Új hozzászólás Aktív témák
-
papsZa
tag
Sziasztok,
Most, hogy jön a nyár és meglehetősen izzad a kareszom (3850) szeretnék hűtést cserélni rajta. Ahogy olvasgatom a zalman vf900 és a Coolink GFX Chilla a nyerő most. Számít, hogy melyiket rakom rá? Nekem a sima 3850-em van, nem a dual slotos hűtésű, tehát ha leszedem a gyárit, akkor a memóriákon kívül még a kártya hátsó részén lévő valamik hűtését is meg kell oldanom. Kérdezem én, hogy ezekhez a hűtőkhöz van annyi borda csomagolva gyárilag, hogy elég mindenhez, vagy még külön bordákat is kellene venni?
Előre is köszönöm.
Üdv.
-
papsZa
tag
válasz
Birsinator #13398 üzenetére
Hello,
Eve-Online a játék.
Még régebben volt húzva a proci/mem picit, de akkor elszált egyszer és mindent visszavettem. Azóta nem volt semmi gondja, ezt az egy fekete képernyős dolgot leszámítva.
Nem is írtam volna ide, ha csak sima elszállás/fagyás lett volna. Lehet, hogy túl lihegem és tényleg csak feszültség ingadozás volt a hálózatban, de be kell valljam kicsit betojtam.
15 éve vagyok güzü, de ilyet még nem láttam.. remélem nem is fogok
-
-
papsZa
tag
válasz
Birsinator #13286 üzenetére
Nem tudom mit piszkáltok a fél nap miatt.. Esős nap volt és nagyon jó gáma :-)))
4200+ X2
Giga 69G-S3H
2x1GB DDR2
Sweex Gold 650W
Ati 3850, 8.1 catalystWinXP Sp2
-
papsZa
tag
Sziasztok!
Az elmúlt hónapban nem voltam fórumközelben és azóta annyit írtatok, hogy nem győzöm olvasni.
Volna egy olyan problémám (bocsi ha már írta volna valaki), hogy játék közben (eddig egyszer fordult elő) eltűnik a monitorról a kép, nagy feketeség, a monitor lemegy standby-ba, a gép meg csontrafagy, hang is eltűnik.
Most fordult elő először.. Előtte már egy fél napja toltam a gámát minden gond nélkül, mire váratlan néma csend és sötétség... Nem tudom hova tenni a dolgot, de miután megvolt a reset, simán ment tovább ugyanaz a gáma ugyanonnan még órákig.
3850, 8.1 catalyst (7.12-nél nem volt ilyen)
Előre is köszi, Üdv.
-
papsZa
tag
Minden jó, ha a vége jó! Meg van a CF teszt. Illetve „fél CF” teszt?!
Mint mondottam korábban az egyik PCI-E slot az csak x4-es.4200+ X2@2.5Ghz
GA-MA69G-S3H
2x1GB DDR800
WinXP SP2
7.12 catalyst
2 x ati 3850 256MB (crossfire-ben)Játékokkal nem tudtam tesztelni, mert nem állnak rendelkezésemre, csak a Mohaa Airborne, mellyel játszottam kb. 15 percet, hogy megnézzem fut-e játék (később írok róla) is a markon kívül. A mark06 tesztek 1024x768-ban készültek, mert a monitorom még 60Hz-en sem viszi az 1280x1024-et (ami érdekes, mert az 1024-et 85Hz simán).
Előkészületek:
A 7.12-es driver pöcc-röff felment, kártyák bedugva, crossfire híd a helyén. A CCC-ben megjelenik egy crossfire elem a baloldalon. Bepipáltam az „Enable CrossFire” opciót, mire nagy warning, hogy „húha, mentsen el mindent, nem tudjuk mi lesz”. Gond nélkül bekapcsolta a crossfire funkciót a driver.A teszt:
Mark06 futtatása közben nem voltak gondok, nem volt fagyás, sem szemetelés a képen, nem akadozott, nem ugrált stb. mindaddig, míg nem kapcsoltam 8xMSAA-t és 16xAniso-t. Ha ezeket bekapcsoltam, akkor sem volt szemetelés vagy elszállás, viszont olykor-olykor ugrált a kép, mintha kimaradtak voltak frame-k, pl.: nagyot ugrott a sárkány a kanyonban vagy egyik pillanatról a másikra átszelték az erdőt a világítós „bogarak”. Amint visszavettem 8/16-ról 4/8-ra megszűntek ezek a dolgok.3dmark06 pontok:
alap CF:---------------------alap:
SM2.0: 4206---------------SM2.0: 3915 ~7%
HDR/SM3.0: 5823-------HDR/SM3.0: 4531 ~29%4xAA/8xAniso CF:-------4xAA/8xAniso:
SM2.0: 4101---------------SM2.0: 3136 ~31%
HDR/SM3.0: 5309--------HDR/SM3.0: 3518 ~51%8xAA/16xAniso CF:-----8xAA/16xAniso:
SM2.0: 4063---------------SM2.0: 2614 ~55%
HDR/SM3.0: 3856--------HDR/SM3.0: 2771 ~39%Látható, hogy szűrők nélkül nagyon sovány a teljesítménynövekedés. Ez a CPU limitemnek és a második x4-es PCI-E slotnak köszönhető véleményem szerint. Viszont szűrőkkel igencsak látványos a különbség, igaz nem 100% a növekedés, de ez csak egy x4-es slot. Úgy láttam, mintha 8xMSAA-n és 16xAniso-n kezdene megszűnni a CPU limit, legalábbis az SM3.0 igencsak visszaesik a szűrők esetén. Rejtély továbbá, hogy a SM2.0 eredmény miért nem esik vissza, fura. Voltak olyan esetek markban, hogy konkrétan megduplázódtak bizonyos pontoknál az FPS-ek például mikor berepült a léghajó, akkor 33 helyett 65 fps volt, ágyúzásnál 67 helyett 117, viszont amikor beér a léghajó a kanyonba és távolról látható a víz a köddel stb., akkor 37 helyett „csak” 50-et megy CF esetén. Szóval hol van kakaó, hol nincs.
Tanulságos volt viszont, hogy egy CF teljes kihasználásához véleményem szerint 3Ghz-es quad core dukál… És még nem is mondam sokat. Nagy erőtartalékokat látok a jelenlegi CF konfigban, csak nem tudom kiaknázni… még nem…
Hogy a játékról is szóljak néhány szót (Airborne). CF-ben első indításkor rögtön feltűnt, hogy a menüben 72 fps helyett 92 van (~27%), viszont menet közben annyira változó, hogy hol mennyit megy, hogy szinte mérhetetlen. Sok helyen egy VGA annyi fps-t tolt, mint CF esetén, de volt, ahol 10-15%-al jobban ment. Amit viszont bizton állíthatok, hogy CF-ben simábban megy a játék. Nem tudom lemérni fps-ben, de jóval kevesebbszer esik vissza a játék 23fps környékére CF-ben, mint egy VGA-val. Ehhez hozzá kell tennem, hogy a legütősebb pályát választottam, szóval nem kell rögtön leírni a 3850-et J
Remélem hasznos volt ez a kis teszt, nekem ennyit megy…
Üdv.
-
papsZa
tag
válasz
rollins #9436 üzenetére
Azért voltam ilyen pipa, mert holnap reggel korán megyek vidékre, ahol aztán semmi nincs, nemhogy 3850-hez táp kábel. Szal most vettem valamit 40k-ért amit nem tudok használni... Fasza mi?! Grrrrr
De aztán elrohantam a még este 19-20h-ig nyitva tartó boltokba, ahonnan természetesen sorra elhajtottak, hogy ilyen kábel nincs, meg felejtsem el.. Vegyek tápot stb...
Utolsó lehetőségként bementem a Ready-be, hátha.. És láss csodát volt nekik fehér végű hat tűs, aminek minden lába jól van bekötve, de az egyik nincs megfaragva. Előszőr ott is mondták, hát ha nincs a VGA-hoz akkor szívás, de egy idősebb csóka két perc után elő túrt egyett a doboz mélyéről. Nah 200Huf-ért vettem egy olyat, három perc alatt tipp-top megfaragtam és már bennt van a gépben
Szal UP a Ready-nek
Nemsoká CF teszt lesz
, ha bírja a tápom
-
papsZa
tag
Vettem Club3D 3850-et. Vazze a *-ok nem tesznek táp csatlakozot a dobozba (bontatlan állapotban vettem át)
Lőttek a fasza CF tesztnek. Szerencse, hogy a sapphire-hez adtak, íg legalább az egyiket tudom használni...
Honnan lőjek ilyen kábelt??
-
papsZa
tag
válasz
keszegduda #9399 üzenetére
Crysis-t nem tudok tesztelni, mert nincs meg... A demo pedig 3CD-s
Mire ezt letöltöm....További probléma, hogy csak 1024x768-ban bírja a CRT monitorom... Érdekes, mert tök jó monitor, én nagyon szeretem, nagyon szép képe van, de max 1024-es.. ez van
-
papsZa
tag
válasz
Foxmulder89 #9393 üzenetére
Ez ma este kiderül
Még egy kérdés merült fel bennem: a jelenlegi 2.6-ra húzott X2-m nagyjából megtekeri a VGA-t. Ha CF lesz ugye két kártyával, akkor kb kétszeres CPU teljesítmény is kell hozzá?
Mármint ahhoz, hogy mindent ki lehessen hozni a CF-ből..? Mert ha így van, akkor most egy jól jönne egy 2.6-os finom phenomSzal a reltíve lassú cpu miatt lehet, hogy sovány lesz a teszt
-
papsZa
tag
BandiT-nál occcssó 3850-et lehet kapni.. Vettem is egyet
Este CF teszt
Olyan kérdésem volna, hogy az egyik PCI-E-m x16 a másik csak x4-es, akkor
fog ez így menni? Az alaplapom giga 690-es cucc, CF-et tud, de nem tudom mennyire fogja befolyásolni a CF-et. Ha elindul az már jó, csak kérdés, hogy megy-e CF-be...Valakinek esetleg CF tapasztalat x4-es PIC-E slotban?
Este nekem lesz, de hátha van valakinek infója
-
papsZa
tag
Most nézem, hogy a NorthQ 3870A jobb lenne.. Nem? [link]
A rögzítése miatt gondolom... (bár nem tudom, hogy ehhez van-e memória hűtő) -
papsZa
tag
Sziasztok!
Látom van aki S1-et van aki VF700-at rakott a 38xx-es karijára.
Láttam, hogy írjátok, hogy a NorthQ 3851A is jó választás lehet a hűtéshez. Azért néztem ki, mert van hozzá memória hűtő is.A gyártó weblapja nem írja a támogatott karik listájában a 38xx-es szériát. Próbálta már valaki feltenni ezt a hűtést egy 38xx-es kártyára?
Esetleg tapasztalat a hűtéssel kapcsolatban?
TTS-nél, most 4k-ért látom, de nem tudom mennyi a kiszállítás vagy posta, mivel a helyi árusítás szünetel...
-
papsZa
tag
-
papsZa
tag
Sziasztok!
Tegnap én is 3850 tulaj lettem. Sapphire 3850 256MB
Csak 1024x768-ban tudok tesztelni, mivel ennyit bír a monitorom
Már most kiemelném, hogy ez egy vélemény, mielőtt még valaki jól megmondja a frankót, hogy ez meg az nem úgy van.
Sebesség:
Azt kell mondjam, hogy egy 4200+ -os X2-es picit keveske. Nem kell félreérteni, ezzel a procival is hasít a kártya, de amint felhúztam 2.2-ről 2.5-re máris ugrott 7606-ról 8908-ra a mark06. Érezhetően megugrottak az FPS-ek, nem csak a markban, hanem MohAA Airborne alatt is. Proci tuning után 4xAA + 8xAniso -val mennt annyit a kártya, mint proci tuning nélkül, szűrők nélkül. Proci tuning után hiába tuningoltam a kareszt, egyszerűen egy FPS-sel sem volt hajlandó többet kipréselni magából, szvsz CPU limit van nalám. Véleményem szerint egy 3Ghz-es X2 kell hozzá, hogy a tuningolt kartyát kihajtsa.
Azt meg kell még jegyeznem, hogy a MohAA Airborne (1024-ben, minden fullon) egy két helyzetben igencsak megszorongatta a gépemet... Beltéri aprításnál 60fps körül megy, kint 40-50 körül van az fps, de volt hogy 20-re is leesett, mikor iszonyat pusztítás volt.
Hűtés:
Kissé fura nekem, hogy az ati driver nem szabályozza egyelőre a venit, alapon marad végig, hacsak meg nem kínálom rivatunerrel, ahol én fix 60%-on járatom. Miért éppen hatvanon? Mert ez az fordulat, ahol képes a kártya elejéig elfújni a levegőt rendesen, mivel a szállítandó levegő leaglább felét "mellé fújja" szerintem. Egyszerűen távozik a levegő nagy része a ventinél, mielőtt elérné a borda és a műanyag fedőlap közötti teret. Alapon tényleg nagyon halk, csak nem hűt. Szóval annyira nem jó a hűtése szerintem. Jó persze kinek mi a megfelelő hőmérséklet. Nálam nyitott házban, 60%-on szűrőkkel (1024-ben) 71 fok volt max. 100%-on nagyon hangosan visít, viszont itt már "brute force-ból adódóan" hatékonyan hűt.
Hogy elégedett vagyok-e? Igen! Nagyon, pláne, hogy kedvezményt is kaptam Brekk-től!
Ezúton is köszönet érte!Sajna jelenleg nem tudok semmi mással tesztelni, csak mark és Airborne áll a rendelkezésemre.
Üdv, és vegyetek kareszt mihamarabb
-
papsZa
tag
Sziasztok.
Tervezek venni egy 3850 -et 512 megaval... Jelenleg 4200+ -os X2 -es procim van. Szerintetek kihajtja a leendo vga-t? Milyen proci vagy esetleg tuning kellene hozza ha megsem?
udv.
-
papsZa
tag
Tényleg ott van powercolor 3870 és ennyi az ár elvileg. Én is kiszámoltam :-)
Infó képpen a 3850 256Mb-os powercolor ugynott 38k + apróMég nem döntöttem el, hogy megéri-e 38 helyett a 48-at kiadni egy 3870-ért... A 3850-et is meg lehet húzni gondolom és biztosan jó az is. Egyedül a 256MB aggaszt.. Inkább az 512-es kellene az viszont már tényleg csak 4-5k-val olcsóbb a 3870-nél...
Egyelőre tanácstalan vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest