- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #32692 üzenetére
Tegyél föl legközelebb esőgumit. Jól tapad a vízen, és elektromosan is szigetel.
Motaba78: Vegyél GFX Chillát. Kis helyen elfér, és jól hűt. De kb. ezt a 2 tanácsot fogod kapni a kérdésedre.
feka007: Ez memória-kezelés, semmi köze a VGA-hoz vagy a Catalyst-hez. Megy valami szar a gépeded, esetleg csak a lapozófájl.
FeRRaR1: Megint szar volt a Catalyst?
De fyoungnál szarakodik, azt tudom.
-
butcher eu
senior tag
válasz
FeRRaR1 #32672 üzenetére
nem prime stabil. És ha ezt így belövövm, gyorsabb lesz valamivel?
Vagy csak hidegebb.
5-5-5-15 ön megy most a ram.
amúgy nem melegszik nagyon.mostanában csak azok a módosítások érdekelnek, amelyek teljesítmény növekedést jelent vantage ban.
Mert amúgy defaulton játszok mert úgy is tökéletesen elég a masina.
-
-
válasz
FeRRaR1 #32654 üzenetére
Miről beszélsz?
Az ATI kanadai, szóval em érvényesek rá az USA törvények. De az USA-ban sem tartanának mesterségesen életben egy céget sem. Legfeljebb feldarabolnák a "túlélőt".
A másik meg, hogy mit gondolsz, miért olcsók és jó teljesítményűek az ati kártyák? Mert van konkurencia.
Tök mindegy melyik cég marad egyedül, ha csak egy van, mi megszívtuk. -
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #32616 üzenetére
Szépen süt.
SmartDokiban nem lehet órajelet állítani, és az ASUS Enhanced Display Driver Service sem műxik, értelemszerűen. De hát CCC-ben ott a lehetőség, ha valakinek jó hardvere és hűtője van. Asszem felteszem majd a moddolt biost a honlapomra. 2D-ben 300/770@1.133V, 3D-ben 850/1200@1.3V, hogy kijavítsam az ASUS bios hibáit.Skizz: A feteknél másképp, de többi lyuk ott van. Viszont FET-re egyrészt nagy az én blokkom (nálad ott a tápcsati), másrészt azt nem is távolítottam el, mert a Chillán kívül esik.
RAM-oknál a párnácskákat el kell forgatnod, vagy helyettük pasztát alkalmazni. A 4850-nél szerencsére az utolsó RAM előrébb van, mint a 3870, szóval a blokk vsz. ráfekszik.zozoz1: 4870-ben kéne ilyen konstrukció... 4850-nel valahogy nem akarom beérni, de a 3870-et meg nem lehet épeszű áron eladni, szóval nálam lehet, hogy marad a mostani az 5870-ig, akkor legalább kihasználtam az áráért. Én amúgy ezt a monitor-dolgot már soxor mondtam zk kollégának.
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #32588 üzenetére
Ez az "1MB" és hasonló netek Mo-on akkora parasztvakítások, hogy amellett még az újságok 3D tesztjei is eltörpülnek. Nézz meg egy letöltést, aztán sírjál, ne az F1 edzés után. Azért jó lenne, ha az idén is kiderülne, mivel csal a mercedes, mert biztos, hogy fejlesztettek a motoron, ami, ugyebár, tiltott. De még ekkor sem tartanának itt, ha nem kellett volna a balfasz Montezumának direkt olasz csapatfőnök, egy még nála is nagyobb balfasz.
Dubmaster: De hát monitorozást kérdezett...
-
B.A.T.21
tag
válasz
FeRRaR1 #32513 üzenetére
Sziasztok!
Nos a fagyást teljesen ki tudtam küszöbölni. A gond a követklező volt:
- Hanglejátszás alapértelmezett eszköze az eddigi alaplapiról átállt az "ATI HD audio"-ra (gondolom mivel ez települt utoljára
- a játékban EAX-volt beállítva (mivel az alaplapi kártya EAX-os)Ez után vagy annyit tettem, hogy az EAX-ot kiszedtem a játékban, vagy a windows-ban az alapértelmezett audio eszközt visszaállítottam az alaplapira, akkor a probléma megszűnt.
Ami furcsa volt, hogy amikor kifagyott a program, akkor is a VPU recover indult el és egy szóval nem írta, hogy a hanggal lenne baja, hanem csak, hogy a "videokártya megállt"
Szóval nálam az audio kavart be...
-
-
- = Zk = -
félisten
válasz
FeRRaR1 #32373 üzenetére
hagyom a francba...megvárom a 45ösöket
rem télleg ilyen jól húzhatók
u.i.:jegyet sajna nem tudtam szerezni
horvathpeter:nekem dettó ezt csinálta a gép Vista alatt...segítek!
1:fraps van fent?
2:driver pucolóva lszanaszét pucoltad a gépet?
3:mien driverekkel próbálkoztál eddig?
4:mikori a Vistád?vane mellette XP....vagy forditva
5:VGA bios moddolása hogyáll jelenleg?egyelőre ennyi...!
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #32316 üzenetére
Vendor ID, persze, hiszen más gyártó. ATIFlash-sel felmegy gond nélkül, és rendben műxik. Így csináltam HIS bios-szal, majd vissza is, amikor teszteltem a módosított Sapphire-t, amelyet most is használok éppen.
RBE csak akkor OK, ha a területi beállításokat átállítod UK-ra!
Egyébként hűs, és keveset fogyaszt.
Ahány emberrel kapcsolatban vagyok fórumokon és privát, bocs, ha néha elfelejtek pár dolgot.Viszont ezt az ATIFlash-es dolgot végtelen-1x említettem már, ez tuti.
butcher eu: Igen. Gond csak akkor van, ha nem indulna a kari, de ilyet még nem láttam azonos 3870-biosok esetén (értsd: más gyártók, de ref. kari).
-
Rica
senior tag
válasz
FeRRaR1 #32151 üzenetére
Szia! Köszi, letöltöttem, 9630 pont alapon.
szacsee:
megy 3G-t is a procim stabilan, de ahhoz már 1,46 Voltot kell adnom, és léghűtéssel kánikulában inkább maradok 2920-on, ami megy 1,37-tel.
Crisys high-on, 2X élsímítás, másfél óra játék: egyetlen szaggatás sem és 26,5 átlag FPS. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #32269 üzenetére
Na, nem tudtam már modolni, mert elszállt a netem (megint). De:
Hát az nV-t tényleg nem terheli le.
A linked szart sem ér, de nem miattad (máshol is csak ennyit lehet olvasni). Míg az nV-nál egyértelműen látszik a PhysX jótékony hatása (miközben hatalmas terhet vesz le a prociról), addig az ATI-nál (tapasztalat) nincs semmi ilyesmi. Amíg pedig nem lesz, addig számomra ez a 3rd party "fejlesztés" nagyjából a megjelenés előtti, 24k-s Vantage GPU-pontszámú Vantage (Photoshop) tesztekkel egyenértékű. Az előny e téren egyértelműen az nV-nál van, hiába szeretnének az ATI-fanek mást hinni. -
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #32265 üzenetére
Nem.
Az ATI-n csak kísérleteznek (olvastam a cikkeket erről), és nem tudja (lásd: Vantage eredmények). ATI-nál már a régebbi (8.5-nél is rosszabb) driverekben is CPU számolt GPU helyett, még akkor is, amikor GPU-nak kellett volna, mindenféle PhysX nélkül. Szóval lehet szidni az nV-t, de ATI-nál meg még mindig nem írtak egy tökéletes drivert 38xx szériához. Hol van még a 4xxx!
Hardveres, mert a GPU számolja a grafikát, nem a CPU. -
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #32260 üzenetére
Mit vettél be ma, manager tablettát?
nV karikról volt szó, nem ATI-król!
Ráadásul az újakban (nV) benne van, a régiekhez meg módosították a drivert. De akkor is ettől gyorsabb a CPU, mert mint TE IS ÍRTAD: a GPU számol.
Szóval nem cáfoltál semmit.
Az nV tudja, az ATI meg nem (bár dolgoznak rajta, csak nem hivatalos fejlesztők).butcher eu: Pontosan erről beszéltem!
Pont ezeknél a kariknál PhysX-eznek. Az a kis töredék-GPU, mi?
Mindenképpen jobb lenne a saját ASUS bios-odat módosítani a Sapphire-höz, mert az enyém 1 karihoz van!. A hűtése, és a 2D-ben levett órajelei is!
-
butcher eu
senior tag
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #32180 üzenetére
OK, jöhet 3870X2, 4850, 4870, 260GTX, 280GTX, 9800GX2...
Bali27: Ha kényszerített módot használsz, mindenképpen tedd standard-re, mert Oblivionban pl. frankón kilövi a kényszerítést, és gondolom, másban is.
americanidiot: Nekem ez memória-gondnak tűnik. Swap file-od van?
Ferrar1: GPU-CV nem hülyül, ha be van állítva.
feka007:
Elég megnézni az Oblivion képmentéseimet, aztán a Crysis kinyalhatja, hóóó!
-
Bali27
addikt
válasz
FeRRaR1 #32211 üzenetére
Igen ám, csak mondottam hogy ha beteszem a BIOST manuálisra, akkor egy csomó cucc előjön amihez lövésem sincs.. Gondolom be kéne őket álitani.. Meg azt kitapasztaltam hogy ha a ramok idözitését nem auton hagyom akkor csak standardon tudom hagyni a beálitásokat, igy meg ha autora rakom akkor extremere... Ja most 5-7-7-22n több pontot kaptam 3dmarkban mint 5-5-518al.. Eddig 10700 körül, most 11030alapbol.
Sztem igy ennél többet nem nagyon lehet kiszedni ebböl az alaplap/proci/ram együttesböl.. Mármint normál hétköznapi célokra kell a gép, nem pedig 3dmark csucsokraSzal az épeszüség határain belül ettöl ha többet is hozok ki, nem tudom érezhető lesz e a játékokban , vagy prociigényes programoknál..?
-
Bali27
addikt
válasz
FeRRaR1 #32185 üzenetére
Jaja.. nem értettem félre.. Az amiröl beszélsz 400on van.. Igy let 8x400 azaz 3200 a 2.66os procimbol.. Most beraktam mindent autora, a memóriakezelést is.. 5-5-5-18 rol 5-7-7-23ra vette, és átálitottam extremere a gépkezelést standardrol.. Ez lett az eredménye az egyik legujabb everstbe..
[link] -
feka007
veterán
válasz
FeRRaR1 #32175 üzenetére
Persze nV-sek tagadják ezerrel, pedig így van, elég egymás mellé tenni két monitort, amin a két vga-n fut a Crysis.
Far Crynak hatalmas feelingje volt, azok a szigetek engem teljesen elmostak a hangulatukkal anno.Lehet, nekiállok én is, úgyis 2-300 fps-sel megy ezekkel a vga-kkal már
-
feka007
veterán
válasz
FeRRaR1 #32149 üzenetére
Hát még próbálkozom, kicsit próbálom állítgatni, esetleg nyomok mégegy windows reinstallt (de fasza lesz...), aztán ha úgyse jó, lehet lesz egy eladó 3870 X2...
Amúgyis eddig azt vettem észre, hogy a 3dmarkot leszámítva semmivel sem gyorsabb, mint a GTX-em, sőt, csak szarakodok vele...
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #32133 üzenetére
Ja, ha így nézzük, ebben az összehasonlításban, tényleg jó!
Gondolom, az NFS1-5-öt nem számolod a FOS (Fuck Off Speed) szériába.
Az nem relatív, hogy a program vastagon csal, és semmi köze a valós fizikához (ez más autós "őrültek" tapasztalata is). Azt hittem, én tunyultam el az autós kihagyásban, amikor képtelen voltam normálisan menni vele, aztán Murciélago RGT-vel tettem pár kínkört Spa-ban. Na, mondom, ilyen nincs, irány a GTR2, Spa, Murciélago RGT. És mentem, mint állat, érezni lehetett az autót, minden reakciót, nem úgy ment, ahogy valami béna kis programozó elképzelte, mert Daewoo Matizt is csak gyerekülésből látott. A fentiek csak azt jelentik, hogy milyen szar az összes mai autós játék. Talán majd a GTR Evolution... Attól persze még lehet, akinek ez jön be, én nem ítélek el érte senkit, konkrétan a játékról nyilatkoztam. Persze a 3870-nek mindegy, az visz mindent lazán.De a FarCry király, én még dupla áron vettem, 1990-ért.
