- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
Hovi
aktív tag
Üdv,
Ma voltam északi szomszédunknál. Na mondom, akkor BlueMobile roaming teszt... Hát nagy égés. Se net, se hívás indítás. Be az első Tesco-ba, ott van free wifi. Ott fel a Blue online-ra. Ott megtudtam, hogy *104#-el kell aktiválni a roamingot. Ez ment. Ezután már tudtam hívást indítani. De a net nem megy. Mutattja a 4G-t, de nem forgalmat. Újból Ble online. Ott a ble word GPRS Limit csomagnál ezt találom:
Na akkor hogy is van ez az EU roaming??? Mégsem lehet EU-ban használni?????????
-
Hovi
aktív tag
Az asszony dominó kártyáját hordoztam ide a héten. Kissé zavarosan indult, de jó lett a vége. Márkaváltási kérelem+szerződés e-mail elküld. 3 nap múlva (minden értesítés nélkül) futár hozza az új sim kártyát. (természetesen nem 4G) A borítékban egy papír, várjak míg visszaér a futár a papírral, aztán majd hívnak. Ez volt pénteken. Keddig nem hívtak, hát írtam nekik egy mail-t. 10 perc múlva hívtak, a srác 5 perc alatt lezongorázta a márkaváltást. 1G netet is simán megtudtam rendelni. Facebook messenger hanghívás kristálytisztán megy, még úgy is, hogy a teló csak H+ enged. (nem 4G a kártya ugye)
Szóval minden jó ha a vége jó. Még a dominó egyenleget is jóváírták.
Csak sajnos a bluemobil weboldalára nem tudok az istenért sem beregelni..... technikai hiba....
Nincs új a nap alatt....
Hopsz, mégis sikerült beregelni. Tehát minden ok, csak várni kellett egy picikét.[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
válasz Sir Sparrow #4068 üzenetére
Igen, volt eredménye a reklamációnak. Kiküldték rá egy jó hétre a tételes híváslistát, melyből kiolvasható, hogy én voltam a f@sz. Ugyanis mikor beraktam az új simet, kétszer is elcseztem a jelszót az eset Security sim védelemnél, s az küldözgetett bőszen figyelmeztető sms-eket a beállított számra. De ennek az üzeneteknél nincs nyoma. A másik számon viszont igen. Tehát ingyenes mindkét üsz hívása. Később is teszteltem.
-
Hovi
aktív tag
válasz SztiviVander #3943 üzenetére
Köszi a leírást. A gsm/3g/lte auto beállítással annyi gondom van, hogy "egy csík" térerőnél is ragaszkodik a 4G-hez. Pont ezért merül jobban a teló.
-
Hovi
aktív tag
Nos Uraim.
Egy-egy napig teszteltem a 3 és 4G hálózatot. Ellent kell mondjak a fentebb leírtaknak. 4G-n nagyságrendekkel gyorsabban merül a telefon. Nagyjából hasonló használat volt a két nap. Kb 30 perc telefon, email, whatsapp, opera mini. Reggel 100%-ról indulva 4G estére 25%, míg 3G 57%-ra merült az aksi. (Note4) Tatabányán az utcán még csak van térerő, de beltéren alig egy csík a 4G-n. Míg 3G-n szinte mindenütt full. Ráadásul a net sebességben sincs különbség. Így részemről a 4G csak parasztvakítás. -
Hovi
aktív tag
-
Hovi
aktív tag
Uraim!
Kicserélték a simet 4g kepesre. Hát...Tatabánya belvárosában alig van térerő. A speedtest szerint lefelé 11 mega, felfelé 1!
Részemről marad a 3g. -
Hovi
aktív tag
Az új SIM-en lesz a telefonszámod. A számod ugyanaz marad amit hoztál magaddal. De hogy felengedjen a hálózatra, ahhoz kell az új SIM. A régi mehet a kukába. Nálam este 8-kor volt a hordozás, írták addig ne tegyem be az új SIM-et. Este 8 után a vodás simet kivettem, be a Blue simet oszt kész. Már élt is a vodás szám a blue simmel. Aktiválni nem kellett, mondta az ügyfélszolgálat. Én csak a netet rendeltem meg. Utána nem sokkal működött a webes felület is.
Ha online töltöd fel az egyenleged ott kell majd figyelni, mert alapból a 30-as előhívó az alap. -
Hovi
aktív tag
16-án hordoztam a vodától. MAX L-es voltam. Zökkenőmentes volt. A Blue sim-ért 990-et kellett fizetni a futárnak mikor hozta. Holnap meg hozza a másikat, mert nem 4G-képes kártyát küldtek.
600 Ft lebeszélhetőséggel. 490 a 333 mega net, de új emberként nulla forintért adják az első hónapban.
Viszont a 1777 hívásáért simán levontak 99Ft-ot két és fél perc beszélgetésért.[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
Üdv Urak!
Most jövök majd a vodától számhordozással. A Bluemobil simet már ki is küldték, bár a számhordozást csak 15-e után kértem. Mit kell nézni rajta hogy 4G-s e? Mi ez a 3D-s dolog. Pusztán kíváncsiságból kérdem. Vodánál csak pár napig használtam 4G-t ugyanis a teló (note 4) alig ment el egy napot így, s a térerő is hol volt hol nem. Általában hol nem.
A simre az van írva: BLUE MOBILE CSERE 3FF HLR85.
Köszönöm!
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Óra topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Proxmox VE
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Villanyszerelés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...