- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kezünkben a Honor Magic V5
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pityu99 #21110 üzenetére
Nem egészen, létre hozott a Posta egy új részleget, Nemzetközi Postai Kicserélő Központ Vám néven. Az automatikus postai vámolás pedig az Áfatörvény és a Vámtörvény alapján teljeskörűen postai tevékenység.
Viszont a megbízásos verzió vámosok által végzett tevékenység akkor a Posta csak begyűjti az adatokat elküldi és majd a vám hoz határozatot a fizetni valóról.
Annyiban nem mindegy, mert a problémákat máshogy kell intézni mindkét esetben. -
RVR400
veterán
válasz
Pityu99 #21107 üzenetére
A postánál lehet reklamálni, viszont alapvetően 400 Ft díjuk van, ha online befizeted, ha nem, akkor 800 Ft a kézbesítéskor, tehát ez a költség nem reklamálható. Más kérdés, hogy nem kapott értesítést, hogy online megfizetheti a 400 Ft-os postai díjat, így lett 800. A 200 Ft ÁFA visszaszerzésére van esély, más kérdés, hogy mennyi értelme van.
-
GBRDVD
tag
válasz
Pityu99 #21099 üzenetére
Szia! Még nem néztem meg a kálváriádat, de kíváncsi vagyok rá és visszakeresem. Ezt a felültetet te hol látod, aminek a screenshotját küldted?
Csak jelezném, hogy egy akciósan 3500 Ft-os BlitzWolf micro SD kártya, amely vásárlásakor a BG szerint minden költséget átvállaltak (a letölthető számlán szerepel a 27% áfa!), szintén USA raktárból és svéd postán keresztül tegnap érkezett meg, és 1000 Ft összegű UTÁNVÉTELI ÖSSZEG terhelte a csomagot. Természetesen kifizettem, hiszen:
- A kártya egy ezressel drágábban is jó, bár már nem annyira (még egy ezres, és megvehetem a sarki boltban magyar garanciával).
- 3 hétig vártam rá, ebből 1 hetet dekkolt a NPKK-ban.
- Ha nem fizetem ki, akkor a Posta azonnal visszaküldi. Nincs postán maradás, meg várakozás, türelmi idő, stb. Vissza a feladónak. Erre az egész műveletre, mármint az eldöntésére, hogy fiztetek-e vagy nem (a már kifizetett termékért!), kb. 3 másodpercem van az ajtóban, a postás jelenlétében.Az utánvét ilyesfajta alkalmazását még életemben nem tapasztaltam azóta korábban. Ez most akkor innentől bevett gyakorlat, hogy az "NPKK Vam" így teszi rá a sápját egy olyan termékre, amely után a 27% áfát már megfizettem?
A postás szerint egyébként hatalmas a felháborodás, sokan vannak, akik nem hajlandóak – jogosan! – kifizetni az utólag ráterhelt utánvételi összeget, így inkább nem veszik át a csomagot. Ti tapasztaltatok már hasonlót?
-
Beni2360
félisten
válasz
Pityu99 #20911 üzenetére
Azért ajánlottam az oldalt mert nem kinézetre vásárolunk HDD házat. Mit tud a ház elektronikaja, milyen hűtés el rendelkezik, stb? Masolasnal miért lassul le a másolás és hasonló finomságok ami később nem kapcsol ki, nem megy alvóba, stb. Ott erre választ kapsz. Én is bele futottam egy szép haza aztán a TV.
mögé került ott elég a sebesség. De te döntésed te fogod használnia.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest