Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz Lauda #3813 üzenetére

    Én ezt találtam a pixinfo-n:
    [link]
    A vakuszinkron 1/500-ad mp-ig használható, amely az ISO 200 alapérzékenység miatt szükséges is, ha napsütésben belső vakuval szeretnénk deríteni.
    Szóval: igen, úgy tűnik, a D40-ben ismét van kombinált zárszerkezet. Szerintem ez jobb, mint a (hú, hogy fogalmazzam meg precízen, hogy MINDENKI értse? ;] ) teljesen mechanikus ami azért az exponáló gomb által elektronikusan vezérelhető. Egyre kevésbé értem, hogy miért nem mindenhol ezt használják, no meg azt sem értem, hogy miért nem lehet tisztán elektronikus? Minek a redőny? Csak hátrányát látom. Csak filmesen volt igazán értelme.
    Ha egy DSLR-ben alkalmaznak kombinált zárszerkezetet, akkor azt se nagyon hiszem, hogy nem lenne elég pontos. Meg hát még ha pontatlanabb is pár százalékkal a redőnynél, kit zavar? Ha 10%-ot téveszt a záridőben, az hibának már elvileg marha nagy, de a fotón mégis alig fog látszani és egy icipici sötétítés/világosítás megoldja ha mégis zavaró lenne. De tapasztalatom szerint még 1/3 fényérték változás is alig észrevehető, ez meg kb. annak a fele vagy még kevesebb.

    [ Szerkesztve ]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák