- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigManus
addikt
válasz
Winnie The P #11281 üzenetére
-
BigManus
addikt
válasz
Winnie The P #11279 üzenetére
-
BigManus
addikt
válasz
Winnie The P #11277 üzenetére
Szia!
"Akármelyikre kattintok rá"
Ezalatt mit értesz? -
BigManus
addikt
Nos az oldal felkerült, viszont még nem aktív.
Hamarosan lesz indulás, de előtte fel kell tölteni anyaggal.
Oldal -
BigManus
addikt
Igen, lehet a cookik ellen tenni, de akkor azt éred el, hogy bizonyos helyekre nem tudsz bejelentkezni, csak ha Te külön engedélyezed.
Külön blokkolnod kell az összes cooki-t, az adott oldalét amit használni szeretnél pedig engedélyezni. Ez is egy alternatíva.A Comodo tűzfal szinten, de megkockáztatom minden szinten az egyik legjobb védelem, de érteni kell hozzá, rá kel szánni egy kis időt. A Windows7 fala nem rossz, de nem is szabad egy Comodo fallal összehasonlítani.
-
BigManus
addikt
Gratulálok a fordításhoz! Jó lett.
-
BigManus
addikt
válasz
FüligJimmy #7511 üzenetére
Szia!
Ezt kifejthetnéd, érdekelne... " kicsit olyan, mint a mese: hol jól megy, hol meg nem "
-
BigManus
addikt
válasz
PumpkinSeed #7488 üzenetére
Szia!
Véleményem szerint egyben jobban működik.
-
BigManus
addikt
Vissza tettem a CIS 6-os verziót.
Most rákérdez, hogy izolálja-e az indított alkalmazást.
Frissítettek valamit, vagy megjavult a dolog? -
BigManus
addikt
Teljesen jó, ha a portok zártak.
Wigwam tesztjei már nem relevánsak.
Itt nézzétek meg a tesztet GRC -
BigManus
addikt
válasz
blattida #7412 üzenetére
Tudom, hogy az 5-ös verzióban is így volt... De ez más. Tegnap a Screamer rádió indításánál volt figyelmeztetés, ma viszont biztosan nem.
Ilyeneket indítottam amiket isolált: putty, winscp, és még két program, illetve a vállalat irányítási rendszer folyamatait.
Biztosan egyiknél sem kérdezett rá... -
BigManus
addikt
Nos a bug dolgot elkiabáltam rendesen...
A cégnél van egy vállalat irányítási rendszer.
Jöttek Pestről páran, mert állítani kellett ezt-azt. Rendszer a laptopon keresztűl indítva hálózaton keresztül, de nagy üresség fogadott a menüket megnyitva.
Nem értettem mi történt, el kezdtem a hiba okát kutatni... Adatbázisok egyenként leállít illetve elindít.
Tocat manager leállít, elindít, de semmi. Szervert restartolni, de a hiba maradt.
Két és fél órát furujáztam, mire rá kellett jönnöm, hogy a Comodo sandboxba vágta az egészet, de nem tájékoztatott a dologról.
Tehát ez elég nagy bibi, mert még a kivételek közé sem tudtam tenni, ugyanis nagyon szerteágazóak az exe fájlok és a folyamatok.
Ha javítva lesz mehet vissza, de addig ment vissza az AVG IS. -
BigManus
addikt
Nos céges környezetben is jól vizsgázott a CIS 6.
-
BigManus
addikt
válasz
milestone #5595 üzenetére
... minden egyes rezzenésére riaszt és nem igazán tudom értelmezni a kérdéseit. Ha csak egy programfájlra (exe) ugrana, rendben lenne, de hogy minden alprocesszére...
Pont emiatt biztonságos a Comodo, mert odafigyel a dolgokra.
Ha csak egy programfájlra ugrana, kijátszható lenne.
Így a döntés lehetősége nálad van. -
BigManus
addikt
Sziasztok!
Mától én is beálltam a Comodosok táborába...
Régen használtam, akkor valahogy nekem nem volt az igazi, de a mostani változat jónak tűnik.
Igaz, XP Home SP3 teljes keresés után talált egy rendszer fájlt amit tévesen azonosított a system32 mappában, én meg csuklóból töröltem.
Utána már kiabált is az XP, hogy a rendszer megfelelő működéséhez fontos rendszer fájl hiányzik, tegyem be a javításhoz a telepítőt...De ettől a malőrtől függetlenül tetszik.
-
BigManus
addikt
válasz
blattida #3983 üzenetére
Automatikusra gondoltam.
Nem tudom, hogy kijött e a sandboxból, vagy mi történt, Te ill. Ti vagytok a CIS guruk.
Én csak azt írtam le, mi történt és hogyan.
Tény, hogy CIS mellett futottak azok a fájlok amiket a feladatkezelőben látsz.
Proaktiv/Paranoiás/Valósidejű beállítások mellett.
Nálam minden biztonsági program full beállítások mellett üzemelt mindig. -
BigManus
addikt
válasz
Greenebola #3981 üzenetére
Ezt a kártevőt nem tudom honnan szedtem be. A többit egy spéci us oldalról szoktam beszerezni.
Ezt a veximm.exe fájlt lövésem sincs melyik oldalon nyeltem be, mert mint kiderült, egy autorun.inf indította. -
BigManus
addikt
Igen, ezért is írtam lentebb.
Tuti valamelyik gázos, de melyik? Mert csökkentett módban nem találom a fertőzést, csak egy svchost van. Arra gondolok, nem ez az egyetlen ami lefuthatott a sandboxon kívül, mert sokat elindítottam.
Lehet valamelyik megfertőzte az svchost.exe-t. -
BigManus
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3945 üzenetére
Így van! Nálam forgalmat is generál alapjáraton, neve svchost.exe.
Gondoltam belenézek a feladatkezelőbe.
Ime:Az a gáz, hogy más exe is van ott. Meg kicsit több svchost.exe van mint lennie kellene.
Na mindegy, visszaállítom a particiót. -
BigManus
addikt
-
BigManus
addikt
Nos érdekes... Megint elindítottam a kártevőt ( természetesen a bejegyzéseit töröltem a Comodoból )
Elindítottam a nyavajást, most ugrott rá a sandbox, de ugyanúgy elszállt az IE8 és a kínai oldalt akarja a létrehozott IE ikonokra kattintva behozni.
Természetesen aki kérte, annak küldöm a cuccot.Az, hogy hogy került az asztalra, sejtésem van. "olyan oldalakon járkáltam "
Teszteltem a CIS-t. Aztán eszembe jutott valami.
Miért indult el az exe?! Megnéztem a rejtett fájlokat és találtam 4!!!! autorun.inf fájl-t.
Ahova mutatott: C:\amore.exe C:\00.121343.456.exe C:\WINDOWS\msapps\msinfo\zzegg.exe C:\WINDOWS\msapps\msinfo\carlow.exe
Ezek mind rejtett fájlok. -
BigManus
addikt
Volna egy kis gondom...
Van egy exe fájl ami megjelent az asztalon. Elindítottam, gondoltam full biztonság mellett minden ok lesz, nem ismeri sandboxba rakja, ha kapcsolódni akar akkor rákérdez a Comodo.
Nos ráqrtam de nagyon!
Nem vágta sandboxba mint ahogyan képzelte. De az asztalon megjelent két Internet Explorer ikon. Plusz a start menü mellé is beköltözött.
A röhej, ha el akarom indítani az IE-t, fel csatlakozik egy kínai oldalra, de a Comodo meg sem rezzen. Rá sem kérdezett, hogy engedélyezem-e a kapcsolatot.
Az IE8 használhatatlanná vállt. Nem érek el bizonyos oldalakat. A hosts fájlban 97 bejegyzést találtam különböző oldalak címeivel. Közte van a Symantec, ESET, BitDefender és jó pár biztonsági cég oldalának címe.Ezt jó benyeltem. Elkezdem kipucolni a gépet. Ha nem sikerül akkor vissza kell állítanom partíció mentésből.
-
BigManus
addikt
Én annak idején próbaképpen használtam a 4-es verziót, de nem győzött meg.
Viszont ez az 5-ös marad. Igaz, ez az egy gép Windowsos, de ez a védelem marad rajta.
Nem a gui miatt, az nem igazán foglalkoztat, hanem maga a program funkciói, össz. benyomása. -
BigManus
addikt
Sziasztok!
Megszülettek az ikreink! Igaz, nagyon korán, nagyon pici súllyal, de a körülményekhez képest jól vannak!
-
BigManus
addikt
Nálam is volt ilyen... Kiírom ide, lehet másnak is jól jön.
A tűzfal beállítások hálózati biztonsági házirendeknél töröld a szabályok közül a system dolgokat.
A láthatatlan portok varázslónál állítsd értesítés bejövő kapcsolódáskor-ra.
Indítsd újra a gépet.
Elvileg rá fog kérdezni a bejövő kapcsolatokra.
Én ott szoktam tiltani a 445, 443, 135, 137, 139 portokat. -
BigManus
addikt
válasz
blattida #3811 üzenetére
Na az Emsisoft-ot meglesem.
Másik kérdés, már egy ideje foglalkoztat...
Ha letöltök egy alkalmazást amit a CIS tegyük fel nem ismer, azt én miből fogom tudni, hogy káros-e vagy nem?
Ha a CIS nem ismeri tegyük fel, akkor a sandboxban futtatja, de nem jelezi kártevőnek.
De én honnan tudjam, hogy kiengedhetem-e belőle? -
BigManus
addikt
válasz
Szellem. #3804 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
Van még valami.
Indítottam egy teljes keresést. Ok, hogy sokáig fog tartani, mert négy 80 Gb-os merevlemez van a gépben, de a CIS kiakadt ( megfagyot ) keresés közben. A röhely, hogy a saját guard.dll fájlján. C:/Windows/System32/guard.dll
Azóta se kép se hang nála...
A CIS kivételével minden alkalmazás rendben működik, indul. -
BigManus
addikt
válasz
blattida #3794 üzenetére
Nálam is szigorúra van minden állítva, mondhatnám maxon van minden.
Viszont ha visszaveszem minimálra az összes beállítást akkor is ugyanolyan lassú a sebessége.
Marad fent, mert zavaró, de a programok indulását nem befolyásolja.
Viszont jó lenne " meggyógyítani " ha valakinek van ötlete, szívesen fogadom... -
BigManus
addikt
7-es alatt nem is volt gond, de XP-vel iszonyat gáz...
A sandbox riasztás kb. 3-5 sec.
A programok villám gyorsak, azokkal semmi gond. -
BigManus
addikt
Helló!
Normális az, hogy a CIS5 reakció ideje a gépen található programok sebességét alapul véve 3 -4 szer lassúbb?
Teljesen naprakész Win XP Pro ( legális )
2 GB ram 2.6 dual. -
BigManus
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3085 üzenetére
Nekem kivégezte frissítés óta a sandboxie nevű progimat.
Hozzáakartam adni a biztonságos fájlokhoz, de semmit nem tudok hozzáadni.
Látszólag ok, de nem teszi be a fájlokat. -
BigManus
addikt
Lehet rosszul kerestem, de nem találtam...
Témákat honnan tudok letölteni a CIS-hez?Előre is köszi!
-
BigManus
addikt
-
BigManus
addikt
válasz
BlackSeven #2906 üzenetére
Rendben, ez egy egyszerűbb megoldás... Lenne.
Nálam és pár általam pucolt rendszeren ez a helyzet alapból:Mivel op rendszere válogatja, ( XP, Win7 ) ezért javasoltam a csökkentett módot.
Mivel nálam pl. alapból nem lehet kapcsolni az atributumot, a Te általad leírt nem működik.
A csökkentett mód megoldást azért írtam, mert az egy 100%-os módszer. -
BigManus
addikt
Lépj be ide:
C:\Windows\System32\drivers\etc
Itt látod majd a hosts fájlt.
Nyisd meg a jegyzettömbbel.
Ezt kell lásd:Ha a záró sor alatt találsz valamit azt mind ki kell törölni.
Ha esetleg találtál és törölted, mentsd el a jegyzettömböt az asztalra mentés másként paranccsal.
Indítsd el a rendszered csökkentett módban majd a fent leírt mappában írd felül a mentettel a régi hosts fájlt.
Újraindítás. -
BigManus
addikt
Blattida!
A Defense+ -t hogy érdemes beállítani?
Biztonságos vagy paranoid mód? Elegendő a biztonságos? -
-
BigManus
addikt
Nekem a leaktest 170/340
Érdekes, hogy proaktive security a defense pedig paranoid módban van.
Nem kérdezett rá, csak a clt exe indítására... -
BigManus
addikt
Adnátok egy linket a clt-hez?
Köszi! -
BigManus
addikt
Én viszont azt kérdezném, hogy a 4-es beta-ban a napló bejegyzéseket hol tudom törölni?
Egyszerűen nem találom az opciót... -
BigManus
addikt
-
BigManus
addikt
válasz
nagyvixi #1934 üzenetére
" A crackben amúgy meg nincs olyan dolog ami felülirnak biztonsági dolgot amit irsz "
A crack-ben az van, amit az írója beleírt, vagy egy okos bele módosított.
Tehát ha beleírt egy veszélyes program kódot, attól még a crack működik.
Részedről örülés van, aztán majd lesel mint pocok a lisztben mikor talál valamit a biztonsági cuccod. -
BigManus
addikt
Sziasztok!
Most melyik a legújabb 4-es beta verzió száma? -
BigManus
addikt
Ez most Avast topic?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest