- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulliver123
csendes tag
Sziasztok,
Sikerült megegyezni, visszafizetik a hirdetéstől eltérő csavarhúzószett árát.
Ugynakkor ha a hirdetésúk helyes, továbra is megrendelném a hirdetésnek megfelelő csavarhúzó szetett.Mennyire jelemző, hogy nem leíratnak megfelelő dolgot küldenek? Ez ilyen egyedi eset lehett? Vagy hirdetés lenne hibás? Tartok kissé, hogy ismét nem jó méreteket küldenek
Szerintetek hogy lehetne kitudakolni hogy létezik e az a csavarhúzószett amit leírtak a hirdetésbe, és azt is küldik?
Üdv.: L
-
papelado
aktív tag
Ja értem tehát te sem tudsz bizonyított mindenki által elérhető infot.Messziről jött ember azt monda amit akar facbookon is sokak szerint létezik a gorilla fejü elefánt..Maradjunk annyiban ,hogy amíg egyetlen dokumentálható eset sincs addig ne terjesszünk fake newst!
H van akkor meg nem értem miért nincs az 1 es hszben?
Téma részemről is zárva!
Ui senki nem beszélt áfa kikerülésről nem is értem ez hogyan jött ide.#6941) Exelsior24
Jönnek akkor szépen sorban .Frankó! -
papelado
aktív tag
Te ismersz ezek szerint konkrét esetet amikor megtagadta a BG az EDM rendelés áfa visszatérítését? Valmit én értek félre de nagyon?.Szerintem te egy teljesen más dologról beszélsz.Nem azt vontam kétségbe ,hogy a VÁM elkéri az áfát hanem amit a kolléga állított ,hogy ennek a megtérítését megtagadja a BG!
Bocs ha félreérthetően fogalmaztam.
Mert ha valóban ez lett az általános akkor a topik nyitóba egy pirosal írd bele kérlek .Köszi -
papelado
aktív tag
"Megrendelték a fenti szállítási módok valamelyikével ám ennek ellenére jött a levél, hogy erre bizony ÁFÁ-t kell fizetni."
Kitakarható.
2 Tényleg megnézném,hogy erre a bannggod mit írt .....Nem a vám a BANGGOOD!
Mert link nélkül ez csak hangulatkeltés!
Nem olvastam még olyat,hogy ne térítették volna meg vagy ajánlottak volna korrekt megoldást.Nem szentek de 99%ban korrektek,(#6933) cd334
heheh akkor én is mindjárt kapom!
Mgvárom én is nem sürgös a cucc kina rendelésnél mindig be kell kalkulálni. -
Tékozló
tag
Elvileg Belgiumból kéne jönnie, de a nyomkövetés 3-4 hete stagnál: "Puurs, The parcel data was entered into the GLS system; the parcel was not yet handed over to GLS."
Trükköznek, az a kérdés, hogy ráterhelhetik-e a vásárlóra a plusz költségeket az alábbi rendelésnél. Mindig csak további türelmet kérnek már 2. hete, mióta lejárt a 15 nap szállítási határidő.
Shipping Method: European Direct Mail
Ship From: CN
Order Placed Date: 2018-06-26 11:55:52
Shipped Date: 2018-06-28 16:48:59 -
-
-szabi-
addikt
Többi nem segített volt amit próbáltam, de GLS ennyit mondott róla:
A csomag státusza: Csomagadatok megérkeztek a GLS rendszerbe. A csomagot a GLS még nem kezelte. GLS depó: Belgium Puurs
Szóval legyek türelemmel, még valahol az óceánon hajókázik Kína-Belgium között.
Köszi.üdv
-
haxy27
aktív tag
A posta csomagszállítását befolyásolja az is hogy országon belül hova kell vinni, a vámolás meg egy külön ....hihetetlen opció. De engem ez most nem érdekel. Nekem elég sok csomagom jön kisebb nagyobb kiesésekkel átlag heti 3 csomagom jön most is hozott a posta 3db ott. ebből az egyik 5 nap alatt ért ide hozzám, a többi meg 3 hét. nincs is gond velük végig lehetett követni hol van. Persze volt olyan hogy másfél hónap volt a kézbesítés, nekem ritkán van ilyen. van más kínai shop ahol rendszerint több mint egy hónappal kell számolnom minimum másfél hónap, ezt tudom is és nincs gond így kell kalkulálni.
BG EU Direkt mail na ezzel nincs tapasztalatom és tudom hogy tájékoztató jellegű és átlagos kiszállítási időt veszik alapul ami Magyarországon szerintük 15 munka nap. na most ehhez képest 4 hete semmi infó a csomagról. 4 nappal előbb regisztrálták a csomagomat a gsl futárnál mint ahogy Kínából el küldték volna. engem az érdekelt volna hogy kinek mi a tapasztalata ezzel a csomagküldési opcióval. Ez is volt a kérdésem.
tehát még az sem biztos hogy a csomagom fel lett adva, mert ilyen is volt.
Mert ugye a Shipped Date az csak az hogy ekkor került regisztrálásra a postázás igénye és nem a ténye, mert a posta csak ezután viszi majd el lehet az 2-3-5 nap is.De hogy értsd hogy miért írtam amit írtam. ha azt írják hogy 35 nap amit tudok hogy egy másik országba hozzák be és igazándiból sehol sem jobb a posta sem gyorsabb akkor kilehet számolni hogy minimum 2 hónapos átfutással kell számolnom. na ezt nem igazán vállaltam volna be. Ezért írtam hogy akkor vámolok inkább, De mivel 15na ami a hétvégékkel együtt 4 hét, gondoltam már jeleznie kellett volna hogy valahol ott a csomagom, de ennek ellenére az derült ki hogy előbb regisztrálták a csomagom mint ahogy Kínában feladták volna.
-
Bec
tag
Köszi szépen a kimerítő választ. Időközben kosárba raktam az apróságokat az egy db. nagyobb értékű mellé és úgy látom mindegyik más raktárban található.így a kérdésem első része nem aktuális.
Az EDM vagy PDM postázás házhoz szállítója általában a magyar posta? Azért kérdezem mert ha futár hozza akkor olyan címre kérem amin napközben át tudom venni. Előre is köszönöm! -
Andralin
aktív tag
Rendben, köszönöm a tippet, megvárom míg megérkezik és utána reklamálok, hátha jóvá írnak valamit.
Közben egyre siralmasabb a helyzet a szállítás terén!
Ma egy hete adtam fel 3 különböző megrendelést kisebb értékű, pár eurós elektronikai alkatrészekkel, mindháromnál kifizettem a 2+ eurót Priority Air Mail opcióval.
Ma érkezett három e-mail tőlük, mindhárom rendeléssel kapcsolatban egy-egy külön mail, mely szerint vámeljárás miatt 5-7 munkanapot fognak késni a csomagok és majd frissítik a nyomkövetési számot ha feladásra kerültek. Tehát még fel sem adták őket egy hát elteltével.Azt hiszem ez volt az utolsó, hogy drágább fuvart fizettem!
Az elmúlt időszakban a sima Air Parcel Register opcióval 3 héten belül megjött a legtöbb rendelésem, és a jelek szerint jelenleg ez a legolcsóbb opció egyben a leggyorsabb is!Nemcsak pénzkidobás a drágább opció, hanem sokkal később is ér ide.
-
Andralin
aktív tag
Nem tudtam, hogy ez mire való, nem ezt ígérték, hanem 7-15 munkanapos kézbesítést.
Számomra irreleváns, hogy ezzel el lehet-e kerülni az adót, mert bőven a 22 eurós határ alatt volt a végösszeg a 6 eurós szállítással együtt is.Ebben számomra egyáltalán semmi méltányos dolog nincsen, én fizettem egy extra szolgáltatásért (gyorsabb kézbesítés) és a Banggood nem teljesítette azt, semmit nem kaptam a pénzemért. Úgy gondolom jogosan érzem magam átverve. Kulturáltabb országokban ha fizetsz valamiért és a szolgáltató azt nem teljesíti, akkor visszajár a pénzed.