- = Zk = -: Nem tudom, mit olvasol, mit nem, de nem kevés pozitív véleményem van játékokról (lásd itt fent), viszont még olyant sem olvashattál tőlem, hogy megalapozatlanul kritizáltam volna valamit (amit némelyek összetévesztenek a fikázással, ami megalapozatlan leszólás, tehát teljesen más "műfaj"). És ha az ember (vagy a haverja
) valamiért kiad nem kevés pénzt, akkor nehogy már ne legyen joga kritizálni, ha valami vacakot kap a pénzéért, mert ő sem silány munkával kereste meg azt.
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #32080 üzenetére
Nem belekötés (a PS3 persze az!
), a te érdekedben szóltam, mielőtt fals következtetéseket vonnál le (pl. hogy együtt vannak az eredmények), amikor az említett beállításokat nem nézted meg. Ezért említettem, hogy pl. Oblivionban hogyan jött le a dolog. Persze meló ezt kijátszani, inkább a játékkal játszik az ember. Használatban viszont kijönnek a különbségek.
Mikor rúgják ki azt a balfék Domenicallit? A hungaroringi égés után talán?A McL meg tuti fejlesztett valamit a motoron a tiltás ellenére, hogy így begyorsultak. Ezért baromság a mai szabályok 90%-a.
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #32065 üzenetére
Race Driver Grid 1.2
3DMark06 1.1
Call of Juarez 1.1.1.0 No meg DX10?Csak hogy kevésbé hibás progikkal tesztelj, ha már ennyi munkát belefeccölsz.
"A méréseket 1680x1050 es felbontásban végeztem PS 3 al, minden maxon."
Playstation 3-ra hogyan tetted föl a windows drivereket?ASUS (is) természetesen saját kártyára optimalizál, ezért mondom mindig, hogy legelsőként a gyári driver, utána másik, aztán ref. A Splendid tényleg jó, viszont ha használod a másik driverekkel szemben, akkor némiképp csalás.
Catalyst-ek:
A 8.501 a 8.6
A 8.502 a 8.6 hotfix (ha jól emléxem)
A 8.511 a 8.7 béta (nyilván ASUS-nál pofozgatták)
A 8.512 a 8.7DX10-et nem néztél, valamint azt sem, mennyire tuningolható az adott driver. Stabilitást tényleg csak sok-sok játékban lehet látni, de mondok 1 példát: Oblivion 850/1200-on néha kidob, ha ref. driver van fent. XG-vel 860/1260-on játszottam tegnap egész este, följebb még nem próbáltam.
-
DigitXT
félisten
válasz
FeRRaR1 #32065 üzenetére
A színek valami gyönyörűek voltak (A monitorom is 100%os WCGs) szebbek, mint a másik 2 driver esetében! És a képek is sokkal kontrasztosabbak voltak!
Nem lehet, hogy ASUS-ék mókoltak valamit a színbeállításokkal?
Csak azért, mert az NV-sek is azzal szoktak jönni, hogy csak azért
fakóbb a képük, mert nincs feltolva alapból 1-2 csúszka a driverben. -
feka007
veterán
válasz
FeRRaR1 #32065 üzenetére
Gondoltam, hogy teljesítményben nem lesz eltérés, én bármilyen moddolt drivert szedtem le, amire azt mondták, hogy mennyit gyorsít, eddig egyik se jött be nekem.
De azért az Asus drivert talán megnézem, ha szebb a képminősége.
Nincs vmi összehasonlító képed az alap 8.7 és az Asus driver között? -
- = Zk = -
félisten
válasz
FeRRaR1 #32067 üzenetére
abszolute nem kételkedtem benned...éncsak magamat akartam tesztelni!én pl tutti nem csináltam vna meg ezt a tesztet.....enniyt törölni telepiteni....!egy héten minimum 5X telepitem a Vistát igyis...
kár h nincs fullautomata telepitővagy agyhullámok álltal vezérelt pl!
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #32038 üzenetére
Giga lapomban 20°C is volt. Kupak 34°C, magok 55°C.
ASUS-ban most kupak 42°C, magok 51°C. Szóval melegebb és hűvösebb is.Pedig nem pasztáztam alá a kupakot.
Gigánál 70-72°C-os procival 77°C-osak voltak a magok, ASUS-nál 74°C. Sztem ASUS szimplán jobban mér.
Egyébként friss az 1.4.60-as Everest béta, az végre már az én lapomnál is helyesen ismeri fel a ventiket, és állítólag pontosabban is mér (nyilván persze a felismert hardver alapján korrigálja a szenzorok adatait, mert nem tud mérni).Áztam kicsit nosztalgi:
3DMark00: 43.922
3DMark01: 63.163
3DMark03: 39.149 (2.656 CPU)
3DMark05: 22.037 (17k körül a CPU, de szór)Mind 3.8GHz-en 777/1126-os VGA-val.
Istenkém, hogy 999FPS-nél kiakadt a 01 3D tesztje, én meg anno örültem már 40FPS-nek is.
Vagy a Geforce 2 GTS-nél az akadó pecás teszt...
Hát, tény, hogy egy rakás játékot kidobhatunk a "fejlesztőknek" köszönhetően, de valami fejlődés azért mégiscsak volt.
-
-
-
zozoz1
aktív tag
válasz
FeRRaR1 #31982 üzenetére
Cső sorstárs!!!!
Látom a fontos emberek itt vannak. Többit PÜ-be majd.
ZK Öccsnek is.
Legyen igazad hogy nincs baj, csak az a gáz, hogy ennek az angolnyelvű megfelelője is lejött az amcsiknál. Az Economics Time-ban. Az meg hiteles újság nagyon is. Amúgy elolvastad? Reméljük nem lesz baj..... -
danntora
tag
válasz
FeRRaR1 #31758 üzenetére
Riva tunerrel tuningoltam és amint leokéztam, egyből felugrottak a hőfokok. De most CCC-ben felhúzva az órajeleket megmaradt a powerplay mert Riva tunerrel monitoroztam az órajeleket és ugyanúgy 300 maradt, elindítva a szőrös fánkot a tuningolt órajeleken ment és nem is melegedett akkora mértékben mint alap órajelein. Medig húzhatom hogy stabil legyen az egyslotos kék nyákos ddr4-es Sapphire-om?
-
butcher eu
senior tag
válasz
FeRRaR1 #31722 üzenetére
Az LCD-m csak 17"-os,és csk 1280x1024-es felbomtást bír.
Habár most vettem egy 82-cm-es SAMSUNG HD tv-t, azon meg még nem próbáltam mert az a nappaliban van, de egyszer biztos ki fogom próbálni ha nem leszek lusta felvinni az emeletre.Majd kipróbáltam 2000-es felbontás fölött, és megmondom mi a különbség.
-
butcher eu
senior tag
válasz
FeRRaR1 #31719 üzenetére
Valószínű igazad van. de ennyi pénzért nem tudok nagyobb teljesítménynövekedést elérni ahogy néztem, mert alap órajeles teszten 4850-es 1286 pontal csinál többet azonos procival Vantageb-ban, 4870-pedig 2544pontel több. Ez szerintem nem olyan sok hogy megérjen 53K.
szerintem ennyit simán hoz a CF. a mostani majdnem 5000 pontomat majdhogynem megduplázhatom. (ha minden igaz.) alig 20K-ért. -
Bali27
addikt
válasz
FeRRaR1 #31719 üzenetére
Mielött januárba megvettem volna az X38as deszkát, az akkori helyzethez képest jól körüljártam a PCIe 1, 1.1 és 2.0ás témát. Akkor azt hozták ki a tesztek (már volt 3800as széria) hogy 1-2% os sebességnövekedés van a 2.0ás szimpla és CF javára az 1.1hez képest. Azóta ennyit változott volna ez a dolog? Katt777eredményei ezt bizonyitják elvileg..
Vagy esetleg a memóriát agy processzort jobban kezeli, és az nyomta meg a vga eredményeit??
-
Bali27
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- Napelem
- OLED monitor topik
- EAFC 25
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest