- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
dvd_R+ #39430 üzenetére
Elsőre nehéz elképzelni( nem kizárt) hogy kiment az LCD, vagy a VGA , aminek vannak azért jelei. Mivel az invertert ellenőrizted, valami kontakt probléma? Találkoztam olyan géppel, ahol behalt az egyik RAM és ugyan úgy nem volt csak fekete képernyő. Nagy meglepetést okozott! ??
-
Tim82
félisten
válasz
dvd_R+ #39427 üzenetére
Ha valamilyen erős fényforrással (pl. zseblámpa, biciklilámpa) megvilágítod ilyenkor a kijelzőt, látsz valamit? Ha igen, akkor a háttérvilágítása vagy az invertere ment tönkre. Elvileg, ha a háttérvilágítás, akkor időnként, egy-egy bekapcsolás után rövid időre valamennyire "vissza kell jönnie" a képnek egy kicsit.
Érdemes még rákötni monitorra, hogy azon ad-e képet.
-
válasz
dvd_R+ #35668 üzenetére
Na, asszem ez az a menüpont:
http://noob.hu/2012/03/18/logoutra225.PNG -
eketomy
senior tag
válasz
dvd_R+ #35668 üzenetére
Háát ha lehet hogy valaki tud erre valami megoldást registry-be de sztem nem véletlenül nincs az benne
Esetleg próbáld meg másik fórumban is feltenni a kérdésed, hátha arra okosabbak járnak! pl windows 7 -es fórumban -
eketomy
senior tag
válasz
dvd_R+ #35665 üzenetére
Sztem ha Thunderzolee féle megoldás a catalyst-ban nem megoldható, akkor ezt másképp nem fogod tudni megvalósítani, csak is ha 16:9-es képarányban indítod a játékot (de írtad, hogy ennek a játéknak nem ez a lényege)
szal ilyen esetben sztem kompromisszumot kell vállalnod, vagy marad a két fekete csík a monitoron, vagy nagyobb felbontásban tolod
-
válasz
dvd_R+ #35654 üzenetére
A Catalistban kell ezt is beállítani, de most nem otthon vagyok, nem emlékszem rá, melyik menüpont ez.
Valami dinamikus képmegjelentésre átváltás, vagy ilyesmi.De játékok alatt pl. 1024×600-as felbontásban játszva nincs fekete csík, lévén az is 16:9-es arány. Bár ahogy elnézem a géped, neked viszi teljes felbontásban is a VGA a játékokat.
-
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+ #35653 üzenetére
Ezen kívül lenne még 2 kérdésem
Az egyik az lenne hogy megoldható e az hogy egy jatek 4:3 ba indul el a laptopról és ugye akkor a laptop kijelzőjén jobb és bal szélen egy üres fekete rész lesz mert nem huzza szét a képet hogy erre vna e valami megoldas hogy nem 16:9 hanem 4:3 felbontasú jatekoknal széthúzza tehát illesze a képet a képernyőhőz ? -
wanted5
őstag
válasz
dvd_R+ #35620 üzenetére
igaz nekem nvidiaval párban az intel HD, de sztem neked is hasonlóan van megoldva mint nekem
egyik megoldás lehet, ha a parancsikonra jobbal rámész és keresel egy olyasmit h futtatás grafikus vezérlővel... vagy ha ilyen neked nincs akkor nézz szét a Catalyst control centerben, ott lennie kell ilyesmi beállításoknak -
kaligula
tag
válasz
dvd_R+ #32554 üzenetére
Ajánlanám, hogy szedd le a billentyűzetet, és nézd meg, mennyire folyt be az alaplap, valamint tisztítsd meg a bill. ZIF csatlakozóját. Én személy szerint ajánlanám, (ha tuti behalt )hogy meleg vízzel mosd át a billentyűzetet, majd alapos szárítás után próbáld ki újra. (mások határozottan a mosás ellen vannak, de ha másképp sem működik, nem veszítesz vele.) Az is sokat számít, hogy víz ömlött-e rá, vagy valamilyen cukros lötty.
-
Muerte
addikt
válasz
dvd_R+ #32549 üzenetére
Hát ha 1-2 gombra reagál a többire meg nem akkor billentyűzet csere a megoldás.
cettle: Nem nagyon érdemes kikapcsolni a rendszer visszaállítás opciót,mert megmentheti némely esetben a win-t.Esetleg korlátozd le a méretét és akkor mindig csak egy vagy két visszaállítási pontot fog tárolni.
-
kendeee
aktív tag
válasz
dvd_R+ #32500 üzenetére
Sajnálom, hogy + köröket futtatok veled, de arra gondolok a te esetedben, hogy túl okos a wifid a régi routeredhez. Az L40 nem egy mai darab, lazán kezeli a router....gondolom az acer sem. Pont emiatt vannak előnyben. Csak akkor derülne ez ki, ha lenne egy usb-s wifid és azzal is hasonlót produkálna. Akkor már lehetne szoftver is, vagy hardveresen sz@r a kártya.(Amit kétlek)
-
kendeee
aktív tag
-
kendeee
aktív tag
válasz
dvd_R+ #32482 üzenetére
Pedig az lesz. Futtatásban nézz egy ipconfig-ot. Meg nézd meg a toshibán is...Ugye más ip cím lesz,stb. De lehet nem komázzák egymást, az új laptop wifi és a régi router. Stb-stb. Én ebben nem nagyon vagyok benne, de van b/g/n-es router és wifi kari és ki tudja még manapság mi jött a divatba. Ezért van, hogy a másik gép frankón kommunikál, a tied meg nem. Kérdezd a profikat a routeres topic-ban. Márka/típus alapján.
-
-
-
kendeee
aktív tag
válasz
dvd_R+ #31990 üzenetére
Érdekes. T' ezt írja a termékinfónál: Samsung NP300E5A-S03
A magyar samsung oldalon meg nincs is ilyen laptop
Én is csak intel b940-nel szerelt típust találtam meg i3-ast.
Rejtély hogy miért a leggyengébb cpu-val rendelte a T őket.
Valószínű, hogy cserélhető, de én sem tudom 100%-ra mondani. Azt csak akkor tudjuk meg, ha szétszedted és visszajössz. Egyébként találsz hardveraprón 10-en ezer Ft-ért mobil i3 procit. Megkérdem majd neked havert mennyibe osztogatta a zsír új i3-masokat. -
válasz
dvd_R+ #31990 üzenetére
Hm, ennek utána kell nézni, elméletben egy i3-at bele lehet tenni, de utána kell nézni fórumokon, hogy csinálta-e már valaki a cserét. ("replace celeron B800 with i3")
Kérdés, hogy mennyire éri meg: egy új proci 100+$, ennél lehet, h olcsóbban megúszod, ha simán cserélsz egy i3-as notira.Ha cserélsz, a gari ugrik.
-
válasz
dvd_R+ #31988 üzenetére
Valamivel jobb az mx a sima 520m-nél, de túl nagy különbséget ne várj.
Az intel GMA ennél 2 pincével alacsonyabb kategória, azt 5évnél újabb játékra, fullHD lejátszásra nem ajánlanám. (Az újabb sandy procikban lévő HD 3000 már persze más szori, az majdnem olyan erős, mint az 520m).A kombóval el fogsz boldogulni, win7-et, officet, a játékokat, amit írtál szépen el fogja vinni. Végülis felesleges annál erősebbet venni, mint amire az embernek szüksége van...
-
-
kendeee
aktív tag
válasz
dvd_R+ #31982 üzenetére
Na most az sem mind1 hogy 520m vagy 520mx van benne
Az 520mx még a sima 520-tól is erősebb. Ha tudnám, hogy a hp 630 után mi a szám (azonosító) akkor előrébb lennénk és tutira tudnám mondani, hogy 4500mhd van benne, de az is lehet, hogy gma3000 van benne, de sokat nem nyom a latban, mind a 2 irodai felhasználásra elég csak! Azért nem írta le a pontos típust a T sem, mert nem reklámozza az inteles gpu-t, mindenki tudja hogy gyengus. Ami mellette szól, hogy atomstabil, élettartama messze felülmúlja az ati-t meg a nvidiát is. Ezért szerelik a business gépekbe.
Mit tud az 520mx: nézz egy 3dmark tesztet, hasonlítsd össze az asztaliddal.
Asztalim: E6550/4gb/win7/gigabyte geforce 8600gts 256+1700shared -3dmark 2001se:28000pontA T2310-nél erősebb lesz a cerka proci is, mivel újabb technológia 2M cache-el. Mind a 2 fizikai 2 mag és 64 bites. Viszont ahogy infóztam, felmerült bennem a kérdés, hogy cserélhető-e
Nekem úgy tűnik, hogy az intel is épített a procijába gpu-t
Ez egy 1,5Ghz-es -
válasz
dvd_R+ #31982 üzenetére
Közép-gyenge procinak minősül, officera, netezésre jó, többre vékonyka. Az asztali E8400 jóval erősebb nála.
Az aktuális felhozatalból:
Nagyon gyenge: 1-magos Atom
Gyenge: 2-magos Atom, AMD fusion cuccok
Közepes-gyenge: T2xxx-T5xxx, ULV procik (core 2/ i3-5-7 procik 2GHz alatt), AMD Turion 2x procik, AMD A6-sorozatKözepes: 2+GHz i3, i5, i7, erősebb AMD mobile phenom procik, AMD A8, i7-720QM
Közép-felső: 2.5+GHz dual i7, 2.2GHz alatti 4magos i7
Felső: i7-2670QM, 2720QM
Brutál: 2.2+GHz 4magos i7 (2820QM, 2920XM)
A lista alapján a T2310-nél erősebb a B800, olyan 10-20%-kal (a gyakorlatban nemigen fogod észlelni a különbséget).
-
válasz
dvd_R+ #31970 üzenetére
Itt a processzor ranglista. A helyezésnél fontosabbak a teszteredmények, pl 3DMark CPU. Valahol félúton lehet az AMD fusion és az intel i3-ak között.
A GMA jóval gyengébb a geforce 520m-nél, ez tény, bár ez csak akkor számít, ha pont olyan játékokkal játszol, amit az 520m még éppen elbír (pl starcraft2). Illetve a GMA nemtudom milyen jól gyorsítja a HD/3D lejátszást
.
-
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+ #31969 üzenetére
csak ez a procis dolog nem tudom h milyen b800 nem vagyok otthon a procikban..
de akkor ugye a hp laptophoz Intel gma 4500 vga van az pedig jóval gyengébb mint egy geforce 520 as ami a samsungba van
tehát akkor egyértelmüen a samsung a jobb jol mondom ?
viszont a prociról valami jatek teszteket ha tudtok linkeljetek már pls
-
kendeee
aktív tag
válasz
dvd_R+ #31964 üzenetére
B800 teszt, összehasonlítás.
Ha az i3-mal szerelt laptopnál jóval olcsóbb én tuti azt választanám, mivel az i3-mat már majdnem ajándékba adják mostanában. Ezt kell kikalkulálnod, hogy jobban megéri a hp-t megvenni, vagy gyenge procival a samu-t és upgradel-ni. ???
Ui: jaaa, hogy a hp is azzal van szerelve....bamba voltam, bocsesz.
Én a samura szavaznék
-
kendeee
aktív tag
válasz
dvd_R+ #30274 üzenetére
A g560 már ddr3-as, ami jól kommunikál a p6100-zal, de az intel grafika miatt valamennyit visszavesz az árából. Valahol picit 100 felett vagy pont annyi lehet a piaci ára. Ilyenek dobhatják fel 100 felé: garancia van-e még rajta, akku üzemideje, külső esztétikai állapota, magyar kiosztású bill., kijelző hibamentesség, doboz, driverek, papírok.
Azt néztem ár behatárolásnál, hogy már egy i3-as lenovo is 160-ért a tiéd lehet a boltból.Ja bocsi ez kimaradt: nagyon megbízható, nagyon jó kis laptop. Az intel videókari biztos lehetsz benne, hogy nem fog megdögleni, jó a lenovo driver- és egyéb supportja.
Biztos 100x jobban jársz vele mint egy fusi-val, vagy egy acerrel -
kendeee
aktív tag
válasz
dvd_R+ #30274 üzenetére
Üdv
A p6100 a nyerő a 2 közül, 1066FSB, 3mb L2, 382millió tranzisztor....
A t5670 pedig csak 800-as Fsb, 2mb L2, 291millió tranzisztor és órajelben is elmarad a p6100-tól.
A tranyókat azért írtam, mert minél több van benne, annál gyorsabban végzi el az adott műveleteket.
Fogyasztásban mind a kettő 35w-ot eszik, ami meg a pénztárcát kíméli.
t5670
p6100
Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- SzoftverPremium.hu
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest