- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
d3lete #18114 üzenetére
Adatlap alapjan kb. ~20% a-terpineol van benne, a maradek anyagra viszont 0.87125g/cm3 suruseg jott ki, szoval nem csak aceton+alkohol tetszoleges kevereke, hanem valami fajsulyosabb anyag is van meg benne jocskan. A forrasponttal lehetne meg kalkulalni , csak hat azt harom anyagra elegyere sem konnyu meghatarozni, nemhogy negyre. Mivel kihangsulyozzak, hogy nem korroziv, igy szerintem DCM nincsen benne, pedig az kezenfekvo lett volna 1.33g/cm3-al.
-
Reggie0
félisten
válasz
d3lete #18108 üzenetére
Roncsolasos oldas tomeny saletromsavval vagy forro tomeny kensavval lehetseges, az IC-krol is igy szedik le a tokot.
Szerk: #18110
Ezt conformal coating-nak hivja a szakirodalom. Keressel ra, hogy milyen anyagokat hasznalnak erre es az alapjan nezd meg, hogy mi oldja, altalaban megadjak az adatlapjukon. Acetont, DCM, DMSO-t is megprobalhatod.
Ha semmi nem megy, akkor esetleg megprobalhatod germicid lampaval megUV-zni hatha degradalodik es oldhato lesz, de az viheti magaval a tobbi muanyagot, gumitomitest, stb..Tippelhetek: jarmuelektronika?
-
laika1200
csendes tag
válasz
d3lete #18108 üzenetére
Szia!
A "műtakonyszerű" töltőanyag az újabb lapokon UV-re keményedő epoxi (pl. ilyen). A kikötött epoxi térhálós szerkezete nem oldható, csak roncsolható formaleválasztó szerekkel zselés-gumiszerű anyaggá. Én annak idején az egyik hazai epoxi gyártó vegyészétől sikeresen kikunyeráltam kétféle formaleválasztóból termékmintát amit esélyesnek tartott hogy elektronikához is használható. Egyrészt nagyon komoly biztonsági előírások mellett voltak használhatóak (aktív elszívás, védőszemüveg, A1B1 filteres maszk, védőkesztyű illetve az érintett felület kezelése után ultrahangos mosás/tisztítás) másrészt pedig kérdéses volt a végeredmény, ugyanis a formaleválasztó elroncsolja a forrasztószemek és a huzalozás alatt is az epoxit, gyengébb minőségű lapokon a chip levételekor előfordult hogy az olvadt ón felemelte a forrasztószemeket a huzalozással együtt...
Nálam zsákutca volt, de lehet más nagyobb szerencsével járt.
-
laika1200
csendes tag
válasz
d3lete #15819 üzenetére
Szerintem 99% GPU, 1% hogy RAM. VGA memory stress test-el meg tudod ugyan nézni de becsapós, GPU hiba vagy a GPU alatti törött golyó is okozhatja a ram hibás elérését... Esetleg annyit tudsz csinálni hogy leveszed a GPU-t és újragolyózod. Nem sok értelme van kínlódni vele, kivéve ha szereted a kihívásokat. Volt egyszer régen nálam egy nvidia 6800GT AGP-s, annak ugyanez volt a tünete. Ott megfutottam ezt a kört, GPU reball (nem változott a hiba, ugyanott jöttek elő a "csíkok"), aztán az összes ram csere. Annál ugyan bejött a ramok cseréje de az volt az egyetlen eset hogy RAM hibás volt a kártya...
Most nézem hogy törlődtek a tegnapi hozzászólásaim. Ezt úgy veszem hogy a moderátorok sem találtak megfelelő n csatornás fetet a hardveraprón, vagy nem szeretnének egy láda sört ingyen.
-
válasz
d3lete #15571 üzenetére
Nem fut le a handshake és nem "indul el" a kártya.
1,
Tépd le róla a BIOS-t és írd meg újra.HA van a PCB tetején kapcsoló akkor vigyázz 2 BIOS-a van, mert van backup BIOS is rajta! (ha referencia)
2,
GPU hiba, mint minden VGA kártyánál a GPU-ból jövő visszacsatolásnak meg kell lennie, különben nem ad kakaót a tápáramkör
3,
Nagyon ritkát a tápvezérlő száll el, de az látványos. Ha a kártyát megfordítod a 8105-ösökre (ha referencia) mérj rá mert azokat szokta kipukkantani... -
válasz
d3lete #14380 üzenetére
Igen, az SM bus kommunikációjáért felelős, tartalmaz egy úgynevezett EC kódot, ami a pefirériák címzéséhez kell a BIOS-nak. Ezt a BIOS frissítéssel együtt frissíted. Ezért teljesen gyártó és modell specifikus a -szakmában tévesen- "keyboard" kontroller-nek hívott SM vezérlő vagy EC kontroller.
-
nahunn
tag
válasz
d3lete #14374 üzenetére
Nem kapcsol be, össze-vissza villognak a ledek , stb...
Én a héten egy Packard Bellel szívtam nagyot, nem volt kép induláskor, előzetes diagnózis
RS880... majd amikor próbáltam bekapcsolni össze-vissza felvillantak majd kialudtak a ledek.
Szétszedés után kiderült, hogy a KB926 EC melegedett elég rendesen, csere után be is kapcsolt a lap,
viszont ahogy rádugtam a kijelző szalagkábelt lefüstölt megint az EC. Na jó újabb EC fel, szalagkábel csere.
Juhhé, bekapcsol, nem füstöl, viszont csak háttérfrény van... RS880 csere, megjön a kép is. Összerak, minden jó majdnem, csak a hang helyett macskavonyítás a hangszóróból, szétszed, REALTEK csere, a hang is ok. Amikor azt hinné az ember hogy több szopás nem lehet. Hát lekapcs utáni lecsukásnál a kijelző teteje süt.Webkamera is kuka, azt még nem túrtam másikat de lassan lesz egy működős gép.
-
hoax
senior tag
válasz
d3lete #13954 üzenetére
Kicsit utánaolvastam és az derült ki, hogy létezik 128MB VRAM-al szerelt DV9500 is! Lehet félreérthető voltam, de memória ic mérete alatt a kapacitását értettem!
Próbálj rákeresni a HP part number alapján a lap tulajdonságaira... -
ielektros
senior tag
válasz
d3lete #13924 üzenetére
Na ez most aztan tenyleg nem kotekedes csak szeretnek reagalni. Azert szolok elore mert konnyu felreerteni a dolgokat
Azert teheted meg, hogy minden szutykot megcsinalsz mert van ra idod. En is szeretnek igy dolgozni de sajnos erre nem minden esetben van lehetoseg. Ha lehet megjavitok mindent. Ha nagyon kokany akkor nem allok neki mert nem eri meg. Puszta embersegbol nem tudok adot fizetni es nem tudok kajat vasarolni, rezsit kipengetni. Ha ugy itelem meg, hogy nekem nem eri meg akkor nem fogom megcsinalni. Nem azert mert genyo vagyok hanem mert ez a munkam. Ebbol elek. A komuves sem falaz fel valamit szivessegbol az utca emberenek csak azert mert komuves.
-
ielektros
senior tag
válasz
d3lete #13924 üzenetére
Ez a topik az eletben nem volt szakmai csak ugy hivjak mert anno Gergo igy nevezte el... Raadasul egy topikban nem lehet mindent osszeszedni ami a temahoz passzol. Ezert is lett ilyen. Minden heten beindul valami erdekes tema aztan szerencsere van itt sok hozzaerto aki igen jol leirja az elmeleteket. Ez a topik szerintem inkabb Muszereszek beszelgetos topikja mintsem BGA, Rework. Raadasul egy rework projektrol sem beszeltunk itt. Igazad van amugy neha velem is elszall a lo de altalaban annak oka van. A hulyeseget rovid ideig birom csak elviselni plane ha valaki ontja magabol tomenyen... Ennek mindig megvoltak a csucspontjai es most is megkozelitettunk egy ilyet.
-
f27
senior tag
válasz
d3lete #13471 üzenetére
Szerinted mi tortenik mikor uljragolyozod a chipet?
Amikor leveszed az alaplapor,minden golyo a helyen van!
Leveszed megmelegedik a mag rajta.
Aztan ujra golyozod szinten,es mikor visszateszed szinten.
Kb 100 ujragolyozott chipbol 1 esetben indul el a laba miatt,a tobbi esetben a mag vegett.
Csakhogy a mag alatt levo golyok nem olvadnak meg 220 foknal ujragolyozas kozbe csak kicsit deformalodik stb...
Ezer a magot maskepp kell forrasztani.
Kicsivel tobbel,de ugye a chipek 250 fok korul popkornosodnak.
Na itt jottem en a kepbe mert en megoldottam ezt a kerdestSzoval jelenleg ott tartunk hogy vagy magforrasztas vagy chipcsere.
Reball kb nemszukseges
A legtobb laptopot szetsem kell szedni,vannak olyan laptopok ami javithato igy mar 10 perc alatt
Es nem,nem olvad meg semmi,nemfenyesedik ki semmi,es nemlatszik semmi -
Kocska89
tag
válasz
d3lete #13089 üzenetére
Anno Ir6000-el sikerült gpu-t hólyagosítani nekem is, de nyákot soha egyet sem. Ami a képeken van falconnak vettem, aztán más lap van a kaszniban.. Ráadásul kuka.
0003 ra szokás melegíts meg mindent írják google dobott rá gpu reball videót is. Személy szerint nem tudom.
203W os táp bekapcsolás kb 1mp felvillan a zöld led majd piros. box 0001 dob. Ha valaki tudja mire javul táp ne tartsa magában.
-
f27
senior tag
válasz
d3lete #13044 üzenetére
Holnap megnezem mivan kukaba
Mas..
uj szerzemenyem -
f27
senior tag
válasz
d3lete #10508 üzenetére
Szerintem meg mindig a g86 a hibas.
alienpapa
Irj ram privatot es elmondom.
Akarki kivancsi innet akinek gepe van elmondom,de ide nem irom be mert akkor minden hulye otthon nekiall es nemlesz penzunk belole.
Amugy meg minden xbox szinte indithato ezen az elven
Par napja jart nalam a 2000-dik xbox ebbol kicsit tobb mint 1200db jolett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Milyen program, ami...?
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen házat vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire RX 470 Platinum Edition videókártya
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest