-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
F34R
nagyúr
válasz
Inv1sus #5341 üzenetére
Próbáld csökkentett módban leszedni vagy valami ingyenes eltávolítóval 64-bites programokhoz is Advanced Uninstaller FREE 10.1.1
Nortont megvetted volna , szvsz én egy programért se fizetnék amíg van open source
-
válasz
Inv1sus #4991 üzenetére
"A "TCP/IP protokoll 4-es verzója" alatt kéne látnom a comodo dns beállításokat, nem?"
Igen, hisz a 156.154.70.22 az egy IPv4-es cím..."Elvileg ezt állítottam be telepítésnél, de nekem automatán van mégis"
Akkor tedd meg kézzel, ahogy a korábban linkelt képemen látod (az IP beállításokat ne bántsd!) -
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz
Inv1sus #4862 üzenetére
Nálam nem talált semmit, csak a szokásos víruspakkokra mozdult, fals sem volt.
Az új rootkit keresővel egyelőre csak óvatosan, mivel a rejtett folyamatokra ugrik, csak az egy másik dolog, hogy nem minden rejtett folyamat rootkit...sz.j
A CCE által kockázatosnak jelölt 16 fájlt csak a Comodo av-je "ismerte föl vagy más motorok is?
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy csak a cav szólt... -
HZoli87
veterán
válasz
Inv1sus #4849 üzenetére
Frequently Asked Questions(FAQ)
Q - I am an existing user using a previous version of CIS. Do I receive the updates now?
A - Only the setups are released as of today(12/29/2010). We will be issuing the updates next week.Q - Should I uninstall CIS 5.0 and reinstall CIS 5.3?
A - You dont have to. You will get the update next week anyway. But if you dont want to wait, you can. -
Edween
őstag
-
sz.j
nagyúr
válasz
Inv1sus #4792 üzenetére
Csak a NOD + Comodo tűzfal aktív, a többi csak időkőzönkénti ellenőrzésre van fenn, és akkor ki van kapcsolva a NOD valósidejű védelme.
# 4790
"..Öszintén megvalva, nekem ez "hihetetlennek" tűnik.
Vagy ennyire rosszak lennének a fent említett progik és a Comodo tűzfal???"Persze az sem lehetetlen, hogy csak "kamuzik" a CCE ....
-
blattida
nagyúr
válasz
Inv1sus #4725 üzenetére
A comodoban nincs alapértelmezett manuális frissítés, automatikus alapból, melyet kikacsolhatsz, de csak a definíciós adatbázis frissítése történik automatikusan, a programot csak manuálisan lehet frissíteni.
Nagyjából félóránként keres, maga az ellenőrzés és letöltés észrevehetetlen, csak telepítéskor válhat érezhetővé, de nem mindig és nem mindenkinél...
-
wilburwalsh
tag
válasz
Inv1sus #4722 üzenetére
A systemes fogós kérdés. A Comodo fórumából sem derül ki számomra 100%-ig, hogy mit takar pontosan a System bejegyzés. Az biztos, hogy a fájl- és nyomtatómegosztásban fontos szerepe van (137-139 portok NetBIOS, 445-ös port windowsos megosztás...). Egyes hozzászólások szerint köze lehet még az UPnP és az SSDP szolgáltatásokhoz is, sőt volt, aki a VPN-nel és még mással is kapcsolatba hozta. Mivel a Windows rendszer legitim részét képezi, ezért inkább kiengedtem a netre, de a távoli hozzáférést nem kell, és nem is ajánlott engedélyezni neki, így a bejövő kéréseket teljesen letiltottam.
Az svchost.exe is sok mindent csinál (névfeloldás - DNS, adott esetben IP címkérés - DHCP...). Ez is a rendszer legitim része, ezt is kiengedtem, de a bejövő kapcsolódásokat itt is letiltottam.
Normális, legális alkalmazások esetén a kimenő kapcsolat általában nem veszélyes, csak akkor, ha az adott program megfertőződik. De elvileg ez ellen véd a Defense+ meg a vírusirtó is.
A távoli eléréssel, a bejövő kapcsolatok fogadásával kell sokkal óvatosabbnak lenni, csak akkor engedélyezni, ha muszáj.
Sok tűzfalprogram alapból engedi a kimenő csatlakozásokat (van, ami nem csak biztonságos programok esetén), és csupán a bejövő kéréseket figyeli. A hardveres tűzfal (router) is csak a bejövőket szűri. A kimenő kapcsolatok felügyelete azonban adhat plusz biztonságot, ezért nem is engedek ki mindent. A System és az svchost.exe viszont a Windows gyökeres részei, ezért azokat nem korlátoztam jobban le, hanem kiengedtem.
Ha valaki nagyon szeretné, akkor megpróbálhatja úgy korlátozni a Systemet és az svchost.exe-t, hogy a CIS-sel huzamosabb ideig naplóztatja az összes kimenő kapcsolódási kísérletüket, és ezek alapján próbál szűkíteni a legszükségesebbekre (pl. portok alapján...). Én ennyire nem bonyolítottam a dolgokat, hanem csak a veszélyesebb részét, a bejövő kéréseket tiltottam le náluk.
Az igazi biztonság meg persze az, ha a gépünk fizikailag egyáltalán nem csatlakozik az internethez. De akkor pl. hogyan fórumozzunk?
-
wilburwalsh
tag
válasz
Inv1sus #4716 üzenetére
Sziasztok!
A fórumot régebben is olvasgattam, most már hozzá is szólok.
A CIS 4-es és 5-ös verzióját is felraktam már több gépre. Nálam a CLT-n 340 pontot szoktak elérni.
Telepítésnél az optimumos beállítást választottam. A vírusirtóját nem tettem fel - Avira Free-t használok helyette. A tűzfalat egyéni házirendre, a Defense+-t biztonságosra állítottam. A riasztások mutatását 900 mp-re növeltem. A tűzfalnál a speciális beállításoknál csak a töredezett IP adatfolyam tiltása előtt van pipa. A homokozót nem használom, nem kapcsoltam be.
A láthatatlan portok varázslójánál általában a 2. opciót szoktam kiválasztani (Értesítés bejövő kapcsolódáskor...). Aki torrentezik vagy használ vmilyen messengert, annak szerintem ez a beállítás a legkézenfekvőbb.
Akinek több gépe van otthon, és fájl- és nyomtatómegosztást is szeretne, annak az 1. lehetőség az ideális.
Akinek pedig a fentiek közül egyikre sincs szüksége, az minden bejövő kapcsolódási kísérletet tilthat a 3. opcióval.Az alapelvem az, hogy bejövő kapcsolatot csak annak a programnak engedélyezek, aminek tényleg kell. Azonban kimenni sem hagyok mindent.
A Systemnek (Rendszernek) és az svchost.exe-nek NEM kell engedélyezni a bejövő csatlakozásokat, csak akkor, ha fájl- és nyomtatómegosztást szeretnénk a helyi hálózatunkon! És akkor is csak a saját hálózatunkból engedjük nekik a bejövő kapcsolatot, ne az egész internetről! Viszont kimenni teljesen engedem őket. Nálam nem szakadozik a net.
Bejövő csatlakozást engedélyezek a torrentkliensnek (nem UPnP-vel, hanem fix porton). Három szabályt szoktam alkotni: a klienst teljesen kiengedem, engedélyezem a bejövő kapcsolatokat az adott porton, majd az összes bejövő csatlakozást letiltom. Így aktívan tudok torrentezni.
Ha a messengerek minden funkcióját szeretném használni, akkor azoknak is engedélyezem a bejövő kapcsolatokat. (A sima szöveges chat pl. Yahoo! messenger esetén működik csak kimenő csatlakozással is. A webkamerás nem biztos.)
Némelyik játéknál is jelezhet a CIS a bejövő kapcsolat miatt, de érdemes kipróbálni, hogy működnek-e nélküle, és ha igen, akkor ne engedélyezzük.
-
-
vv5204
senior tag
válasz
Inv1sus #4709 üzenetére
Vegyük figyelembe, hogy a probléma csak nálad jelentkezik.
Évek óta használok Comodo-t, kezdve a 3-as verzióval, de nem emlékszem,
hogy lett volna probléma a net kapcsolattal miatta, itt a topikban sem
olvasni mástól ilyet.
Rengeteg szolgáltatás le van nálad kapcsolva, ami miatt simán lehetnek
gondok! Vagy amit bivalyolo is írt.
A sok szolgáltatás lekapcsolását megoldhatod időlegesen is egyéb szoftverrel.
Például: http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/Game-Booster.shtml -
Krystal_s
addikt
-
Krystal_s
addikt
válasz
Inv1sus #4684 üzenetére
hali, ma már többször jelzett a CIS mindkét gépemen. feljön egy kis ablak külön és írja h : Új frissítés érhető el. Szeretné most letölteni ? ráklikk h igen, de nem látom h töltené. és a verzió is maradt 5.0.163652.1142
a kis ablaknál a bővebb infónál ez jön be. de az verzió ua.lehet h restart kéne neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Antivírus szoftverek, VPN
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest