Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• batagy

őstag

Sziasztok!

Segítsetek már légyszi, nem tudok dönteni :)
    NAS szervert szeretnék összedobni, Squeezebox Server-hez, DLNA szerver és torrent lenne benne, display nem lesz hozzácsatolva. D525-ös procival (esetleg D425-ös). OpenSUSE-t vagy FreeNAS-t fogok rátenni.

Két lap jön szóba:
    - Intel D525MW
    - Asus AT5NM10T-I

Nekem 3 SATA port kellene, 2 vinyókhoz, 1 pedig DVD olvasóhoz.

Jelenleg IDE-s csatolójú DVD olvasóm van, de van egy IDE-SATA átalakítóm. Másik megoldás egy PCI vagy PCI-E IDE interfész, PCI-os IDE kártyám is van.
    Van továbbá egy Sil 3114 chipes PCI 4 eSATA portos kártyám is pluszban.

Mindkét lap DDR3-at fogad. Az Intelen nincs csak 2 SATA, viszont van egy PCI és egy Mini PCI-E. Az Asus lapon 4 SATA van, ebből kettő Jmicron JMB362 chipes SATA és ATAPI eszközöket nem támogat, de elvileg AHCI-t ez is tud. Az Asus lapon 1 PCI-E csati van.

Bár az Asus drágább, de mégis rá gondoltam, mivel akkor nem kéne plusz SATA kártya bele. Ugyan van PCI-os SATA kártyám és az Intel lappal használhatnám, de akkor esetleg kisebb Mini-ITX házba nem tudom beletenni (bár most úgyis full ATX méretű házban lesz első körben). Talán még az Asus mellett szól a nagyobb hűtőborda is. Az Intel mellett szól, hogy olcsóbb, és vannak PCI-os kártyáim.

Az Intelnél biztosan nincs semmilyen driver probléma, ezt sokan használják. Ami aggaszt, az Asus AT5NM10T-I lap driver ellátottsága Linuxhoz. Mert pl. a hangkártyája VIA VT1705S chipes. Az analóg hangot nem használnám, csak az SPDIF kimenetet. A LAN kártyája elvileg Realtek chipes, azzal nem hiszem hogy gond lenne.

Tehát a fő kérdésem az, hogy a JMB362 SATA chippel és a VIA VT1705S audio chippel van valami tapasztalat Linux téren?

Melyiket vennétek?

Köszönet!

Új hozzászólás Aktív témák