- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- LTE frekvenciák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
márNemKereső
tag
Persze, ebben igazad van.
De ha most egy (majdnem) konkrét példát hozok rá, hogy miért vagyok kissé gyanakvó az ilyen "túl szép ahhoz, hogy igaz legyen" jellegű rendszerekkel kapcsolatban, akkor megint jön a szokásos "paranoiás vagy! Akkor ne használd! stb." reakcióáradat. -
Ahogy blattida is írta, ott nem lehet a svchost.exe
-
-
törölt tag
No hát ugye a szitu az , hogy eleve úgy készültem, hogy MSE + Vista fal, csak közben módosítottam.
2004- ben szívtam be a blastert vagy a sassert már magam sem tudom - azt is hanyagságból, pedig netezek, még 2. 5 év és ha addig sem jö be semmi akkor elmondhatom, hogy 10 éve semmit ... előtte meg 97 meg 2004 között megint csak semmit 2002 -ig nem is volt itthon netem
Az MSE nekem nagyon bevált Agnitum mellett - mert mind a kettőnek van Antispyware modulja és nem akadnak nem lassítanak - az Agnitum amúgy is kikapcsolja a sajátját, ha összeférhetetlenséget érzékel. MSE - nél nincs ilyen.
Használok mindenféle böngészőt, de főleg Windows Internet Explorer 9.0 -t SmartScreenszűrővel , védett móddal, ActiveX szűréssel követésvédelemmel minden jóval :-)
Az nálam alap, hogy egy Windows install egy AV telepítést bír el, helyesebben egy fajta AV telepítést - nyilván ha kijön az MSE 3.0 nem fogom újrahúzni a Windows -t :-)
Éppen ezen okokbvól kifolyólag kérdeztem, hogy az MSE + a BOclean hogy jönnek ki, mert akkor felpakolnám még mellette, aztán meglenne a hawaii érzés
Szerk : Defense + -om pedig így is van, és Sandbox is _K
-
törölt tag
Van valahol számszerűsítve, hogy mennyi-t ismer a Comodo?
-
Krystal_s
addikt
én is megnéztem a dll-t és még le sem töltöttem már jelzett rá. hozzáadtam a mellőzöttekhez és akkor berakta az AV részen a mellőzöttek listájába...
ha jól tudom a d+ megbízhatóba akkor teszi ,ha nem mellőzted ,hanem megbízhatónak jelezted. szóval simán mellőzésnél nem teszi be a D+ listába. ezért nincs ott nálam és Levinél sem.Arki: hát jó lenne vmi, mert nekem az xp-s gépen rendszerbetöltés után 1-2 perccel is 1 percig les vmit az ügynök. nálam manuálisra van állítva az index. ma azt vettem észre, h mielőtt a cmdagent lesne vmit ,előtte az svchost van 100%-on kb fél percig. mindez csak a rendszerbetöltés után közvetlenül.
az a másik bug ,ami miatt a videókra is ugrik az is megvan
napok óta TC-t használok a Win intéző helyett. TC-ben lista nézetben nincs gondja, miniatűr nézetben ,ha olyan mappában vagyok ,ahol van avi, akkor ott is ráugrik az ügynök. (napi 1x ez is fura miért nem folyamatosan )
érdekes ,h nálam csak az 5-ös verziók óta csinálja ezeket...előtte ilyen esetben az explorer.exe miatt teleírta a D+ naplót memória hozzáférés néven, de nem terhelte le 1percig 100%-ra a procit.ui: közben most kipróbálom ,h egyszerre adom hozzá 1ik videós mappát az AV és a D+ kivételekhez is.
-
blattida
nagyúr
Ami nem is meglepő.
Ez az 5.8 pedig úgyis átalakul majd hatossá a végleges verzióig, plusz lesznek még újabb szolgáltatások is benne, ám ez még a jövő zenéje...
Wasp91
A sandbox jó dolog, kellő védelmet tud biztosítani, de mellette nagyon idegesítő és nehézkes is tud lenni a cis használata miatta. -
blattida
nagyúr
Az 1.1.0.3-ast. De közben rájöttem, hogy az, amit írta , még xp-n történt. Most 7-est használok és ezen még nem futtattam a clt-t, csak most, reggel, és akár sandboxban, akár kívül futtattam, mindig 340 pontot kaptam, és most nem is rakja be a megbízható fájlok közé a clt.exe-t.
A digitális aláírásra rosszul emlékeztem, nálam sincs. -
blattida
nagyúr
Nem tudom, mi lehetett a gond, gondolom a kiszolgáló oldal volt túlterhelve...
Nálam most reggel gond nélkül frissült a .1355-ös buildre. Csak a netkapcsolatot érintő hibát orvosolhatták benne, az említetteken kívül:CIS 5.4.189822.1355?
IMPROVED! Installation experience on Windows 7 and later
IMPROVED! Realtime performance impact to the daily PC operations should be lower in this version
FIXED! HIPS doesn't block some actions that can be used by malware
FIXED! HIPS doesn't block modifications to the protected files under certain conditions
FIXED! Firewall sometimes blocks safe applications such as MSN messenger, Skype
FIXED! Some installers crash when CIS is installed
FIXED! Firewall does not detect MAC Spoofing although "Protect the ARP Cache" option is selected
FIXED! Firewall causes high DPC latency under certain conditions
FIXED! Antivirus crashes while scanning specially crafted .PST files
FIXED! Antivirus crashes after or during virus database updates -
Krystal_s
addikt
-
blattida
nagyúr
Én nem tapasztaltam ilyet, szerencsére nálam ez a probléma nem jelentkezett.
Pá
Nem használok előre létrehozott szabályokat, csak egyedieket.
Azt a szabályoknál meg tudod nézni, hogy mik vannak hozzárendelve az egyes előre létrehozottakhoz. Comodo/Tűzfal/Hálózati bizt. házirendek/Predefiniált házirendek/ a kérdéses szerkesztése. -
Arki
tag
De, novemberig viszont valószínűleg nem fogok sokat foglalkozni a dologgal - suli+esküvő
.
Más: fentebb volt kérdezve az AV része. Nos, az AV kapott már VB100-at: http://www.virusbtn.com/vb100/archive/vendor?id=93.
-
vv5204
senior tag
A fórumon is belinkeltek egy érdekeset. Egyik azt mondja Malware a másik,
hogy Safe. Na döntsd el, hogy mi a stájsz.
Még lehet ezt fejlesztgetni. Részemről a VT-nek -egyenlőre- nincs párja. -
blattida
nagyúr
Azt, hogy a mesterséges intelligencia milyen elven dolgozik, nem tudom, de valószínűleg köze van a heurisztikához valamilyen formában, de majd megtudjuk a részleteket...
Most tesztelem, a cis av-ja által meghagyott fájlokon, melyek futtatására még a cima sem válaszolt, szinte mindegyikre malware a valkűr válasza, természetesen nem az összes ai által...jellemzően a 12-es elég aktív...
Például: Malware, Safe, 50% -
wilburwalsh
tag
Akkor pontosítok...
Ha valakinek csak 1 gépe van:
Windows rendszeralkalmazás (SYSTEM):
Mehet ki általánosan.
Bejövő kapcsolatokat tiltani - az összeset.
Svchost.exe:
Mehet ki általánosan.
Bejövő kapcsolatokat tiltani - az összeset.Ha valakinek több gépe van, továbbá fájl- és nyomtatómegosztást szeretne:
Windows rendszeralkalmazás (SYSTEM):
Mehet ki általánosan.
Bejövő kapcsolatokat engedélyezni - a helyi hálózatunkból.
Bejövő kapcsolatokat tiltani - az összeset.
Svchost.exe:
Mehet ki általánosan.
Bejövő kapcsolatokat engedélyezni - a helyi hálózatunkból.
Bejövő kapcsolatokat tiltani - az összeset.A létrehozott szabályok ilyen sorrendben szerepeljenek a Hálózati biztonsági házirendben, mert a Comodo a szabályokat felülről lefelé értékeli ki.
Ilyen alkalmazásszabályok létrehozása mellett nyugodtan lehet választani a Láthatatlan portok varázslójánál a 2. opciót - Értesítés bejövő kapcsolódáskor. Viszont, ha egy program bejövő kapcsolatot akar fogadni, akkor gondoljuk jól meg, hogy az tényleg szükséges-e neki. (Esetleg teszteljük le úgy, hogy blokkoljuk a bejövő kéréseket, és csak akkor engedélyezzük azokat, ha így nem működne rendesen az alkalmazás).
-
Krystal_s
addikt
hát már régen szóltam hozzá
most olyan gondom lenne a kis drágával h naponta kb 2x-3x az xp-s rendszeren ,ha megnyitok egy mappát ,amiben sok kép van és thumbnails - miniatűr nézet, akkor felugrik a cmdagent.exe procihasználata 80-100%-ra és kb fél percig minden lefagy, amíg az vmit leseget. elég zavaró
képnézegetőben szintén volt ilyen sok kis kép esetén...és néha filmek lejátszásánál is. azt hiszem az új CIS óta van ez, de lehet h mióta a mappa beállításokban bekapcsoltam h gyorsítótárazza a miniatűröket. ugyanis így nem dolgozik annyit az explorer.exe, gyorsabban betöltődnek a kis képek, és megszűnt a defense+ naplóban az a sok explorer.exe memória hozzáférés ,amit korábban már említettem.
nem tudom mit kéne kikapcsolnom, vagy átállítanomsemmi ötletem.
légyszi help ! -
-
blattida
nagyúr
Az auto sandbox, Te is tudod, nem sandbox, csak korlátozott jogosultságokkal kerülnek futtatásra az ismeretlen alkalmazások és fájlok.
I
gen, az általad említett két korlátozási szinten tényleg nem lesznek nyomok, viszont az adott fájlok és alkalmazások sem tudnak normálisan futni, ezért nem látható, hogy mit is tennének valójában a rendszerrel és egyéb programokkal, ezért van az, hogy alapbeállítások mellett kisebb korlátozással kerülnek futtatásra.Az igazi természetesen az lenne, ha igazi sandboxban történne a futtatás, azaz lenne fájl és registry virtualizáció, viszont ezt a comodosok valamiért nem alkalmazzák, ők tudják, hogy miért, valószínűleg azért, mert mint a fórumukon írták, több tízezer alkalmazással tesztelték a rendszert és úgy találták, ez adja a kellő egyensúlyt a futtathatóság, a működés és az erőforrások használatának tekintetében...
Fire
Az az auto sandbox, a manuális sandboxot nem tudod kikapcsolni, az vagy megy, ha ott futtatnál valamit, vagy nem. -
1. Ha valaki kitesz ilyen jellegű videókat és ráadásul még a Comodo-hoz is köze van, akkor pláne nem lehet semennyire sem elfogult
2. Kiállni valamiért meg elfogultnak lenni, az két teljesen különböző dolog
3. Sajnos sok ember elhiszi, amit lát, a részletekre nem figyel, nevezetesen meg van rendesen kozmetikázva. Mire alapozom ezt? Hát arra, hogy annak idején, amikor tesztelte a KIS2011-et és nagyon rossz eredmény született(amit természetesen elfogadtam, ezzel nincs gond), akkor rászántam az időt, a videó alapján kiírogattam a linkeket, amit a KIS2011-hez használt, meg amit az akkori CIS teszteléséhez.
(Tényleg nem volt kis idő, mert kiégtek a szemeim, mire a linkeket el tudtam valahogy olvasni a videón) Nos#KIS 2011 minden linket fogott(legtöbbet még megnyitni sem engedte, nem hogy letölteni), amit a CIS teszteléséhez használt (nem mellesleg legalább 2x annyi linkel tesztelte a KIS-t, mint a CIS-t)
#CIS-re rászabadítottam a KIS2011-hez használt linkjeit, ugyanúgy számos fertőzést bekapott, többet...
Innentől számomra felejtősek a tesztjei. Fogadni mernék, ha most valaki venné a fáradságot, és a mostani CIS 5.3-as tesztjéből kiírogatná a linkeket, akkor jelen pillanatban bármely ismert kergető ugyanolyan eredményt produkálna, mint a CIS (vagy mindet fognák), de nem lenne szignifikáns különbség
Még1x mondom: Ez a HSZ nem a Comodo terméke ellen szól, vagy a Kasperky fényezéséről, pusztán egy emberkének a tesztjeiről, aki nem csak elfogult, de még meg is vezeti az embereket.
-
Kösz, akkor csak rosszul emlékeztem. Amúgy kifogástalanul, észrevétlenül végzi a dolgát, nem kérdez(pedig FW és D+ is biztonságos szinten van, igaz nem is telepítek gyakran, de akkor meg tanulóra teszem), CLT 340/340, teljesen mindegy, hogy ki avagy bekapcsolva van az SB, szóval pöpec.
Nem teljesen idevaló, de talán lesz valakinek infója. CTM házatáján mi a szitu? Várható a közeljövőben új build, ami már valóban W7 x64 kompatibilis?
-
vv5204
senior tag
Lejárt az idő korlát közbe.
A csuszkákat húzogatva, néhol pont van a magyarázó szövegek végén.
Gondolom nem kell sehova. Például:
- D+ > Szám.bizt.házirend > Mindig sandboxban.
- Tűzfal > Tűzfal viselkedés beállítása > Általános beállítások.A D+-nál a többi helytől eltérőn, a Számítógép biztonsági házirend egyes
számban van. (A tűzfalnál ez, házirendek) -
F34R
nagyúr
ja pontosan valahogy úgy , mert hiába van benne az avira volt olyan fájl amit nem tudott eltávolítani , amit Avira simán megtalált. Szóval így on-demand vizsgálatnál megint csak elvérzik , de nem hiszem hogy csak comodo-t használná elég sok exploit-t leírtott (egy AV max 10-t de így hogy több van benne elég sokat megtalált )
-
-
blattida
nagyúr
Azt tudom, csak nálam IDM van fönt, azt használom letöltésre, ő pedig hibát jelzett és nem töltötte le...végül mással sikerült letöltenem.
Igen, ha elküldöm elemzésre, akkor bekerül a megbízhatóak közé.
Sandboxban futtatva semmi káros dolgot nem tesz...biztos, hogy kártevő? -
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
Jelentsd nekik!
Tiszta telepítés után visszaállított konfigot használtál vagy újat hoztál létre?
szmi
Nálam 340/340 lett az eredmény sandboxban és kívül is.
Mindenkinek írom, hogy a clt.exe-re vonatkozó szabályokat tessék törölni, ha a megbízható fájlok között is szerepel, onnan eltávolítani! -
blattida
nagyúr
Igen, ezekkel a heurisztikus találatokkal vigyázni kell, mert a nagy részük fals.
Ha fut ez a google toolbar, akkor a killswitch-el is ellenőrizheted, azt próbáltad?Egyébként, ha tényleg föl akarod tölteni, akkor fel kell darabolni például TC-vel és tömörítve kellene elküldeni nekik.
-
wilburwalsh
tag
Igen, csökkenni fog a pop-upok száma, false positive-ok lesznek helyettük...
A viccet félretéve szerintem sem akkora világújdonság a DACS, hogy hanyatt dobjam magam tőle. De remélem, hogy azért majd hasznos lehet a későbbiekben, és stabilan fog működni.
Addig meg jó nekem a Virustotal vagy a Jotti...És kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- Gyúrósok ide!
- EAFC 25
- TCL LCD és LED TV-k
- Asztalos klub
- Erőgép kompakt tábla formájában a Redmitől
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged