- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kezünkben a Honor Magic V5
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
herrká
senior tag
Ebből az üzenetükből kiindulva, hívom boltnak: "We have reflected your issue to the supplier. If we get any news from the supplier, we will inform you. Or if we haven’t responded to you within 24-48 hours, please contact us again. Thank you for your understanding and cooperation."
Akkor várok még és videózgatok...
-
Geller72
veterán
~2014 óta rendelek a BG-ről (is) és a lakcímem soha nem változott. Mindig házhoz kértem és eddig MINDIG házhoz is hozták, tök mindegy, hogy melyik futár cég vagy posta hozta. A mostani 3 csomagom 3 különböző cégtől lett rendelve -a BG ugye csak egy közvetítő, jutalékos cég, nem maga az eladó - mégis mind a 3 csomag ugyanazon a pesti címen ragadt. Nehéz félreértelmezni egy címet, ha az egyértelműen az eddigi lakcímem, ami nem változott ahogy említettem is. Ráadásul 3 külön esetben. Tehát az eddigi 500+ csomagom házhoz jött, az utolsó 3 meg nem. Ezért gondolom, hogy valami változás van a rendszerben. A 3 csomagom közül az egyik EU rakeszből jött, a másik HK, a harmadik meg kína. (Most tök mindegy, hogy HK éppen kihez tartozik). A lényeg, hogy ~2014 óta én még a büdös életben nem vettem át csomagponton csomagot, mert nem kellett, mivel házhoz szállítással kértem és úgy is kaptam meg. Sem BG-ről, sem máshonnan.
-
cof
veterán
Nekem pont ma érkeztettek egy ilyen Európa+ DE csomagot, úgy hogy tegnap még Feucht-ban volt, így sajna már nem tudom megnézni hogy szerepelt-e eddig a súly a magyar posta oldalán ha belépek.
Tipikus esete az eltűnt csomagoknak, mindig ez az utolsó bejegyzés. Ha itthon lenne akkor már menne is visszafele mert 30 napnál tovább nem tárolnak semmit. Nagyon kevés az esélye hogy ez beesett valami szekrény mögé az OLK-ban.
-
cof
veterán
Nyugodtan mondjuk ki, hogy lenyúlták. A másik csomagnál is van ilyen bejegyzés még ami célba ért, német oldalról.
17 Jan 2022
07:30
The shipment has left the import parcel center in the destination country/destination area
HungaryLátszik, hogy ezt még ők írták be, nem a magyar posta, tehát abban a 15 percben nyúlták le. És mégcsak érkeztetve sincsen, súly szerintem az elektronikus adatokban már régóta ott van mióta van az új rendszer.
-
Marcsello31
őstag
Hali! Nincs Paypal számlám csak otpés számlám van, netes fizetési lehetőséggel. köszönöm a válaszokat, akkor megjön a csomag és nem lesz meglepetés helyette később..
Igazából erre voltam kíváncsi, nagy dolgot amúgy sem merek rendelni "érthető okokból ami sokba kerül". Köszi mindenkinktől! Akkor leadom a rendelést, és megírom majd hogy megjött e vagy sem. -
Köszi, ez valóban működik! A https://hu.banggood.com/ viszont valamiért nem.
-
herrká
senior tag
Köszönöm! Hát, az a kína nagy kár!
Egyébként jött is a válasz, hogy küldjek képeket, valamint videót. A video még OK, összerakom és levideózom, hogy nem működik.
De fotók? Nem világítanak a ledek. Nem jön mozgásérzékelésről jelzés, kb 10 óra alatt lenulláz 6 db 18650-es akkut. Erről milyen hiteles képet lehet csinálni? -
dudzsi
tag
Szia! Ezt a címet kaptam. Ezen hogy tudok rövidíteni? Csak az addres résszel van gondom még kézzel is. Köszi
EWORLDHOME LIMITED
Mobile:18029062289
Dongguan Chuanjing electic machinery factory, No.20 Qinglong Road, huangjiang Town, Dongguan
Guangdong Province,
523750
CHINAEz a név vagy cégnévhez kell?:EWORLDHOME LIMITED
Vagy ezt a részt írjam a cégnévhez? : Dongguan Chuanjing electic machinery factory
Ez akar az addres lenni: Dongguan Chuanjing electic machinery factory, No.20 Qinglong Road, huangjiang Town, DongguanVáros amit simán betudok írni: Guangdong Province,
523750
CHINA -
Levi123
senior tag
Köszönöm a válasz és a szuper összefoglalót is!
Igen tudom a garancia miatt jobb ha MO-i vásárlás van, de eddig 2x szerettünk volna magyar webáruházból vásárolt telefont garanciális javításra küldeni és kértek fényképet az ügyintézés előtt, majd a külsérelmi nyomokra (telefon sarkain volt zsebkopás, nem törés) hivatkozva azt mondták, sérült telefont nem tudnak javítani csak saját költségre. A második esetnél az akku ment tönkre annál meg azt írták természetes elhasználódás vagy túltöltés miatt volt -
martonl
senior tag
Az Ali meg az Ebay nem piactér oldalak? Az Ebayen nekem közvetlenül a kereskedővel kellett megállapodnom a számlázásról és nem maga az Ebay küldte a számlát. Meg gondolom vásárolhatok hagyományos módon EU.-n kívüli kereskedőtől is. Ez esetben vagy maga a kereskedő fizeti meg az ÁFÁ-t gondolom, vagy automatikusan vámeljárás alá vonják az árut, ha Mo.-ra érkezik. Vagy arra gondolsz, amit ők Global Shipping-nek vagy mifenének hívnak? Ott meg tényleg be van szedve az ÁFA, de valahol írják, hogy az nem visszaigényelhető (levonhatónak attól még lehetne lennie). Mert ők azt írják. Alin már rég vásároltam.
-
zsamiatt
őstag
a befizetendő áfádból vonod le. Az áfa levonás és a vissza igénylés két különböző dolog. Hozzá teszem a NAVtól is vissza lehetne igényelni. Az európai bíróság pont a NAV ellen hozott döntést arról, hogy nem tagadhatja meg az áfa levonást/vissza igénylést azért mert az eladó "játszott" az áfával. Az, hogy a BG, hogy számol el a NAV-val baromira nem kellene, hogy izgasson.
-
RVR400
veterán
Magyar Posta sztori:
2021.11.16-án a csomagom már Miskolcon volt, majd 18-án visszakerült ismét a központba, majd cirka 1 hónappal később rákérdeztem, hogy mi a helyzet vele, és diszkréten sikerült annyit közölniük, hogy TECHNIKAI OKOK MIATT nem tudják kézbesíteni, de igyekeznek elhárítani a problémát... Azonban ez hetek alatt sem sikerült, és azt sem lehet tudni, hogy milyen technikai ok lehet, amikor már a területileg illetékes főpostán volt a csomag, épp csak a helyi postára nem lett kiadva kézbesítésre...
-
-
-
Zkele
újonc
Most amikor a nyilatkozatra kérdeztél rá rájöttem azért lehet ilyen lassú a kézbesítés mert nem volt nyilatkozat mellékelve. A feladáskor elmondtam hogy mit kér a címzett (azt is, hogy visszáru és vamaru nyilatkozat kell) a postás meg nyomtatott, ragasztott stb. és mondta hogy minden rendben. Én először küldtem így csomagot, ezek szerint aki felvette is először látott ilyet, vagy csak próbálta megúszni.
-
Zkele
újonc
[kép] Köszönöm a választ. Reklamáltam azóta. Azt a választ kaptam, hogy nem töltöttem föl a tr numbert ezért zárták le a jegyet. Ez érdekes mert a jegyet lezáró üzenetben ott van éppen a lezáró üzenet felett. Az alapján a belföldi kínai postánál van. Most már talán odaér.
CC 802354201 HU -
Zkele
újonc
Sziasztok,
Korábban írtam a vetítő helyett küldött repülőgépmodellel kapcsolatban, amit a BG instrukcióinak megfelelően visszaküldtem (kikötötték, hogy ne EMS-el pl.) ezért elsőbbségi csomagként küldtem a Magyar Postával december hetedikén. A nyomonkövetés alapján már Kínában van feldolgozás alatt. Dec. 23 -án a BG a jegyet lezárta hogy "Did not ship the package out for over 15 days" ami tény, de most már hozzászólni sem tudok a "jegyhez" mert ez az opció eltűnt. Volt valakinek ilyen esete? Most már több mint 80 kHUF-t fizettem egy rakás bosszúságért. -
kene84
aktív tag
Igen, paypal-n keresztül fizettem a terméket.
Fogalmam sincs, miként reagáljak, hogy jövök ki a legjobban/legfájdalommentesebben ezzel a sztorival, mert nekem ez nem volt meg, hogy Kínába kell majd küldenem. Az egész összeg volt 18 500Ft, szóval ez senkinek "nem éri meg" így. A garanciát sem szeretném elveszíteni azzal ha keresek valakit aki tudna segíteni, ha egyáltalán találok. -
yogibear
addikt
Saját futárukkal még sosem találkoztam házhoz szállítással, csak csomagpontra... pedig belföldről is szoktam velük szállíttatni, ha van rá lehetőség, de ott is csak csomagpont kérhető (ami nekem jó itt van egy ugrásra egy GLS/DPD/Paketa pont... PPP csak azért nem, mert túl sokat kértek a bolt tulajától)...
Tudom hogy mind el van havazva most... csak nem tudtam, hogy Paketa MPL-lel is dolgozik... eddig csak EO-t és Fámát láttam... -
RVR400
veterán
"The photos of shipping label": tehát vagy tudtad előre, hogy kell ilyen, vagy a csomagolást kellett volna megtartanod. Amíg nem történik ilyen eset, addig egyik sem lesz meg. Másrészt, ha belegondolsz ennek semmi értelme, ugyanis valóban rendeltél olyan terméket, mivel az alapján reklamálsz, így valamikor mindenképpen volt SKU azonosító és címke is Nálad, még akkor is, ha kamu reklamációt indítasz. De nyilván életszerűbb, hogy kib*szok mindent a picsába, minthogy tárolgassam...
A kamu reklamáció fogalma ilyen szempontból értelmezhetetlen, inkább az ő védekezésük arra, hogy miért is ne kelljen a problémákkal foglalkozni.
-
Gabesz87
veterán
Van a fúrónak doboza, azon nincs semmi. De gondolom körbe volt fóliázva ilyen fekete csomagoló fóliával (amennyire emlékszem legalább is, nem külön dobozban volt). Képet, videót persze nem csináltam, mert olcsó cucc volt, eszembe sem jutott. Szóval a csomagoló az repült a kukába valószínűleg. AKkor nincs mit tenni? Mindegy, akkor viszont kell egy másik töltőt szereznem valahonnan.
-
bippeti
tag
Na lezárult az ügy. Refund-ot kértem, erre felajánlották, hogy küldenek egy másikat és meg is tarthatom a töröttet. Rákérdeztem a kompenzációra is és ez lett a vége. Megtartottam a sérültet (ami egyébként használható) és visszautalták a felét. Ezt csak azért hoztam ide, mert a "papírformához" képest lehet közös megoldást is találni.
-
bippeti
tag
-
-
Kuma007
újonc
Köszönöm!
Sikerült chaten reklamálnom. Hiába kötöttem az ebet a karóhoz, hogy élni kívánok a biztosításommal és kérem a pénzvisszatérítést. Szállítási torlódásra hivatkozva, mivel a csomag úton van és nem veszett el nem hajlandóak még fizetni. (hiába írtam, hogy 4 hete Németországban van ahonnan 2 nap alatt eddig minden megérkezett) 5 dollár kártérítést ad a kellemetlenségért és türelmemet kérik december 23-ig. Azt követően kérhetem a vételárt. De ami aggaszt, hogy a rendelés mellé a Refunded van írva, márpedig a telefon árát nem térítették meg. Csak a kellemetlenségért 1615 ft-ot. -
Chesterfield
őstag
Köszi!
Már töltöm a nyomtatványt, csak azt nem találom sehol, hogy ki a feladója a csomagnak.
A fene egye meg ezt az egészet.Az áfa miért jár vissza amúgy?
Az összefoglaló szerint:
Magánszemély által nem EU-ból érkező új vagy használt, cégtől vagy magánszemélytől megrendelt, vásárolt dologra
0,1-150 euró között vámmentes, de 27% áfa terheli a küldeményt -
Predator2
addikt
Felhívtam őket. A postánál volt egy kis gond a csomagoknál ezért nem tudják a vám/áfát meghatározni.
Megérkezett a falumba, majd onnan a legközelebbi városba vitték, onnan meg továbbküldték az OLK-ba. Senki nem tudja, hogy hol van.
Elindítottam a panaszkezelést.
Ilyenkor banggoodnál mit csináljak? A terméket nem kaptam meg, még ha nem is az ö hibájukból.
-
Pityu99
tag
Azt hiszem, hogy ez most irreleváns a témához kapcsolódóan. A nyomkövetésben is csak annyi van, hogy NPKK Vám, tehát akik ott dolgoznak vámosok, oszt jóvan. Lovagolhatunk azon, hogy ők most jogilag postások vagy vámosok, csak éppen sok értelme nincs, vámot intéznek, tehát jelen esetben vámosok
Akiknek még most sem tudja azt sem, hogy miért kell 400/800 Forintot fizetnie, annak fölösleges magyarázni, hogy postás, vámos. Olyan ez, mint falun a Stihl fűrész, a Husqvarna is stilfürész oszt jóvan. Meg a Lada Niva is dzsipp. Jelen esetben a postás is vámos
-
vandor01
senior tag
jaja tuti megjon csak probalom nyugtatni a kedelyeket
volt egy hasonlom... egy LTN-es szam es egy belga belsos hosszuszamos
323211383300001261572030
annak is olyan 2-3hetes atfutasa volt belgaba! Mo-ra meg rajon a kir posta ideje!
es igen Ali tobb esetben jobb max 10nap es BG-s pontok nelkul Ali olcsobb is! -
yogibear
addikt
Ha ezt látod "expected to ship before Nov 18"...
Akkor vagy lesz, vagy nem lesz...
Ugyanis rendszerint naponta tologatják a dátumot újabb egy nappal...
Magyarán, nincs készleten és azt sem tudják lesz-e valaha, valamikor...
Én is 2 hét időpont tologatás után kértem vissza annak idején a pénzt chaten a biodroidtól... nem kösz, nem várok, nem kösz, nem kell 50 pont... és ha ezeken a próbálkozásokon sikerül túljutni, lezárja a rendelést és kb 2-3 nap alatt visszautalják a pénzt...
Olyat szabad rendelni, aminél odaírja, hogy "in stock"... persze azzal is be lehet fürödni, ha épp a világ másik végén valakik megrendelik az egész készletet előtted, de nekem olyan is megjött, amiből csak egyetlen darab volt készleten, vagy max 2-3... -
Voice24
őstag
Értem, hogy mit jelent az expected to ship kezdetű igérvény, de írtam, hogy ez az adott telefon esetében ordas nagy kamu. Akkor lenne elfogadható tájékoztatás, ha az adott dátum előtt valóban küldenék a terméket, de mivel szeptember eleje óta nincs náluk raktáron, már november 18-ig ígérik a szállítást mai rendelés esetén. Ez a dátum a konkrét esetben minden nappal eggyel tolódik, tehát nem az van, hogy kaptak egy konkrét beszállítói ígéretet mondjuk november 10-re, hanem ha ma rendeled, akkor november 18-at ígérnek, ha holnap rendeled, akkor már november 19. lesz, és így tovább. Ez minden, csak nem tájékoztatás. Kb. olyan, mint a kocsmában a felirat, hogy hitel majd holnap. A telefont szállítjuk (azaz shipped lesz) 3 héten belül, és tök mindegy, hogy mikor rendeled, a 3 hét az 3 hét marad, telefon pedig sehol.
Amúgy a before az előtt, vagyis azt ígérik, hogy november 18. előtt szállítva lesz. -
Voice24
őstag
A telefonok esetében valós ok lehet a chiphiány, de ez nem mentség a BG hozzáállására, ami szerintem simán minősíthető rosszhiszeműnek. Az általam korábban emlegetett telefont én szeptember 2-án rendeltem meg, akkor szeptember 24-ét írtak, ami előtt várhatóan szállítható lesz. Nem lett az, visszakértem és kaptam a pénzemet, de a telefon a mai napig ugyanúgy rendelhető, kosárba rakható, most "expected to ship before Nov 18". Magyarul tényleg halvány lila f.ngjuk nincs, hogy mikor lesz készleten, de te nyugodtan rendeld meg és fizesd ki. Ha két hónap hiány után nem tudják kiírni, hogy out of stock, ott már szándékos magatartás van, nem pedig hanyagság.
A repülős csomagomnál immár 6 napja nem jutnak el odáig, hogy legalább papíron leszálljon már az a szerencsétlen gép. Az ember ezek után már azt is kétségbe vonja, hogy egyáltalán felszállt... -
st6969
őstag
Félreérthető volt, amit írtam, elnézést. Nem állítani akartam, hogy hazudoznak, csak az eredeti hsz-re akartam reagálni, hogy szerintem miért érheti meg nekik a nem valós dátumok megadása. Valóban lehetséges, hogy egyedi vagy ritka esetről van szó. Nekem sincs egyébként rossz tapasztalatom velük, igaz elég régen nem rendeltem már tőlük. De egy ilyen eset engem is bosszantana, jobban szeretem az egyenes beszédet.
Rendelnék én, de nem nagyon látok jó akciókat náluk (lehet, rossz helyen keresgetek), amiket nézegetek, azok eléggé megdrágultak, és ezt a helyi ÁFA sarcolási eseteket sem tudom lekövetni, hogy akkor most milyen szállítással is érdemes rendelni. -
Voice24
őstag
Túlzó? Hogyan neveznéd másképp, amikor téged arról értesítenek, hogy hetedikén shipped lett a csomagod, miközben a chat-en a csávó elárulja, hogy valójában csak 15-én lett az? Persze az ígéretük szerint 24 órán belül shipped van, papíron be is tartják, a valóságban meg csak kamuznak.
A véleményemet meg szívesen megírom nekik, ahogy eddig is reklamáltam minden csúszásuknál, de valamiért a Contact us menüpontban akármilyen problémát választva az email lehetőség szürke marad, azaz nem választható. Csak a messenger (hetek óta nincs válasz), vagy a chat.Olyan szempontból igenis van létjogosultsága a két bolt összehasonlításának, hogy hogyan tartják be azt, amit ígérnek a vásárlónak. A BG szállítási idejével sem lenne önmagában gond, ha az összhangban állna a terméknél ígért dátumokkal. De nincs, és ez itt a gond.
-
Voice24
őstag
Így vagyok vele én is. Csak épp a mostanában rendelt cuccaim náluk voltak a legolcsóbbak, pedig hónapok óta inkább az Alit preferáltam. Visszajöttem 2-3 megrendelésért, erre megszívom majdnem mindegyikkel. Jó, volt egy cseh raktáras masszírozó pisztoly rendelésem, az nagyon jó áron volt, ráadásul ott tartották is a bő egy hetet (bár az is elment előbb a németekhez), de a másik kettő (amik Kínából jönnek/jöttek), azok siralmasak.
Ja, először azt írja a csávó a repülővel kapcsolatos kérdésemre, hogy lassan frissülnek az infók, meg különben is, csak a lényeges infókat tüntetik fel. Na, ezek szerint a "the flight will take off soon" (hamarosan felszáll a repülő) lényeges infó, főleg, hogy 5-6 napig tartott az a hamarosan. Szóval botrányosan lassúak, és mellette össze-vissza kamuznak a szállítási időkről. Ha eleve azt írják oda, hogy várható szállítási idő 40-60 nap, nem szól az ember semmit, mert nem vár mást. De amikor odaírnak 12-15-20 napos időket a termékhez (meg ship in 24 hrs), aztán nem győznek kamuzni a csúszások miatt, az már nagyon idegesítő.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest