- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz
geogabcsi #3625 üzenetére
Na, átnyomtam hálózaton két gép között (epc3925-ön keresztül) egy kb 3 és egy 7 Gigás fájt és a következők az eredmények:
A 3 GB-os fájl olyan 64-87 MB/s ment oda vissza, a 7 GB-os szintén, csak a vége fele lelassult már a másolás és olyan 50 MB/s volt az utolsó 30 másodpercben (Valamiért a Windows csinálja ezt, ha az intézőn keresztül másolsz).
Gyakorlatilag szinte ugyan olyan volt a másolás, mint amikor switch-en keresztül ment át, kivéve hogy azzal már volt 90MB/s felett is, na de mindegy. -
Alteran-IT
őstag
válasz
kalozhun100 #3623 üzenetére
Rámértél az adapterre, főleg hogy folyamatosan hozza azt a feszt és áramerősséget ami kell neki? Amúgy sajnos az se "gyári", az adaptereket másik cégtől rendelik hozzá, de végül is ilyen alapon nevezhetjük gyárinak.
A firmware az eleve pocsék, legalább is amit művelnek vele, de ennek ellenére stabil a modem, tehát nem hinném, hogy az lenne a hibás, max ha a memória nem sérült amin a szoftver van.
A beállításokat meg ha nem változtattad meg és úgy lett hirtelen rossz, akkor nem hinném, hogy a beállítások okoznák ezt. Esetleg egy reset-et megpróbálhatsz rajta, viszont akkor lehet, hogy egyes funkciók eltűnnek (már ha megvannak), mint amiket itt említettünk és akkor nem is valószínű, hogy megoldódik a probléma.
Másik adapterrel is meg kellene próbálni, biztos ami biztos, ha úgy se jó, akkor szólni kell a szolgáltatónak, mert vagy a modem, vagy a hálózat hibás arra felé, minden esetre ők látják hogy újraindul, hiszen mindig le kell kérni a CMTS-től a konfigurációs fájlt és el kell végezni a regisztrációt, az pedig feljegyzésre kerül.geogabcsi: Mindjárt lemérem neked egy ilyen router 2 LAN portja közötti sebességet.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3619 üzenetére
Hát nem tudom, szerintem nem véletlen. A nálam lévő 2 modemnek (UPC/T-Home) is 1A-os adaptere volt, aztán volt egy csere és úgy lett egy 1,5A-es adapter az egyikhez.
Ilyen modemes (EPC3925) hirdetéseknél is úgy láttam, hogy a legtöbb ilyen modemhez valamiért csak 1A-es adapter van (képek+leírás), a miértjét sajnos nem tudom, de véletlennek elég sok lenne. -
Alteran-IT
őstag
válasz
kalozhun100 #3616 üzenetére
Én is tápegységre gondoltam, főleg hogy egyes szolgáltatók nem is adják meg hozzá a normális 15V 1.5A-os adaptert, csak egy 1 A-ost, így ha az kicsit is instabil lesz, akkor produkálhat ilyet.
A cserével kapcsolatban pedig, hogy ha a szolgáltató nem cseréli be, akkor neten lehet pár száz forintért rendelni, persze használtan, bár valahol újonnan is láttam, mikor múltkor kerestem.Amúgy az is lehet, hogy karbantartás van, vagy csatornákat visznek be a hálózatba, vagy pedig szórakozik valaki a modemmel és folyton újraindítja a webes felületről, vagy egy parancsot küld neki és úgy. Érdemes lenne utánanézni.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3590 üzenetére
Mondjuk neked most bridge módban van, lehet ha visszaváltod, akkor ott lesz, persze nem valószínű. Nem értem de tényleg, hogy a szolgáltatók mi szerint válogatják a funkciókat.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3584 üzenetére
Azon gondolkodtam amúgy, hogy lehet, hogy modem regisztrációnál auto megvizsgálja a rendszer a modem szoftverét (vagy éppen fordítva, vagyis a modem infót kér a szervertől) és ha nem a legfrissebb van rajta, akkor frissül. De nem tudom.
st.stofi: Ilyen funkciót nem láttam a T-Home-os routerben, bár az is igaz, hogy az is resetelve volt. Egyébként ez az eredeti neve a menüpontnak? Véletlenül nem tudod, hogy melyik ponton belül van?
A modem szoftvere pedig:
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c.bin
Firmware Build Time: Dec 3 09:44:16 2013Ezt amúgy én is észrevettem, már mint azt, hogy a két modemen belül más-más menüpontok és funkciók érhetőek el.
Pl. a T-Home-osban lehet a Wireless résznél szkennelni az adott sávot, hogy milyen eszközök érhetőek el (gondolom WDS-re vagy ilyesmi), a UPC-s ben ez a funkció viszont nincs meg, viszont a T-Home-osba sincs pár funkció ha jól láttam, mint pl a Factory reset az Adminisztrációnál (ez ott van a UPC-sben, viszont nem működik), na meg a jelszóvédés elmaradt, tehát érdekes.Egyedül csak azt nem tudom, hogy miért jó ez ezeknek a hülye szolgáltatóknak? Nem az lenne a lényeg, hogy ha az előfizető már előfizetett a béna csomagjaikra (amit az esetek 50%-ban meg se kap) és az eszközre, akkor már legalább az eszköz funkcióit teljesen ki tudja használni? Jó igaz, tudom, hogy modem tulajdonjoga a szolgáltatónál marad, viszont akkor azt se értem, hogy ha lemondják a szolgáltatást, akkor az esetek 90%-ban a szolgáltató miért hagyja ott az eszközöket. Nem tudom miért ilyen hülyén csinálják, de felháborító, főleg hogy néha a használható funkciókat se használhatnák az előfizetők (gondolok itt azokra a funkciókra, amik fantomot játszanak és valakinél vannak, valakinél nem).
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3582 üzenetére
A kényszerítettről hallottam, főleg akkor mikor a sok T-Home-s felhasználó panaszkodott itt-ott, hogy mindenki megkapta a még akkori teszt szoftvert és még akkor eltűnt náluk a bridge.
A másik része meg azért fura, mert elméletileg ez a modem biztosan volt többször is újraindítva még hálózaton belül és nem kapta meg a szoftvert, meg olvastam olyat is (külföldi UPC-s fórumok), hogy sokaknak van ez a szoftver ezzel a hibával és ők is resetelték hálózaton is és nem kaptak frissítést, de még csak a funkciót se kapták vissza.
Így viszont már abban se vagyok biztos, hogy ez a modem megkapná-e a frissítést. Ki kellene próbálni. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3577 üzenetére
Amúgy úgy látom, hogy neked frissebb szoftver van rajta, ami érdekes, mert ez a modem is nemrég (1-2 hónapja) került le a hálózatról.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3579 üzenetére
Bocs, nem vagyok UPC-s, csak az oldalukon olvastam, de akkor nem tudom, hogy mit lehet adatmodositas alatt.
Szerintem is a legjobb modem, csak az a baj, hogy egyik szolgáltató se tud egy rendes szoftvert adni hozzá, legalább is azok nem, akiknél elérhető.
Info: -
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3577 üzenetére
Igen, de ott nem csak az első regisztrációt lehet megoldani? Úgy tudom, hogy ha valaki cserélni akar, akkor az adatmodositas.upc.hu alatt kell megtenni (a jelenlegi hálózaton lévő modemmel), legalább is valamikor a honlapjukon olvastam. Mondjuk nem is értem, minek kell két külön oldal, hogy ha egy alatt el lehetne intézni mindent.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3575 üzenetére
Hát nem tudom, lehet igazad van, még nem próbáltam, csak annyiban gondolkodtam, hogy ha már felhoztad, hogy ugye észrevehető, hogy a UPC se szabja annyira személyre a Cisco-s modemeket, mint pl az Ubee és Technicolor modemeket, mert a Cisco nem engedi, tehát valószínű akkor ugyan úgy van T-Home-nál is (nekik se engedi annyira), de nem tudni. Valahogy viszont akkor muszáj lenne megoldani a reget, mert így használhatatlan.
Valaki van aki UPC-s és bevállalna egy modem reget egy frissítésig? (http://adatmodositas.upc.hu/ majd vissza.) Nagyon hálás lennék érte és természetesen a postaköltséget állom.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3573 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam, mert van egy ilyen T-Home-os modemem is (a bridge hiánya miatt pihen egy jó ideje) és reset előtt üres volt az a rész, ahol most a Connection Mode és az MTU van, na de ennyi erővel akkor a T-Home-osba is tudnék varázsolni bridge-t ha lefrissíti magát UPC-s szoftverrel/beállításokkal, legalább is elméletben.
De egyébként semmi más megoldás nincs? Mert a UPC-s regisztrációt nem hiszem, hogy meg tudnám oldani, így viszont csak annyit tudok max tenni, hogy másik modem beszerzése, ami tudja a bridge-t és nem resetelem, de ezt hagynám utoljára. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #3571 üzenetére
Sajnos nincs olyan UPC-s ismerősöm (mármint előfizető), akivel be tudnám regeltetni a hálózatukba, akitől meg szereztem, az már nem UPC-s.
De amit nem értek tényleg, hogy ha egyszer ott volt a funkció, akkor miért tűnt el? Ez a szolgálató (mármint a jelenlegi) úgy se rendelkezik rá szoftverrel, tehát azzal működik tovább a modem, amit a UPC-től kapott, abban meg benne volt. Így viszont felejtős a modem, pedig örültem, hogy be tudtam szerezni egy olyat, ami normálisan működik (nem instabil) és a bridge is működött benne. -
Alteran-IT
őstag
Sziasztok!
A helyzet az, hogy van egy ilyen a címben is említett modem (UPC-s, de nem a UPC-nél van beregelve és nem is T-Home
) és a gondom az, hogy eddig működött benne a bridge mód, vagyis megjelent a Working Mode (és annak választható funkciói) az adminisztrációs felületen, azonban egy reset után már csak a Connection Mode és az MTU jelenik meg és sehogy se tudom előcsalni a bridge módot, pedig már próbáltam HTML injekciót is (403 Forbidden-el eldob), de semmi, holott előtte működött (tesztelve volt), tehát tudnia kellene egy reset után is.
Valakinek van valami ötlete rá, vagy már teljesen felesleges vele foglalkoznom? Csak mert nem akarom elhinni, hogy egy reset-től elfelejti a funkciót, ami benne van a szoftverében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged