- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
Aktív témák
-
endruboy1
senior tag
válasz
sekirion #44506 üzenetére
Nekem pontosan u.azt csinálta az Acerem újkorában hónapokig. Nem tudtam rájönni hogy mi lehet a hiba. Aztán egyszer csak abba hagyta... a te szempontodból csak az a probléma hogy nem tudom mit csinálhattam vele amitől abba maradt a dolog
. Szerintem valamelyik driver frissülhetett idő közben. Vagy pedig mikor egyszer újra raktam a rendszert utána feltettem minden gyári vackot (nem csak drivereket, az utilityket is). Szerintem inkább ez utóbbi lehetett mert én is sokat játszogattam a driverekkel mikor előjött a hiba és nem oldódott meg tőle. Szóval mindent feltettél ami a notid support oldalán elérhető?
-
endruboy1
senior tag
válasz
NEMO1968 #44504 üzenetére
Hát most már feladtam. Próbáltam HDD diangózist indítani, de minden teszt program elszállt. Próbáltam wipeolni és 0-kal tele írni, ott is elszállt write errorral. Szerintem a HDD nyiffant ki. Most azért nem akarom mindkét lapost darabokra szedni, de még lehet hogy az lesz. De valószínűbb hogy inkább irány a szerviz hiszen innentől úgyse tudok mit kezdeni vele mivel tuti hogy hardveres a gond.
-
endruboy1
senior tag
válasz
NEMO1968 #44483 üzenetére
Igen ez még nem jutott az eszembe, egyenlőre a tesztekkel próbálkozok még hátha kapok valami értékelhető eredményt. Ha berakom az Acer notimba ezt a HDD-t és azon telepítem akkor működni fog ha vissza teszem ebbe a notiba? Mert szerintem a Win nem nagyon szereti az efféle cserélgetést. USB-s cuccom meg nincsen :/.
-
endruboy1
senior tag
Üdv!
Egy ismerősöm notebookja van nálam, egy Asus U41S. Kapott egy kékhalált és azóta nem vagy csak nagyon lassan töltődött be rajta a Win7 (64 bit). Elindítottam rajta egy live Linuxot hogy lementsem a fontosabb adatait. Ez sikerült is bár már ekkor is furcsa volt hogy néhány fájlnál hibát jelzett és nem másolta át. Ezután beraktam a Win telepítőt és próbálkoztam egy javító telepítéssel, sikertelenül. Azt írta minden rendben a telepített példánnyal. oké, akkor gondoltam újra rakom. Szépen el is kezdődött a telepítés, de a Windows fájlok kibontása után egyszerűen megállt várt egy darabig és kiírta hogy a frissítéseket nem tudta telepíteni és hogy a telepítés sikertelen. Megpróbáltam ez után még 2-szer és mindig máshol fagyott be volt hogy már a fájlok kibontásáig sem jutott el. Aztán átraktam a telepítőt pendrivera, úgy gyorsabban betöltött de volt hogy már a vinyót sem látta és csak hosszú percek múlva a frissítésre kattintva jöttek elő, de ez után is előfordult hogy kiírta nem tud arra a vinyóra települni és szintén mindig lefagyott telepítés közben amikor mégis elindult.
Én arra gyanakszom hogy megdöglött a HDD, szerintetek?
Most futtatok rajta ilyen HDD teszteket de mindegyik elszáll azzal hogy nem talál HDD-t vagy hogy "drive not ready"... pedig BIOS-ból látszik. -
endruboy1
senior tag
válasz
Adribuba #43933 üzenetére
Akkor simán lehet hogy megadta magát az akku, pláne hogy ez nem is egy drága, minőségi lapos amihez olyan nagyon tartós darabot adnának... Vidd be egy üzletbe ahol árulnak hozzá akkut és próbáltasd bele. Nekem eddig ezt mindig megengedték ha ilyen akku gondom volt.
(#43926) icons: Amikor nem indult el a gépe akkor nem indult el
. Olyat hogy meg se moccanjon a gép nem tudnak a mai kártevők a mai gépekben okozni. A 80-as vagy a 90-es években volt egy kártevő ami tudott, de a mellett hogy nem nagyon terjedt el, ma már nem futna mert a gépekben hardveres védelem is van, a BIOS-ba nem tud belenyúlni. Nem kell a kártevőket sem túlmisztifikálni. Boot képernyőig attól még eljutna, mondom.
-
endruboy1
senior tag
Kártevőtől elindulna a gép, legrosszabb esetben nem bootolna be az oprendszer.
Adribuba: Meg kellene próbálni másik akkuval, az hogy nem megy ha kivett akkuval dugtad be lehet egy teljesen független probléma is, ami egyébként valóban BIOS-ra utal. Vagyis nem tudom hogy előtte hányszor dugtad töltőre kivett akkuval és nézted bekapcsol-e...
Mennyi idős különben? -
endruboy1
senior tag
válasz
Dell XPS #43904 üzenetére
Hát annyira nem olvastam végig mert h nem tudok németül és a G Translate elég fapados de ez tényleg valami olyasmiről ír hogy cachenek használja az mSATA-t. Még mindig nem értem hogy ez mire jó szal ott tartok mint a kérdező
. Annyira mondjuk nem izgat, én ha SSD-t vennék akkor min 128GB-osat, arra raknám a rendszert a HDD meg adatnak tökéletes, nem kell ezt túl bonyolítani...
-
endruboy1
senior tag
válasz
desirehd #43892 üzenetére
Szerintem a kicsi SSD nem cache hanem sima háttértárként funkcionál, arra szokták az oprendszert tenni. Én olyanról még nem hallottam mint amit írtál... esetleg a lapozófájlt lehet kicsi SSD-n tárolni... Azért gondolod hogy az valami féle cache mert annyira kicsi gondolom. Hát valóban nem nagyok, a 16 GB inkább csak paraszt vakítás, de a 32 GB-osra már szűkösen de ráférhet egy Win7.
-
endruboy1
senior tag
válasz
werszomjas #43862 üzenetére
Húúú, az ilyen jellegű hibák elég sok mindentől lehetnek, az én Acer notim is pont ezt csinálta sok ideig (csak a kép is beállt mellé) és egyszerűen nem találtam meg a hibát, aztán egyszer csak abba hagyta. Szerintem valamelyik driver frissítése segíthetett rajta (vagy audio vagy VGA driveré), így én első körben nálad is meggyőződnék róla hogy mind a hangkártya mind pedig a VGA drivere az elérhető legfrissebb. Ezt a notid support oldalán nézd meg először aztán még ellenőrizd az eszközök neveit beírva Googlebe is hogy találsz-e frissebbet a jelenleginél.
-
endruboy1
senior tag
válasz
belakiraly #43823 üzenetére
Ezt akkor majd én is kipróbálom, nekem is hasonló gond van a notimmal.
-
endruboy1
senior tag
Hát ja csak mostanában meg nem sok időm van játékra, de majd a napokban igyekszem egy pár mérést megereszteni.
Tényleg nem tudok vmi progit ami tud fileba logolni rendesen? Mert én SpeedFannal csinálom, mert Aidában nem találtam ilyen opciót viszont ez elég fapados. Muszáj lenne hogy fileba mentse sűrűn mert ugye kifagyhat a cucc menet közben...
-
endruboy1
senior tag
Nem tudom, mert direkt a lelkére kötöttem mind a kettőnek, hogy "de ugye pasztáznak is?", szóval csak oda figyeltek rá hogy jól csinálják, no meg nem kezdők az a bolt már időtlen idők óta ott van és mindig ezek a fazonok vitték...
Szerk.: annyi konkrétummal egészíteném ki, hogy a BF3 single playert végig vittem rajta nem rég, több órás szimultán játékmenetekkel és semmi gond, ugyan így a Sniper Elite V2 is közel max grafon konstans remekül fut... mondjuk ezek alatt konkrét méréseket nem csináltam, de ki nem fagytak.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Gubu0101 #43732 üzenetére
Előtte is meghalt a BF3 multi és akkor vettem először észre hogy 99 fokos a proci, azért vittem is egyből szervizbe. Jól csinálták a takarítást szerintem mert azóta észrevehetően halkabb a gép idleben és a hőfokok is bő 10 fokkal alacsonyabbak. Viszont még utána is kifagyott a BF3, igaz közvetlenül utána mikor próbáltam akkor valami 80akárhány foknál történt, de akkor azt mondtam hogy nem foglalkozok vele (ez volt kb 1 hónapja), aztán most újra elővettem a témát és elkezdtem próbálgatni. Viszont most fagyásnál ugye megint 99 fokos, szóval nem tudom lehet hogy megint mehetett bele por? Majd megpróbálom simán kifújni, hátha.
Szóval szerintem jól csinálhatták a takarítást... nem tudom mi lehet a gond.ui.: magát a kijelzőt nem kell kivenni a tokjából, csak a zsanérokat kell vhogy leszedni, nemtom annyira nem néztem meg.
-
endruboy1
senior tag
Jó, akkor majd keresek egy másik szervizt
. Én azért vittem oda mert őket ismerem és megbízom bennük. Valszeg azért ennyi mert kis hely, vannak asszem 2-en összesen... Bár azt nem tudom nálatok hányan vannak erre a célra
.
Szerk.: amúgy azt mondták sok szöszt szedtek ki belőle, meg ugye újra pasztázás is kértem, úgy hogy nem igazán lehet más baja, max tényleg a heat pipe. Az egyébként sűrűn romlik el? Mert bevallom én még nem láttam olyat... -
endruboy1
senior tag
Nem vagyok Fehérvári sajnos
. Lehet akkor beviszem majd megint. A 8k valóban sok, sokalltam is de erre azt mondták amit írtam is hogy az egészet teljesen szét kell szedni (még a kijelzőt is ki meg minden), lebontani az alaplapig és azt kifordítani, így ez nekik vagy másfél óra munka meg mittomén. Néztem is amúgy a szerviz manualt hogy hátha meg tudnám én is csinálni de elég esélytelen mert ilyen pattintós baromságok is vannak benne azokat meg nem igazán szeressük.
-
endruboy1
senior tag
-
endruboy1
senior tag
válasz
Gubu0101 #43717 üzenetére
Nem úgy értettem, hanem hogy vannak olyanok amik kevésbé melegszenek. AZ enyém pl. egy i5 430M Turbo Boosttal meg HT-val és sajnos elég forró fejű. Jó lenne lecserélni egy Sandyre vagy Ivyre de sajnos nincsen rá keret. Pedig azok kevesebbet is fogyasztanak. Mondjuk nem csak keret hanem motiváció sincs rá, nem a laposon szoktam igazából játszani hanem az asztalin, csak jó lenne ha BF3 azon is menne na de ez van. Az első sorban munkára van csak nagyon alkalmi játékra, a VGA így még kicsit túl sok is nekem. Profilomban van am az én konfigom.
-
endruboy1
senior tag
Szerintem megy a hővezetés mert elég forró levegőt nyom ki oldalt. Meg akkor nem csak és kizárólag a BF3 ölné meg. Amit el lehet képzelni hw igényes játékokat mind szépen viszi, csak ez a fránya BF3 multi...
Egyébként házilag nagyon nem szedném szét, takaríttatva is szervizben volt. Ez olyan hogy az egész gépet apró darabjaira szét kell szedni hogy lejuss az alaplaphoz, nem csak a hátlapját kell levenni (nincs hátlap).
Szerk.: amúgy 105 fok a Tj-je a procinak szóval nem is teljesen világos hogy 99-nél miért adja meg magát.Gubu0101: Azért az se mindegy hogy milyen proci.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Dell XPS #43703 üzenetére
Hát ugyan úgy pörög a venti mint az elmúlt 2 év alatt bármikor, nem rég volt ugye telejsen szétszedetve és kitisztíttatva úgy hogy én arra tippelek hogy gyárilag nem jó a hűtése, alul van méretezve. És azért csak a BF3 multi alatt jelentkezik mert az szinte 100%-ban megizzasztja a CPU-t és a GPU-t is egyszerre, szerintem jobban mint a benchmarkok. Majd megpróbálom hogy mi van ha nem tényleg nem csak a Turbót kapcsolom ki, hanem visszaveszem a proci teljesítményét 60-70%-ra.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Dell XPS #43469 üzenetére
Jó, csak már nem most kezdődött a probléma és gondoltam bedobom ide a témát hátha jönnek új ötletek. BIOS-ból nem lehet a HT-t állítani. BIOS mod az sikerült, de nem mertem felrakni rá, inkább megkértem egy hozzá értőt egy másik fórumon, de ő sajna nagyon lassan dolgozik, nincs rá ideje. Különben már feladtam azzal a reménnyel hogy sikerült több akku üzemidőt kicsikarni a kicsikéből, igazából le kellene cseréljem
.
Viszont az kifejezetten idegesít hogy nem megy a BF3... -
endruboy1
senior tag
Üdv!
A profilomban található kis Acerem van. BF3 multi alatt (de csak a multi alatt singlet végig vittem minden gond nélkül) kifagy kb negyed óra - 20 perc játék után. Első körben túlmelegedésre gyanakodtam, ez be is jött, a proci 99 fokos volt, de azóta újra pasztáztattam, kitakaríttattam és így 80 körül megáll a melegedés BF3 alatt is. Ennek ellenére legutóbb letiltottam a Turbo Boostot, mondván hátha úgy kevésbé melegszik, de akkor is kifagyott kb. u.annyi idő múlva. A kifagyást úgy kell elképzelni, hogy a hang és a kép is beáll és csak reset segít a masinán. Most már kezdem azt hinni hogy valamilyen VGA driver gond lehet, rakjak fel régebbit, mondjuk azt ami az Acer oldalán van (a mostani az Nvidia oldaláról leszedett)? Különben semmilyen más játékkal nem volt eddig gond még a Crysis is jól futott.A másik kérdés meg hogy lehet megpróbálnám letiltani a HT-t is hátha... csak azt meg nem tudom hogyan kéne.
Annyira nem szoktam sűrűn multizni a laposon, de amikor igen akkor csak szeretnék.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Runner_fxr #41536 üzenetére
Az a gond szerintem hogy nem elég a wifi kártya driverét feltenned mert valószínűleg a kapcsoló valójában nem ahhoz tartozik hanem ez valami custom megoldás a notidban mert különben Vista driverrel ment volna Win7-en is. Minden drivert és utilityt tegyél fel ami a gépedhez van.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Integrale #41526 üzenetére
Be tudod neki állítani az energiagazdálkodásnál hogy mennyi időnként kapcsoljon le. Valszeg azért kapcsol egyből vissza mert valami elkezdi megint használni.
G-szenzor szerintem a gyorsulás mérőt takarja. Arra szolgál hogy lekapcsolja a vinyót ha netán leesne a noti, de állandóan méri a gyorsulást és lehet annak az értékét írja ki az Aida. Érdemes lenne valamilyen más progival megnézni, de amúgy sok mindent nem tudsz vele csinálni ha rossz is. -
endruboy1
senior tag
válasz
Nemesys #41519 üzenetére
Mindenképpen takarítani ill. újrapasztázni kellene a gépet és megnézni hogy javul-e. Ezen felül a érdemes a legfrissebb elérhető drivert használni az is okozhat melegedési problémát. Vibrálás elég sok minden miatt lehet, az is előfordulhat hogy az LCD panel szalagkábele meglazult vagy rosszabb esetben megtört a sok ki-be csukás miatt. Ezen felül a szokásos BIOS frissítéssel lehetne kezdeni szerintem..
Ja igen: GPU-t cserélni notiban nagyon ritkán lehet, mostanában szinte soha. Ugyanis nem ilyen lábai vannak a chipnek és egy tokba van belenyomva hanem rá van forrasztva az alaplapra.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Dell XPS #41520 üzenetére
Jó, nem olvastam annyira vissza. Akkor nincs más ötletem... illetve meg kellene nézni hogy jól jelzi-e vissza a frekit a cucc. Indítani kellene egy cpu benchmarkot bekapcsolt steppinggel és kikapcsolttal hogy valóban annyival lassabb-e vagy csak véletlen egybeesés és valójában valami más gond van.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Integrale #41399 üzenetére
Hello!
Bocs, kihagytalak.
Teljesen normális jelenség hogy "kattan" a vinyó nem csak notebookban. Azért van mert lekapcsol hogy ha hosszabb ideig nincs használatban. Ezt megnézheted Winben az energiagazdálkodási beállításoknál. Ennek nem sok köze van ahhoz hogy milyen SMART értékei vannak a vinyódnak. AZ egy másik téma. A SMART-al az a haleyzet hogy csak statisztikákat gyűjt amikből következtetni lehet arra hogy mikor fog meghalni a vinyó. Szóval semmi biztos infó gyakorlatilag. Amíg még működik én azt mondom hogy ne foglalkozz vele, illetve a kényes adataidat nyilván backupold minden esetben. Én erre a célra a Skydriveot tudom pl. ajánlani, csak felteszel egy progit és automatikusan szinkronizálja a netes tárhelyeddel a kijelölt mappák tartalmát. Persze nem árt egy jobb féle net hozzá. -
endruboy1
senior tag
válasz
Runner_fxr #41398 üzenetére
XP vagy Vista driverek nincsenek a laptophoz? Azokkal próbáld ki, jó esetben mennek Win7 alatt is.
Szerk.: ja látom már. Csinálhatsz egy próbát az XP-sekkel is.Illetve nézd meg a wifi kártya pontos típusát és arra keress rá hátha ahhoz van vmi újabb driver. A noti gyártók nem mindig rakják fel a support oldalra ha valamelyik eszközhöz ad ki a gyártója frissebb drivert.
Megnéztem és a wifi kártyához is látom csak XP-s driver van... -
endruboy1
senior tag
válasz
Dell XPS #41058 üzenetére
Ja, nekiestem egy ilyen BIOS editorral de eddig nem sokra jutottam. Lehet majd felrakom amit találtam és elvileg már feloldották benne a rejtett menüket. Az a baj hogy az is lehet hogy az integrált nincs is bekötve vagyis nem úgy van mint az Optimusos gépeknél hogy a dedikált az integráltra van rákötve és az integráltnak a kimenete van ugye kivezetve. Ha nálam nem ez a helyzet akkor az integráltra váltással jól elcseszem a gépet... szóval most egyenlőre elbizonytalanodtam.
-
endruboy1
senior tag
Valaki vásárolt már ilyen wpower utángyártott akkut? Mennyire jók ezek? Konkrétan ezt néztem ki a laposomba: [link]
-
endruboy1
senior tag
válasz
Dell XPS #40969 üzenetére
Látod én se értem a dolgot. Valszeg az van hogy a gyári BIOS-ban nem látszik a VGA váltó menü (egyik, másik, mindkettő egyszerre) és alapból csak a dedikáltra van állítva. Ezért remélem hogy a moddolt BIOS-ban ez a menü is fel van oldva. Az meg hogy miért nem tud alapból Optimust... passzolok, valószínűleg nem volt érdekük utólag képessé tenni erre.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Dell XPS #40961 üzenetére
Találtam már hozzá egy unlockolt BIOS-t, csak most nem merem egyenlőre rárakni
. Elméletileg működik csak nem tudni mi történik ha valamit átállítok. Valszeg nem indul be a gép ha nem jó és akkor szedhetem szét az alaplapig hogy lehúzzam a gombelemeket a resethez
. Ehhez most nem sok kedvem van szal talán holnap ha frissebb leszek nekivágok.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Dell XPS #40958 üzenetére
Értem, akkor sajnos nincs más hátra mint a BIOS hack. Mert hogy más, újabb modelleken működik az Optimus és csak annyi a különbség hogy erősebb procit illetve 5xx szériás VGA-t raktak bele. A GT330M-nek meg támogatnia kellene az Optimust ahogyan ennek az i5 430M-nek is. A chipset HM55-ös, szintén kompatibilis szerintem. Úgyhogy ha a rejtett opciókat sikerül elővadásznom BIOS edittel akkor nem látom akadályát hogy ne menne...
-
endruboy1
senior tag
Akinek Optimusos gépe van meg tudná nekem mondani hogy minden esetben látszódik nála az eszközkezelőben mindkét VGA?
Mert nekem van a notimban egy i5 430M és egy GT330M viszont csak az utóbbit látom az eszközkezelőben, a prociban levőt nem. Eddig úgy gondoltam, hogy a prociban levő biztos le van tiltva, de azért rákérdezek itt hátha mégis működésre lehetne bírni az Optimust mert nagyon kellene egy kis többlet akku üzemidő.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Thusor #33719 üzenetére
Az hogy még mindig IE-t használsz
.
Na jó a viccet félre téve... most tényleg... Az hogy IE-t használsz! -
endruboy1
senior tag
válasz
flashpointer #33671 üzenetére
Ez a notid gyári hűtőjétől függ. Én amikor az enyémet asztaliként használom, fel szoktam támasztani két radírral
a hátulját, hogy alulról szellőzzön, mivel ott szívja be a levegőt. Bár ténylegesen nem mértem le, de a venti hangjából ítélve ez valamelyest használni szokott neki. Biztos jobban hűtene egy plusz ventilátorral viszont én ritkán játszom rajta, így nem ér el így sem kritikus hőmérsékleteket. +engem a plusz venti hangja csak irritálna...
-
-
endruboy1
senior tag
válasz
Hege08 #33621 üzenetére
Az játék hiba lesz, valahogyan összeakad az újabb hardverrel/driverrel esetleg directxel. Hisz amikor a játékot írták még nem tudhatták hogy a jövőben milyen hardverek lesznek és esetleg kompatibilitási hibát vétettek a gém írásánál. A megoldás hogy rágóglizol a hiba jelenségre a játék nevével együtt. Több mint valószínű hogy nem vagy egyedül vele, még az is lehet hogy adtak ki hozzá patchet. A régi gépeden is Win7 volt egyébként?
Valószínű azért nem megy fel az újabb Nvidia driver mert a te notidhoz gyártó által kiadott kell. Előfordul hogy a noti gyártók valamilyen egyedi megoldást alkalmaznak ami miatt nem jó az original Nvidia driver a géphez. Szóval irány a notebookod support oldala. -
endruboy1
senior tag
válasz
lsebestyen #33572 üzenetére
Pendriveról is tudod telepíteni.
-
endruboy1
senior tag
válasz
JamesHolden #33553 üzenetére
Fordítva van beépítve a kamera. Gyári webcam drivert kellene leszedni hozzá a notebook support oldaláról.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Khelben #33544 üzenetére
Az Aceremhez kellett telepíteni egy LaunchManager nevű programot ami az fn+bill kombóval végzett műveletekre ilyeneket kirajzol a képernyőre (Wifi offnál egy tiltott wifi jelet, hangerőnél a skálát stb), szóval ez nem feltétlen jön a driverrel. Szóval admin4911: a notid support oldalán keress ilyen programot!
-
endruboy1
senior tag
válasz
Thunderzolee #33528 üzenetére
Ez nem minden gépre igaz. A mostani SB-vel szerelt masinák többsége, amik támogatják az Optimust lazán mennek 4 órákat mondjuk netezés mellett közepes fényerőn. Mindent letekerve pedig előfordul a 6-7 óra is.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Hennet #33483 üzenetére
Mire használnád? Mert ha nem nagyon játszol, legfeljebb csak alkalmanként, akkor 110-140 körül tudsz olyan gépet venni ami még hosszú ideig elég lesz. Notebookoknál ez az alkatrész cserélgetés nem fog bejönni, ez nem arról szól.
Ha később lesz még pénzed és erősebb kép kell, annyit tudsz tenni hogy a régit eladod és úgy upgradelsz egy újabb/jobbra. -
endruboy1
senior tag
A milyen laptopot vegyek topicban valszeg jobban tudnak segíteni neked.
Egyébként az új laposok többsége megfelel az elvárásaidnak, mivel tud váltani az integrált VGA és a dedikált között attól függően hogy a hosszabb akkuidő vagy a játék teljesítmény van előtérben (lásd Nvidia Optimus). -
endruboy1
senior tag
válasz
BenJoe80 #33327 üzenetére
Állítsd át a képfrissítési sebességet alacsonyabbra. Vhol ott kell ahol a felbontást is.
Az hogy a hiba függ a tápkábeltől csak azt jelenti, hogy vmilyen energiagazdálkodási beállítás miatt amikor kihúzod automatikusan lejjebb veszi a képfrissítési gyakoriságot.spartan1: SP3 a legfrissebb. Frissítsd ahogy írtam.
-
endruboy1
senior tag
válasz
spartan1 #33319 üzenetére
A másik meg hogy miylen XP-t teszel fel? Ilyen régi ne adj isten SP1-est? Mert akkor elképzelhető, hogy fut a háttérben a Windows Update amit hagyni kellene végigfutni. Ez attól függően hogy mennyire ősrégi XP-t (ha gyári a lemez akkor valszeg tényleg ősrégi) raktál fel, akár órákig is tarthat egy ilyen gyengébb gép esetében. Szóval javaslom IE-vel menj fel a Win Update webhelyre, futtass kézzel egy updatet és várd ki amíg mindent lefrissít.
-
endruboy1
senior tag
válasz
belakiraly #33317 üzenetére
Notebookja válogatja, hogy milyen hőmérsékletnél kapcsol be a throttling. Mikori a gép? Lehet hogy kellene takarítani...
spartan1: próbálj meg a netről frissebb drivereket leszedni hozzá, ne az ősrégi lemezt használd.
-
endruboy1
senior tag
-
endruboy1
senior tag
válasz
Khelben #33291 üzenetére
És DXVA módban játszod a HD filmeket? Mert ha nem akkor teljesen mind1 milyen VGA van a gépedben.
e30st: A 4500MHD támogatja a hardveres gyorsítást szóval vinnie kell a HD filmeket. Ehhez nem kell 4GB RAM feltétlenül meg 64 bit, hanem elég ha mondjuk telepítesz egy Media Player Classic Home Cinema-t és azzal próbálod (alapból jól van beállítva).
-
endruboy1
senior tag
Hát az OA-ra csak annyi megkötés van, hogy egy időben csak egy féle (vagy 32 vagy 64 bites) lehet aktiválva. Úgyhogy valószínű a telepítő lemezzel lehet valami.
Az SP1-el az van, hogy abban biztos vagyok, hogy SP1-es kulccsal nem lehet az SP1 nélkülit aktiválni. Lehetséges hogy ez fordítva is igaz... -
endruboy1
senior tag
válasz
Zekkk793 #33150 üzenetére
Nem tudom melyikkel van összefüggésben de ha nem romlott el a touchpadod akkor a másik dolog ami meg tudja őrjíteni az a földeléssel valami probléma. (Van egy módszer ami nemtom működik-e igazából, mikor nem működik a tp kipróbálhatod: egyik kezeddel érintsd meg a töltő(?) szigetelését a másikkal meg a notid egy fém részét.)
-
endruboy1
senior tag
Nem nagyon értem miért ugrana a gari más OS telepítése miatt... A hangkártya drivert meg úgy kellene hogy eszközkezelőben varázsolni. Szóval ott kézzel eltávolítani a jelenlegit és szintén kézzel megmutatni neki hogy mit rakjon fel helyette. De ez csak 1 ötlet, lehet hogy tényleg nem stimmel valami vele.
-
endruboy1
senior tag
válasz
bagyusz #33103 üzenetére
Igen, erre is kitér az a cikk. De az elkalibrálás szerintem csak akkor jelentkezik ha mindennapi használat alatt mindig egy bizonyos 100%-tól különböző szintre van töltve. Úgy gondolom hogy ez tárolásnál nem jelent problémát.
Mellesleg ez az akku dolog mindig vitákat eredményez mert a neten mindenféle egymásnak ellentmondó infó kering. Az egyetlen biztos módszer ha az ember türelmesen végigolvassa és megérti a működési elvet. -
endruboy1
senior tag
válasz
GrandeP #33101 üzenetére
A csodatöltős résszel én se értek egyet teljesen, valószínűleg régebbi időkre vonatkozik. Ettől függetlenül szerintem jobb a saját töltőjével tölteni ha lehet. Viszont szerintem nem merő véletlenből vannak valóban 40% körüli értékre töltve az új akkuk. Valószínűleg tisztában vannak gyártók azzal, hogy mit csinálnak. Ha te piacra gyártanál akkut, nem úgy küldenéd ki a gyárból hogy abban az állapotában a lehető legtovább elálljon? Azaz hogy lehessen tárolni, szállítani? Az új akkuk egy nagy részének lehet hogy nem árt a 100%-os töltöttség sem hosszabb távon, ahogy ezt említi a cikk is, de szerintem azért jobb biztosra menni. A fizikai-kémiai részét pedig itt nem nagyon tárgyalja, de pl. az angol Wikipedian elég jól le van írva ha érdekel.
Nem nagyon értem, hogy a telefonos mondatban szerinted mi az ellentmondás...
-
endruboy1
senior tag
válasz
csucsbicep #33030 üzenetére
Nézd ha ThinkPadot veszel azt ha netán gyengének találnád biztosan el fogod tudni adni kompletten annyiért kb mint amennyiért vetted. Ezek nem vesztenek olyan gyorsan az értékükből mert nagy a kereslet rájuk.
-
endruboy1
senior tag
válasz
csucsbicep #33019 üzenetére
Tuninggal eleve nem érdemes szórakozni notebook esetében. Ez nem asztali PC, itt nincs akkora légtér a házon belül ahol a hő le tudna vezetődni. Ha nincs megfelelő hűtés megsül a gép és kuka. C2D procik már biztosan elegek, de filmnézésre, netezésre meg Officera akár gyengébb CPU is megfelel.
Az a lényeg hogy ne hagyd magad elcsábítani a számok által. A minőség sokkal relevánsabb szempont kell legyen, pláne használt gépek esetében.(#33022)Nincs mit máskor is.
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- Linux kezdőknek
- Gmail
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- Dell E6420 laptop (14/i5-G2/4GB/320HDD) - Akku X
- Dell E5440 laptop (14/i3-G4/8GB/128SSD/Magyar/AkkuX)
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest