- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt mondom, hogy Luminarra sok energiát már ne pazarolj. Az új "AI" nevezetű foshalmuk (már elnézést) deklarálja az utat, hogy mit szeretnének, tulajdonképpen egy 5-6 klikkes mobilos szintű szerkesztőt csináltak a félprofi 4-es verzióból ahelyett, hogy a bugokat kigyomlálták volna belőle, és gyorsítanának rajta. Pedig, az Erase tool tényleg jól működött, és a clonestamp is, egyik másik konkurensnél sem láttam hasonlóan jó megoldást, igaz, a sebessége is a töredéke azokénak. Komplett konnektor és gázcső tengereket varázsoltam le velük mintás falháttérről korrekt végeredménnyel, ésszel használva a bőrhibákat is úgy szedi le, hogy ránézésre inkább tűnik nyers retusálatlannak a bőr, mint porcelánosnak. Persze ez ízlés kérdése, de nekem tetszett benne ez a funkció retusra is. Az viszont kurva gáz, hogy a support bármilyen hiba esetén hülyének néz, majd ha képernyő videóval bizonyítod, hogy bizony hibás a szoftver, akkor nagysokára megoldást ígérnek, csak a frissítés nem érkezik meg soha. És nem egy ilyen hiba van a szoftverben! Luminar 3 óta használom folyamatosan, soha nem volt tökéletes, csak egyre lassabb. Egy Ryzen 7 3800X + 64 GB (!) DDR4 3200 RAM + nvme SSD + RTX2070S kaliberű gépet fektet ki akár percekre is egy erase tool finalizálása mondjuk a 8. réteg környékén, és a feladatkezelő szerint konkrétan azért, mert megette a memóriát a program... 64 GB-ot... nevetséges, rohadtul meguntam már. Néha csak simán crashel egy olyan gépen, amit egyébként semmilyen stressz teszttel nem lehet kifektetni órákon át, nem mellesleg szervers labort futtatok rajta nem ritkán, szóval kiderülne, ha a vas lenne instabil.
Decemberben jött a Capture előfizetés kicsipézé, PS-t egyelőre nem vettem, de ha látom értelmét, fogok. Ha már beleölöm az időt a munkába, ne legyen már a retus szenvedés, és pláne ne legyen az eredmény minőségben hulladék (mert hogy, néha olyan zöld és sárga foltok kerültek a JPG exportra, hogy sírtam, miközben a kezelőfelület alatt semmi nem látszódott ebből. Kábé, mintha elvertem volna a modellt.).
-
ph_5.5
aktív tag
Én sokkal elfogadóbb vagyok ezen a téren (is). Nekik ez az életük... és ők így érzik magukat jól. Ez csak egy kis szeletet azon munkáknak amikkel foglalkozom. De értem őket is... meg a modelleket is... meg meg sok olyan nem hétköznapi éleltet élőt akiknek az a fontos amivel ők foglalkoznak. Ilyenek pl az állataikat végletekig szeretők... akik még egy jegyesfotózásra is a kutyával érkeznek. Ez a forma időleges. Ilyenkor keresnek hogy készüljön egy sorozat.. mert pár hét múlva már csak a képek maradnak. Sokaknál...
A cicis habos autómosós képek nekem sem a világom. Ha a cég ilyet szeretne, lehet hogy megoldom... de az is lehet hogy nem. -
ph_5.5
aktív tag
Az üvegtetősnél csak annyi a megoldás kulcsa hogy túl kell világítani a napsütést. Sajnos ott 2 háttérszett plusz berendezés játszik... szóval két egymástól elkülönített 2.8 m széles papír/épített háttér ami mélységében mondjuk 4m, az nem árnyékolható értelmes eszközökkel. (24 m2) Világításban pedig 1200+ Ws / háttér esetén már nincs nagy jelnetősége a napsütésnek. Megfelelő rekesz/záridő trióval.
A fenti két képet csak azért mutattam mert van ahol az arc számít a lányoknál, van ahol az alak... a bikini az egyik legkényesebb még "ruhás" rész.
Vagy itt számít még az alak
-
ph_5.5
aktív tag
Én tavaly 140 fotózást csináltam... de szerencsére szinte kivétel nélkül normális ügyfeleim vannak (99%). Olyan persze mindig akad hogy a hely amit használunk nem épp kedvenc...
ilyan az amikor olyan épületben kell fotózni 08:00-18:00-ig ahol egész nap az üvegtetőn besüt a nap (kb 20m galériás belmagasság mellett). És a nap fénye nem látszódhat a fotókon...
Vagy amikor Tesla naptár készült. Nyáron, kültéren. Vakukkal. Modellekkel.
Az a jó hogy az esetek jó részében van beleszólás a modellek személyébe.
Így tudunk szelektálni hogy ki miben erős. Van aki pózban, van aki alakban, van aki arcban...
Amig viszont a megbízó olcsón, vagy akár ingyen modellel akarja megoldani a dolgokat addig tudnak fura esetek adódni. -
Mr.Csizmás
titán
de az obin a belső menetes 38 mm-re gondolok, abba lehet beletekerni a T2 kónuszt.
-
Mr.Csizmás
titán
ja, belső menetről van szó. szerintem az a dörr saját cucca, hogy cserélgethető a vége.
de a képet nézve hiányérzetem van, itt pl. egy T2-NEX adapter van (a másik tc2x)
-
Neck
veterán
Igen, de a kettő átmérője azonos, csak a menet emelkedés más. De ez sehol nem stimmel az m42 átmérővel.
Ha leveszem a végéről a csatlakozót, az objektív tubus belülről menetes. Itt az átmérő 38mm.
A tubus külső átmérője, amiben a vágat van, 49mm.
A végén található csatlakozó belső átmérője a menetnél 41mm. De ott nem csatlakozik semmihez.
A külső rész, ahol a 3 "szárny" van, 47mm.
Egyébként ez a rész nagyon hasonlít a Sony e mounthoz, a kupak majdnem rámegy.Így néz ki, ha oda akarok tenni egy m42-nex adaptert:
Bajonett vége:Nem stimmel sehol, bele se tudnám kapatni, ha akarnám se.
-
Neck
veterán
3 csavar tartja, levettem, de nem méret az m42-vel.
Lemérem így is, meg lekapom a végét, és úgy is.
A tulaj Minoltára tippelt.Amúgy talált, süllyedt. Dörr 500mm f8, 67-es szűrő menettel.
20 euró volt, épnek tűnt, ráadásul minden szűrő 67-es itthon. Annyiért nem volt szívem otthagyni, itt kint egy kajarendelős este ára. Játszani jó lesz. Vázstabival hátha nem olyan szörnyű. -
-
Speeedfire
félisten
-
Mr.Csizmás
titán
alin megtaláltam ezt, 90 cm+grip 16k lenne spanyol raktárból. (paypalen van pártíz euróm, így ki tudom szedni, a maradékot kipótolom a 366-os csodás átváltással)
apróról nézek vmi vakut (yn 565ex?), van más ötlet esetleg?
-
Teasüti
nagyúr
Igaz. Ránéztem az árakra gyorsan és tényleg ugyanaz. Nekem még úgy maradt meg, hogy a Yongnuo a legjobb vétel az árában.
Akkor tárgytalan.ott azt mondtam, hogy ha a napot kibírja, akkor már leborulok elé
Ceruza akkus? Ott inkább az aksiké az érdem szerintem.
Bár nekem sántít, hogy 1/1-ben 24 órát lövöldöztél egy garnitúrával. Szerintem félre értettem. Arra számítottál, hogy megdöglik a vaku?
Amúgy mi a tököm tartott 24 óráig, hogy még hajnalban is nyomni kellett?
Ez a fotósok Le Mans versenye, vagy mi a szösz? -
vond
MODERÁTOR
Ja, ha nem feltétlen kell állandó fény (videóra is), akkor én is inkább vakura szavaznék szűkös keret esetén. Erre a célra elvileg nekem is van egy TT685, meg egy TT350, X2-es irányítóval, meg az említett, könnyen összerakható softbox-szal. Már csak használni kéne őket.
-
vond
MODERÁTOR
Azért ha kicsit komolyabb munkára, vagy igényes bohóckodásra is kell, akkor én ezekkel az olcsó, ismeretlen izzós fényekkel én vigyáznék. Nincs kizárva, hogy ilyen 70-80 körüli CRI értéket hoznak, aztán tiszta zöld, meg lila lesz minden, amit megvilágítasz vele.
Tudom, hogy kétszer-háromszor ennyi, meg nem is olyan erős, de én már csak a jövőre is gondolva is, key light-nak sokkal inkább vennék egy ilyet (árához képest kiemelkedően jó színvisszaadása van), meg hozzá valami olcsóbb szoftboxot, ernyőt, egyéb diffúzort. Fill light-ot meg egy dertőlappal, vagy akár egy hungarocel táblával is meg lehet oldani.
-
Teasüti
nagyúr
Volt ennél látványosabb képem is, csak nem rémlik melyik esküvőn futottam bele még ilyen helyzetbe. De ez az egyik legegyszerűbben orvosolható probléma. Csak fogod a HSL panel sarkában lévő kis eszközt, meghúzod vele a problémás területet és már kész is. Lehet WB-t állítani a hideg color cast nélkül.
Persze itt nagyon erősen jelen van a barna is, mivel fa burkolat volt a teremben alul és felül is, szóval legalább három különböző color cast van a terítőkön és a három asztal se egyforma.
De általában a kék color cast szokott csak feltűnni. A meleg színekkel nekem úgy nincs bajom. Ha lenne, akkor szívesen kipróbálnám mihez kezdene vele a C1 21 új bőrtónus eszköze. De ennyi munkát nem ér egy ilyen fotó. Egy csúszkát még hajlandó vagyok húzni rajta aztán next. -
Amit te és Tesüti írtok, hogy kicsit változik a WB pl.: felhő miatt vagy mert más monitoron nézzük az szerintem csak nekünk tűnik fel, az átlag felhasználó észre se veszi. Főleg amikor már egy csomó képet megnéztél és már te se tudod ami előbb még pont jó volt az sokadik megnézésre miért sárga, majd visszarakod kékesebbre és pár perc múlva meg már túl kéknek tűnik
én ilyenekbe is belefutok és ilyenkor nyomom ki, rápihenek és folytatom.
-
Szerintem itt mehetne kicsit melegebbe.
#30323Teasüti
RAW-ot nem Affinity-vel kapcsoaltban kérdezem, hanem LR alatt WB állítás miatt. Ha nincs a képen se fekete, se fehér, akkor hogyan állítsam be? Szemre vagy ilyenkor jól jön egy szürke kártya még a helyszínen amiről készítek egy képet és LR alatt majd azt veszem alapul?Affinity-nél csak annyi a kérdés, hogy mennyire jó alternatíva photoshop után, de akkor erre válaszoltál is, hogy használható. Az az igazáság ritkán kellene, most az akció miatt figyeltem fel rá, havi 1x kellene talán, lehet csak a "polcon porosodna".
-
-
kacsento1
senior tag
Az első fotótechnika órán már a laborálásról néztünk kisfilmet. És sajnos a vizsga tételek között is van analóg előhívás. A művtöriről és a fotó történetről nem akarok semmit mondani. Egyszerűen brutális mennyiségű, teljesen felesleges anyag, amivel az a legnagyobb baj, hogy ott nem tudsz halandzsázni semmit, mert vagy tudod, vagy nem. Értem én, hogy hozzá tartozik a szakmához, meg illik azért valamit tudni, de amíg alapvető, valóban hasznos dolgokról egyáltalán nem esik szó, addig hagyjuk már azokra akiket ez érdekel. Nagyon sajnálom azokat, akik minimális tudás nélkül azért vágtak bele, hogy majd itt megtanulnak fotózni (van a csoportunkban olyan, aki nem akar a szakmában dolgozni, ő azért jött, hogy megtanuljon fotózni), sajnos már rájöttek, hogy itt szinte semmit nem fognak megtanulni.
-
Rosszul érted, vagy én fogalmaztam rosszul: azon a területen, ami érdekel, időt és pénzt is áldozok, de ahányszor én például tárgyfotót akarok csinálni, arra elég lesz az OKJ szint is...
Ebben az országban állítólag van olyan, aki telefonnal fotóz esküvőt, elejtett, majd le nem ellenőrzött (így hibás) objektívvel készített esküvői képeket én is láttam már, szóval azzal, hogy ha nulla forintért fotózok saját szórakozásomra (nyilván nem rendezvényt) , azzal szerintem nem ártok senkinek. Minden szakma hígul, a gond az, hogy sokan pénzt is kérnek azért, amit sejtenek, de semmiképp sem üzembiztosan tudnak. Rendszergazda vagyok, ez pedig a tízmillió informatikus országa, tudom, miről beszélek! :)
-
vond
MODERÁTOR
Igen, rohadt fontos a fotós tanfolyam felét művtörire szánni, és még vizsgáztatni is belőle. Én mondjuk szerettem, de abból épp elég volt annyi, amit általánosban tanultunk, meg ami rajzszakosként pluszban ránk ragadt. Majd jobban beleásom magam, ha művészettörténész akarok lenni.
Áhhhh, felesleges is az egészről beszélni...
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest