- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
<Adamsky> #14681 üzenetére
Amíg a JBL-t ezzel a hanggal is viszik mint a cukrot,addig nincs okuk komolyabban fejleszteni.
A JBL logo már beégett a fejekbe,főleg a fiatalabb korosztálynál.JBL:drága,sokan használják,tehát biztos jó,nekem is ilyen kell,a többi biztos sokkal rosszabb.
Erre rátesz még egy lapáttal a fiatalok fülének oly’ kellemes hatásvadász JBL-es V karakter,ami azért messze van a jótól.
A JBL kicsit olyan mint az Alma (írom ezt egy iPhone-ról).A fiatalok többsége olyat akar ami “menő” (még ha nem is az),hiába vannak esetleg jobb,vagy ugyanolyan szintű de olcsóbb céleszközök.Ha sikerült ennyire beégetni a JBL logot a fejekbe és ömlik belőle a zsé,akkor nem fognak többet költeni fejlesztésekre,főleg nem másik márkán belül.
Jóval kevesebb HK bt cucc fogyna,nem biztos hogy megérne nekik a befektetett időt és pénzt.Lehet hogy a Harman Kardon szeretné,csak Samsung papa nemet mond nekik.
A JBL-től amit nem vitatok el,hogy HM hangszórókban és hangosításban eléggé ott vannak,azok brutál cuccok,de az áruk is. -
válasz
<Adamsky> #14678 üzenetére
Szerintem nem is céljuk.Szépen leosztotta a lapokat a Samsung a cégcsoporton belül.
A hordozható mindenes a JBL-nek jutott,Harmannak inkább a minőségibb multiroom/soundbar vonal jutott,bt vonalon a csak az Onyx Studio marad meg (a Go+Play-t ne vegyük ide,mert az már egy sokéves termék,cirka 6,5 éve jelent meg,azóta semmit se fejlődött,csak gyártják).
Elég mostohán bánnak ezzel a márkával,régen sokkal több soundbarjuk volt elérhetőbb árkategóriában is,most nincs semmi.Régen voltak házimozi cuccaik és füleseik is,azoknak már se híre se hamva,a fülesek piaci helyét is megkapta a JBL,ahogy az AKG is eléggé hátra szorult a Samsung fontossági listáján.
Nyilt titok,hogy a Harman cégcsoport az autóipar miatt kellett a Samsungnak,a többi mellékág csak aprópénzes “kolonc”,nem annyira fontos nekik.Talán az egyetlen amit tolnak az a JBL,azzal nagyobb tömegeket lehet megmozgatni,a többi márka már mellékes. -
válasz
<Adamsky> #14675 üzenetére
Egyetértek azzal, hogy ezeknél a hangszóróknál van nagyobb hiba is, mint a mélyek finomságai, de azért hallható, hogy egyiknél üt a basszus, másiknál olyan elfolyós, lágy.
Hallottam a Blast-ot, és tényleg szépen szól, de azért annyira nem, mint amennyibe kerül, és amilyen nehéz.
Akkor már inkább egy jó kis Onyx Studio, ami kicsit olcsóbb, és mélyebbre is megy, sokkal szebben szól, hiába mono, cserében nem alkalmas kültéri falbontásra. :DDe amúgy egyelőre jegelem ezt a vonalat, elvagyok a MB-mal, mert mégsem viszik el. :D
-
válasz
<Adamsky> #14671 üzenetére
Összehasonlító videók alapján.
Közvetlen a kettőt összehasonlító videót eddig nem találtam, de kb. akkora a különbség pl. egy Motion+-hoz képest mindkettőnél.Nyilván ez csalóka, mert neten nem jön át teljesen, de ha kb. hasonlót tud, az nekem elég fele méret esetén.
Nekem van (inkább csak volt) Motion Boom-om, és Motion+-om is, és a valóság elég közel van mondjuk Alan Ross videóihoza Superlux fejhallgatón hallgatva. Logikus, hogy a Mega is jól elképzelhető. -
-
-
-
Doky1988
senior tag
válasz
<Adamsky> #14484 üzenetére
Igen, a JBL Xtreme 3, jó masszív hordozható hangcucc, de pl HK szebben szól, de az nem igazán vízálló. Az Xtreme 3 az birja mindenhol a hordozod, viszont cserébe nem szól olyan szépen.Motion Boom Plus lehet szól úgy vagy jobban mint az Xtreme 3 de nagy böhöm cucc, az inkább otthonra való.JBLbe az tetszik hogy könnyen vihető mindenhova, akár egy táskába is befér pl az Xtreme 2-3 meg a kisebbek.Viszont cserébe jó drága is.Hát nemtudom...:)
Az a baj őszintén szólva 130000et sajnálok egy Xtreme 3ra :)
Motion Boom Plus jó lehet, mindenki dicséri de nagy böhöm... -
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14461 üzenetére
Nem sok bt eszközöm van itthon... van Anker Life Q30 fejhallgatóm (szeretem), van Pana Tmax10-es partybox (elvagyok vele), az autónk bt gyári kinahgosítós, a konyahi rádió bt kapcsolatos... látom azt hogy hasznos tud lenni a vezetéknélküli átvitel, és marha kényemes is.
A T Max -t elvittem a stúdiónkba, ott hallgatom meló közben. Otthonra kerestem valamit ami ha pl kertben melózom vagy a garázsban, tud zörögni és nem sajnálom ha rászáll a por, faforgács... vagy akár kint megázik. Ne legyen nehéz, mert akkor el tudom vinni akár vízpartra is. Pár napja végül a Charge 5 lett a befutó. Az ok egyszerű- tetszett a formavilág, és olyan áron kapom amennyiért bárki beleugrana. Néztem pár netes tesztet a vásárlás előtt, a T Max-nél sokkal halkabb lesz- mondjuk van közte kb 9 kiló eltérés. Cserébe IP67-es és ugye tesztelték por ellen (6-os szintű védelem).
Az Anker Life Q30 pl kellemes cucc. Jól szól, sokáig bírja az akku, semmi rosszat nem tudok róla mondani. Főleg nem 65 euros (390 alatti Ft szint volt még) áron.
A JBL nevesebb márka- mégsem vettem volna tőlük 100e felett hangszórót.#14462szab120 Van amiért nem sajnálom a sokszoros árat... bt hangszóróért igen
Nem tudnám itthon megindokolni miért azt vettem.. amikor a másik is "jól szól".
#14464carl18 A Motion sajnos semmilyen szinten nem tetszik- formailag. Hiába szól jól, ha már túl nehéz egy kis kiránduláshoz. (elég pl más jellgű táskát cipelnem ilyenkor... vagy munka során ami kb 15-16 kiló megpakolva) -
válasz
<Adamsky> #14465 üzenetére
Számomra azért volt meglepő, mert a youtube-os meghallgatások alapján nekem a Tribit hangszórókról (beleértve a Blast-ot is), a "kissé harsány, nem túl kifinomult" kép maradt meg, az Anker hangszórókról pedig a finom hangzású, enyhén lágy hangzás.
Az Motion Boom és a Flare 2 birtoklása alapján teljesen jó képet alkottam az Anker márkáról, szóval ez stimmelt.
A Tribit Blast viszont messze nem olyan harsány vagy éles a valóságban, mint amilyennek nekem tűnt a tesztekben.
Így utólag arra is gondolok, hogy a fejhallgatóm (Superlux) nem hozta át a Tribit hangzását a tesztekben.
Mindezt csak azért írom le, hogy mások se vegyék 100%-nak a teszteket, legalábbis, ha nem kipróbáltan alkalmas erre a fükesük, meg ami meghajtja.
-
válasz
<Adamsky> #14435 üzenetére
Köszi, néztem ezt az opciót is.
A másik lehetőség az Earfun Uboom.A nagy kérdés, hogy megéri-e a közel dupla árat a M+...
Illetve, az előző hsz-ből kifelejtettem, hogy néha konferencia hívásba is becsatlakoznék vele, vagy online meetingbe.
A Flare2 borzalmasan szerepel e téren (a másik oldalon nem nagy hallanak - tompa, visszhangzik, távoli, medence hang, stb.), nem tudom, hogy a két említett típus hogy áll ezzel. -
válasz
<Adamsky> #14408 üzenetére
Láttam,de bár ne láttam volna…
hkari:
Azért XM is megérne egy misét.Nem vagyok BMW-s,de azért 1-2 modell mindig tetszett,viszont amit mostanában csinálnak…
A kínai autók meg egyre szebbek.Lehet elcsábították már az összes értelmes formatervezőt az európai nagy gyártóktól? -
zsolt008
tag
válasz
<Adamsky> #14393 üzenetére
igen, kikapcsolhatók a signalok, ez volt a fő szempont a vásárlásnál.
fura benne a dsp, nekem is inkább a 160hz-nél csökkenthető a kopogás és zenénként változik.
de szerencsére emiatt nem fáj a fejem, zenét csak ritkán, elalváshoz hallgatunk majd rajta, akkor nem kell a (mély) dinamika egyáltalán. -
®abstract®
őstag
válasz
<Adamsky> #14371 üzenetére
köszi az utba igazitast.
akkor ahogy latom nem is olyan egyszerű valami jót venni 🤔
ez egy régebbi modell? ezt nem is néztem [link]Alan Ross videokat néztem-igazi bolond a tag
szines parókában, nagy bögreből szivoszalon iszogat bacardi colat-muter a háttérben kacag, 1-2 óra múlva be van nyomva
de a live az megy tovább
látszik & hallani,hogy vágja a témát
nem tudom a W-King D8 az milyen, a tesztek szerint nem rossz az se. robosztus külsővel.. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #14365 üzenetére
Tisztában vagyok régóta valahol minden kompromiszumot kell kötnöm.
Bár láttam a Tribit Blastot belülről, na ahhoz házilag akku packot csinálni nem kis challenge.
Sajnos jelenleg mindegy melyik márkáról beszélünk, egyik se bíztosan fent tartható hosszú távon. Egyik gyártó se forgalmaz régi hangszóróihoz pótalkatrészt, 3-5 év után kifutott elavult darabnak minősül.
Még nem olyan rég írt egy srác hogy a Doss SOUND XL alaplapja meghalt, és azt se lehet házilag javítani, javíthatatlan.De mikor valami ilyen rövid életű az meg olyan mint ha bérelnéd, és ha valóban javíthatatlan néhány darab akkor meg csak több szemetet csinál ezekkel az emberiség.
Sajnos ezeknél akkor az lehet a forgatókönyv, megveszed ameddig garanciás hajtod aztán ha lejárt és véletlen megpurcan dobhatod ki.
Vagy talán találsz embert aki megtudja javítani de az majd nem annyiba lesz mint a hanszóró új ára. És még utána sincs garancia a következö alkatrész nem mondja fel a szolgálatot.Azért jelenleg még egy hangszórón sincs feltüntetve a dobozán a várható élet tartalom.
Pedig a következő vásárlását sok embernek megkönyitené, de jó volna már a fent tarthatóság írányába elindulni. És nem lespórólni a gyártásból fél dollárt csak azért olcsóbb legyen....A Valóban hosszú távú élet tartalmat meg nem igazán lehet tudni, például 20 év múlva hol lesznek az általunk használt hangszórók. De gondoljunk bele, nem is nagyon sűrűn látni használt JBL Charge 1/2-őt vagy Xtreme 1-et. Nagy részük szerintem a gazdája mellet pusztul meg. Csak az meg valahogy kiábrándító mikor egy nagyobb márka se produkál jobb élet tartalmat mint 5 év.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #14362 üzenetére
A Tribit Blast nagyszerű hangszóró, de elég méretes és nehéz.
Ez már közelebb áll egy Partyhangszóróhóz, ezt a teljesítményt nem tudnám már hol kihasználni sajnos.Bár ahhoz képest manapság van választék, mikor bejöttek az első bluetooth hangszórók nagyon túl voltak árazva. 2013 fele jött be pár model, de azok egy része méregdrága volt.
Azért ezekhez képest hatalmas a fejlődés.2013-as hangszórók.
Egy ilyen meghallgatnák mit produkál. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #14353 üzenetére
Ez egyénenként változik kinek mi a fontosabb!
Azért kíváncsi lennék élőbe mennyire lenne jó az Uboom L sztereo hatása.
Az Xtreme 3 hangerőbe elég jól oda verte! ami sokkal kisebb méretből elég szép.Topikba van valakinek W-King X10? tesztek/leírása alapján elég jól sikerült darab.
Nekem volt nem olyan rég egy W-King D8 az azért elég jól szólt a árához képest. -
válasz
<Adamsky> #14353 üzenetére
A térhatás fontosabb vagy a hanminőség?
Ez is olyan dolog, kinek mi jön be jobban. Szerintem a térhatásnak egyetlen esetben van jelentősége: ha az ember nyugton marad és a zenére/filmre figyel. Minden más esetben a térhatás lényegtelen, csak a kétcsatornás hang lényeges, mert a monoban elsikkad a zene egyik fele. Pl. elég lehangoló ha egy duettből csak az egyik énekes hangját lehet hallani rendesen a másikat csak negyed hangerővel.
Nekem van sztereo hangfalpár és önmagában sztereo hangszóró. De már nem köt le a zene annyira, hogy a térhatást is igényeljem. Ha nagy ritkán leülök zenét hallgatni, akkor is fontosabb a hangminőség mint a térérzet. Ezért többször van az, hogy ilyen leülős zenehallgatáskor is a Denon-t hallgatom, nem a Philips hangfalakat. -
-
szab120
tag
válasz
<Adamsky> #14345 üzenetére
"egy Tidal-es / lossless zenét úgy hallgatni, hogy az ember nem ül oda elé, ill. nem sztereóban hallja" viszont ezzel a hozzáállással gyakorlatilag offolni is lehetne a vezetéknélküli hangszórókat, mert nyilván egy épített, minőségi sztereóhoz egyik sem ér fel, de nem is ezért lettek létrehozva. Ráadásul ez nem az a fajta mono, amitől falramászik az ember, az áruk inkább zavaróbb.
A mono egyedül kicsit az Oslónál volt elsőre fura. Tényleg ki kell próbálni térben, hogy az megfelelő-e vagy sem.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #14328 üzenetére
Azzal tisztába vagyunk, ezen nem számítanak normális tesztnek!
Nekem is ez csak egy hobbi, de már nyilván így is fejlődtem magamhoz képest minőségben.
Sokkal jobban vesz fel a P30 pro mint a régi telefonom, ennek volt ez a beépített mikrofonja.Igen, én is gondolkodtam de sajnos nekem nincs akkora nézettségem amiért megérné ebbe befektetni.
Annyi ember nem nézz engem hogy ebbe beszáljak nagyobb tőkével.
De még csak csinálnák is teszteket, minden terméket megkéne vennem egyenként az meg a bizonytalan idei gazdasági helyzetbe nem túl kifizetödő.#14330hcol7
Bár csak úgy volnaDe sajnos nekem minden termékem fizetős volt.
Amúgy hallani kell élőbe egy D fine vs Motion Boomot és utána más is el fogja dönteni valóban ki is a győztes ebbe a kategóriában.Meg itt sokat számít kinek milyen hangzás jön be, nekem a Dockin a szebb/szimpatikusabb.
De egy online videós a W-king X10/JBL Xtreme 3/Dockin D Fine-t tesztelni és ö azt írta a 3 közül a legszebben a Dockin D Fine szól, szóval hiába régi hangszóró úgy látszik még most is labdába rúg.Amúgy igen, az igazság nekem úgy a Dockin bejött, vásároltam más hangszórókat is hátha lesz majd ami többet tud majd. De valahogy egyik se tudott olyan villantani amiért leváltottam volna, a W-King D8/Motion Boom jó hangszóró, de nem is egy Dockin killer.
Persze nekem a HK lett volna az optimális, de a hurkalé akkumulátor miatt azt nem akartam venni. Mert ha veszek egy HK Onyx Studiót/Go+Play ott mindenkép opció volna az akku modding, bővítés házilag.
Meg láttam ilyen moddereket akik csináltak ilyet, de jelentősen megnővekedett a töltési idő.
Meg sajnos a Hk Onyx széria jelentősen gyengébb akkuról mint hálozatról.
Ez sok apróság, de a valós életbe azért igen is számítanak.
Nekem egy hordozható hangszórónál meg igen is fontos egy átlag hangerő vagy néha maximumom mennyit is bír ha szűkség van rá.Amúgy igazság szerint már megbántam hogy eladtam az Earfun Go-t, sajnos most nem is találok jó árba hasonlóan jó hangú hangszórót ami hordozható.
Itt az Evolveo, ami a GO2 túlépi teljesítménybe de valahogy a basszus hiányzik belőle és a hangkép se a igazi. De van rá 2 év garancia, ami talán előny.Mondjuk még van egy tervem, itthon van nekem sok JBL Charge 2 Driver, ami 45mm-es.
Arra gondoltam próba gyanánt bele lehetne rakni egy ilyent a Armor O2-be, és megnézni menyit javulni a hangzás és a mély tartosmány stb. -
LanyUs
őstag
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #14313 üzenetére
Igen, a JBL se tudott többet hozni ebbe a méretbe. Nekik a Charge 3-ba volt 2X50mm driver, az még annyit se tudott mint a Motion+.
Igen a Boombox 3 kialakítása elég durva, 3 utas hangrendszer nem semmi a JBL mit ki nem alakított belőle, a hangolása már más de nyilván ez egy Party hangszórónak szánt dolog.
A HK Onyx 3-ba van 75 mm-es Woofer, na az is durván kongatja a mélyeket hálozatról.A Motion Boom Plus-nál azért lett ez sok embernek csalódás, mert belegondolunk 2019-be jött a Motion+ és gyakorlatilag saját méretébe sok termékkel feltörölte a padlót 100 dollárért.
Aztán álmodoztónk a Motion+Boom fúzió lenne az ideális a hangzás elérése érdekében.
Meg is jelent, de közel se volt olyan zenei mint azt sokan elvártuk volna.De ez a Anker részéről elég hanyag dolog, legyen hangos és olcsó aztán majd viszik.
Csak itt arra vagyok én kíváncsi mikor a cégek valamit megterveznek és gyártásra adják hogy ennek valóban jó-e a sorsa.
Valahogy az Ankernél a Motion+ volt a csúcspont, azóta nem csináltak semmi felejthetetlent.A Dockin cég esetében Meg a D Fine 2016 végén volt a csúcspont, azóta a Dockin termékek nagy része D Tube és társai nem igazán voltak nagy durranások.
Szóval ez szomorú hogy az idő telik, de nem sokkal jutunk előre.
De maga a piac is azt mutatja hogy egy 6 éves HK GO Play milyen versenyképes manapság hogy valóban belassult a fejlődés.De még Oluv emlitette mai napig nincs olyan hangszóró ami zeneileg olyan szépen szólna mint egy Vifa Helsinki.
És ha úgy nézzük az is milyen régi.
Vagy talán valóban drágább terméknél lehet ilyen féle minőséget elérni?
Mert ha úgy nézzük ami 150 euro alatt van ott minden helyzetbe le van spórólva az anyag.Meg a Fake Battery se ritka, mikor egy gyártó nagyobb akkumulátort ír a dobozra mint amilyet a hangszóró rejt valójában. A TRONS Groove esetében a gyártó 2500 mah-es akkut írt a dobozra, de teardown videókba csak 1800 mah-t láttunk.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #14308 üzenetére
Ez Brutális a nagy Hifi rendszerem még fél hangerőn is remegteti a falat és ablakot.
Ebbe van mély bőven, hát majd kipróbálom későbba Dockinon is.A Motion+ Mélyei nem is lehetnek túl acélosak 2X50 MM a Driver. De azért az még pont hordozható.
Szerintem azért akkor is a Bluetooth hangszórók terén még volna hova fejlődni, mert ha ügy nézzük a hangképet mindig lehet javítani csiszolni.
A Jobb mély tartományért cserébe lehet a 2.1 kialakítást fogják erőltetni, 1 nagy mély és 2 magas mint a DOSS SOUND XL esetében.
A JBL Xtreme 4 valszeg már egy nagy Woofert kap a közepébe, mint a Boombox 3.Alapjáraton azt szürtem le 1X100 MM Woofer mélyebre megy mint 2X70mm mondjuk.
De ahogy nézzem az egyéni szabványok már kezdenek kialakulni, a Sony is Kocka hangszórókat fejleszt.A JBL meg a Ovális írányba mozdul el, már a FLip 5/Charge 4 óta csinálják ezt.
A Kérdés a Konkurencia kisebb gyártók fényébe meglépnek-e majd hasonló szabványt.
Mert ha a mély tartomány számít vagy a kilengést kell nővelni, vagy a hangszóró felületét.
Majd az lesz a durva ha valami új akkumulátor fajtát kitalálnak, ami sokkal több energiát tud tárolni.Meg azért emlékezünk a nem rég közétett videóra, hogy egy régi HK Go Play milyen jól teljesít egy sokkal nagyobb és újabb Tribit Blastal szemben. A Kisebb Woofer ellenére is mélyebbre tud menni, ami azt jelenti ezek a nagy cégeknél a tőke is tudás rendelkezésre áll.
Vagy talán az ár a gond mindig? hogy mindent amit legyártattnak túl olcsó?
Én kíváncsi lennék ha valami 300-400 dolláros cuccot gyártanának kínában, ahol nincs semmi lespórolva az hogy teljesítene?
Mert a Tribit StormBox Blast se sokkal drágább mint egy Mboom Plus még is sokkal jobb teljesítményileg. -
Peaceliker
addikt
válasz
<Adamsky> #14305 üzenetére
De, lehet arra gondol.
Vagyis én erre:
Tehát a jelenség az, hogy mondjuk 40hz ig (ez lehet amúgy 30 vagy 60, most hasra ütöttem) tudja a mélyet. Motion boom ezt elég erőteljesen. De amikor egy zenében be-be szalad ezalá a tartomány alá, akkor csöng lesz. Mintha az autóban egy pillanatra kikapcsolná az ember a mélynyomót.
Ez fizikai dolog, ezen eq nem segít. Láda űrtartalom, driver, erősítő stb kérdése. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #14299 üzenetére
Igen, én írtam is anno a Motion Boomnál is van elég sok szám ahol a basszus nem a igazi.
Még a régi UnderGround 1-es Liljon Getlow zenénél se tudott a mély tartományba rendesen beleharapni.Így nekem még EQ után se igazán nyújtotta azt amit elvártam volna.
Végül eladtam, mert nem szólt szebben mint a Dockin. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #14287 üzenetére
Hiába a HK az HK a minőség hangzásilag ott van a köbön!
Számomra az a durva hogy a 6 éves Go Play 2 90mm-es Wooferekkel mélyebben zenél mint egy 2022-es Tribit Blast ami papíron 107 mm-es wooferekkel rendelkezik.Alan is pár tag pont az taglalta vajon miért ilyen rosszak a HK hangszórók, vannak hibáik. Akkumulátorban nem elég gyengék, stb.. Pont ők is arra jutottak valszeg a JBL--nek nem akarnak konckurenciát állitani.
Pedig egy HK Go Play 3 2022-ben elég jó volna, főleg ha az akku se lesz benne túl gyenge.
Arra azért kíváncsi leszek mikor lesz olyan gyártó aki majd képes lesz egy HK hangminőséget reprodukálni vagy mikor jutt ennek a szintjére?
Azt a ÖBLÖS mély basszust még nem hallottam más márkától.
De a Motion Boom Plust se tud olyan mélyet mint ami a HK-nak van. -
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky> #14255 üzenetére
Sajnos a Groove-ban valami el lett kottázva
Hát igen, szerintem ez nem is szinkron probléma lesz, mivel működik rendesen "két irányba" úgy ahogy kell.
Itt a probléma az, hogy minden egyes fizikai bekapcs után nagy hangerővel indul az "első" hang/zene lejátszás, és hiába nyomom BT csatlakozás után egyből lefelé a hangerőgombot telón vagy a hangszórón, ( amit mutat és hanggal is jelzi, hogy nullán van) ahogy elindul a hang/zene, már üvölt, és látom telón, hogy több mint 50% ra felugrott a hangerő, aztán meg lehet pánikszerüen hallkítani mert ilyenkor még a holtak is felébrednekViszont most bekapcsoltam fejlesztőibe ezt az "Abszolút hangerő funció letiltása" opciót,
igaz, hogy így most nincs szinkron, viszont nincs üvöltés sem bekapcs után, és finomabban lehet állítani a hangerőt is, mivel szinkron alatt egyrészt nagyobbakat lépett/ugrott, másrészt a legkisebb hangerő sem volt elég halk.
-
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky> #14244 üzenetére
Igazából én sem értem, mivel a többi hangszórónál nincs ilyen gond, csak a Groove-nál, de mind a kettőnél
Mondjuk eddig lusta voltam igazán belemászni a beállításokba, pláne, hogy a többivel meg nincs ilyen probléma.
Kimondottan egy Samu S8+ t használok erre a célra, ha tudsz valami megoldást, előre is köszönöm.Trk.Adam87
Nálam 90%ot jelzett már fél óra használat után, de ez csak 10%os léptékkel képes figyelni az akkut
A Groove-ok is kb. egy óra után ugranak 90%-ra, de utána mintha sose akarnának lemerülni...nálam volt már többször is, hogy kb. 30-40% os hangerővel 18-20 órát muzsikált, őrület milyen jól bírja szuflával.
De a legjobban akkor döbbentem le, mikor egy szétszedős videóban kiderült, hogy a 2500 mAh akku helyett, csak 1800 mAh van benne...valszeg az Armor 01/02 ben is akkora van
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14235 üzenetére
Eddig sosem használtam hangerő szinkront, mert nem is tudtam, hogy van ilyen, tekintve, hogy korábban sosem volt bluetooth hangszóróm, mert nem volt szükségem rá akkoriban. A minőséget befolyásolja bármiben, ha nem használom a hangerő szinkront? Szerintem az a legjobb, ha sem a telefonon, sem a hangszóró erősítőjén nincsen maximumra állítva a hangerő, mert így kerülhető el a lejátszott audio esetleges túlvezéreltsége, ami komoly hangkép torzulást tud eredményezni.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #14224 üzenetére
Megcsinálni biztos meg lehetne, csak nekik nem céljuk. Mert nem hiszek akarnak hordozható hangszórót csinálni. Lehet a Go+Playból se kellt el az összes kétlem vagy nem volt akkora a kereslet.
Idén Média markba láttam egy fehéret, pedig 6 éves darab.A Samsung felvásárolta pár éve a a Harmant Kardont, de a HK és a JBL is testvér márkák. Így nem akarják kanibalizálni, hiába volna létjogosultsága a piacon.
2022 és még nincs nincs új Go+Play, szerintem elengedték ezt a vonalat.Pedig eddig a legjobb basszust számomra a HK Cuccok produkálták.
Tesóm sok éves Onyx studio 3-as hangszóró még mindig csodálatos Öblöst basszust produkál. -
szab120
tag
válasz
<Adamsky> #14222 üzenetére
Go+Play, ahogy írtam is nekem hangban abszolút nem tetszik, ahogy az Onyxok sem, a túlhúzott basszusok miatt. Ráadásul mindegyiknek kivétel nélkül meghal az akksija, ami ráadásul amúgy sem túl acélos, úgyhogy én nem vágyom go utódra.
Ez ráadásul a "bölcsőn" kívük usb-c-vel is tölthető, így powerbankkal is lehet hosszabbítani az üzemidőt, ráadásul ipx4-es is, így annyira nem kell félteni, mint egy tanúsítvány nélkülit.
Maximálisan elégedett vagyok ezzel a Citationnal, nyilván ha többre vágyik az ember, akkor dupláját/tripláját kell fizetni, mondjuk egy Vifa Copenhagen 2.0 személyében.
Amúgy a Citation nem véletlenül drágább a go szériánál. Érdemes lenne élőben meghallgatnod, összehasonlítani. Sokkal tisztább, és nem az a számomra mű (boost) basszus.
Sony fejhallgatót (1000XM4) használok, ott is kijön az LDAC és a sima közti különbség, de a BT vs Wifi (Chromecast) tényleg ég és föld. -
szab120
tag
válasz
<Adamsky> #14214 üzenetére
Megmondom őszintén nincs bennem hiányérzet, annak ellenére, hogy nem sztereó, bár ez betudható a kialakításának is.
Sőt továbbmegyek, ez a Watt kérdés is becsapós, mert hiába "csak" 50, akkorát szól, hogy nem hiszem el. A Bose Portable HS és a Sonos Move sem rendelkezik ekkora hangerővel.
A 300-al az a baj, hogy nem hordozható, amúgy az is elég jó.
Bemutató példányok talán az alzánál és nagyobb MM-ban (Árkád, Aréna) vannak.
De iszonyat nagy különbség van, hogy Bt-n vagy wifin, spotin vagy Tidalon küldöd a jelet. Wifi+ Tidal párosa elképesztő minőséget produkál. -
mckay
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14202 üzenetére
Mea Culpa!
Félrevezető segélykiáltás volt: Természetesen nincs időszinkronizációs hiba a bal és jobb oldalra tett hangszóró között, amikor analóg kábellel kötöm be párhuzamosan a jelforrásra.
Egyszerűen csak képtelen voltam kicselezni a TWS párosodást. Minduntalan átállt valamiért arra. (Igaz, ettől még fura, hiszen az analóg kábeleken a bal hangot csak az egyik kapta meg, a jobb hangot csak a másik, mégis, valamit csináltak hogy a takk hang így szóljon: takk-takk.)
De vagy 30 ki és bekapcsolás után egyszer rájöttem, hogy mégiscsak be lehet kapcsolni őket úgy, hogy a bal és jobb oldalra tett hangszóróból egy időben, méghozzá a képpel egyidőben halljam a hangot.
Bocsi a riasztásért.Hanem attól még van egy kis gond.
Tabletről, telefonról szépen szól a két EarFun Boom, analóg kábelekkel bekötve.
De amikor átviszem a Windows PC-re, amire az eredeti cél lenne, akkor sistereg brummog.
Szólni szól, meg már rutinosan meg tudom csinálni hogy ne párosodjanak TWS-be, node nagyon nagy az alapzaj.
Hm, viszont ez így már nem feltétlenül ide való téma.
Mégis, ha van valakinek ötlete, kérem, ne tartsa magában!
Thx.
-
mckay
aktív tag
válasz
<Adamsky> #13685 üzenetére
Sziasztok,
végül ma forrasztottam egy Y kábelt (3,5") az 2 db EarFun Boom hangszóróhoz. Úgy próbáltam csinálni, ahogy Adamsky kolléga írta.
Szól is, az egyik kábelen a bal, a másikon a jobb csatorna jön.
Hanem, és ezen meglepődtem, van egy fél tized késleltetés a bal és jobb között!!!
Nahát. Pedig két egyforma hosszú (1,8m) kábelt használtam.
Viszont így sajnos nem tudják betölteni a sztereó hatást...
Szerintetek lehet a kábel hibája? Vagy ez valami specialitása/okossága ennek a hangszórónak? Elméletileg nincsenek is összepárosítva TWS-sel... -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14183 üzenetére
Kíváncsi lettem erre az Evolveo Armor 01/02-re is, ha már ennyire ajánlják itt és jelenleg itthon még talán olcsóbb is, mintha külföldről lenne rendelve, a 2 db csak 3000 ftal drágább, mint amennyibe a Mac Audio került.
Legalább lesz arról is vélemény itt, ha nem tetszene, akkor még mindig vissza válthatok a Mac Audiora igénybe véve a 14 napos elállást, de ha tényleg úgy szólnak, mint a drágább Tronsmart Groove, akkor biztosan elégedett leszek a 2 db együttes teljesítményével és az ilyen jó áron megkapott valós sztereo hangképpel.Megnéztem ugyanúgy a gyártó oldaláról rendelve sokkal olcsóbb itthon most, nálunk 5500 Ft, míg ott a a 01 23 euro:
[link]
A kék változat a 02 pedig 33 euro:
[link]Ki kell használni, amíg 5500 Ft, még ha csak 1et is rendel valaki, mert az szinte biztos, hogy sokkal jobban szól bárminél, ami hasonló áron van jelenleg itthon.
-
belashx
senior tag
válasz
<Adamsky> #14170 üzenetére
Ó, ez jó tipp, köszi, de általában beszélgetés van mellette, így félre szoktam tenni valami "sarokba", szóval ez nem szempont.
Hátizsákban csak cipelni szoktam, így az akasztó nem oszt, nem szoroz.Ahogy nézem, ezeket nem nagyon kell itthon kipróbálni... Ajka környékén nem lakik valaki, akinél fülelhetnék hasonló cuccot?
Visszaolvasva láttam, hogy itt nem divat a Tronsmart, de a T6 Upgraded szimpi, bár kétségeim vannak a tekerő strapabíróságával kapcsolatban. Valakinek nincs ezzel tapasztalata?
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14106 üzenetére
A Mac Audio BT Elite 3500 szerintem kifejezetten ajánlott a jelenlegi 8-9ezer Ft-os árán, nekem végül erre esett a választásom.
Hangzása nagyjából kiegyensúlyozott, talán a felső középtartomány picit visszafogottabb, megfelelő elhelyezéssel a mélyek is érezhetőbbek, persze nem kell csodákat várni, de az árkategóriában kiemelkedőnek mondható ez a hangzásvilág. A maximum hangereje is teljesen rendben van, egy átlagos vagy kisebb méretű szobát szépen betölt, bár érezni, hogy még lenne benne tartalék, de így legalább alap esetben nem tudjuk elérni azt a szintet, ahol már torzítana. Maximum hangerőn olyan 4-5 órás akku időt tud érzetre, ami közepes hangerőn a gyártó szerint 12 óra.Szívesen megnéznék egy összehasonlítást a Tronsmart trip-el vagy bármi más jó ár érték arányú hangszóróval, ami ebben az árkategóriában vagy maximum pár ezer Ft-al drágábban érhető el.
-
Peaceliker
addikt
válasz
<Adamsky> #14135 üzenetére
Igen, 90eur a vége. De alin kapni még, ott meg 60k huf. Persze lehet 36 ot sem ér, fene tudja
Amúgy most elkapott a gépszíj rendesen... Bennem van, hogy e kettő mellé (mert Amazon feloldotta accot és aktiválódott a rendelés) berendelem a motion boom-ot is
Az akkor eu ból jön, igaz? Semmi áfa, semmi móka? -
v.attis
őstag
válasz
<Adamsky> #14080 üzenetére
"A gyári EQ / fülhallgató "optimalizáló" nincs véletlenül bekapcsolva?"
Nincs, azokat is próbáltam, csak rosszabb eredmény jött ki.Vezetékes ügyben: van valahol egy Jbl fülesem, arra emlékszem, hogy az előző telóhoz képest (Huawei P20) nagyon picivel rosszabb hangja volt amíg használtam, de ez referenciának kevés.
Mióta teljesen át álltam mindenhol bluetoothra, azt sem tudom hol vannak a füleseim, kábeleim.De ezzel a Poweramp eq-val a Blitzwolf bluetooth fülesem is új életre kelt, pedig eddig sem volt rossz!
Már belőttem az eq-t az autóhoz is, az is kiválóan szól mostmár, jöhet a házimozi és utána vissza térek a hordozható hangszóró vásárlás témájához is.
Így talán optimistább vagyok.Köszönöm mindenkinek a fáradozást és a segítséget!
-
v.attis
őstag
-
zsiz
őstag
válasz
<Adamsky> #14057 üzenetére
Ha nincs, akkor úgyse tudok venni
De egyébként nem is szánnék többet rá most. A kinézete nekem sem tetszik. Meg lehetne szokni, nagyon úgyse nézegetem, annyira talán nem zavarna.. pláne ha tényleg olyan jól szól. De valószínűleg marad a Boom. Igazából 70 elszórható dollárom van rá, úgyhogy még a Boom-hoz is pótolni kell
-
v.attis
őstag
válasz
<Adamsky> #14049 üzenetére
Igen, arra a Xiaomira gondoltam és a keret is nagyjából ennyi.
Mindkettő tudja a sztereót 2 darabbal és ha beválik (tetszeni fog a hangja), akkor benne is van a pakliban a bővítés.
A Xiaomi esetében a videók alapján elég erős benne a magas, a Tronsmart esetében meg a gumis burkolattól tartok egy kicsit, néhány év és az ilyen gumik elkezdhetnek ragacsossá válni, jártam már így Bluetooth hangszóróval.Egyébként játszik a külföldi rendelés, rendszeresen nézem is az akciókat.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #14024 üzenetére
Én csak abból indultam ki hogy a Dockin 65MM-es Woofereivel szemben a 90MM már igen is sokat számít, a MB Plus azért kapot Tweetert is és jelentősen nagyobb a mélynyomó. Ebből indultam ki azért jelentősen több basszust produkálhat mint a kistesója.
De jelenleg minden drága, így nem biztos olyan jó vétel volna.
A Forint nagyon gyenge így elég rossz árfolyamon tudnám berendelni.Bár mikor Alan a HK GO+Play ellen tesztelte, a HK basszusban jobb volt pedig azonos a Wooferek mérete. Mint kettőnek 90MM
-
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #14024 üzenetére
Szerintem ő nem zeneiséget akar, hanem hangerőt, azt meg tudja a Boom Plus.
Amilyen zenéket ő hallgat, arra szerintem alkalmas a Boom Plus egyébként, az egy igazi party hangszóró.
...ha jól emlékszem, a dockin se egy vifa hangzásban, nem egy zeneileg "kifinomult" típus, szépen szól, ordít, meg adja a mélyet, de ennyi, a Jazzt nem ezen kell hallgatni, és ő nem is jazzt hallgat. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #14016 üzenetére
Hát azért volt több oka is, egy felől a Motion Boom iszonyú ronda volt.
Fej-fej mellet hallgatva azért a Dockinnak volt előnye a a Tweeter miatt is. Egy ének vokál sokkal szebben jött ki a Dockinból, a M Boom meg EQ mellet se tudta a Tweeter hiányát orvosolni.
Ellie Goulding ének hangja sokkal jobb volt a Dockinon, bárhogy EQ-ztam az ankert nem ment a Dockin szintjére.
Az akkumulátor idő és egy érv marad a Dockin mellet, én nálam a Dockin fél hangerőn szokott menni, az már sokszor elég tud lenni.
Az Anker ugyan ezen hangerőn nem ígazán bírt 10 órát, Az egyéni EQ miatt meg a membrán is úgy járt oldalán mint.. Egy biztos szívta az akkut rendesen.
Itt a Motion Boom videóm januárból, 1 videóba vágtam is feltöltöttem.
Bár tény és való annyiért amennyiért vettem 27E forint valóban remek kis hangszórót kapott az ember.Anker Motion Boom (Complitation)
De azért volna pár dolog amibe a Motion Boom fejlődhetne, lehetne mondjuk kicsit szebb. A Másik kaphatna 2 Tweetert és a Wooferek is lehetnének kicsit nagyobbak (70MM Mondjuk) és akkor nem menne a hordozhatóság rovására.
Talán a D Fine és Motion Boom fúziója adná nekem a legideálisabb hangzást.Bár már lehet gondolkozok érdemes volna-e a Dockint cserélni egy Motion Boom Plusra. 2X90MM Woofernek miatt van jelentős elönye, hát majd meglátjuk.
-
silver10
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14020 üzenetére
Ez szerintem is így van. Azzal a +36000 Ft.-tal anyival ütősebb is.a tesztekat hallgatva. A Soundcore más koncepciót követtett és ez meglátszik. Kis súly, ezért neodímium ötvözet mágnest használt. És szerintem nem viszi olyan telt mélyre le a membrán mozgását. Arra kiváncsi leszek, hogy a ez a masszív titanium membrán tartósságra jelent-e előnyt, mert ott még játszik sok minden. Mivel én nem élek-halok feltétlen az Odab@xos bassért a ma divatos csak basszorientált zenék sem az én világom, és nekem eléggé kiegyenlített hangképe van MBP-nak, ezért az árért, tekintve a zenei mindenevőségem, megfelel. De mivel hallottam pár Partyboxot és végül tetszettek is , el tudnák képzelni rengeteg más hangzású jót, jobbat. HK-t meg, Bose-t csak hi-fi erősítőben hallottam másoknál. Na azok nagyon tetszettek.
-
válasz
<Adamsky> #14018 üzenetére
Valamelyik pár éves flip volt nálam szétszedve szétmállott hangszórókkal.
Kipróbáltam, hogy rákötök egy rendes hifi hangfalat, és pont annyira ment mélyre, mint a hibátlan flip.
Ebből következtetek, hogy ott bizony limitálva van.Torzítást sok rock zenénél hallok. Nem olyan durva, de simán hallani, hogy a hangszórök bőven a lineáris tartományon kívül mennek.
Gondolkodtam egyébként Boom Plus-on, de akkor már Stormbox Blast, nem? Amint lesz raktáron.
De most amúgy az EQ-val leszedve a 70 Hz alatti hangokat, meglepően jó az eredmény. Ez kicsit megerősíti a JBL sub-levágós elméletemet.
A gyárival ezért nem megy:
-
válasz
<Adamsky> #14016 üzenetére
Nem akarok mások helyett nyilatkozni, de engem pont az zavar, hogy a Motion Boom túl mélyre megy, ezáltal túl sok teljesítményt visz el a mély basszus a szerény 30W-ból.
Nekem közben jött egy ötletem, hogy valami EQ appal megkerülöm a gondot, és elveszem a MB-tól a 60Hz alatti részt, hátha némi lélegzethez jut és kis 80-90Hz-es emelés hatására megjön a basszus ereje is.
A JBL-ek is úgy adnak viszonylag bulisabb hangot, hogy a mérethez képest még éppen vállalható nem túl mély basszusra ráerősítenek, majd az alsóbb mélyeket meredeken vágják (gondolom DSP-vel), hogy maradjon teljesítméyn a többinek.
A MB meg túl mélyre megy a hangszóró teljesítményéhez képest.
Így vagy vissza kell venni a mélyből nagyobb hangerőn, vagy torzít, ha a DSP valamiért nem veszi eléggé vissza.Ha valami sok sávos EQ-val ki tudom ezt javítani, akkor marad a MB, és akkor még választhatok is, hogy halkan akarok nagyon mélyet, vagy hangosabban bulisabbat.
A Poweramp EQ-t javasolták az Androidos topikban, most azzal kísérletezem.
-
válasz
<Adamsky> #14011 üzenetére
Köszi!
Igazából valami 30-50W közti hangszórót keresek, aminek a JBL-ekhez hasonlóan ütős a basszusa.
A Motion Boom számomra túl lágy a basszusban, hiába megy az árához képest mélyre, nincs ereje, és nagyon hamar elkezd torzítani. 2/3 hangerőn már hallható sok számnál, hogy nem oké a basszus.
Hallgattam teszteket a Uboom L-ről, és a Stormbox Pro-ról, de egyik sem győzött meg. Előbbi még csakcsak, de itt kezdtem el remélni valami titkos új cucc érkezését.
A JBL árai meg nekem túl magasak erre a célra. -
silver10
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14007 üzenetére
Ezt megerősítem, a Soundcore jól tette, hogy opcionálta. És aláírom, hogy idegesítő lehet, főleg esti csendben. Szerencsére a Motion+omban és a Motion Boom Plusszomnál is ugyanúgy kikapcsolható.
civicfan:
Elég sok telefonban van jó hang chip és támogat is Aptx-től LDAC kódekig mindent. Egy jó Poweramppal meg kiválóan szól. -
aldebaran
addikt
válasz
<Adamsky> #14002 üzenetére
Há ő 10 percet ír, azt nem írja, hogy mennyi ideig ne kapcsoljon ki. Mondjuk én feleslegesen nem szeretem bekapcsolva hagyni. De ha megírja, hogy pontosan mit, mennyi ideig teszteljek, majd szól.
Egyébként az auchanban kipróbáltam a jbl extreme 5öt, ami 90e. Olyan öblös a mély, mintha egy kútban lenne. Sokkal jobb ez a kis ócsó uboom L.
-
aldebaran
addikt
-
nutfile
aktív tag
válasz
<Adamsky> #13961 üzenetére
nem amazon, hanem saját global honlapjuk. működik a kód! (sőt, én úgy kaptam mailben, hogy az "official website"-on működik csak.
60 usd (paypal-lal fizettem), nincs szállítási költség és EU warehouse-ból jön 2-8 nap alatt. most jött mail, hogy elindult.
júli 18-ig használható fel a kód. vagyis max. addig lehetett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iPad topik
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Milyen házat vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest