- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
don_peter #14270 üzenetére
Péterem, inkább ne erőltesd ezt
Mindenkinek meg van a stílusa és így szeretjük.Te tudod, hogy mennyi munka, tapasztalat és szopás áll a terméketek mögött mire kiforrott lett.
Megértjük a felháborodásod, de amíg valaki a technológia miatt hőbörög, addig felesleges személyesbe menő dolgokat említened, hiszen ti egy profi eszközt fejlesztettetek ki, nem magát a műveletet. Ez olyan mintha én meg azon rugóznék, hogy a reball egy f@szság, mert a hivatalos refurbishing-ben szó sincs reballozásról, hanem ha nem megy beb@szarintják a Heller-be a selejtet oszt ha úgy sem lesz jó, akkor megy a diszpozíciós raktárba (magyarán a szemétbe)Én személy szerint sok sikert kívánok nektek (Ferivel együtt) a masinátokhoz és érdeklődve olvasom/hallgatom a fejleményeket!
-
Benji77
aktív tag
válasz
don_peter #14258 üzenetére
"Nem kell sem újragolyózás, sem pedig reflow, csak parasztvakítás, akinek egy kicsi kis esze van már rég rájött, hogy ez nem más mint ámítás.
A CHIP-ek 99%-ban a belső szilícium mag alatti kapcsolat hibásodik meg, nem az alsó golyók amit ti előszeretettel újragolyóztok."Hogy én eddig erre nem jöttem rá
"Hajduk már ezt, itt a legtöbb embernek aki szerviznek nevezi magát még normális gépe sincs nem hogy 20eFt-ért megjavítja."
Dobom is ki a kukába a Scotle HR460-at
-
ielektros
senior tag
válasz
don_peter #14183 üzenetére
Hakko 850B-vel is megmakkolok barmit ha ezen mulik. Es alig volt egy 20-as hasznaltan
De ahogy zsugorodnak az eszkozok ugy nem lesz ertelme veluk lassan semmit sem csinalni... Nem, hogy makkot hegeszteni. Nem lesz azoknak ilyen baja. Sokkal elobb verzik el mas sebbol. -
Router
őstag
-
ielektros
senior tag
válasz
don_peter #14160 üzenetére
Javitsa a rosseb. Remelem mire ezek elkezdenek dogleni mar mast fogok csinalni
De amugy a 2012-2014-es Pro modellek sem sokkal kenyelmesebb allatok. Ma is csinaltam 2 12-es meg egy par hetes 2014-es modellt. Az is agyrem mind.Az AIR-ek amugy is rakas szarok szerintem mind ugy ahogy vannak.
-
ielektros
senior tag
válasz
don_peter #13907 üzenetére
Hidd el en nem vagyok irigy. A penz azert van, hogy osszekotorjuk vagy igy vagy ugy. Nyilvan tuloztam az 50 rugoval. De abban biztos vagyok, hogy nem lehet sokkal tobb. A riszörcsöt meg a divelopmentet nem számoltam mert ilyen esetben nehez vele kalkulalni. De azert nem lehet olyan veszesen marha draga az anyag igy atfutva a dolgot. Es abban is biztos vagyok, hogy a don-ok nem elegednenek meg 20 rugo haszonnal
-
ielektros
senior tag
válasz
don_peter #13863 üzenetére
Minden rossz indulat nelkul irok most. A stilusomat ar itt mindenki ismeri es azt is, hogy tobbnyire csak okorkodom.
Ami viszont most nem fer az eszembe Peter meg Feri. Hogy az istenben mas az ebbol kijovo meleg levego mint akarmelyik BGA allomas eseteben. Miert tudja ez a magot "forrasztani" a tobb meg nem? Engem az a csoda erdekel, hogy mi adja ennek a gepnek az exkluzivitasat. Nem kotekedes nem lehuzas egyszeruen mar rengeteget olvastam rola de nem vagom miben mas. Barmelyik holegfuvom kepes 500 fokot produkalni a profilt meg az ember keze es tapasztalata adja. A profilnak tobbynire csak akkor van ertelme ha a paka mozdulatlanul van a chip felett rogzitve. Ismet mondom nem elrettenteni akarlak a valaszadastol hanem ami mar honapok ota hianyzik a geprol az az a leiras, hogy milyen technologiai megoldassal kepes olyat produkalni amit mas gepek nem kepesek.
-
gliga69
tag
válasz
don_peter #13855 üzenetére
no, végre itt vagy
Akkor nyitott vagy egy érdemi megbeszélésre a technológiátokkal kapcsolatban, mellébeszélés nélkül?
Ps.: valamelyik aprohirdetési oldalon futottunk bele egy tiféle gép hirdetésébe 200kért. Vagy ti adtátok olcsóbban, vagy valaki eladta, mert nem jött be. Ha előkerül belinkelem. -
gliga69
tag
válasz
don_peter #13520 üzenetére
Semmi olyat nem kérdeztem tőled ami a cikkedben konkrétan szerepelne!
Ha mégis, kérlek másold be ide, és vitassuk meg a dolgot, vitázzunk róla, hogy egy kicsit oszoljon a köd!
Szerintem nem bántottalak meg hanem ésszerűt kérdeztem, amit ha végigviszel és igazad van, ami nincs kizára, akár pozitív reklámod is lehet. A kihátrálásoddal viszont pont az ellenkezőjét bizonyítod, ami nyilván szintén hosszas kivesézés fog követni.
Letettetek valamit az asztalra, vigyük végig a gondolatot hogy volt-e értelme!
Nem privátban, személyeskedve, hanem közösség előtt vitázva arról úgy hogy mások is be tudjanak kapcsolódni, esetleg valamit hozzátenni, ahogy egy demokratikusan működő rendszerben szokás. -
gliga69
tag
válasz
don_peter #13509 üzenetére
Mit szólnál hozzá ha kiveséznénk ezt a magforrasztás témát?
Esetleg konszignálnánk a részleteket nagyjából, úgymond üzleti titkaitokat nem kiszivárogtatva.
Értsd pl venni egy flipchipes eszközt és egy idő diagrammra vetítve mikor mi olvad meg, azok az időtartamokat nyilván nem pontosan nézve, hanem mondjuk 1. fázis 2. fázis 3. fázis, ilyesmi.
Nos? -
Tamás9x
őstag
válasz
don_peter #13513 üzenetére
Ismerem a gépet nem is ezzel van a baj, inkább a wodoo baba háttérrel, amikor még Feri kezdte el fejleszteni, később kiderült dúnsztja sem volt róla miről van szó és jöttél a képbe te, az igazi kivitelező, ezek után már azt is nehéz elhinni a fórumon amit 1-2 nem nevezem nevén kolléga kérdez nemhogy ír...
Hogy én ezzel mekkora port fogok kavarni? ... de már nem bírtam, sajnálom, van mindenkinek egy küszöbingere(Inger küszöbe mára abba kellene hagyni a Phytont..)
Nem szerény személyed ellen irányul, mert nem ismerlek (sajnos, kitudja milyen jól el lehetne sztorizgatni egy jó sör mellett meg ötleteket gyártani) hanem ami köd leszállt már a fórumra (és ezen eszméhez foggal körömmel ragaszkodó véleményekhez nézetekhez) és apródonként megfolytja a jobbnál jobb szakembereket... és többek között emiatt sem járnak már fel közösségi virtuális életet élni, csak ha már nagyon muszáj. Ha hülyén fogalmazok szólj
-
Tamás9x
őstag
válasz
don_peter #13511 üzenetére
"Szóval inkább próbáld meg elfogadni, hogy különbözőek vagyunk és ne szemétkedj mert még a végén visszanyal a fagyi..
Szerkesztve: és ez vonatkozik mindenkire..."Hát ilyenből már volt bírósági esetem és...
én a helyedben ilyeneket nem írogatnék, ezt most barátilag mondom. Hülyézd le a másikat vagy bármi de ilyet ne...
Szek: Így más másabb, amúgy meg ha mérleg nyelve, jajajj még negyed annyit nem pörköltem vissza mint amit az évek alatt kaptam vagy kioktatásból, vagy csupán szemétkedésből, így pszt..
Ha a privátok beszélni tudnának, mennyi bullshit kerülne napvilágra "szakemberek" kútfőjéből
Ne haragudj de ha feldobsz egy labdát ne várd hogy a másik nem csapja le, több ember halt már meg hazugságban, mint az igazságban, inkább örülj, hogy le merik írni mások a véleményüket és nem a hátad mögött sunnyognak. ezzel is ha más nem "megtisztelnek" valamilyen szinten, még ha negatív és fáj a lelkecskének.
-
Tamás9x
őstag
válasz
don_peter #13509 üzenetére
Most fenyegetsz?
Nyilvánosan? jól olvasom?
Jó buli szerkesszük már mi is mintha idegesek lettünk volna, nem gondoltam hogy ennyire felpaprikázlak ezzel, de tetszik nagyon érzékeny pontra tapinthattam... Azt hiszem ez Local és itt szólásszabadság van, ha nem tetszik át lehet felette siklani, azt mondják okos ember... vagy az a sánta kutya? vagy mégis az okos ember? Francba késő van már
-
Tamás9x
őstag
válasz
don_peter #13507 üzenetére
Köszönöm az elismerést
Ilyet sosem mondtam de ha visszaolvasok kicsit nem csak én vagyok ilyen véleménnyel, így biztos bennem van a hiba
Csupán próbálok rávilágítani hogy ennyire nyilvánosan ne égessétek már magatokat.
Szerkesztve... ez csak azt jelenti az igazság még mindig fájdalmasabb mint egy tököszúrás
-
gliga69
tag
válasz
don_peter #12750 üzenetére
Tisztelt kolléga,
Néztem a levilágító szerkezetét, ami tényleg szép munka, de egy tervezési problémára szeretném felhívni a figyelmét!
Egy 70mA es behúzóáramú relé tekercsét ,ami induktív terhelést képvisel, húzza egy 100mA kollektor áramú tranzisztorral, védődióda nélkül. Esetleges üzembizonytalanságokat okozhat a tekercs által okozott tranziens.
Célszerű lenne egy diódát párhuzamosítani a relével, esetleg beépített védődiódás mosfetet alkalmazni, árban kb40Ft különbség van. Remélem tudtam segíteni, esetleg ha gondolja, szívesen lektorálhatjuk egy kollégámmal a 300k-s bgazó elvi kapcsolását is. -
-
válasz
don_peter #11176 üzenetére
"És persze az alkudozókra mindig rá kell tartani "
Ahogy mondod!
Ha ingyen adnád, akkor még abból is alkudni akarnának.
Szerintem még azt is beírhatnád a hirdetésbe, hogy ezért az árért elmagyarázod, bemutatod, egy kicsit betanítod az új gazdáját.
Pl: megmutatod neki a golyózás mikéntjét, melyik alaplapnál/konzolnál mik a buktatók, mit és hogyan érdemes csinálni a géppel. Így szerintem elég rentábilis az ára, lévén, hogy egy másik helyen 700 ezret kérnek egy gagyi infrás gépért plusz az oktatásért. -
don_peter
senior tag
-
mobileman
senior tag
válasz
don_peter #11170 üzenetére
Neked annyi, de nekem 2000usd alatt van mindenestül
Szerinted miért?
Azért tudom, hogy mi a dörgés a gépek működését illetően, de akkor is jó ha van garancia, sose lehet tudni!
Garanciáztattunk pár olcsóbb fajta gépet, egy aprócska hiba miatt, de megoldható.. Nekünk adnak a fűtőbetétekre is garanciát, van is itt jó pár darab tartalékban, sőt még alsó forró levegős betétjeink is vannak..
Linket sajna nem tudok adni, mert én egyenest a gyárból kapom a gépeket, nem a kereskedőktöl.. -
gliga69
tag
-
mobileman
senior tag
válasz
don_peter #11166 üzenetére
Minden tiszteletünk a Tied, nem kötekedni akarunk, csak arra próbálunk rávilágítani, hogy baromira túlárazva árolod, mikor a XXXXXX hozzuk a zsír újat, ami természetesen nem szendvicssütésre való, és 2 év garanciával. Necces 1 misiért garancia nélküli gépet venni, ez tudod Te is..
Csak az az egy baj van, hogy itt a topikban vajmi kevés sikered lesz eladni, inkább akkor jófogás, olx... -
gliga69
tag
válasz
don_peter #10663 üzenetére
Ez így teljesen korrekt!
Esetleg ha megend egy tanácsot VGA táp javításhoz:
A kártya tápjait simán el lehet indítani és tesztelni alaplapba helyezés nélkül is. A kondenzátorok ismételt tönkremenetele arra enged következtetni hogy az érintett táprész fél H hídjának egyik esetleg több felső fetje zárlatos ami azt eredményezi hogy indításnál a kártya érintett táp területének kimenete kiül a tápfeszültségre, legalábbis próbál, mert a kör ellenálsa miatt az ATX tápegység lekapcsol a rövidzár védelme miatt.
Feltételethetően a fesszültség emelkedésével a kondenzátorok átütési feszültségét is eléri, ilyenkor zárlatolhatnak be újra a cserélt kondenzátorok.
Remélem segít valamit amit írtam.
Amennyiben tudunk, (szerintem bárki nevében mondhatom aki szokott ide írni) valamilyen szakmai témában segíteni, esetleg átbeszélni, valamilyen problémát, azt nyugodtan írja meg itt, és próbálunk valahogy segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged