- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonl
senior tag
Az Ali meg az Ebay nem piactér oldalak? Az Ebayen nekem közvetlenül a kereskedővel kellett megállapodnom a számlázásról és nem maga az Ebay küldte a számlát. Meg gondolom vásárolhatok hagyományos módon EU.-n kívüli kereskedőtől is. Ez esetben vagy maga a kereskedő fizeti meg az ÁFÁ-t gondolom, vagy automatikusan vámeljárás alá vonják az árut, ha Mo.-ra érkezik. Vagy arra gondolsz, amit ők Global Shipping-nek vagy mifenének hívnak? Ott meg tényleg be van szedve az ÁFA, de valahol írják, hogy az nem visszaigényelhető (levonhatónak attól még lehetne lennie). Mert ők azt írják. Alin már rég vásároltam.
-
martonl
senior tag
válasz
zsamiatt #21390 üzenetére
Gondoltam erre én is, csak mint írtam, én nem vagyok könyvelő, bár előbb-utóbb biztos meg tudnám fogalmazni.
V/: hiába azonosítható minden, az Alinak is EU adószámos számlát kéne adnia, de gondolom ők sem adnak. Ha nem adnak, akkor tudtommal ÁFA bevallásba se tehető be. -
martonl
senior tag
válasz
zsamiatt #21386 üzenetére
Pontosan erre gondolok. De vissza is igényelhetném, ahogy írtad is. Az ÁFA bevallásba kéne gondolom betenni, csak éppen kérdés, melyik sorába. Nem vagyok könyvelő, de nekem azt mondták, ott meg kell adni magyar, vagy EU. adószámot. A Bg. számlán ilyen nincs, hanem egy VAT: és kilenc jegyű szám, ami szerintünk a kínai adószám. A számla többi része jó, biztosítási díjak kivételével 27% ÁFÁ-t számláz.
Ha ÁFA nélküli számlázásra lenne lehetőség, abba szerintem nem mennének bele, leleményes a magyar.
V/: a normál forgalom mellett természetesen keletkezik befizetendő ÁFA. Így működik a vállalkozás. Ebből vonható le a költség- ill. beszerzett anyag, vállalkozáshoz igénybevett szolgáltatások stb. ÁFÁ-ja. És ennek egy része a Bg.
Elnézést, igyekszem most már egy accounton lenni, gunar74 is én vagyok, csak azt a hwapró miatt csináltam. Valahogy nekem nem jött le, hogy az ide is érvényes. -
martonl
senior tag
Nem tudom, volt-e már, de az lenne a kérdésem, hogy a Bg.-ról rendelt áru ÁFA tartalma EU. szállítás esetén nem számolható el, azaz nem vonható le az ÁFA tartalma? A számla, ami letölthető, tartalmilag jó, cég névvel van a regisztráció, rajta van a 27% ÁFA, de azt mondja a könyvelő, hogy magyar adószám kéne az eladó adatainál. Ehelyett egy olyan sor van, hogy VAT: és kilenc szám. Ez lehet valamilyen ÁFA kód, vagy csak sima ottani adószám, ami nem jó semmire?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- sziku69: Szólánc.
- Nyomtató topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Oled - 256 GB SDcard - BigBen tok -Okosított
- Apple watch Series 6 44mm cellular + extrák!
- Újszerű Samsung Galaxy Watch 7 40mm LTE ( esim ) , üzletből, Garancia
- Samsung Galaxy Buds 3 Ezüst! Bontatlanul garanciával!
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel, üzletből, garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest