- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Yettel topik
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
esattila
csendes tag
válasz
Semplar #10770 üzenetére
"Amúgy van Comodo Offline Installer a fórumukon.
Comodo Internet Security Premium (Comodo Firewall and Comodo Antivirus Only)"
Javaslom figyelmedbe azt, hogy a fórumukon 2017 április 15 óta nincs válasz erre a hozzászólásra. -
esattila
csendes tag
válasz
blattida #10769 üzenetére
1. "Elsiklottál a fölött is, hogy már írtam, hogy a neked nem kellő részek nem különálló modulok"
Nem siklottam el, csak próbáltam rávilágítani arra, hogy felesleges a marketinges mellébeszélés. Például az olyan, hogy én a homokozóról, meg a viruscope-ról írok, te meg a hips-ről. ( Amúgy a hips sem monitorozott. )
2. "Így meg semmi értelme annak, hogy a comodo tűzfalának összetételén rágódj,"
Hogy mit rak fel a COMODO, és hogy az mennyire monitoroz, azt a 3.9.76xxx óta figyelem, és most jutottak el oda, hogy olyat akarnak letolni a torkomon, amiből nem kérek.
3. "ok, ez csak arra vonatkozik, hogy nem kell letöltenie a telemetria konfigot, mert az helyben már megtalálható a gépen."
Nem hiszem, hogy ennyire amatőr programozók lennének a COMODO-nál... Ha a gépen megvan, akkor a már a letöltési kísérlet előtt "not needed"-del kerül bejegyzés a saját naplóba, és nem a hibaként, "Fail"-lel írják a windows naplójába ( is )."Mint most írtam, hagyd a comodot és válassz mást"
Valószínűleg ez lesz. Csak szóltam, hogy aki nem szereti, ha suttyomban monitorozzák a felhasználói szokásait és olvassa ezt a fórumot, az is választhasson mást. -
esattila
csendes tag
válasz
blattida #10767 üzenetére
1"az online telepítőnek több értelme van, mivel a felhasználó állíthatja be, hogy mire van szüksége, mit húzzon le a telepítő."
Oké - tekintsünk el attól, hogy már baromi régóta nem célszerű a netre engedni a gépet tűzfal nélkül, még online tűzfal telepítőért sem, - bizonyára elsiklottam afelett, hogy hogyan lehet kiválasztani, hogy nem kérem a homokozót meg a viruscope-t meg a cse-t. Megmutatnád pár képpel?"a hetes windows óta meg az összes tűzfal csak a win api-n keresztül fér hozzá a hálózathoz, így, gyakorlatilag, csak egy felületet adnak a windows tűzfalához."
Szerintem meg az összes tűzfal, - beleértve a windowsét is - csak felület a win hálózatot kezelő részének api-jához, különben a windows nem írná ki, hogy a windows tűzfal kikapcsolva/nem aktív.3"Ezt annyira nem értem."
A Windows logban ott a bejegyzés, hogy:- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="cmdagent" />
<EventID Qualifiers="49152">1</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>10</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2018-01-03T15:29:46.603322100Z" />
<EventRecordID>183</EventRecordID>
<Channel>COMODO Internet Security Trace</Channel>
<Computer>esattila-PC</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data>Fail download telemetry config (hr=0x80070002)</Data>
</EventData>
</Event>Nekem a tűzfal kell - de lehet, hogy ilyen pupokkal már nem sokáig -. Nem kell sem a viruscope, sem a homokozó sem a cse, sem az internet security. És nem is akarom, hogy ezek bármekkora helyet foglaljanak a gépemen.
-
esattila
csendes tag
Kérdések, kérdések, kérdések...
1, Miért nincs a tűzfalnak - ami nélkül normális esetben nem mégy a netre - offline telepítője?
2, A tűzfal telepítőjébe miért van beletéve a Viruscope meg az az Auto-elszigetelő, amikor a tűzfal feladatokhoz egyiknek sincs köze?
3, A tűzfal frissítésekor miért akarja letölteni a telemetrika konfigurációt?Bár a 2 és háromra ott lehet a válasz a Viruscope leírásában: Ez az "alrendszer dinamikusan elemzi a futó folyamatok viselkedését és azok aktivitásáról feljegyzést készít, amelyet meg is tart.", azaz monitorozza a gép - és ezáltal a felhasználó - tevékenységét.
Amúgy meg: Boldog új évet mindenkinek!
-
esattila
csendes tag
válasz
blattida #10581 üzenetére
Köszönöm. ( A gyors választ is. )
Pedig jó lenne... ( Mondjuk érdekes, hogy ahhoz hogy legyen tűzfalam, a netre kell mennem tűzfal nélkül ... )
A 8.2-nél még volt, az megvan. Majd kipróbálom azt feltelepíteni és frissíteni az aktuális verzióra, és meglátom mi lesz, és esetleg beszámolok. -
esattila
csendes tag
Sziasztok.
Megadná valaki, hogy honnan tudom letölteni a COMODO firewall offline telepítőjét?
Köszönöm.
-
esattila
csendes tag
válasz
blattida #8574 üzenetére
"még abban az összehasonlító tesztben sem az szerepel, hogy 2014-es lenne"
Bocs, megvezetett a Comodo-t mutató képgaléria első képe alatti képaláírás "Comodo Internet Security Complete 2014" szövege...Amúgy meg valóban lehetséges, hogy még nem jelent meg az újabb főverzió ( nevezzék azt akár 2014-nek vagy 7-esnek ).
-
esattila
csendes tag
válasz
#79621120 #8567 üzenetére
"Amint látom a Comodo Internet Security Complete 2014 elég jó értékelést kapott."
Az értékelésről nem írtam, nevet nem találtam el, de a megjelenés időpontjában ( (#8395) esattila és (#8400) esattila ) számottevően nem is tévedtem. -
esattila
csendes tag
válasz
Krystal_s #8530 üzenetére
"Már csak azt lenne jó tudni, hogy amikor nem fut nálam a Skype, akkor miért akarnak hozzám kapcsolódni Win Op Systemen keresztül a Skype porton ?"
Valószínűleg azért, mert az ő gépükön futó Skype-kliens a te géped Skype-portján tapasztalható válaszképtelenségből "tudja", hogy te kiléptél a Skype-ból. -
esattila
csendes tag
válasz
handrash #8503 üzenetére
Pontosan én sem. Viszont az általad belinkelt elemzés ideje óta ( 2013-09-01 21:29:09 ) lehet, hogy egységesebbé vált az eredmény, szóval szerintem megérne egy új elemzést ( és feltölteni sem nagy ügy a 381 kb-ot ). ( Amúgy meg azt tippelem, hogy adatokat lophatnak, a számítógéped erőforrásait a saját céljaikra használhatják és egyéb dolgok, amiket a trójainak nevezett programok csinálnak. De ez csak tipp, mert akár az is lehet, hogy ez a fájl valami proginak része amivel a fejlesztők a számítógép egyes tevékenységeit mélyebb szinten tudják vizsgálni. )
Ha mégsem lett egységesebb az elemzés eredménye akkor jó lenne tudni, hogy
a, biztosan szükséged van-e ennek a fájlnak a futtatására;
b, mennyire megbízható ahonnan a fájlt beszerezted;
c, te szerezted-e be vagy automatikus update vagy levélben/közösségi oldalon kaptad;
d, vagy csak valami program írta, hogy ez az update kell neki;
d1, mit csinál az a program ami szerint neked szükséged van erre a fájlra;
d2, mennyire van szükséged arra a programra, ami szerint kell ez a fájl. -
esattila
csendes tag
válasz
handrash #8479 üzenetére
"Hol tudnék utána nézni annak, hogy ez pontosan mit takar?"
Na, közben időm is lett, meg az onlájn víruskereső neve is beugrott.
Szóval, ha valami halandzsa vagy láthatóan random vírusnévvel találkozol egy fájloddal kapcsolatban, akkor menj el a virustotal.com-ra, és oda a fájlt feltöltve akár a régebbi elemzések eredményét megnézheted, de kérhetsz új elemzést is. ( Én egyszer belefutottam olyanba hogy csak az egyik szerint volt a fájl nem tiszta, akkor azt az egyet elkönyveltem téves riasztásnak, a fájlt meg tisztának. ) -
esattila
csendes tag
válasz
handrash #8479 üzenetére
Ebből még sehol, mert vagy téves riasztás, vagy csak gyanús fájl, vagy még nincs elnevezve a vírus.
Várni kell vele, addig is van valami valami onlájn víruskereső, ami legalább 20 motorral és/vagy adatbázissal átnézi a fájlt. Ott azért már ennél konkrétabb nevek szoktak lenni, ami alapján elindulhatsz. -
esattila
csendes tag
válasz
micafighter #8398 üzenetére
"Esetleg tudsz valami pontosabb/konkrétabb ETA-t ?"
Még ennyit sem, csak saccoltam. Szivárognak az infók a heteshez, ( milyen lesz a kinézete, mik lesznek benne, folyik a bétatesztelés ), meg általában az szokott lenni, hogy új év új verzió, az új év meg már három hónapon belül itt van ( a hatost is valamikor tavaly decemberben adták ki) . És mivel a CIS-nek van fizetős változata is, szerintem a Comodo sem akar kimaradni abból, hogy a többi hasonló profilú céghez hasonlatosan marketing kampányt építsen az új verzióra.( Még erre a fórumra is csak akkor találtam rá, amikor megoldást kerestem az újraindulásra, hogy hátha valakinél már elfordult és megoldotta valahogyan. )
-
esattila
csendes tag
Ezt az érdemes egy próbát tenni végigjátszottam 4 verzióval néhányszor. 2 volt a 6.0-s sorozatból és 2 volt a 6.2-esből. És elment vele egy hónapom úgy, hogy a működő gépet nem hagyhattam magára egy fél órára sem, nehogy egy pillanatnyi áramkimaradás miatti újrabootolási ciklus esetleg elfüstölje a vinyókat. ( Egyébként mintha már a bootolás közben a CIS megakasztott volna valami bootoláshoz elegendhetetlenül szükséges processzt, de a processz neve nem került bele sem a windows, sem a CIS logjába. És sajnos tanuló módban is megakasztotta, mert amikor világossá vált, hogy a CIS miatt van, akkor betettem, hogy tanuljon.)
Ezért kérdeztem, hogy mekkora az esélye, ha az upgradeinstaller-rel csinálom, akkor már nem fog újrabootolni?
Mert lehet hogy inkább megvárom a 7-es verziót, pár hónap múlva úgyis esedékes, ez meg most gond nélkül megy.
-
esattila
csendes tag
válasz
blattida #8326 üzenetére
Most az 5.10.valahányas fut Vista x64-en. Valamikor az év elején felraktam a 6. valamelyiket. Aztán júliusban gondoltam engedem, hogy frissítse magát.
Na ez magával hozott egy problémát. Azt, hogy bootolás közben újraindult. Volt, amikor az újraindulás után normálisan ment tovább, és volt amikor csak a csökkentett módba való belépés után indult normálisan. Kipróbáltam csak a több verzióval is, de mindegyikkel csinálta. Próbáltam a tanuló módot is, de akkor is újraindult. Amikor már a csökkentett módból sem bootolt be rendesen, akkor meguntam és visszaraktam az 5.10.valahányast, azóta ez probléma nem jött elő.
Mekkora az esélye, hogy ha az upgradeinstaller-rel csinálom, akkor már nem fog újrabootolni?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Battlefield 6
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Bitcoin topic
- Kedvenc zene a mai napra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3103
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest