnátok, hogy nem baromság amit mondok. Pontosan azért taláták ki, hogy ne kelljen 800-as fsb-hez 800-as ram, hanem elég a 400 + dual chanel. Futtatnátok egy memoriateszte így meg úgy akkor kiderülne miről beszélek.
-
nbl2
senior tag
Bocsi, de értem, hogy jön ki az 1333 és 1066 mhz.

A dual chanlet is értem.
Viszont ez alapján akkor egy 800FSB c2d-hoz csak a 800-as memória jó, mert különben a lassab memória visszafogja a procit? Mondjuk nekem 800FSB van és 666-as ramok. Akkor szerinted ez visszafoja a rendszert?
-
nbl2
senior tag
illetve a 333 MHz-es Core 2-es processzorokhoz is a rendszerbusz négyszerezéséből adódóan "illik" 1333 MHz-es memóriát társítani (4 x 333). részlet a cikkből.
Erre te ezt írtad: DDR2 = Double Data Rate 2 vagyis, az 1:1-es leosztásnál 400-as FSB-nél 800MHz-en megy a ramod (mert duplázódik).
Na akkor ki írt itt baromságot? Én tudom, hogy a cikk írója, mert 1333FSB-hez elég a 666Mhz-es ram pont a dual chanel miatt.

-
nbl2
senior tag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
Igen én is erre gondoltam.
Így minde ok.

-
nbl2
senior tag
Szerintem nem.
Nálam az FSB=200 és a memória nem megy 800-on mivel nem is tudna, mert CPU
ARM 1:1. A sávszélesség összefügg az órajellel nagyobb órajel nagyobb sávszélesség. Ezért kell a dual chanel a mem sávszélességet tudja növelni, és ne az órajelet kelljen, amit te úgy látsz, hogy a mem 800-on megy, de valójában csak400-on mivel a dualchanel miatt az 2*400Mhz, és ezt a cpu 800-nak látja. -
nbl2
senior tag
-
nbl2
senior tag
Sziasztok!
Na én is vettem új procit. Alaplap a régi P5LD2, de a proci E2140 és most 300-as FSB-vel megy. Sajnos feljebb csak akkor ha a PCIE-t nem 100-ra hanem AUTO-ra teszem, de az meg árt a vga-nak azt írják midnehol. Igazából miért árt neki? Ha a feszültséget nem emelem, hogy mehet ettől tönkre?
Hogy tudom windowsban megnézni, hogy mennyi a PCIE órajele ha biosban autora állítom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Trollok komolyan
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ARM 1:1. A sávszélesség összefügg az órajellel nagyobb órajel nagyobb sávszélesség. Ezért kell a dual chanel a mem sávszélességet tudja növelni, és ne az órajelet kelljen, amit te úgy látsz, hogy a mem 800-on megy, de valójában csak400-on mivel a dualchanel miatt az 2*400Mhz, és ezt a cpu 800-nak látja.