-
vegyszer
addikt
Lehetséges, hogy én értettem félre, de én úgy olvastam ki, hogy te elküldesz egy SMS-t nekem, és ezután dől el, hogy ha én olvasom az SMS-ed, akkor neked fizetni kell érte, de ha olvasatlanul hagyom/törlöm, akkor nem kerül az neked pénzbe. Mert erre a GSM technológia szerintem nem ad lehetőséget.
Az, hogy külön kezeli a sikeres küldés, és az olvasás státuszát, az meg más tészta...
-
vegyszer
addikt
Most ezt komolyan gondolja bárki is, amit írsz?
Attól függően, hogy a másik félnek valami interakciót tesz-e, vagy sem, nekem keletkezhet fizetési kötelezettségem egy elküldött/fogadott üzenet után? Na ne.Ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy a Tesco csak akkor fizeti ki a szóróanyag terjesztőt, he Te elmész vásárolni is.
Szerinted ezt a GSM technológia hogy ellenőrizze, hogy olvastad az üzit, vagy se?
-
Markizmark
addikt
Márpedig a probléma megoldásához embereket kellene felvenni. Pontosabban, meg kéne őket fizetni, és akkor lenne új munkaerő is.
Ebben az országban (és máshol is biztos) alapvető gond, hogy a felső vezetés a saját zsebét tömi, nem akar rendes fizetést adni, a saját hasznáról nem hajlandó lemondani. Illetve nem hogy lemondani nem akar, de az is frusztrálja, ha nem növekszik évről évre a profit. Márpedig ez nem fog menni, a melós felmond, a boltot lassan be lehet zárni.
A magyar postánál pedig különösen nincsenek emberszámba véve a dolgozók, úgy tudom.
Egy rohadt csekkbefizetés alkalmával legalább 3 féle befektetési tanácsot és biztosítási ajánlatot kapok a szerencsétlen pultba épített Özvegy Horváthné Súlyos Anomáliától, mert neki el kell mondania mindent mindenkinek minden alkalommal.
Mindent csinálnak, csak éppen azt nem amire a posta való.
De jobban ne is menjünk bele, nem idevaló a téma. -
Markizmark
addikt
-
Exelsior24
aktív tag
Szia!
Abból, hogy úgy emlékszem ami csomagjaim esetleg futárral jöttek azoknál is volt a követési azonosítóban valami betű is, az elején vagy végén, és nem csak számjegyek. A futár céget azért kérdeztem mert az ilyen drágább szállítási módokról úgy olvastam, hogy ezeket futárcégek szállítják és nem a magyar posta.
Amúgy a 17track oldalt én is ismertem, bemásoltam már rá korábban de akkor nem adott ki rá semmit sem, csak felsorolt a kijelzőn 10-12 lehetséges szállító céget, de most is azt tette, csak most kiválasztottam utána közülük a GLS-t és akkor nekiállt az oldal újra keresni és bejött az az angol szöveg ami másoknak is, hogy megkapták az adatokat, de csomag még nem került átadásra számukra. -
anonymus89
addikt
A GB-s oldalon sincs írva, hogy gyári doboz csak ugyanazok.
Számodra lehet az de nekem nem az.
Tavaly ugyanúgy gyári csomagolásban jött a power bank 2C.Tehát akkor azt állítod, ha veszel begy online áruházban valamilyen elektronikai terméket akkor a gyári doboza az csak opcionális és vagy megkapod vagy nem.
(csak általánosan fogalmaztam)
-
Digitalpimp
senior tag
Igen, tanulnak (225000.-Ft/ félév), igen járunk 10 évben egyszer orvoshoz, akkor is alig akarnak megvizsgálni, plusz a béremből többet szakít az állam, mint én. És igen, nem szeretek duplán fizetni akár Áfát is, ha azt már egyszer megfizettem, és igen, a szállítási költségre sem szeretek még pluszban Áfát fizetni. Viszont ha már itt tartunk, te miért vélelmezed azt folyton, hogy nincs megfizetve? A sok hazai milliárdos csalásról meg jobb nem is beszélni. Peace.
-
ACE-
addikt
De még egyszer mondd már el nekem. Honnan veszed, hogy a Banggod, vagy a Gearbest, vagy Ali, vagy bármelyik külföldi nem fizet ÁFÁ-t? Te ott vagy amikor beléptetik az EU-ba? Mi alapján feltételezed, hogy ez feketén behozott áru? Eleve amit EU raktárból rendelsz, az drágább is, miért feltételezném én, hogy az feketén jött be? Van erre bármilyen bizonyítékod azon kívül, hogy "mindenki tudja"? Mert az is bűncselekmény ám, ha mást költségvetési csalás elkövetésével vádolsz...
-
ACE-
addikt
Ki mondta hogy nincs rá ÁFA fizetve? Gondolom amikor EU-ba érkezett, megvámolták, és úgy küldték tovább, egyébként megfogták volna itt nálunk is... Miért kéne nekem azt feltételeznem, hogy egy weboldalról rendelt áruval az EU-ba érkezésekor nem történik meg, aminek meg kell történnie?
-
koxo
csendes tag
-
viktorhu
veterán
Maradjunk annyiban, hogy a postai küldeményeken lévő CN23 információ tartalma nem elegendő a vámérték szabályszerű megállapításához
Én is pont ugyanezt írtam le többször is, hogy ha már vámeljárásra kerül, akkor az nem a bevallott érték alapján zajlik, de az eredeti téma nem is a vámérték megállapítása volt, hanem az, hogy egyáltalán sor kerül-e a vámkezelésre, vagy megy egyenesen a kicserélő központba a csomag, ahol viszont nem tehetik meg, hogy átengedik a csomagot, ha látják rajta a határ feletti értéket.
Mégegyszer: ez alapján nem állapítják meg a fizetendő ÁFA-t, de azt igen, hogy be kell kérni a fizetési igazolást akkor is, ha a röntgen alapján nem lett volna gyanús a csomag. Röntgen alapján pedig nagyon sok dolog átcsúszik kapacitáshiány miatt (meg nyilván tudáshiány miatt is - nem lehet ennyiféle terméket ismerni). És nekik nemcsak az a dolguk, hogy a potenciálisan vámköteles dolgokat szűrjék, hanem a potenciálisan veszélyeseket is az ő feladatuk figyelni, pl. CE jelölés mellé szúrópróbaszerűen bekérni a CE deklarációt is (meg mezőgazdasági termékeket kiszedni, gyógyszereket elkapni és orvosi receptet bekérni stb.), ami meg még lehetetlenebb küldetés.
-
viktorhu
veterán
Nem az érték alapján döntenek, hanem kockázatelemzés alapján - arra nincs kapacitás, hogy mindent megfogjanak. Ha nem olyan dolog van a borítékban, amire a kockázatelemzés fókuszál, akkor átcsúszik a csomag szinte minden esetben, hiába van értékhatár fölött.
Ha ráiratod az értékhatárt túllépő valós értéket, akkor kimarad a kockázatelemzés, olyankor alapból kötelező a vámeljárás (bevallás alapján). Én emiatt pl. céges rendeléseknél külön kérni szoktam annak idején az eladót, hogy írja rá a valós értéket - ha nem merte megtenni (félnek, hogy nem veszed át, ha adót kell fizetni), akkor sajnos átcsúszott a 160 dolláros rendelés is, ha ráírta, akkor minden esetben jött a "szabad forgalomba bocsátás".
Ha bedobnék egy gyámántot egy borítékba külföldön, majdnem biztos, hogy megkapnád, de ha ráírom, hogy gyémánt, 20 millió dollár, akkor garantáltan
ellopjákvámkezelik.Maga a vámkezelés aztán már természetesen nem a ráírt érték alapján zajlik.
-
PainKiller13
őstag
Valóban, ez csak az egyik feltétel. Saját tapasztalat, filléres dolgot rendeltem épphogy 1kg felett és kiválasztották, de talán olvastam is anno valahol. Egyébként sokszoros tapasztalat tehát nem egyszeri.
Az meg egy másik feltétel hogy átvilágítják és a gyémántot úgyis vámolják.
-
viktorhu
veterán
Ha már vámeljárásra kerül, akkor nem veszik figyelembe a ráírt értéket, de itt az a kérdés, hogy mi kerül egyáltalán vámeljárásra. Ha a ráírt érték
- értékhatár felett van, mindenképpen vámeljárásra kerül, és bekérik a számlát;
- értékhatár alatt van: kockázatelemzés alapján vagy átcsúszik, vagy nem.
-
viktorhu
veterán
Ha rá van írva a valós érték, akkor eljárás alá kerül - a kérdés az, hogy ha az 1000 karátos gyémánt borítékjára rá lenne írva, hogy computer part 12 USD, akkor mi alapján szűrnék vagy nem szűrnék ki.
A röntgenen átmenne - ott főleg telefonfélékre vadásznak. A 200 grammjával a tömegével sem lenne túl feltűnő.
Nekem jött egyébként egy kiló shia vaj Kínából, rá volt írva, hogy pulóver
Nem kértek be semmit. A tippem az, hogy a gyémánt is hasonlóan járna (más kérdés, hogy ki merne egy 20 dekás, jó tenyérnyi gyémántot értékbiztosítás nélkül feladni, akkor meg már a valós érték kerül a borítékra).
-
Truman
senior tag
Szia!
Ígéretemhez híven szólok, hogy ma megjött a BlitzWolf BW-C4 típusú autós töltő, az USA raktárból és ennek tetejében még működik is.
Hihetetlen! Csak 10 nap volt a rendelés leadásától számítva, amiből munkanap csak 7 volt. Soha semmi nem jött még meg ilyen gyorsan, amit külföldi webshopról rendeltem. -
Truman
senior tag
Persze, jelzek majd.
ekrisztian: Hát már késő, ha ezt korábban olvasom, akkor nem rendelem meg. De hátha nekem szerencsém lesz. Amúgy nem sokat autózok, afféle S.O.S. töltőnek szánom. Bedőltem a marketing dumának amit a honlapján olvastam, hogy mindenféle védelem van benne. Meg általában a erről a márkáról jókat olvastam eddig.
-
maestro87
őstag
Sejtettem, hogy valami ilyesmi van a háttérben.
De most meg is kaptam a választ egy másiktól aki átvette a beszélgetést miután negatívan értékeltem az előzőt.Azt mondja csak ezekben az országokban lehet WM-val fizetni: Russia/Ukraine/Belarus/Moldova/Iran.
Kár, mert akkor muszáj leszek Aliexpress-en elverni a rajta lévő összeget. -
bl4ze
veterán
Értem én, de ez jó pár kínai weboldalnál szolgáltatás, hogy sarc (VÁM - ÁFA nevezzük bárhogyan) nélkül megkapod a terméket. Ők vámoltatják nagy tételben, vagy úgy ahogyan akarják. (lásd EU EXPRESS)
Ez nem az én dolgom, ha van lehetőség, hogy ne ÁFA-val + vámkezelési díjjal növelt értékkel vásároljak, akkor utána kérdezek.
Erre irányult volna a kérdés, mert GB használja ezt az opciót, BG-ről viszont így még nem vásároltam.
(itt viszont biztosan többen - ezért kérdeztem rá)
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Nintendo Switch Oled - 256 GB SDcard - BigBen tok -Okosított
- Apple watch Series 6 44mm cellular + extrák!
- Újszerű Samsung Galaxy Watch 7 40mm LTE ( esim ) , üzletből, Garancia
- Samsung Galaxy Buds 3 Ezüst! Bontatlanul garanciával!
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel, üzletből, garanciával
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest