- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kezünkben a Honor Magic V5
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonl
senior tag
válasz
zsamiatt #21390 üzenetére
Gondoltam erre én is, csak mint írtam, én nem vagyok könyvelő, bár előbb-utóbb biztos meg tudnám fogalmazni.
V/: hiába azonosítható minden, az Alinak is EU adószámos számlát kéne adnia, de gondolom ők sem adnak. Ha nem adnak, akkor tudtommal ÁFA bevallásba se tehető be. -
válasz
zsamiatt #21389 üzenetére
Rendben, akkor szerinted hogyan tudja megoldani, mert ezzel lehet hogy másoknak is adnál segítséget.
Az AliExpress esetén a 150 € alatti beszedett áfá-val nincs gond mert az azonosíthatóan a NAV-hoz kerül a holland adóhatóságtól az IOSS rendszer miatt, még a vásárló is azonosított. Ha meg több az érték azt a szállító itt Magyarországon szedi be és küldi a NAV-hoz -
martonl
senior tag
válasz
zsamiatt #21386 üzenetére
Pontosan erre gondolok. De vissza is igényelhetném, ahogy írtad is. Az ÁFA bevallásba kéne gondolom betenni, csak éppen kérdés, melyik sorába. Nem vagyok könyvelő, de nekem azt mondták, ott meg kell adni magyar, vagy EU. adószámot. A Bg. számlán ilyen nincs, hanem egy VAT: és kilenc jegyű szám, ami szerintünk a kínai adószám. A számla többi része jó, biztosítási díjak kivételével 27% ÁFÁ-t számláz.
Ha ÁFA nélküli számlázásra lenne lehetőség, abba szerintem nem mennének bele, leleményes a magyar.
V/: a normál forgalom mellett természetesen keletkezik befizetendő ÁFA. Így működik a vállalkozás. Ebből vonható le a költség- ill. beszerzett anyag, vállalkozáshoz igénybevett szolgáltatások stb. ÁFÁ-ja. És ennek egy része a Bg.
Elnézést, igyekszem most már egy accounton lenni, gunar74 is én vagyok, csak azt a hwapró miatt csináltam. Valahogy nekem nem jött le, hogy az ide is érvényes. -
válasz
zsamiatt #21386 üzenetére
Ne haragudj de tőle kérdeztem. hogy miként szeretné ezt megoldani, mert nem egyértelmű amit írt és te egy másik szituációt írsz szerintem.
Ez volt a kérdése: Nem tudom, volt-e már, de az lenne a kérdésem, hogy a Bg.-ról rendelt áru ÁFA tartalma EU. szállítás esetén nem számolható el, azaz nem vonható le az ÁFA tartalma?Milyen befizetendő áfa van itt amit te írsz? Nem világos.
-
gunar74
csendes tag
válasz
zsamiatt #21380 üzenetére
Akkor mint laikus, jó lenne, ha valaki egy leírást adna arról, hogyan lehet cégként a Banggoodról nettó áron vásárolni. Vagy ha nem lehet, továbbértékesítőként, vagy akár céges felhasználóként miként vonható le a termék ÁFÁ-ja. Nem visszaigényelni szeretném (bár megtehetném), hanem levonni. És ha már itt tartunk, ugyanezen kérdés fennáll a többi beszerzőhelyre is. Eddig én csak az Ebayról tudtam vásárolni ÁFA mentesen EU-ból úgy, hogy leegyeztettem az eladóval. De ott is kifizettem a teljes bruttó árat, elküldtem a cég EU. adószámát és az eladó visszatérítette az ÁFÁ-t. Nem politizálásképp, de pl. ha én beszerzek egy árut és továbbértékesítem szabályosan, akkor a vevőm gyakorlatilag 2x fizeti ki állam bácsinak az ÁFÁ-t. Még egyszer is sok, nemhogy kétszer. Import vonallal meg nem szeretnék foglalkozni, nem tudok vagonszámra árut behozni, hanem eseti feladatok vannak. És gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
-
válasz
zsamiatt #21380 üzenetére
Akkor igényeld vissza és viseld a következményeit. Nem magyarázom bővebben, mert nem topik téma és nem kellene belemélyednünk, de amit írtál az nem működik: A NAV pedig megkapja a BG-től a te áfádat.
Szóval ha valaki ilyet csinál esetleg ossza már meg a tapasztalatait, aztán kiderül hogy megerősíti-e az én információimat.A NAV akkor sem adja vissza az áfát ha egy adott termékre kétszer van beszedve és ott mindkét összeg a számlájukon és törvények tiltják a dupla áfáztatást.
Az AliExpress átutalja nekik a holland adóhivatalon keresztül az áfát, ahol a befizető személy, a vásárlás és a termék is azonosítva van.
A Magyar Posta amikor mondjuk 1 hónappal később megérkezik újból beszedi az értéke után az áfát és a követő hó 20-ig átutalja az áfát úgy ahol a befizető személy, a vásárlás és a termék is azonosítva van.
Összevethető a két beszedés. Mivel már legalább 30 napja megkapta az áfát, az újbóli beszedést nem kellene befogadnia, mert bűncselekményt követnek el, mert erre is van paragrafus a BTK-ban. Hivatalból vissza kellene utalnia és a Maygar Postát is rendbe szednie, mert a béna feldolgozási rendszerük miatt történik a dupla áfáztatás, de semmi nem történik.
Ha te visszaigényelsz olyan áfát ami nincs náluk, te szintén bűncselekményt követsz el. -
válasz
zsamiatt #21189 üzenetére
Én azért javaslom ha valaki cégként vásárol hogy minden céges legyen trükközés nélkül, mert adott esetben jobban jár, akár + kedvezményt kaphat, áfa elszámolási lehetősége is lehet. Kivéve ha olyan vállalkozás ahol ez nem megy. Ráadásul minek támadási felületet adni a NAV-nak? De persze igazad van, szíve-joga mindenkinek hogy miként oldja meg, elnézést
túlzásokba estem a véleményemmel.
-
válasz
zsamiatt #21185 üzenetére
Nem lehet csak trükközéssel, kérdezz csak rá a könyvelőre, mert a pénzmozgás bizonylatolását meg kell csinálni, te mint dolgozó fel kell venned pénzt a cég pénztárából, amivel majd el kell számolni.
Lehet hogy nem szabálykövető az a könyvelő, nem kéne foglalkoztatni, igaz rajta is csattan a balhé a számviteli szabályok megsértéséért, a céget meg fizetheti a nem is olcsó bírságot. -
válasz
zsamiatt #20975 üzenetére
Mármint direkt kártyával fizettél?
Akkor a Posta szerintem drága 28500 vagy 29600 de ez utóbbi az EMS pack-al célszerű elküldeni
A két futáros kalkulátornál meg add meg az adatokat és látni fogod melyik mennyi.
A $-ra az árfolyam meg ne a Revolut, hanem a bankod deviza eladásival árfolyamával számolj -
válasz
zsamiatt #20973 üzenetére
A legolcsóbb ha e-postakönyvet használsz 51 g-tól 500 g-ig 2345+1555+690 = 4590 Ft, 501 g-tól 2000 g-ig 10430 Ft a levélküldemény, a csomag nagyon drága, 17700-19300 Ft
Itt az Összefoglaló 8.b pontjánál vannak futár kalkulátorok is
Ha PayPal-al fizetted és aktiválod a visszaküldés előtt a visszaküldési pénzmegtérítési szolgáltatásukat akkor 9300 Ft-ig visszaadják a postaköltséget. (ez egyéves időtartamra 12 * 9300 Ft lehet) -
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- További aktív témák...
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest