Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
válasz
Intruder2k5 #3866 üzenetére
Ő az
[link] -
Csabi1984
addikt
válasz
Intruder2k5 #3864 üzenetére
senki csak a upc oldalán az van bemutatva
Annak idején ezek voltak!!
-
Csabi1984
addikt
válasz
Intruder2k5 #3860 üzenetére
Köszönöm a választ
Természetesen nem saját erőből vinnék egy ilyet a hálózatra hanem a UPC-től lenne. Mert jelenleg a gigabites kábelmodem+ egy saját TP-link 1043ND (v1) router. Azért kérdezem mert a UPC ingyen biztosítja a szolgáltatás mellé akkor miért ne vehetném igénybe?
-
wmati
addikt
válasz
Intruder2k5 #3860 üzenetére
Sima routerként nem tudom mennyire lenne jó mert folyton újra indul ha nincs hálózat. OpenWrt ?
-
Gyick
őstag
válasz
Intruder2k5 #3844 üzenetére
mindkettővel probáltam egyszerre
mindegyikhez hozzáadtam azt az oldalt http:// nélkül mert az olyan karaktereket nem engedi
-
Gyick
őstag
válasz
Intruder2k5 #3842 üzenetére
szerintem nem müködik.vagy mindent blokkol vagy semmit.a user controlba hiába adtam hozzá új usert meg állitottam be
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3830 üzenetére
Épp ezért kérdezem, mert elvben a szolgáltató nem ad el routert. Ha az övé volt, nem érdeklődik, hogy honnan van? Elvben azt valakinek kiadta, amit ráadásul a gyári szám alapján vissza tud követni. Na jó, nem akarom én firtatni, csak mint korábban írtam, nekem is van a sufniban a polcon egy, amit a korábbi szerződő fél ott hagyott az ingatlanomban.
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3813 üzenetére
Hogyan tudtad a kapcsolódáshoz szükséges jelszavakat beállítani, hogy fel tudj csatlakozni a szolgáltatóhoz. Bocsi nem értek nagyon hozzá, de úgy tudom ezek fixen adottak és a szolgáltató tudja élesíteni a kapcsolatot. Valószínűleg pontatlanul fogalmaztam.
-
dptrsk
addikt
válasz
Intruder2k5 #3813 üzenetére
Thomson nekem is volt, csak jött az IPTV és a Thomson ment...
A Thomsonnal nem volt gond 4-5 év alatt.
Az ADSL D-Linkkel se volt probléma, csak költöztünk..Igazából, ahogy jelen helyzet áll(akad naponta 2-3 alkalommal az IPTV), lehet a 3 D-Link sem volt hibás, csak azért cserélték mert lehet az a gond, de mostmár 4 MODEM volt itt s a probléma fenn áll, ők nem látnak hibát, én vettem fel x felvételt, látták a hibát kicserélték a kábelcsatlakozókat, leszedették tesztre az analóg TV-t.
A hiba jelenleg is fennáll, de nem tudnak mit tenni.Más szolgáltató sajnos nincs..
-
dptrsk
addikt
válasz
Intruder2k5 #3810 üzenetére
Értem, hát engem az győzött meg, hogy az első Cisco HGW 1 évig bírta, utána a második 6 hónapig, utána 2 hónap alatt 3 D-Link, majd most megint 2 hónapig Cisco...
De akkor ezek szerint, tökmindegy mit mondanak, mindegyik egyforma nagyjából...
szuper, akkor holnap jelentem is be hibára..
Technicolorom még nem volt...
-
wmati
addikt
válasz
Intruder2k5 #3810 üzenetére
Én is csak pl Telekomnál nem szeretik felújítani meg csinálni hanem régi darabokat vissza osztogatják, egymás után 2 db vittek el ilyen hibával...
-
dptrsk
addikt
válasz
Intruder2k5 #3807 üzenetére
Vagy ugyanilyenre...
Nekem d-linket vittek el, s ezt hozták újra, s azt mondták, hogy a d-linkek instabillá teszik a rendszert ezért ahol lehet ciscot tesznek újra..
MÁS:
Ha sípol (időnként), akkor cserére érett? 2 hónapos...
-
applause
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3803 üzenetére
T-Home. IE-t használok. Miként gondoltad IE alol.
-
applause
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3801 üzenetére
Mint ahogy írtam a pöttyök nem jelennek meg, ha bejelölöm és mentem semmi sem változik.
Egy resetet már csináltam, de semmi eredmény, vagyis e funkció ugyanúgy maradt.
-
C. s.
addikt
válasz
Intruder2k5 #3778 üzenetére
Szia!
Hurrrrrrráááá! A reset után teljesen oké! Már nem szürke az a beállítás, sőt, magától az enable-re állt. Köszi szépen a segítséget!
-
C. s.
addikt
válasz
Intruder2k5 #3780 üzenetére
Köszi!
-
C. s.
addikt
válasz
Intruder2k5 #3778 üzenetére
Szia!
Azt hittem, már reseteltem korábban, de most kiderült, hogy a szerelő másképp mondta. Őszerinte az a resetelés, ha a kikapcsológombbal kikapcsolom egy pillanatra, majd vissza. Erre most mögénéztem, és kiderült, hogy van rajta egy ilyen nevű gomb. Majd megcsinálom, csak most tévézik a család és lázadnának. (IP-tévénk van
)
Mi az a HGW?
WPS: Úgy emlékszem, az régen fekete volt és állítható, akkor sikerült használnom a wifit, amikor ott (is) engedélyeztem.
Kíváncsi vagyok, mi lesz egy normális resetelés vége! Remélem, tetszeni fog, amit látok!
Köszönöm! Majd beszámolok.
-
eax1650
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3770 üzenetére
Harmadik ként esetleg egy vezeték nélküli készülék jönne még szóba, amit a helységen kívül is lehetne használni.
Még egyszer köszönöm és további jó estét kívánok!
-
eax1650
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3768 üzenetére
Köszönöm a nagyon gyors választ!
Csak mert a leírásában mind a két aljzatot jelöli telefonhoz! Ezek szerint tiltva van?
Ha lenne egy harmadik teló is, akkor az 1-est kell tovább fűzni/osztani? -
Gsx-rr
veterán
válasz
Intruder2k5 #3755 üzenetére
De ezt egy sima router reset megoldja? Akkor elvileg a Cisco kioszt neki másikat?
-
lacy86
addikt
válasz
Intruder2k5 #3695 üzenetére
Megprobaltam beuzemelni a sajat routeremet!
kikapcsoltam a telekomos routerben a wifit
osszedugtam a telekomos + a sajat routeremet
beleptem a kezelofeluletre
beallitottam SSID nev + jelszo
csatlakozas megtortent DE internet nincs! egyszeruen nem tudom sehogy se elovarazsolni!Nem ertem / tudom mi lehet a baj ...
-
kenyerr
tag
válasz
Intruder2k5 #3744 üzenetére
Annyira ajánlotta itt mindenki, hogy kipróbáltam, de szerintem nem fog kelleni a DMZ. Egyelőre nélküle próbálom.
Remote ssh kellene. Átrakom akkor szerintem másik portra majd. Ezt az x próbálkozás utáni letiltást hogyan lehet beállítani általában? (zyxel nsa 320) Erős jelszó egyébként van, csak terheli feleslegesen a cpu-t a sok sshd.
-
kenyerr
tag
válasz
Intruder2k5 #3742 üzenetére
UPnP kikapcsolva, DMZ vissza teszt jellegre és megint beindultak az ssh kérések. A ...11 és 12 az ok, de a többi?
netstat -a|grep ssh
tcp 0 0 0.0.0.0:ssh 0.0.0.0:* LISTEN
tcp 0 848 192.168.0.17:ssh 43.255.190.130:48254 ESTABLISHED
tcp 0 0 192.168.0.17:ssh 43.255.190.170:52871 ESTABLISHED
tcp 0 0 192.168.0.17:ssh 192.168.0.12:50739 ESTABLISHED
tcp 0 0 192.168.0.17:ssh 192.168.0.11:55914 ESTABLISHED
tcp 0 984 192.168.0.17:ssh 43.255.190.139:42307 ESTABLISHED
tcp 0 52 192.168.0.17:ssh 43.255.190.135:45871 ESTABLISHED
tcp 0 0 192.168.0.17:ssh 192.168.0.11:55915 ESTABLISHED
tcp 0 532 192.168.0.17:ssh 192.168.0.11:55915 ESTABLISHED
tcp 1 1 192.168.0.17:ssh 43.255.190.179:42078 LAST_ACK
tcp 0 84 192.168.0.17:ssh 43.255.190.188:35500 ESTABLISHED
tcp 0 0 192.168.0.17:ssh 43.255.190.170:33489 TIME_WAIT
tcp 0 0 :::ssh :::* LISTEN -
csubuka
addikt
válasz
Intruder2k5 #3720 üzenetére
Köszönöm, rendben.
-
csubuka
addikt
válasz
Intruder2k5 #3718 üzenetére
Értem én, csak a my upc-n azt írja, hogy be sem vagyok regisztrálva wifree-re... Először be kéne regisztráljak, hogy utána letilthassam?
-
csubuka
addikt
válasz
Intruder2k5 #3712 üzenetére
Igazán köszönöm, kipróbálom.
-
csubuka
addikt
válasz
Intruder2k5 #3710 üzenetére
-
csubuka
addikt
válasz
Intruder2k5 #3708 üzenetére
Az micsoda? Ezt el tudnád mondai és akkor megpróbálom megoldani.
-
csubuka
addikt
válasz
Intruder2k5 #3706 üzenetére
Köszönöm
A transmission rate-beállítást nem érdmes piszkálni? (az Advanced fülön...)
-
csubuka
addikt
válasz
Intruder2k5 #3704 üzenetére
Az se segített rajta sajnos. 5 gigás sávban nem járathatom, mert kb. az egész albiban csak én tudnék akkor netezni, sőt én sem valami bugos driver miatt.Itt nincs olyan, hogy szabad channel, igazándiból mindegyik foglalt rendesen egy panelben.
Szerintem nem a jelerősséggel van baj, az maxos, mondjuk azon úgysem lehetne változtatni... Ki lehet kapcsolni rajta a wifit és egy lan portját egy rendes routerrel megosztani netán.
Ez akkor egyedi baj és bőven lehet, hogy a kiküszöbölhetetlen interferencia okozza?
Auto-n van a channel választás mindkettőn, szerintem jót talál. Wifi analyzer alapján is azt használnám, bár az nem tudom mennyire "akkreditált"
Szerintem a többieknek az N-es wifit se nagyon szereti a kütyüjük... a g meg kb ennyit tud, 30 Mbit/sec-et a gyakorlatban.
-
csubuka
addikt
válasz
Intruder2k5 #3702 üzenetére
Köszönöm, bénáztam egy sort, de meg van végül, remote management letiltva, minden okés.
Ellenben azt, hogy 35 MBit/s nél többet nem lehet a 120 helyett kicsikarni belőle az maradt.
5GHz-en nem látják az átlag kütyük, az intel 5100-as meg látja ugyan, de nem működik attól még.
Csatorna variálással lehetett kicsit feljebb tornászni, de 120 nem belőle soha...
-
lacy86
addikt
válasz
Intruder2k5 #3695 üzenetére
Most atraktam a Stander CH-t 9-re! ( proba szerencse )
De letoltom a programot amit mondtal , kivancsi vagyok mit mond! -
lacy86
addikt
válasz
Intruder2k5 #3693 üzenetére
Nekem most igy nez ki!
[link]
A channel width allitsam at AUTO-ra?!A D-link routermet ugy tudom beuzemelni , hogy ebben kikapcsolom a wifi reszt?!
-
Uzumaki
tag
válasz
Intruder2k5 #3684 üzenetére
Rendben, köszi a tanácsokat
Remélem javul a dolog.
-
Uzumaki
tag
válasz
Intruder2k5 #3682 üzenetére
Áttettem 3-asra standard channel-t, wide channel-nél 7-es van csak a leugró menüben. Jó ez így?
[link](Automatikusan érvénybe lép a dolog, vagy kell újracsatlakozni az eszközökkel?)
-
Uzumaki
tag
válasz
Intruder2k5 #3680 üzenetére
Ilyenre gondoltál? [link]
Free Wifi ugye a szóbanforgó hálózat. -
D5
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3677 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget. Teszek azért egy próbát.
-
partymaci
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3669 üzenetére
Nem gyanakszom ilyesmire ,mert nemrég költöztünk, Digi-ről váltottam szolgáltatást T-re, mert más nincs. Diginél minden rendben volt.
Mindenesetre most régebbi uTorrent klienst használok, próba alapon feltettem. -
partymaci
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3667 üzenetére
Igen visszavettem.
Kapcsolatok max. száma: 150
Kapcsolódott peerek max. száma: 20
Viszont látszólag pár KB/s le/feltöltésnél is behal a net. -
partymaci
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3665 üzenetére
Router nélkül is csinálja, és azért kérdezem itt mert volt akinek a cisco ugyan ezt csinálta (És D-link topik nincs)
. Reset után minden jó egy darabig.
-
Adoblade
újonc
válasz
Intruder2k5 #3632 üzenetére
vannak
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3619 üzenetére
Hát nem tudom, szerintem nem véletlen. A nálam lévő 2 modemnek (UPC/T-Home) is 1A-os adaptere volt, aztán volt egy csere és úgy lett egy 1,5A-es adapter az egyikhez.
Ilyen modemes (EPC3925) hirdetéseknél is úgy láttam, hogy a legtöbb ilyen modemhez valamiért csak 1A-es adapter van (képek+leírás), a miértjét sajnos nem tudom, de véletlennek elég sok lenne. -
bari012
tag
válasz
Intruder2k5 #3614 üzenetére
Jogos, köszi a segítséget!
-
bari012
tag
válasz
Intruder2k5 #3612 üzenetére
Értem, köszi!
120Mb-os nettel kábelről ezt bírja a ciscoval:
Wifiről a ciscoval pedig 40-50mb/s körül van.
Milyen routert ajánlasz ami kihasználná a letöltési lehetőséget? -
bari012
tag
válasz
Intruder2k5 #3610 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Az is érdekelne még, ha az új routeren beállítom ugyan azt az ssid-t és jelszót, ami a cisco-n van (persze azon előtte kikapcsolom a wifit), akkor elkerülhető, hogy minden eszközön újra be kelljen állítani az automatikus csatlakozást?
-
TXT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3604 üzenetére
Koszonom a segitseget, ugy tunik, megoldodott a javaslataiddal!
-
TXT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3602 üzenetére
Igen, van SCAN gomb, lefutott es kiadta, ami elerheto. Mit nezzek, hogyan tovabb?
-
TXT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3600 üzenetére
Csak Apple gepek vannak itthon
Hol es hogyan probalgatom vegig? Bocs, ha LAMA kerdes, nekem nem az!
-
TXT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3598 üzenetére
Ezt most nem tudom akkor megoldani. Gondot okoz, ha nem tudom/juk milyen wifi halozatok vannak es milyen csatornan kommunikalnak vagy tovabb tudunk lepni enelkul is?
-
TXT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3594 üzenetére
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3590 üzenetére
Mondjuk neked most bridge módban van, lehet ha visszaváltod, akkor ott lesz, persze nem valószínű. Nem értem de tényleg, hogy a szolgáltatók mi szerint válogatják a funkciókat.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3584 üzenetére
Azon gondolkodtam amúgy, hogy lehet, hogy modem regisztrációnál auto megvizsgálja a rendszer a modem szoftverét (vagy éppen fordítva, vagyis a modem infót kér a szervertől) és ha nem a legfrissebb van rajta, akkor frissül. De nem tudom.
st.stofi: Ilyen funkciót nem láttam a T-Home-os routerben, bár az is igaz, hogy az is resetelve volt. Egyébként ez az eredeti neve a menüpontnak? Véletlenül nem tudod, hogy melyik ponton belül van?
A modem szoftvere pedig:
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c.bin
Firmware Build Time: Dec 3 09:44:16 2013Ezt amúgy én is észrevettem, már mint azt, hogy a két modemen belül más-más menüpontok és funkciók érhetőek el.
Pl. a T-Home-osban lehet a Wireless résznél szkennelni az adott sávot, hogy milyen eszközök érhetőek el (gondolom WDS-re vagy ilyesmi), a UPC-s ben ez a funkció viszont nincs meg, viszont a T-Home-osba sincs pár funkció ha jól láttam, mint pl a Factory reset az Adminisztrációnál (ez ott van a UPC-sben, viszont nem működik), na meg a jelszóvédés elmaradt, tehát érdekes.Egyedül csak azt nem tudom, hogy miért jó ez ezeknek a hülye szolgáltatóknak? Nem az lenne a lényeg, hogy ha az előfizető már előfizetett a béna csomagjaikra (amit az esetek 50%-ban meg se kap) és az eszközre, akkor már legalább az eszköz funkcióit teljesen ki tudja használni? Jó igaz, tudom, hogy modem tulajdonjoga a szolgáltatónál marad, viszont akkor azt se értem, hogy ha lemondják a szolgáltatást, akkor az esetek 90%-ban a szolgáltató miért hagyja ott az eszközöket. Nem tudom miért ilyen hülyén csinálják, de felháborító, főleg hogy néha a használható funkciókat se használhatnák az előfizetők (gondolok itt azokra a funkciókra, amik fantomot játszanak és valakinél vannak, valakinél nem).
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3582 üzenetére
A kényszerítettről hallottam, főleg akkor mikor a sok T-Home-s felhasználó panaszkodott itt-ott, hogy mindenki megkapta a még akkori teszt szoftvert és még akkor eltűnt náluk a bridge.
A másik része meg azért fura, mert elméletileg ez a modem biztosan volt többször is újraindítva még hálózaton belül és nem kapta meg a szoftvert, meg olvastam olyat is (külföldi UPC-s fórumok), hogy sokaknak van ez a szoftver ezzel a hibával és ők is resetelték hálózaton is és nem kaptak frissítést, de még csak a funkciót se kapták vissza.
Így viszont már abban se vagyok biztos, hogy ez a modem megkapná-e a frissítést. Ki kellene próbálni. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3577 üzenetére
Amúgy úgy látom, hogy neked frissebb szoftver van rajta, ami érdekes, mert ez a modem is nemrég (1-2 hónapja) került le a hálózatról.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3579 üzenetére
Bocs, nem vagyok UPC-s, csak az oldalukon olvastam, de akkor nem tudom, hogy mit lehet adatmodositas alatt.
Szerintem is a legjobb modem, csak az a baj, hogy egyik szolgáltató se tud egy rendes szoftvert adni hozzá, legalább is azok nem, akiknél elérhető.
Info: -
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3577 üzenetére
Igen, de ott nem csak az első regisztrációt lehet megoldani? Úgy tudom, hogy ha valaki cserélni akar, akkor az adatmodositas.upc.hu alatt kell megtenni (a jelenlegi hálózaton lévő modemmel), legalább is valamikor a honlapjukon olvastam. Mondjuk nem is értem, minek kell két külön oldal, hogy ha egy alatt el lehetne intézni mindent.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3575 üzenetére
Hát nem tudom, lehet igazad van, még nem próbáltam, csak annyiban gondolkodtam, hogy ha már felhoztad, hogy ugye észrevehető, hogy a UPC se szabja annyira személyre a Cisco-s modemeket, mint pl az Ubee és Technicolor modemeket, mert a Cisco nem engedi, tehát valószínű akkor ugyan úgy van T-Home-nál is (nekik se engedi annyira), de nem tudni. Valahogy viszont akkor muszáj lenne megoldani a reget, mert így használhatatlan.
Valaki van aki UPC-s és bevállalna egy modem reget egy frissítésig? (http://adatmodositas.upc.hu/ majd vissza.) Nagyon hálás lennék érte és természetesen a postaköltséget állom.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3573 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam, mert van egy ilyen T-Home-os modemem is (a bridge hiánya miatt pihen egy jó ideje) és reset előtt üres volt az a rész, ahol most a Connection Mode és az MTU van, na de ennyi erővel akkor a T-Home-osba is tudnék varázsolni bridge-t ha lefrissíti magát UPC-s szoftverrel/beállításokkal, legalább is elméletben.
De egyébként semmi más megoldás nincs? Mert a UPC-s regisztrációt nem hiszem, hogy meg tudnám oldani, így viszont csak annyit tudok max tenni, hogy másik modem beszerzése, ami tudja a bridge-t és nem resetelem, de ezt hagynám utoljára. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3571 üzenetére
Sajnos nincs olyan UPC-s ismerősöm (mármint előfizető), akivel be tudnám regeltetni a hálózatukba, akitől meg szereztem, az már nem UPC-s.
De amit nem értek tényleg, hogy ha egyszer ott volt a funkció, akkor miért tűnt el? Ez a szolgálató (mármint a jelenlegi) úgy se rendelkezik rá szoftverrel, tehát azzal működik tovább a modem, amit a UPC-től kapott, abban meg benne volt. Így viszont felejtős a modem, pedig örültem, hogy be tudtam szerezni egy olyat, ami normálisan működik (nem instabil) és a bridge is működött benne. -
Zeller01
tag
válasz
Intruder2k5 #3562 üzenetére
Hátha valakinek előjön ugyan ez a probléma leírom mi volt Velem. Szóval a karakter össze vissza ugrált minden netes játékban. Kipróbáltam másik kábellel az sem volt jó. Wifi vevővel, úgy sem lett jobb. Majd töröltem a LAN drivert, és úgy jó lett wifi vevővel. Úgy telepítettem vissza a LAN drivert, hogy semmi mást, csak az eszközkezelőben drivert kikerestem. Azóta jó.
-
iff
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3565 üzenetére
Köszi a segítséget!
A tp-linken OpenWrt van, beállítottam rajta a DDNS-t, működik. Most már akkor azon használom. Még egyszer köszi.
-
iff
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3561 üzenetére
no-ip-t használom már jó 2 éve, és működött eddig a cisco-val. (akkor eddig, hogy működött)
(DynDns-ről váltottam) Max. annyi volt, havonta egyszer beléptem a no-ip-re.
-
iff
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3558 üzenetére
-
iff
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3556 üzenetére
Szolgáltató t-home. Amúgy mostanában többször volt,hogy belassult a net, meg néha újra indul magátol a cisco. Megnéztem az ip címet és most másik lett amit a t-home adott, pedig régóta ugyan az volt. Átírtam az ipt (no-ip) újra és most elérhető
,de továbbra is the username or password specified are incorrect (badahut). Ha véletlen megint változna az ip, gondolom magától nem fog majd frissülni ez miatt. Vagy a szolgáltató cseszteti? Mint írtam a wifi is sz@r de amúgy is a tp-linket használom.
-
iff
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3554 üzenetére
Igen tudom, csak azt is megkérdeztem. Köszi
Tehát ez a szutyok cisco-val (DDNS) mi történhetett? A felhasználó név és jelszó is jó.
-
Renwick
őstag
válasz
Intruder2k5 #3544 üzenetére
Ez a visszirány:
Power Level:
Channel 1: 47.7 dBmV
Channel 2: 48.2 dBmV
Channel 3: 47.4 dBmV
Channel 4: 47.7 dBmVKöszi!
-
martin66
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3494 üzenetére
Köszönöm!
-
Vernam
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3459 üzenetére
Modem: CISCO EPC3925
Router: TP-Link WR941NDA DNS-t hogy tudom átállítani?
-
Vernam
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3457 üzenetére
-
vviktorr16
tag
válasz
Intruder2k5 #3432 üzenetére
Okè, köszi, lehet első körben kicserèlem egy ismerős tápjával hogy ott is hasonló gond lesz.
-
vviktorr16
tag
válasz
Intruder2k5 #3430 üzenetére
Hát napi 2-3 alkalommal, de változó, mivel van hogy 4-5 óra netezés mellett semmi gond, de volt már, hogy 3 órán belül kétszer is elment a net és 1 percen belül "visszajött".
Körülbelül 2 és fél éve van meg, de ha a táp haldoklik upc-sek foglalkoznak a cseréjével? (vagy máshonnan kell szereznem egy másikat)Köszi.
-
Digital
addikt
válasz
Intruder2k5 #3426 üzenetére
Wifi hálózatból megy, külső hálózatból nem!
A leállítás után 5 percel is benne van az ARP táblában a NAS adatai! -
Digital
addikt
válasz
Intruder2k5 #3424 üzenetére
Odáig eljutottam hogy leállítani le tudom, de indítani nem sikerül! Közvetlen leállítás után sem!
-
poster
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3402 üzenetére
Szia,
Ez lesz az: 192.168.0.10
Beállítottam a cisco felületén, kipróbáljuk köszönöm a segítséget! -
Armatura
tag
válasz
Intruder2k5 #3395 üzenetére
-
st.stofi
tag
válasz
Intruder2k5 #3330 üzenetére
Elnézést hogy beleVauzok, nekem szerencsére műküdik az IP Pt, így nem érint a publikus IP hiánya, de fontos tisztázni, hol van a szolgáltatás átadási pont, azaz meddig a szolgáltató felelőssége az eszköz ill. meddig feügyeli ő a hálózatot, és honnan az ügyfél (bár nem tudom tudtétok-e, de az ÁSZF alapján a Telekom jogosult a saját otthoni hálózatot is ellenőrizni, ha akarja: "Előfizető a fentieken túl tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató az Előfizető hálózatát előzetes időpont egyeztetést követően bármikor ellenőrizheti.", de ez csak egy kis érdekes kitérő).
Az ÁSZF így definiálja a szolgáltatás átadási pontot:
"A szolgáltatás átadási pontja, azaz felelősségi határa:
A szolgáltatás hozzáférési pont a HGW vagy kábelmodem LAN portja vagy WiFi-nél HGW."Tehát a kébelmodem vagy HGW LAN portja (és nem is tesz különbséget kábelmodem és HGW között, egyben kezeli), ahol a szolgáltatás átadásra kerül. Na most ha nincs IP Pt, akkor a Cisco EPC3925 HGW LAN portján privát IP-t oszt, ami nem felel meg az ÁSZF-ben foglalt
"A szolgáltatás típusának leírása:
[...]A Szolgáltató az előfizetőt erre az időre saját egyedi IP címmel látja el.[...]"és
"Az előfizetői szolgáltatás meghatározása :
Internethozzáférés-szolgáltatás: olyan elektronikus hírközlési szolgáltatás, amely során a Szolgáltató IP-cím hozzárendelésével biztosítja az IP adatátvitelt az előfizetői hozzáférési pont, valamint az internet legalább egy belföldi és egy nemzetközi nyilvános adatkicserélő központja között"kitételeknek, hisz a privát IP egyfelől nem egyedi (csupán helyi hálózaton belül, szerencsés esetben), másfelől nem routeolható az internet irányába, így nem alkalmas IP adatátvitelre az internet egy adott pontja felé.
Tehát értelmezésem szerint a Telekom-nak az internet kapcsolat időtartamára egy "saját egyedi IP cím"et kell adnia, a szolgáltatás átadási ponton, ami az EPC3925 LAN portja, és nem az eszköz DOCIS WAN portja, ami felé az eszköz NAT-ol. Szerintem erre való tekintettel és hivatkozással igen is ingyen kellene az IP Pt-t engedélyeznie a Telekomnak, vagy más módon publikus IP címet szolgáltatnia a szolgáltatás átadási (LAN) ponton.
-
ludsimon
veterán
válasz
Intruder2k5 #3328 üzenetére
Most direkt provokálsz?
-
ludsimon
veterán
válasz
Intruder2k5 #3326 üzenetére
Miről beszélsz?
Gondolkodj már egy picit!
Milyen pesszimista hozzáállás?
Nem azt mondtam, hogy úgyse lesz megoldva, hanem azt, hogy soknak tartom ennyiért egy ilyen dolgot megcsinálni!10eFt-ért már 12 hónapra tudok korlátlan vpn-t venni, inkább arra adok ki pénzt, mint egy darab szerelésért.
Inkább marad DMZ-ben. -
ludsimon
veterán
válasz
Intruder2k5 #3318 üzenetére
Ki kell jönniük, a telefonos azt mondja.
Sztem kapok egy másik routert amiben benne van. Erre tudok tippelni. Nem hiszem tudnának bármit is kezdeni az fw-jével. -
ludsimon
veterán
válasz
Intruder2k5 #3316 üzenetére
Egyelőre csak telefonáltam, de a technikai szakértőt kapcsolták aki azt mondta minden további nélkül hozzá tudják adni ezt a funkciót!
Megvágás:
Ez mind relatív.
Mi a megvágás? Szerintem amit a Digi csinál!
Járulékos költségként vegyél 60-eFt értékben routert, switchet, 2 set top boxot.. -
ludsimon
veterán
válasz
Intruder2k5 #3303 üzenetére
Miért hajtanának el?? Holnap délelőtt telefonálok, egy próbát megér!
Mikor EPC3825-ünk volt és szerettünk volna DynDNS-st beállítani és nem lehetett akkor készségesen kicserélték a 3925-re. Viszont abban sem volt IP PT ha jól emlékszek! Szerintem távolról egyedi kérésre aktiválni fogják. Szerintem segíteni fognak! -
wmati
addikt
válasz
Intruder2k5 #3035 üzenetére
Fel bomlott a csatorna össze fogás tapasztalatból mondom ilyenkor teljesen meg tud hülyülni a T-s 3925 ös nem tudom lehet a Upc-s jobban viseli.
-
Renato1993
tag
válasz
Intruder2k5 #3035 üzenetére
Jaja, volt már hard reset is...
A HGW után lóg egy router,azon két PC zsinóron, de nem az lesz a gond, mert egy mezei switchel is kipróbáltam, és a probléma megmarad.
(A két gép között nincs lassulás ha egyikről a másikra rakok át valamit, a nettel van a gond) -
kalozhun100
őstag
válasz
Intruder2k5 #3029 üzenetére
Majd visszatetetem, de most jó így, mert nincsen hozzá eszközöm, amivel visszatudjam tenni.
-
wmati
addikt
válasz
Intruder2k5 #3002 üzenetére
Passzolom biztos lehet valamit. Dchard biztos jobban ért ehhez.
-
club1
veterán
válasz
Intruder2k5 #2856 üzenetére
Az egyik cégemnél hétvégén villámkáros lett a modem, hétfőn cserélték erre. A helyi router 7 másik telephely vpn csatornáját terminálja, de ez, meg a kötbér emlegetése sem hatotta meg őket. Raktáron ezen kívül még tc7200 volt, de abból is kiirtották a bridge módot. Muszáj volt erre az eszközre áttennem a csatornákat...
-
Jimcat
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2754 üzenetére
lehet adok egy reset-et a cisco nak
-
Jimcat
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2750 üzenetére
már nekem sincs más ötletem.
Mondjuk akkor a port check is zártnak látná a 21-es portot -
Jimcat
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2748 üzenetére
már azt is probáltam
az az érdekes hogy van mögöte egy wdr-3600 is Wargalex féle openwrt-vel de az ott müködő 2221-est sem tudom kinyitni .443-as 9091-es megy szépen de a 2221-es nem. -
Jimcat
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2746 üzenetére
az a baj hogy hiába forwardolom a portokat nem nyitja ki
hozzá van adva a 20 port is de a check zártnak mutatja és nem müködik 21-es nyitva van teszt szerint -
modeller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2723 üzenetére
Köszi, a 192.168.100.1-en tényleg bejön az oldala, a T-s 192.168.0.1 miatt én csak ott próbáltam elérni a upc-st is. Már csak az admin jelszót nem tudom.
Az admin, atlanta, cisco, W3212, W2402 jelszavakat kipróbáltam admin user-el, de nem jók. Mi lehet még?
-
modeller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2721 üzenetére
Najó, de hogy teszem bridge-ből router mód-ba, ha nem érem a webes felületét? Bridge módban nincs belső IP cime, egyből a külső cimet kapja a mögötte lévő kliens, akár router akár pc. Nincs 192.168.0.1.
Bár lehet, hogy az a probléma, hogy én nem kértem a wifi opciót upc-től, mert volt wifi-s routerem és ezért megy bridge-ként és ha kérném a wifit akkor kénytelek lennének router módba rakni.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2713 üzenetére
Vettem egy nagy levegőt és belevágtam
Cisco-t újraindítottam és akkor 192.168.0.10-et adott az Asus-nak WAN címként. Próbáltam megtalálni hol lehetne fixálni ezt a címet, de biztos figyelmetlen voltam és nem találtam, úgyhogy most ezt próbáltam beírni a Cisco DMZ-jébe.
Távoli elérést első nekifutásra úgy próbáltam ki hogy letöltöttem a Fizella FTP klienst és valóban elérem az usb-s wincsit.
Hálás köszönet neked, különösképp azért mert neked ez evidens, kb mintha átlagembertől azt kérdeznék 1+1=?, mégse oktattál ki hogy ezt illene tudni, meg hogy használd a keresőt stb.
Persze az élet már csak olyan hogy amint megoldottunk egy problémát azonnal két másik jelentkezik, esetemben az, hogy ha kollégáimnak szeretnék elérhetővé tenni valamit az usb-s wincsin, az még nem jelenti azt hogy a teljes tartalmat meg kívánom osztani. Úgyhogy próbálkozok az Asus FTP kezelőfelületén új fiókot létrehozni, vagy új mappát és ezeket szelektálni a teljes tartalomtól hogy csak ezt nézegethesse akinek felkínálom. Viszont ez a része talán már nem ebbe a topicba való.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2713 üzenetére
Asus kezelőfelületéről képlopóztam ezt:
Akkor ez kell hogy menjen a Cisco DMZ-be.
Kérdés, ez a cím addig marad míg újra nem indítom a Cisco-t? Nincs ugyan szándékomban indítgatni, de talán érdemes lenne ezt, vagy bármi mást, fix-re állítani hogy állandó legyen az Asus Wan ip címe? Na nem mintha tudnám hol kell ezt csinálni a Cisco-nAsuson minden klinenst sikerült fix IP címmel ellátni, de nem tudom annak volt-e értelme, csak játszadoztam vele.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2711 üzenetére
Nem tudom miért rettegek elkezdeni amit írsz
Cisco 192.168.0.1
Asus 192.168.1.1Cisco DMZ-jébe ezt írom: 192.168.1.1?
Olvasgatom hogy mennyivel elegánsabb megoldás a DDNS, mert akkor, ha valaki távolról szeretné elérni az otthoni gépet, akkor nem az ip címet hanem azt a nevet mondjuk kovácsjani-t kell beírni. Mivel az otthoni usb-s wincsi-t csak én akarom elérni, én nem restellem beírni az ip címem. Ennek ellenére jó még valamire ha regisztrálok a DDNS-re, figyelembe véve hogy bár dinamikus a T-s kábelnetem, de időtlen idők óta állandó az IP címem.
Olvasok a port forward-ról. Ezt a cisco menüjében kell keresnem és portot nyitni? De melyiket? Vagy találomra beírok egy kétjegyű számot és az lesz a megnyitott port? Egyáltalán, minek kell nyitnom bármit is? -
vartomy
újonc
válasz
Intruder2k5 #2699 üzenetére
Szia!
A DMZ-s megoldást leírnád részletesen?
-
válasz
Intruder2k5 #2642 üzenetére
Szuper, köszi!
Gondoltam, hogy lehet ilyen megoldás, csak lusta voltam megkeresni, úgy vagyok vele, mint az OpenWRT telepítéssel - nehezen akarok nekiállni egy működő rendszer lecserélésének...
De amint lesz új routerem idén, lecserélem a 1043-on OpenWRT-re.
-
válasz
Intruder2k5 #2638 üzenetére
Nem sajnos, ezt kapom állandóan:
Sat Jan 3 23:47:03 1970: INADYN: Started 'INADYN Advanced version 1.96-ADV' - dynamic DNS updater.
Sat Jan 3 23:47:03 1970: W: DYNDNS: Error: device has no WAN Address
Sat Jan 3 23:47:03 1970: W:'RC_ERROR' (0x1) updating the IPs. (it 0)@wmati: az remek
-
BBalu
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2330 üzenetére
Sziasztok!
EPC3925 a router/modem, a gépben nem LiteN szabványú kártya van.
Az úgy kivitelezhető-e, ha van egy felesleges tp link wr841nd típusú routerem, azt berakom a hálószobába, mert ugye ide jön az ip tv miatt kábel, és akkor itt helyben lenne. (Lehet, hogy így még kábelezni is érdemes lenne)
Esetleg így el tudnék vele érni 300mbps-ot?Egyébként ahhoz képest hogy az epc-ben beépített antenna van az udvar végében simán tudok skypeon telefonálni. Otthon tl wr1043nd-vel egy szinttel lejjebb már nincs szinte jel :S Mondjuk az vasbeton.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest