Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digger
senior tag
Van kici kinai is!
Sőt nekem is van. Kínai, de jó! A forint negatív csúcsa előtt olcsóbb volt mint most! -
csakb
őstag
A rekeszérték definíciójában sehol sincs az érzékelő mérete, csak az optika átmérője és gyújtótávolsága. Vagyis ugyanazon az optikán, ugyanazon a rekeszen ugyanannyi fény fog átmenni, bármi is van mögötte.
A különböző optikák között viszont lehetnek kisebb-nagyobb eltérések. Ha filmre fotózol, akkor ez talán nem annyira lényeges. Diánál sokkal fontosabb a pontos fénymérés.
-
ClintEastwoo
tag
Én is nemrég vettem meg azt a könyvet, még nem volt időm elolvasni, de a címe szerint is a világosítással foglalkozik, legyen az ákármi : természetes fény, vagy stúdió vagyku vagy rendszer vaku, mind1, professzionális szinten beszél a fényről. Na mire ezt megírtam belenéztem neked, kitér a rendszervakuzásra is
-
Balinov
titán
ha meg UK-ban vagy Kem, akkor rendeld meg az angol amazonrol. en is kerestem tavaly osszel, de ott volt a legbaratsagosabb. 2 nap alatt itt volt kiralyi ir postaval az UK-bol
szerk: sajat toltos kitben is kaphato, igaz igy csak 4DB akku-t kapsz. de erdemes egy +4es akku szettet is wendelni 1-bol
most nezem: Nassau? Meglepted megis?
-
kiskornel
addikt
Ilyet a vaterán kapsz olcsóbban. 5-6k-nál nem ér többet. Személyesen nem volt alkalmam dolgozni vele, de a 135-ös kategóriából mindenki a Zeissre szavaz.
És ezekkel egyáltalán nem könnyű dolgozni. A fénymérés a legnehezebb. Legjobb, ha programozható chippes átalakítót veszel, mert ott a max 3,5-ös rekeszt fel tudod programozni. Egyébb esetekben a fénymérésed nem lesz kóser. A manuál fókusz sebessége meg rajtad múlik. Abszolút csak beállított helyzetekre alkalmas az M42.
Na meg macro-hoz, de ahhoz egyéb apparátok is kellenek. -
Jinxx
senior tag
Gondolom Helios obid van, azoknak úgy kellene viselkedni ahogyan leírtam, viszont meg lehet buherálni, hogy peremes adapter nélkül is rekeszeljen. Ha a tied is ilyen, akkor lehet előtted is használták már digit vázon és egy kis kábelszigeteléssel belülről ki van támasztva a beugróblende pöcke.
Elméletben ha nincs a/m kapcsoló és van pöcök akkor minden ilyen obinál csak az előbb leírt módon vagy peremes adapterrel tudsz rekeszelni. Peremes adaptergyűrűnek nem igazán van hátránya a simához képest, ha a/m kapcsolós obid van akkor a kapcsoló funkciója megszűnik, mert "A" állásban is rekeszelve lesz. Ez van akit zavar, van akit nem. -
Jinxx
senior tag
Mivel a zeniten nincs kapcsoló, a blende csak akkor ugrik be, ha a hátsó pöcköt benyomod, amíg nem teszed ezt meg hiába tekergeted a rekesz gyűrűjét, nem történik semmi. A peremes adapternél van még egy kis plusz anyag a menettől befelé ami benyomja ezt a pöcköt ha feltekered az obira.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest